sudina — 10. 11. 2006 3:33

adámek má teď zadní rýmu,takže kapem hnědý kapičky,občas mezi tím stříknu sterimar, v postýlce ho obkládám vlhkýma plenama a stejně rýma nějak nechce ustoupit. už jí jednou měl a to po tak 2 dnech bylo v pohodě ale to jsem docela uspěšně odsávala,ale teď  to v něm pořád "chrčí" a odsávat mi to nejde.. dělám něco špatně?Jak mám poznat že bych měla odsát??Mám strach aby se mu to nevrazilo třeba do oušek??A ještě se vás zeptám, jaká odsávačka vám nejvíc vyhovuje,..máme balonkovou- při první rýmě dobrý,ale ted..no nevím bud nefunguje,nebo nefunguju já a nebo...není potřeba????:butter::butter:

sylviik — 10. 11. 2006 7:22

Sudino, nevím ale balonková odsávačka nám neodsála nic, ani když jsme nemohli dýchat a měli rýmu jako hrom. Takže letěla do koše a dobře jsem udělala. Koupila jsem obyčejnou hadičkovou v lékárně za pár korun a divila jsem se, kolik toho v nosánku měl. :supr:

Myška 28 — 10. 11. 2006 7:34

Sudino taky odsávám jen hadičkovou odsávačkou a jsem s ní spokojena.Když má zadní rýmu tak se to odsát nedá ale po nakapání kapiček by se to mělo uvolnit a pak odsát.Doktorka mi říkala ještě když jsem kojila že mám nosánek vytírat mateřským mlékem.

Kamčitka — 10. 11. 2006 12:07

Tak nám dr. balonkovou vysloveně zakázala, doporučila hadičkovou. U zadní rýmy pomohly kapičky, ty to uvolnily a hlavě pak vyvýšit postýlku, aby to teklo ven, ne do krku.
S těma ouškama je to pravda, Kačka teĎ měla šílenou rýmu, v noci ustavičně plakala i na rukou, ráno jsem pelášila k dr. a ta měla podezření na zánět stř. ucha, naštěstí se to nepotvrdilo. ušní dr. nám řekla odsávat a odsávat a to i za cenu, že se to mimču nelíbí, v tomto věku se brání opravdu všemi údy těla :o , protože jinak hrozí zánět. Rýma Káťu trápila dlouho, mezitím ji chytli my, ona se vyléčila a pak ji zase chytla, ale jen na 2 dny od nás. No prostě kolotoč :o . TeĎ už vím,jak to funguje v rodině s více dětma :(

sudina — 10. 11. 2006 12:20

díky za rady,letím koupit hadičkovou!!!!!!!!!§:godlike:

evule 2 — 10. 11. 2006 12:24

Já taky odsávám hadičkovou a u když máme zadní rýmu tak kapu nasivin nebo vytírám vintcentkou .

janca — 10. 11. 2006 18:41

A kdy je ta spravna doba na odsati?Jak to poznam?

jituš — 10. 11. 2006 20:07

Já to řešila nedavno.Poznala jsem to tak,že to Matouškovi povolilo po nastříkání do nosánku-mořskou vodu-a pak jsem odsála.Prostě měl u nosu nudličku,takže už to nebylo ucpané.Mám vysavačovou odsávačku a byla jsem za ní pochválená i od MUDr.Taky jsem koukala,kolik jsem toho odsála. :usch:

sudina — 11. 11. 2006 10:43

pořád nic nejde odsát..takže mám počkat až se mu spustí...zdá se mi to už dlouho.holky koupila jsem tu hadičkovou a adámek se při tom hrozně chechtá,...(i když stejně nic nevysaju)možná až tam "něco bude"tak už se smát nebude..