Ivetata — 12. 11. 2006 20:40

Holky pomoc, viděla jsem tu někde recept na měkké perníčky a nemůžu ho najít, prosím napište mi ho znovu :godlike:

Bety — 12. 11. 2006 21:23

Tyhle jsou taky hned měkké, hlavně nepřidávat víc medu do receptu! :
http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/fotogdxuezaupq92249.jpg

Perníky


400 g hladké mouky
100 g másla
2 vejce
140 g práškového cukru
2 lžíce rozpuštěného medu
1 kávová lžička jedlé sody
2 lžičky koření do perníku

(1 lžíce rume + jedna lžíce vody) – nemusí být

Vypracujeme těsto. NEPŘIDÁVÁME med, z medu perníčky tvrdnou!

Potírat vajíčkem před upečením.
Péct na papíře nebo vymazaném plechu.

Jsou hned měkké, nemusí se rozležet.

Já jsem líná zdobit a tak je posypávám myšíma hovínkama, nebo někdy drcenýma ořechama nebo na ně udělám "umělěcký cik-cak" tak že rozehřeju tu polevu v sáčku, střihnu malinko rožek a ty perníčky postříkám...

snehurka — 13. 11. 2006 8:41

Já mám taky hned měkké perníčky.Recept mám od učitelky ze školky,která je peče každý rok z dětma.
Přijde tam-0,5 kg hladké mouky
                18 dkg moučkového cukru
                12,5 dkg Hery
                12,5 dkgmedu
                2 celá vejce
                1 vrchovatá lžička skořice
                2 vrchovaté lžičky perníkového koření
                1 vrchovatá lžička sody.
Péct rychle teplé potírat s vejcem.
Dobrou chuť.

dusička — 13. 11. 2006 9:22

Tak přidávám i já osvědčený recept. Perníčky jsou také hned měkké.

650 g hladké mouky
250 g cukru moučka
100 g tekutého medu
50 g másla
30 g sádla
3 rovné lžičky sody
1 lžička skořice
2 hvězdičky badyánu
1/2 lžičky tlučeného hřebíčku
1/2 lžičky zázvoru
1/2 lžičky nového koření
1 lžička anýzu
4 vejce

Lucka 1 — 13. 11. 2006 10:51

Já jsem perníčky ještě nikdy nepekla, ale taky bych to zkusila. Kdy je tak nejlepší doba začít, aby vydržely do Vánoc a čím je nakonec zdobíte????

dusička — 13. 11. 2006 11:54

Já začínám péct po Mikuláši - a zdobím je až později
a to 1 bílek + 18až 20 dkg cukru moučky
ale mrkni na http://www.hobby-info.cz/art.php?id=perniky

(minulý rok jsem pekla i velkou perníkovou chaloupku) asi týden před vánocemi, a byla měkkoučká hned

Svas — 13. 11. 2006 12:54

Roky jsem se vztekala při zdobení perníčků s pytlíkem - praskal, s kournoutkem, teklo to okolo a taky praskal. Teď se dostane koupit igelitový pytlíček s tenounkou zdobičkou a tím to jde nádherně, čáry tenounké, přímo umělecká díla.

Nela — 13. 11. 2006 13:07

Já jsem perníčky pekla, ale moc teda nedopadly.  Nejhorší pro mě je to zdobení, na to mám opravdu obě ruce levé.  Letos vyzkouším  Vaše recepty a místo zdobení polevou asi jenom posypu, jako  Bety

Honey — 13. 11. 2006 21:36

Perníčky měkké,ale ne na zdobení...
60 dkg hl.mouky
50 dkg cukr krupice
4 vejce
2 lžíce medu
1 lžička sody
1 lžička perník.koření
popřípadě citr.kůra
Zpracovat těsto,přes noc necáme uležet,potřeme vejcem(není uvedeno v receptu) a navrch můžeme ozdobit mandlí a pečeme.

Ivetata — 14. 11. 2006 8:52

Díky holky, už jen začít :D

marionneta — 15. 11. 2006 20:08

Svas napsal(a):

Roky jsem se vztekala při zdobení perníčků s pytlíkem - praskal, s kournoutkem, teklo to okolo a taky praskal. Teď se dostane koupit igelitový pytlíček s tenounkou zdobičkou a tím to jde nádherně, čáry tenounké, přímo umělecká díla.

Kde se dá zdobička koupit? Jde to i po internetu?

Jesi — 15. 11. 2006 20:27

Perníčky potíráte rozšlehaným celým vejcem nebo jenom žloutkem? A po potření se mají ještě trochu péct? :rodna:

dusička — 16. 11. 2006 8:58

Já je potírám rozšl. vajíčkem před pečením a pak ještou jednou po pečení (a pak už se nepečou).

Svas — 16. 11. 2006 11:13

marionneta napsal(a):

Svas napsal(a):

Roky jsem se vztekala při zdobení perníčků s pytlíkem - praskal, s kournoutkem, teklo to okolo a taky praskal. Teď se dostane koupit igelitový pytlíček s tenounkou zdobičkou a tím to jde nádherně, čáry tenounké, přímo umělecká díla.

Kde se dá zdobička koupit? Jde to i po internetu?

To nevím, já jsem ji koupila normálně v domácích potřebách, tam, kde prodávají třeba formičky atd. Stála 15,- Kč a jde to s ní opravdu úžasně.

Ivetata — 16. 11. 2006 16:43

Koupila jsem ji dnes v hospodářských potřebách za 14 kč a další 3 vykrajovačky :)

666salome — 17. 11. 2006 16:28

A nemáte některá recept na takové ty perníčky ke kávě jako jsou třeba ruměnky nebo pardubánky???

Bety — 20. 11. 2006 9:42

666 salome ty jsou úplně stejné, jen do těsta přidáš rum nebo rum+trocha vody a uděláš je tlustější= méně vyschnou a potřeš ledem. A můžeš i slepovat povidly či marmeládou a potírat čokoládou.

kety — 20. 11. 2006 10:48

Já taky děkuji za typy, jak na měkké perníčky, já měla recept od známé, ona je měla vždycky výborné a já jsem je měla tvrdé. Používali jsme jen jen na výzdobu. Já totiž měla v receptu med na gramy(a jak zvážit med? ),
tak já jsem ho dávala od oka a asi jsem ho tam dala víc, že my tak ztvrdly.
Doufám, že se nám letos povedou. Ještě jednou díky všem!!!!!

Bety — 21. 11. 2006 8:27

Mně se zdá, že 2 lžíce medu je dost, v těch receptech kde je 100 g na půl kila mouky nebo na 600 g mouky, to se mi zdá hodně.
Jinak do toho zdobítka je dobré přesít cukr, ono se snadno ucpává.

Ivik — 27. 11. 2006 0:30

Já mám fajn zdobítko od firmy Reproplast-www.reproplast.cz
Snad Vám pomůže:supr::supr:

Bety — 27. 11. 2006 7:15

Iviku mrkla jse se tam, to zdobítko vypadá že je mnohem lepší než ten tenký sáček co se běžně prodává.

dusička — 25. 3. 2007 10:05

Sice už mám velikonoční perníčky napečené
Musela jsem si půjčit vykrajovátka jako každý rok od sousedky.
Nemáme prosím některá z vás tip, kde se velikonoční vykrajovátka objednat na netu? V obchodě jsem na ně za celý rok nenarazila
Díky.

Kvítko — 25. 3. 2007 10:08

http://www.formicky.cz/?menu=vykrajovat … p;strana=4

Kvítko — 25. 3. 2007 10:11

http://www.levne-nadobi.com/saphir.htm

Kvítko — 25. 3. 2007 10:12

http://www.hrnec.cz/index.php?sku=10&pod=4

dusička — 25. 3. 2007 10:14

Kvítko - díky :hjarta:

Kvítko — 25. 3. 2007 10:30

Není zač...
Pridavam recept na pernicky, co jsou pry vzdycky mekke, bohuzel jsem jeste nezkousela...

2 vejce + 2 žloutky + 25 dkg ml. cukru smícháme

65 dkg hl. mouky + 2 lžičky jedlé sody + 1 lžice perníkového koření (
Kotani) + 10-20 dkg (dávám 15 dkg) tekutého medu + 10 dkg tekutého másla

Vše smíchám, vypracuji těsto a nechám do druhého dne v lednici. Přes folii
válím a vykrajuji tvary. Dají se jíst hned ai bez zdobení :-)), nejsou
tvrdé.

Jarča — 30. 3. 2007 9:33

Děti mají nejraděj, když perníčky křupají
Letos se mi odstěhoval manžel i s váhou a tak jsem je pekla přiměřeně přiměřeně a vypadají docela dobře - já je teda nejím a podle toho že pomalu nenápadně mizí, myslím, že jsou i dobré

Stelička — 1. 4. 2007 18:54

Já už mám napečeno:
http://www.ukazto.com/img/Velikononpernky2007001-ezw1.jpg
http://82892.ukazto.com/img/Velikononpernky2007004.jpg

annabibi — 18. 12. 2011 13:33

Honey napsal(a):

Perníčky měkké,ale ne na zdobení...
60 dkg hl.mouky
50 dkg cukr krupice
4 vejce
2 lžíce medu
1 lžička sody
1 lžička perník.koření
popřípadě citr.kůra
Zpracovat těsto,přes noc necáme uležet,potřeme vejcem(není uvedeno v receptu) a navrch můžeme ozdobit mandlí a pečeme.

na 120 stupnu asi 20 minut.

Bruninka — 7. 3. 2014 14:44

Ja uz tem receptum neverim, vzdycky vsude pisou ZARUCENE MEKKE a pak je mam stejne tvrde... Tak nevim... a ne - nepridavam vice medu, delam vse presne podle receptu :(