Sakura — 8. 11. 2006 17:15

Tak jsem si precetla v tematu tykajici se neschopenky o problemu hubnuti po porodu a o tom, ze by se melo zalozit na to tema. Tak ho zakladam, protoze sama jsem uz skoro 5 mesicu po porodu a nezhubla jsem jeste ani deko. Zrovna ted je tady v Japonsku jedna rano a ja mam priserny hlad. Premyslim o tom, ze bych si udelala spagety...:storstark: Ryu jeste tak pulhodiny pude vzhuru, a to bych asi do te doby zacla chodit hlady po strope... :( Jenze timhle stylem se me ta kila budou drzet dal. Casto slycham, z epri kojeni se rychleji hubne, ale asi jak kdo - ja plne kojim, a nic. Od porodu mam porad 6 kilo navrch. A ne a ne dolu. Mrchy jedny kilovaty. No a dalsi problem jsou vlasy. uz mi asi mesic padaji, no je to teda des. Tuhle manzel vytahl vlasy z odtoku umyvadla, myslel si, ze jich tam uvizlo jen par. No ale vytahl takovy husty pramen, az mi z toho bylo do breku. No a to je urcite jen maly zlomek toho, co mi vypadava, protoze vlasy jsou vsude, nejen v umyvadle, kde se cesu. Jsou na zemi, na posteli, na obleceni... Nemam cas vysavat kazdy den, takze se tu v nich brodime. Jsem zvedava, kdy to prestane. Asi davam vsechny vitaminy a latky potrebne na rust vlasu nasemu Ryu, protoze tomu se hezky zahustuji. Ja abych shanela paruku. :albert:

Čekanka — 8. 11. 2006 17:45

Sakuro na ten noční hlad se mi osvědčilo, že jsem si vždycky k obědu udělala velikánský zeleninový salát a půlku jsem nechala na noc. Zeleninu můžeš kdykoli ta tě zaplácne ale neztloustneš. Taky jsou dobrý křehký chleby nebo tyčinky. Nemají moc kalorií. Jinak já po porodu byla ihned na původní váze a to jsem měla 17 kg nahoře. Kila jsem ale začala nabalovat při příchodu do práce po mateřský a vesele se mi úměrně nabalují s délkou zaměstnání..... :/

Novia — 8. 11. 2006 17:58

Ahojky Sakuro,
probémy mám jako ty. Vlasy padají a padají a já zuřím a zuřím!!  Jsem teď na 4 cm a doufám, že v bytě a v Tobiho postýlce už je tak nebudu nalézat. Nejhorší je to, že je má Tobi na rukách na oblečení, no prostě všude. Včera byla u mě holička a šla jsem na ty 4cm, tak uvidím. Kily nahoře mi ani nepřipomínej. Těšila jsem se, že tím, že kojím budu hubnout a nic!!Z porodnice jsem odcházela z 13 kily dole, ale pořád mám nahoře 10 a nejdou dolů :-((V noci teda nejím, sotva vidím na oči a jsem ráda, kdyTobi spí. Přes den toho sním tak akorát, tak nevím, proč to dolů nejde...

Klaris — 8. 11. 2006 18:03

Já měla taky strašný problémy s vlasama, začalo se to upravovat tak 8-9měsíc po porodu, už mi tolik nepdají, ale předtím to byla zoufalost :grater:..Teď asi měsíc beru Pangamin, sice to je hnus, ale pomáhá to :supr:..
S těma kilama jsem neměla problém, v těhu jsem nabrala 14kg a za 8 týdnů po porodu byly pryč, teď mám dole tak 20kg, ale chtěla bych ještě aspoň 5kg, nevím ani čím to bylo, šlo to samo, ale pak se zastavilo a je to furt stejný :rolleyes:..Snažím se jíst přes den malé porce, je fakt že na sednutí a klid u jídla nemám, protože Aduš je akční a nenechá mě, takže nejlepší je pohyb a ten mi moje dítko zabezpečuje dostatečně ;) :lol:..

Parmenka — 8. 11. 2006 18:04

Sakuro jsme natom úplně stejně! :( Taky mi zůstalo 6 kg, plně kojím a nehubnu! Za celý den se pořádně nezastavím a ještě chodím denně na dlouhé procházky! Snažím se jídlo trošku omezovat, po 20hodině vůbec nejíst. Jenže když se nenajím já tak jsem protivná a mlíčko mám hladné a Miška mi pak pláče. Někdo mě říkal že zhubnul, až přestal kojit, to je jediné čím se ještě ulidnuji.
Vlasy mi nepadají, dost jsem je po porodu zkrátila.

Kamčitka — 8. 11. 2006 18:06

Holky s vlasama si nezoufejte, každé padají, protože v těhotenství vám nepadaly, což jste asi nezaznamenaly, horší věci jsou více viditelné. Prostě hormony jim zabránily padat. Mi padaly taky kolem 5.měsíce, přišlo, mi, že padaání neustává, brala jsem jen zinek, ten beru vždycky jednou za čas, takovou měsíční kůru, je dobrý na nehty a vlasy.  Navíc, když má člověk vlasy dlouhé, tak o nich více na zemi ví, než když jsou ježaté.
Takže hlavu vzhůru, plešaté nebudete.
S kily je to horší, já teda přibrala 9,75kg, z porodnice jsem šla o 7kg lehčí, ale kdybych přidala naběhlá prsa, tak mám snad o 8kg méně :o :o . Mně osobně se osvědčily tzv. polystyrenové chlebíčky Racio, ale ne ty hrubé, to bych do sebe nedala, ale takové ty tenké s jogurtovou polevou. Nosím je všude a vždycky když mám nutkání hladu, tak si chlebík dám. Tak jím málo a často :D

spunt — 8. 11. 2006 19:24

Kamčitko, s vlasama ti dám za pravdu. V prvním i druhém těhu se mi padání vlasů téměř zastavilo. Chvíli po porodu to byla katastrofa. Vlasy se jen vrátí na původní hustotu. Zase bude jako dřív.

S tím hubnutím je to horší. Přibrala jsem 23 kg. Po návratu z porodnice jsme měla 9 kg dole a od té doby nic. Moc nejím. Chodíme  na procházky. Noční jídlo mě netrápí. Plně kojím. Ach jo.  Někdy mám pocit že je mi souzené být kuička :( . Kamarádka má po třech dětech míň než když se vdávala a to byla štíhlá holka.

Čekanko a z čeho si ty saláty děláš? Já se přiznám že se zeleniny zatím bojím. Malou trápí prdíky a to se nadýmavým věcem vyhýbám a piju fenyklový čaj. Nenafukovala tě ta zelenina, nebo spíš neměl malej pak problémy s prdíkama?

Sakura — 8. 11. 2006 19:32

Zelenina me bohuzel nezaplacne, to bych musela snist celej kos plny zeleniny a ovoce. To uz jsem cetla, ze pri chuti na sledke misto toho ovoce, ale to bych fakt musela jist na kila. Zkusim ty cerealie, to by me mohlo zaplacnout...

Jeste k tem vlasum - vlasy mi padaji uz dyl, ale asi ted za posledni tyden se k tomu pridaly i nejake bolaky v hlave, no ani ne bolaky, ale takove plochy na pokozce hlavy, ktere boli a svedi. Nevim, cim to? Myju se ted samponem s mumiem a taky Susymilem, je mozne, ze mi nesvedci? Mate take takovy problem? Samozrejme, ze me to svadi k drbani a to si vzdy vydrbu spoustu vlasu a je mi zase k placi. Ach jo..

PetaZ — 8. 11. 2006 19:38

Mě děsivě padaly vlasy.. Naštěstí už se to ustálilo na "normální" línání :) K těm kilům: v těhu jsem nabrala dvacet a mám dole přes 25kg. A kojením to rozhodně není. Jsem v jednom kole a někdy mi přijde, že mám 24h směnu. Nelča je dost velký živočich, domácnost, prodej bytu, kroužky, moje hobby... Jím stejně jako dřív, ale vydávám víc energie :)

spunt — 8. 11. 2006 19:53

Sakuro a co nizkotučný ovocný jogurt?
Nebo tedy, přiznám barvu, před otěhotněním jsem zhubla docela dost, chodila jsem na obezitologii a moc mi pomohli. Teď mě ale nevezmou, dokud kojím nechtějí mě vidět. Někomu totiž kojení trošku zamíchá s hormonama a nehubne. Ale to jsem nechtěla. Jako snídani jsem si dávala Fidorku ( ta je malá a tudíž nemá tolik kalorii) a k tomu půl litrovej hrnek čaje. a to opravdu zapláclo na dlouho.
A když jsem měla hlad, tak jsem si uvařila rozpustnou kávu, nebo se hooodně napila a tím naplnila žaludek :supr:

Čekanka — 8. 11. 2006 20:34

spunt napsal(a):

Kamčitko, s vlasama ti dám za pravdu. V prvním i druhém těhu se mi padání vlasů téměř zastavilo. Chvíli po porodu to byla katastrofa. Vlasy se jen vrátí na původní hustotu. Zase bude jako dřív.

S tím hubnutím je to horší. Přibrala jsem 23 kg. Po návratu z porodnice jsme měla 9 kg dole a od té doby nic. Moc nejím. Chodíme  na procházky. Noční jídlo mě netrápí. Plně kojím. Ach jo.  Někdy mám pocit že je mi souzené být kuička :( . Kamarádka má po třech dětech míň než když se vdávala a to byla štíhlá holka.

Čekanko a z čeho si ty saláty děláš? Já se přiznám že se zeleniny zatím bojím. Malou trápí prdíky a to se nadýmavým věcem vyhýbám a piju fenyklový čaj. Nenafukovala tě ta zelenina, nebo spíš neměl malej pak problémy s prdíkama?

špuntí, synovi vadila jen salátová okurka (teda podle hlučných ozvů cca 20 minut po kojení), ale super byl ledový salát nebo čínské zelí, rajčata, avokádo, opečený kuřecí maso nebo sýr na kostky (není zelenina ale je dobrý :lol: v malým množstí) olivy, červená nebo žlutá paprika (zelená byla taky blbá), mrkev (trochu podušená na kolečka) a ty cerální chlebíčky (nebo polystyreny s polevou jsou taky dobrý, ty bych ale kvůli čokoládě doporučila jen na den..... ) a jen s kapkou olivového oleje a trochou citronu se solí. V noci jsem měla fakt děsný hlady, ale ten salát fungoval skvěle :supr: zaplácl a kila nikde. Jo teď kynu v práci...

spunt — 8. 11. 2006 20:39

Jé, dušená mrkvička, mňam mňam, tu si asi brzy dám.
Čínské zelí vyzkouším, mám ho doma, ale bála jsem se prdíků..... tedy kvůli malé :lol:

Čekanka — 8. 11. 2006 20:45

spunt napsal(a):

Jé, dušená mrkvička, mňam mňam, tu si asi brzy dám.
Čínské zelí vyzkouším, mám ho doma, ale bála jsem se prdíků..... tedy kvůli malé :lol:

no každý mimčo má jiný zažívání. Já se na okurku jen podívala a syn prděl až kočár nadskakoval :lol: ale jinak dobrý (ty zelený papriky možná vadily zase mně), ale mrkev je neškodná v jakékoli podobě :supr: na to noční obžerství je zelenina a křehký chleby nejlepší. Jinak to co jsem vypsala synovi nevadilo, divila jsem se, že i ty olivy klaply.....

jo a dneska syn okurky miluje ale prdí po nich pořád :lol: :lol:

viktorie — 8. 11. 2006 23:11

Sakura, but uplne v klidu. Ja pribrala 20, z porodnice jsem sla s 24 (protoze jsem byla vegetarian, tak moje telo nemelo bilkoviny a tak zadrzovalo vodu). Ted mam sice nahore nejakych 5kg, ale to se drzi uz pekne dlouho a nic s tim nemuzu udelat, ackoliv toho moc nenaspim a mala je zivel a pres den taky toho moc nejim. Bohuzel prijde vecer, trochu pomoci s malou od tatky a ja zacnu jist a hlavne (s pocitem, ze si dat muzu, kdyz nic nejim) se prejidam sladkym! a to po kilech! Vlasy - padaji od 3 mesice. Mela jsem vzdy kratke vlasy ale resila jsem to jeste kratsim sestrihem. Nebrala jsem zadne specialni vitaminy a mam pocit, ze se to v poslednich tydnech zlepsilo. Neziju v CR, takze se zas tak nedoctu, nedomluvim co mi taky muzou za bylinky prodat:-)))))) A kem kilum - mam tech 5 nahoru, ale postavu a druhou bradu mam dost povolenou a to me stve......a myslim. Budme rady, ze plne kojime a jako kojici matky bycho si nemely odrikat:-))))) no ne?

evule 2 — 8. 11. 2006 23:24

Ahojky Sakuro tak tě po dlouhé době zdravím a mám s vlasama stejný problém jako ty . Padají a do toho ty boláky už jsem zoufalá , když to podrbu tak bych se snad nepřestala škrábat nikdy . Určitě bych se dovedla poškrábat až do krve a to mě děsí nevím co si počít a jestli mám jít k doktorce . Až na něco přijdeš tak rychle piš ....

evule 2 — 8. 11. 2006 23:25

Jo a váha přibrala jsem 20kg a 10 pořád mám .

Miss — 9. 11. 2006 0:51

Baby, to co tu pisete ma dost desí, ale ved aj v tehotenstve si berie babetko co mu treba a vlasy nevypadavaju ci potom si toho berie aj nieco navyse? a k tej vahe, vsade pocuvam, že kojenim idu kila rýchlejsie dole, ale ako tak citam vas asi je to iba povera :( ja stale dufam, že mesiac, dva po porode budem vo forme, prejdem na delenu stravu a budem cvicit až do zblbnutia :dumbom: :D držím Vám palce nech vlasy nepadaju, ale kilá ano ;)

dezy — 9. 11. 2006 8:50

Ahojky, taky se bojím, že začnou vypadávat vlasy. Mně totiž normálně vypadávají dost, ale v těhu mi vůbec nepadaly, tak pak to asi vezmu strojkem :lol: Jinak já jsem nabrala 19 a v porodnici jsem nechala asi jenom 4kg. Ale už teď se snažím každý den cvičit a moc nežrat, ale mám strašnou chuť na sladký - daleko větší než při těhu!
Jo a chtěla jsem se zeptat. Když kojíte, pijete kafe? Já jsem si už asi dvakrát uvařila slabý neskafe s mlíkem, ale nevím, jestli nemám někde koupit bez kofeinu. Co vy?

Simka — 9. 11. 2006 9:07

Dezy, já taky kojím a občas jsem si s kofeinem dala, ale koupila jsem si i bez kofeinu. Nevím zda to má  na mimi vliv, ale jistota je jistota. Ráno když jsem měla chuť, tak jsem si dala s kofeinem a odpo bez. Aby náhodou v noci neponocovala.

Žanet — 9. 11. 2006 9:27

Tak se k vám přidávám. Já při těhu nabrala 11kilo, v porodnici jsem nechala těch osm, ale když jsem přišla domů, tak místo aby ty zbývající kila šla dolů, tak šla nahoru :( no děs, takže teď místo těch tří kil mám nahoře devět. Ach jo, mě stačí kouknout se na rohlík a už mám kilo nahoře. Zdá se mi, že i přibírám ze vzduchu. Kojila jsem jen půl roku a to každý, že při kojení zhubnu a vůbec. Tak jsem se těšila, že když přestanu kojit, že to půjde a nic. Váha pořád stojí, nejraději bych jí vyhodila. A to mám poslední jídlo před šestou večer, poctivě snídám a přes týden mám lehčí obědy (nevařím pro manžela, takže pro sebe samotnou mě to vařit nebaví)....
Cvičit se mi nechce, zdá se mi, že při malé se nacvičím dost.... A jsem ráda, když si můžu odpočinout.
Jinak vlasy mi taky děsně padaly, začala jsem papkat vitamínky panthenol od dr. Mullera (30tablet za 60,-) a opravdu mi pomohly. Teď už mi padají jako normálně, jenom při rozčesávání...

Gia — 9. 11. 2006 9:41

Dezy, já kafe pila téměř celé těhotenství (v 1. trimestru ne, to mi nebylo dobře) a pak jsem začala po šestinedělí. Napřed slaboučké a teď piju normální. A piju ho vždycky večer a spaní Adomovi to neovlivńuje.

salek — 9. 11. 2006 9:49

Žaneta napsal(a):

Tak se k vám přidávám. Já při těhu nabrala 11kilo, v porodnici jsem nechala těch osm, ale když jsem přišla domů, tak místo aby ty zbývající kila šla dolů, tak šla nahoru :( no děs, takže teď místo těch tří kil mám nahoře devět. Ach jo, mě stačí kouknout se na rohlík a už mám kilo nahoře. Zdá se mi, že i přibírám ze vzduchu. Kojila jsem jen půl roku a to každý, že při kojení zhubnu a vůbec. Tak jsem se těšila, že když přestanu kojit, že to půjde a nic. Váha pořád stojí, nejraději bych jí vyhodila. A to mám poslední jídlo před šestou večer, poctivě snídám a přes týden mám lehčí obědy (nevařím pro manžela, takže pro sebe samotnou mě to vařit nebaví)....
Cvičit se mi nechce, zdá se mi, že při malé se nacvičím dost.... A jsem ráda, když si můžu odpočinout.
Jinak vlasy mi taky děsně padaly, začala jsem papkat vitamínky panthenol od dr. Mullera (30tablet za 60,-) a opravdu mi pomohly. Teď už mi padají jako normálně, jenom při rozčesávání...

Žanet,prosím tě-ten Pantenol se dá koupit v lékárně ??? Prosím, prosím porad´,  už mám řídkou pěšinku :lol:
Mě doma manža nahrál dvd cvičení a ještě jsem se doma nedonutila,ale cvičit si občas zaskočím,když mě Verunka nechá :dudlik::vissla:

salek — 9. 11. 2006 9:52

Žaneta napsal(a):

Tak se k vám přidávám. Já při těhu nabrala 11kilo, v porodnici jsem nechala těch osm, ale když jsem přišla domů, tak místo aby ty zbývající kila šla dolů, tak šla nahoru :( no děs, takže teď místo těch tří kil mám nahoře devět. Ach jo, mě stačí kouknout se na rohlík a už mám kilo nahoře. Zdá se mi, že i přibírám ze vzduchu. Kojila jsem jen půl roku a to každý, že při kojení zhubnu a vůbec. Tak jsem se těšila, že když přestanu kojit, že to půjde a nic. Váha pořád stojí, nejraději bych jí vyhodila. A to mám poslední jídlo před šestou večer, poctivě snídám a přes týden mám lehčí obědy (nevařím pro manžela, takže pro sebe samotnou mě to vařit nebaví)....
Cvičit se mi nechce, zdá se mi, že při malé se nacvičím dost.... A jsem ráda, když si můžu odpočinout.
Jinak vlasy mi taky děsně padaly, začala jsem papkat vitamínky panthenol od dr. Mullera (30tablet za 60,-) a opravdu mi pomohly. Teď už mi padají jako normálně, jenom při rozčesávání...

Žanet,prosím tě-ten Pantenol se dá koupit v lékárně ??? Prosím, prosím porad´,  už mám řídkou pěšinku :lol:
Mě doma manža nahrál dvd cvičení a ještě jsem se doma nedonutila,ale cvičit si občas zaskočím,když mě Verunka nechá :dudlik::vissla:
Teda co ten internet dnes dělá :dumbom:
Ted´jsem jen tak před manžou prohodila,že budu brzy plešatá a on mi na to řekl,, no tak budeme spolu " :dumbom:

viktorie — 9. 11. 2006 9:52

Dezi, ja jsem pila kafe po 3 mes tehot. a kafe mi uvarili i v porodnici (2 dny po porody) od te doby piju 2xdenne nescafe gold, pekne s mlickem a 2 lzickami cukru. Na malou to vliv nema. Zkousela jsem dny bez a a s kavou a mala je stejna...Rano bych se bez kofeinu nepostavila.......

dezy — 9. 11. 2006 10:05

díky za radu. Já když jsem si ho dala, tak malej stejně chrněl, takže to na něj asi vliv nemělo. TAk až budu mít zase chuť, tak si ho uvařím!

lulu24 — 9. 11. 2006 11:01

já jsem se chtěla zeptat taky k tomu pantenolu, beru ho i ted v těhotenství, vlasy mám strašný i normálně, takže vitamíny jsou pro mě nutností. Nevadí to miminku?Na krabičce nic takovýho nepíšou, tak si říkám, že v nejhorším se mi narodí pěknej vlasáč...:D

susi — 9. 11. 2006 11:10

Ahoj holky,

   tak já v těhu nabrala  "jen" 7 kg, bylo to i díky stresům, které jsem si bohužel musela prožít. S kojením jsme měly velikánské problémy a s porodnice jsem odcházela ještě hubenější než před těhu a s poporodní depresí..... Podotýkám, že jsem nebyla žádná twiggy pův. váha 89 - 90 kg, takže to bylo spíše ku prospěchu než ke škodě.
PRO ŽANET :  Zhruba týden se snažím držet dietu,  poté co jsem se na sebe už nemohla do zrcadla ani podívat ,omezila jsem sladké a kaloricky vydatnou stravu a začala se více hýbat. Každý začátek je strašně těžký, ale to tady nemusím psát. Navíc mi momentálně není úplně nejlépe na dušičce, ale doufám, že to brzy přejde s ubývajícími kily  a bude líp.Mějte se krásně........

spunt — 9. 11. 2006 11:43

Dezy nám v porodnici říkali že káva neva. Dávám si instantní s mlékem a malá je v pohodě.

Já jsem si včera večer dala hubnoucí dietku :lol: Když jsem odpo chtěla jít s holkama ven, tak jsme se chystaly hodinu. Brečely na střídačku a ke konci jsem chovala a utěšovala obě najednou, to byla zkouška nervů. Nevydržela jsem venku projít kolem cukrárny a nic nekoupit. Jaké bylo mé překvapení, když dorazil manžel domů, přinesl ty samé zákusky co já (asi jsme spolu dlouho a máme stejné myšlenky :D ). Takže k večeři jsem měla věneček a špičku a meltu ( ta je mimochodem dobrá na tvorbu mlíčka, takže dezy zkus si dát občas místo kávičky meltu :supr: ). To byla dietka. A ještě mám zákusky v ledničce, takže k obědu si dám kavčo a věneček a asi kremroli...... Asi dneska na váhu nepolezu :lol:

dezy — 9. 11. 2006 11:55

Spunte! Bavíme se o dietách a ty na nás takhle!!! Já chci taky kremroli, takže asi půjdeme taky kolem cukrárny a dieta zase "až od pondělí" :lol: :lol:

spunt — 9. 11. 2006 12:03

Dezy, tak to vem na procházku k nám, já mám v ledničce ty kremrole dvě a jsou obrovský :D , klidně se rozdělím a pokecáme o dietě od pondělka :D

Tereza82 — 9. 11. 2006 13:15

No tak koukám, že se mám na co těšit :D Minule tu holky psaly, jak jdou kila po porodu dolů sama (kojením a lítáním kolem miminka), ale asi se zase potvrdilo, že je to u každého jinak... Já už mám teď nahoře 7 kilo, tak to nechci vidět před porodem... :dumbom:

Žanet — 9. 11. 2006 13:20

Salku, ty vitamíny jsem koupila v lékárně. Kdysi je po těhotenství brala i moje ségra a doporučila mi je. Takže jsem hned klusala do lékárny a myslím že zabírají. Dokonce mi na bocích rostou nové vlásky, takže to mám takovou mini ofinku. A opravdu padání vlasů se zastavilo. Nejsou ani drahé, takže si zkus koupit to menší balení, těch 30ks a uvidíš....

dezy — 9. 11. 2006 13:43

Spunti to bychom někdy mohly, ale teď je pro mě Praha strašně daleko. Pojedu tam nejdřív po šestinedělí :)

spunt — 9. 11. 2006 14:05

Tak to si Dezy nejsem jistá, jestli ta kremrole vydrží tak dlooouho v ledničce. To jí asi sežeru :lol:

Miss — 9. 11. 2006 14:28

Baby a mozu sa brat pri kojeni vitaminy? myslim tie od A po Z napríklad Centrum, alebo Calibrum ked už vsteky vitaminy odchadzaju z tela do mlieka a žene vela neostane :(

makca — 9. 11. 2006 16:58

tak to ja zacinam s hubnutim kazde pondeli, bohuzel hned v pondeli po snidani me hubnuti konci:-((
no a dneska na obed pet knedliku s sipkovou a smetanovou omackou a srncim, no a jako dezert tri palacinky, fuj je mi ze me spatne.
holky co tak zacit hubnout najednou a podporovat se s kazdym kilcem dole?

spunt — 9. 11. 2006 17:34

No joooo, jenže šípkové omáčce se nedá odolat. To chápu.
Já jsem pro podporování. I když do diety zatím nepudu když jsem v začátcích kojení, ale alespoň se nebudu přecpávat.

Tak co třebas od pondělka ? V pondělí se zvážíme a pak už se budem jen chlubit jak hubnem, jo ?

Sakura — 9. 11. 2006 17:39

No, tak ja tu mam v Japonsku pul druhe rano, a prave jsem snedla salatovou okurku (zacala jsem dietne, haha), ta me teda vubec nezasitila, tak potom i velky kus smazeneho kurete. A porad mam hlad. Tak jsem to okorenila cokoladovou susenkou a mlekem. No, tak to by byla moje dietka. Take si kazdy den rikam - "Od zitrka uz zadne sladke a smazene jidlo, zadne sladke a smazene jidlo!". Jenze nejde to dodrzet a nejde... :grater:

spunt — 9. 11. 2006 17:45

Sakuro, tak od pondělka všechny začnem. Když nás bude víc tak se snad udržíme :D
Dobré je si domu žádnou sušenku ani čokoládu nekoupit, když na tebe přijdou chutě tak nemáš co mlsat. Leda ten křehký chléb, zeleninku atp.

salek — 9. 11. 2006 18:00

Vidím,že snahu máme každá :supr: ale kde je ta vůle :grater::grater::grater:
Já jsem se chlubila tím,jak jsem po porodu zhodila 12kg a ted´co jsem už začla malou dokrmovat,mám více chutě na sladké.. :dumbom:
Kdyby jsme se tu natvrdo domluvily a společeně hubly,tak by nám to tu společně možná šlo :vissla: ,možná by jsme předháněla jedna druhou a to by nebylo ,aby BYLO !!! :lol::lol::lol:

Parmenka — 9. 11. 2006 18:49

Super nápad s tím společným hubnutím!!! :D Potřebovala by jsem to jak sůl!!! Jenže ta pevná vůle mi moc chybí :grater: :grater: :grater:  Doufám, že s váma mi to půjde líp, tak jak všechno ;) ;)

spunt — 9. 11. 2006 19:09

Mám pocit že nás tu bude na hubnutí dost.
Navrhuju začít pondělkem 13.11. a pak se vážit každé pondělí . JInak se budem průběžně podporovat a radit a dávat tipy na jídlo atd.......
Také mi jde s váma všechno lépe, tak hurá do hubnutí ať sme alespoň takové jako jsme byly před otěhotněním.

salek — 9. 11. 2006 21:04

Tak se v pondělí každá zvážíme a napíšeme to sem, nebo si uděláme extra stránky na hubnutí...:supr:

Majka_R — 9. 11. 2006 21:53

ahojky maminky, hlasim se k vam do klubu hubnoucich :)
jsem 7 tydnu porodu, v tehu jsem pribrala hroznych necelych 40 kg, zhruba 20 uz mam dole (behem 14 dnu po porodu) a ted mam porad 20+ kg a ne a ne je nejak zacit shazovat
omezila jsem papu, sladky (pred tehu jsem nejedla zadny sladkosti, v tehu sem zacala jako blazen :butter:)
zacala jsem chodit plavat, taky se chystam zacit cvicit, tak snad se dostanu brzo na svoji vahu
uz me nebavi se s tema kilama tahat a nemusim rikat, ze kazdej pohled do zrcadla me dost boli :D..no nebo spis :grater:

takze jesli me vezmete mezi sebe, budu rada!!

pap a at nam to hezky hubne, Majka

evule 2 — 9. 11. 2006 22:10

Tak jestli uděláme hubnoucí tabulku tak to se musím zvážit a to se naseru  :dumbom: .

salek — 9. 11. 2006 22:52

evule 2 napsal(a):

Tak jestli uděláme hubnoucí tabulku tak to se musím zvážit a to se naseru  :dumbom: .

Evíku nebud´sprostá :lol::lol::lol: ono to půjde , no nevím, jak se zvážit ,aby si to neviděla :supr:
Tak v pondělí začínáme, o víkendu se ještě ,,napráskáme" :P:P:P
:offtopic:

Misha — 9. 11. 2006 23:18

tak to Vám budu držet holky palce, já se bohužel hubnutí účastnit nemůžu, i kdybych Vás podpořit hrozně chtěla :D

začínáte na narozeniny Veroniky!!! Takže snad Vám to přinese štěstí. Snad si na ni vzpomenete s každým jídlem a potencionální kila, která zhubnete věnujete přáve jí (případně se s Verunkou spolu rozdělíme :D )

Sakura — 10. 11. 2006 2:12

No jak se zvazit, abych to nevidela, to teda nevim, hihi. Ale doufam, ze to splocne od pondelka vsechny zvladneme! Vic hlav vic vi, jak se rika.

Majka_R — 10. 11. 2006 8:03

no, tak to pro me nebude zadnej novej stav ;)
v noci sem zase zrala jako prokopnuta...teda jogurtovy tvarohy a pribinacky, ale stejnak, chjop...

evule 2 napsal(a):

Tak jestli uděláme hubnoucí tabulku tak to se musím zvážit a to se naseru  :dumbom: .

salek — 10. 11. 2006 9:57

Misha napsal(a):

tak to Vám budu držet holky palce, já se bohužel hubnutí účastnit nemůžu, i kdybych Vás podpořit hrozně chtěla :D

začínáte na narozeniny Veroniky!!! Takže snad Vám to přinese štěstí. Snad si na ni vzpomenete s každým jídlem a potencionální kila, která zhubnete věnujete přáve jí (případně se s Verunkou spolu rozdělíme :D )

Čauky Mishi, tak to si na tvou Verunku vzpomenu,protože je to jmenovkyně naší malé Verunky :supr:
Myslím,že je Verunka pěkná a ty naše kila nepotřebuje :vissla: ,aby pak neměla trable jako mi tady ,,baculky ":lol::lol::lol: pa pa Renča

spunt — 10. 11. 2006 12:27

NO já se včera zvážila a už by mi ani nepomohlo kdybych si přidala něco na výšce. Takže o víkendu dopapám zásoby sladkostí a od pondělka hubnu a hubnu a na vánoce budu štíhlá kočka jako vy.
Jestli se nikdo nepřihlásí dobrovolně (což bych fakt brala), tak zkusím o víkendu založit novou diskuzi s hubnutím a s tabulkou a tak. Zatím to stíhám, ale neslibuju že budu stíhat pořád.

dezy — 10. 11. 2006 13:02

ty jo když si představím, co všechno budeme muset zhubnout :lol: :lol: a to byla jedna nevinná věta o dietě "od pondělka"
Já už teda nasadila přísný režim jídla a kila zatím dolu jdou, ale kromě toho, co jsem nabrala během těhu potřebuju ještě zhubnout to, co jsem nabrala před otěhotněním (cca 10 kg - co jsem přestala kouřit) Takže já v tý diskuzi budu asi dlouho :lol:

Tereza82 — 10. 11. 2006 13:03

Já mám sice termín až 17.3., ale předběžně se k vám hlásím taky :D

Heli — 10. 11. 2006 13:09

Hlásím se taky do klubu. Po porodu mi zbylo 6 kg navrch, 4 šly samy, od tý doby co Kačka v noci spí, se to zastavilo. Musím bezpodmínečně 6 kg dát dolů, 8 kg by bylo super. Dokonce jsem dostala k narozkám ten Orbitrek, tak jezdím, plivu přitom krev, žádný výsledky zatím nevidím. Takže od pondělka. Jdu si dát ty sušenky, na který se od rána jenom dívám.

sudina — 10. 11. 2006 13:43

no holky počkejte,já myslela,že když se kojí tak žádný diety ne?????????:dumbom::dumbom:(jen tak mimichodem taky mi pořád překáží těch 5 kg)

Babu — 10. 11. 2006 13:43

Holky tak ja jsem asi vyjimka. Nabrala jsem 11 kg a vsechny nechala v porodnici a dneska mam uz o 1kg neme nez kdyz jsem otehotnela. Jsem tak z Natalky vyrizena, ze moc nejim ani mi nechutna. A hlavne se bojim cokoliv snist kvuli tem jejim prdikum takze na me to ma opacny vliv. To je tak jedine pozitivni co mam. Vlasy zatim drzi, ale mam takovy pocit ze ta hlavni krize prijde kolem 3 mesice kdyz zacinaji vlasy padat.

Štarmik — 10. 11. 2006 13:55

Já se taky předběžně hlásím o zapsání do tabulky, jen s tím nezačnu od pondělka :lol:

spunt — 10. 11. 2006 14:08

Štarmiku, Terezko, vy jste vtipálky, já nechci tak dlouho hubnout, to neeee.

Babu, já ti tak závidím.

Sudino, samo že žádný drastický diety nebudou, já se moc bojím o mlíčko, takže to opravdu nehro. Jen se nebudu cpát sušenkama, čokoládou atd.... zkusím něco zdravějšího. Těch pět kg nahoře ti závidím, já mám nahoře už jen 17,5 kg a to při mých 157 cm je opravdu dost. :( takže hubnout musím jinak to pěkně odskáčou klouby a páteř ( já totiž nebyla ani před těhu štíhlá :( )

Sakura — 10. 11. 2006 14:24

Dietu neeee! Jen omezit ty kila sladkosti, co do sebe ladujem, ze. A taky bysme mohly trochu cvicit, jen tak zlehka. Vsak my jsme holky sikovne a spolu to zvladnem. Mimochcodem, vydely jste fotky Victorie Beckham, jak jde z porodnice po porodu tretiho syna? Twiggy hadr! Jak to dela? nechapu. Ta snad nepribrala behem tehu ani deko. Maximalne ctyri pet kilo a to nechala v porodnici.

Kamčitka — 10. 11. 2006 15:26

Babu, já jsem taky v prvních měsících shodila více než jsem v těhu přibrala, ale jakmile jsme najeli na režim, Káťa už byla větší miminko, tak mi taky váhá kolísá, tedy většinou směrem nahoru :(

PetaZ — 10. 11. 2006 20:30

Holky tak to Vás budeme s Nelčou podporovat :) Já jsem jako dítko byla dost obézní (byla jsem drobek jako Nelča, tak mě doma přecpávali), takže vím co jsou to dietky :) Nejvíc mi pomohla v hubnoucích začátcích dělená strava. Zhubla jsem 30kg. Dřív cca před 12 lety to bylo dost obtížné držet dělenou stravu. Dneska už bych nakoupila ve Zdravý výživě... Když je např. "kytičkový" den, tak se dá na celozrný rohlík namazat pohanková pomazánka (zní to možná děsivě, ale je to dobrý). Dřív jsem jedla suchý rohlík a přikusovala zeleninu, páč se pomazánky z rostlinek nedaly sehnat.
Dneska už dělenou stravu nedržím, ale opravdu doporučuji :supr:

Žanet — 10. 11. 2006 21:01

Jo jo, souhlasím s PetouZ, já jako dítko byla taky pořád při těle, a v šestnásti letech jsem se naštvala a začala s dělenou stravou. Taky jsem tak zhubla asi 20kilo a seznámila se s mým nynějším manželem. Jenže to jsme začali spolu chodit na večeře atd. a během těch let jsem opět těch 20kilo přibrala. Takže teď mám taky nadváhu a nemůžu se jí zbavit. Že bych šla opět do té dělené stravy???
PetoZ a to už jsi pak nepřibrala zpátky? Protože když tě vidím na fotečkách, tak jsi jak modelka!!!

spunt — 11. 11. 2006 14:31

Tak jsem založila téma hubneme od pondělka. Kdo se přidá napište mi tam , nebo SZ, těším se na vás, zatím jsem tam sama samotinká samička.

PetaZ — 12. 11. 2006 20:18

Žaneta napsal(a):

Jo jo, souhlasím s PetouZ, já jako dítko byla taky pořád při těle, a v šestnásti letech jsem se naštvala a začala s dělenou stravou. Taky jsem tak zhubla asi 20kilo a seznámila se s mým nynějším manželem. Jenže to jsme začali spolu chodit na večeře atd. a během těch let jsem opět těch 20kilo přibrala. Takže teď mám taky nadváhu a nemůžu se jí zbavit. Že bych šla opět do té dělené stravy???
PetoZ a to už jsi pak nepřibrala zpátky? Protože když tě vidím na fotečkách, tak jsi jak modelka!!!

Ha, do modelky mám daleko :D Teď vážím 63kg a jsem spokojená :) Já když jsem s dělenou stravou skončila, tak jsem nabrala z 55kg na 68-69kg, což jsem měla před těhu. Naštěstí na 85kg, který jsem měla ve 14 letech už jsem nedosáhla. Jo jo, maminka se bála abych neumřela hlady a pěkně si mě vykrmila :rolleyes:

Snažím se jíst večer spíš zeleninové saláty. Většinou si dělám obrovskou mísu se sýrem, tuňákem, kuřecím masem nebo brokolici, zapečenou cuketu nebo lilek. Přes den s ním na co mám chuť, ale večer se krotím.

Gia — 12. 11. 2006 21:29

Já byla taky dítě tlouštík - a shodila jsem to v 15, když jsem začala cvičit - 3x týdně 2-3 hodinový trénink Kung-fu dal zabrat. Pak jsem zase postupně nabírala a nabírala a když chci hubnout, tak mi pomáhá vyměnit jedno jídlo za zeleninu a aspoň 2x týdně pořádné cvíčo. Teď jsem -2 kg než jsem otěhotněla. Ale už víc hubnout nechci, mám pak pocit, že mám otlačené kosti :D

PetaZ — 13. 11. 2006 8:50

Ještě jsem chtěla dodat, že skoro denně večer si zacvičím 15min. kalanetiku, 1x týdně mám powerjógu a tak 1x za 14 dní si jdu zaplavat + saunička :)
Před těhotenstvím jsem ještě kromě toho chodila na squash přes zimu.. V létě klasika kolo a turistika.

Já si myslím, že těch 5-6kg méně než jsem měla navíc před těhu je tím, že nesedím přes den v kanclu, ale běhám kolem Neluš :D Protože stravovací návyky jsem nezměnila a sportuju spíš míň...

Gio, já taky nechci s váhou jít níž, páč jak mám pod 60kg, tak se mi moje postava nelíbí :( Jak mám silnější kostru, tak mi vylézají všechny kosti...

Hankaberunka — 17. 6. 2007 1:19

Tak me teda vlasy nepadaji,ale kg porad ne a ne dolu. Nekojila sem skoro vubec bohuzel. Zustalo mi brisko a to nemuzu dat vubec dolu. Nehodlam do sebe cpat nejake prasky za spoustu penez a stejne tomu neverim. S malym chodim porad ven na prochazky a ted i casto plaveme,ale s cvicenim je to u me horsi (nemuzu moc cvicit kvuli zdravotnim problemum). Nevim co s tim dal. Nocni hlad me neprepada,jim tak stejne jako pred otehotnenim. Sladkosti moc nemusim to radeji maso.

spunt — 17. 6. 2007 19:14

Gio, docela ti závidím, že cvičením tak krásně hubneš.

Já jsem také v 18 ti začala cvičit jako ty. Tedy jen 2-3x týdně hodinu. Trochu jsem zhubla, ale spíše nabírám svalovou hmotu. I když to také není na škodu. Alespoň se na mě všechna ta kila netřásla.
Teď na pravidelné cvičení nemám čas a ani prašulky.Tak jsem alespoň začala jezdit na bruslích,to zvládám i s kočárkem a za 2 týdny mám 5 cm v pase dole !!!

Hankoberunko, nevím jaké máš zdravotní potíže, ale určitě by ti nějaký Dr poradil jak posilovat bříško, ono to jinak moc dobře dolů nejde ( pokud nemáš velké štěstí jako hubeňour )

Gia — 22. 6. 2007 12:05

Špunti, no to je supr, 5 cm je krásné číslo!!! :supr:
No jestli bude Lenička takový divoch jako je Jí´ta, tak by asi s kilama časem neměl být problém, co? Pokud si člověk pak ale neobaluje nervy něčím sladkým, což já dělám moooc ráda...
Kdysi jsem četla nějakou knížku na hubnutí, kterou napsala nějaké Slovenka... Nevím, jak se jmenovala, jen že měla, tuším, růžový obal. A docela zajímavé tam bylo, že je důležité změnit myšlení. neříkat si "já jsem ale tlustá" apod., ale říct si, že mám třeba hezčí a útlejší pas, s radostí na svoji postavu koukat do zrcadla a hlavně se upřímně pochválit. Mít se ráda taková jaká jsem. A samozřejmě je nutná  příslušná strava a pohyb.

mikulka a verunka — 16. 4. 2008 21:40

Zdravím vás,mě po těhu zbylo 12kg zkusila jsem nemožné diety a stejně nic,jen jsem byla podrážděná a děsně unavená.Chodíme s malým plavat a ty zrcadla mě ničily,faldy kam se podívášpřed těhu jsem měla pěknou postavu a doufala jsem,že když budu kojit kila půjdou dolů,HAHAHA nešla.Už jsem byla bezradná a nakonec jsem našla stránky kde mi odborník poradil jak správně na to:)Zkuste to,je to zdarma:) snama.cz/jel-active5 máte krásný metříky:) www.webroucek.webgarden.cz

fallecimiento — 5. 5. 2008 18:11

Zaručený recpt proti jojo efektu nikdo nabídnout nemůže. Z vlastní zkušenosti to znám. člověk se musí pořád hlídat......ještě že jsou na trhu firmy které nám s tím pomáhají různými přípravky. Vyzkoušela jsem už několik zaručených "firem" a "receptů", ale bez úspěchu....pak mi známá doporučila účast v 7 denním bezplatném kurzu na hubnutí co jí doporučila její poradkyně přez zdravou výživu. A pomohlo mi to....během toho týdne jsem shodila 5 kilo a schazuju pořád!! Už jsem zhubla celkem o 15 kilo a cítím se skvěle....vřele můžu doporučit všem co to chtějí zkusit....pokud máte někdo zájem podívejte se na stránky
nepovolená reklama

alenadc — 24. 9. 2008 12:48

Ahoj holky,promiňte,že vám sem lezu,ale kdyby tu byly některé holčiny z DĚČÍNA  a chtěly byste se k nám přidat,tak jsme založily pokojík Děčín,na tomto odkazu

http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=32810


Přeju hezký den:-)

eva4444 — 29. 9. 2008 14:51

Já si udržuji i po návratu do sedavého zaměstnání postavu "díky" dřině na baráku. Občas nějaké to kilčo v práci vysedím, ale pak prací shodím, jako např. tento víkend jsem nanosila v kbelíku asi 2 tuny kamení a zase jsem zhubla, ale ramena a ruce mám čím dál širší. Taky když děláme na  stavbě - neslídím doma, co bych kde sladkého snědla. Ale když už jím - tak normální jídlo a maxiporce. Tak mám už jen 52 Kg, což je stejně jako v 17 letech. Byly doby - před dítětem, kdy jsem měla o 10 kg víc, ale to jsem byla "paneláková", chodila do posilovny, na aerobic - a stejně jsem si připadla tlustá. Teď koukám nacpat do sebe nějaké kalorie např. z KFC navíc.
Možná bych měla zauvažovat a nabízet kurzy hubnutí s noclehem a stravou - za práci při které zhubnete + se můžete kochat okolní přírodou, cyklotrasa před domem.

ivanka05 — 29. 9. 2008 15:33

eva: to je jako u me, kdy malou taham, nosim, blbnem, a s kocarem travim cela odpoledne... taky uz mam 50kg(jsem ale mala)

krulop — 11. 11. 2008 12:22

Prosba na vás
Stále málo lidí o nás ví......Víte o někom kdo má problémy se zdravím-pálení žáhy,žlučník,žaludek,trávení,zácpu,tlak,cukr,cholesterol,
ekzém...
Prosím PŘEDEJTE mu KONTAKT.
*********
víte o někom kdo si chce přivydělat nebo být zákazníkem na slevě?Registrace se na:
***********


zábava pro maminky a výdělek a výsledky jisté....mrkněte na zkušenosti-ekzemy,hubnutí

:co: