aurora — 2. 11. 2006 11:45

Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou o radu, co dělat v tomto případě:
V průběhu těhotenství jsem odešla od otce dítěte. Nenahlásila jsem jej do rodného listu, abych zabránila jeho kontaktu s dítětem - je to agresivní alkoholik, pobyl si i několik dní na psychiatrické léčebně, byl na čas i v protialkoholní, ale pije dál, v posudku má potlačované sklony k agresivitě.
Teď přišel s tím, že si požádá o testy otcovství - v jakém věku dítěte se dají dělat? Je pravda, že prokáže-li, že otcem je, zaplatím náklady na testy a soudní řízení já? Jde jim nějak zabránit, popř. můžu udělat něco, aby neměl povoleny návštěvy? Bála bych se, aby dítěti něco neudělal, není to člověk, kterému bych dítě svěřila byť jen na čtvrt hodiny:-(
Moc děkuji za odpověď...

Hannah — 2. 11. 2006 13:09

Byla si s otcem dítěte vdaná?Kolik je dítěti?

aurora — 2. 11. 2006 13:09

Hannah napsal(a):

Byla si s otcem dítěte vdaná?Kolik je dítěti?

Nebyla, jsem svobodná matka, dítě bude mít tři měsíce.

Hannah — 2. 11. 2006 13:46

Myslím ,že je úplně zbytečný  drahý test otcovství když si jseš jista.Soud bys prohrála. Připrav se spíš na soudní zákaz styku otce s dítětem.Pro uvedení otce do rodného listu se souhlasem matky je lhůta 6 měsíců.Testy se dělají až po 1roce věku dítěte. S tím zákazem styku ti poradí a proti alkoholikovi tě jistě i podpoří na sociálce.Stát podporuje udání otce i kdyby to byla Lochnesská příšera.

aurora — 2. 11. 2006 13:49

Hannah napsal(a):

Myslím ,že je úplně zbytečný  drahý test otcovství když si jseš jista.Soud bys prohrála. Připrav se spíš na soudní zákaz styku otce s dítětem.Pro uvedení otce dorodného listu se souhlasem matky je lhůta 6 měsíců.Testy se dělají až po 1roce věku dítěte. S tím zákazem styku ti poradí a proti alkoholikovi tě jistě i podpoří na sociálce.Stát podporuje udání otce i kdyby to byla Lochneská příšera.

Děkuju, optám se na to.

Barcynka23 — 16. 1. 2007 10:24

Jak jsi dopadla????

Aneri — 16. 1. 2007 13:48

Hannah - to jsi napsala moc hezky, s chutí jsem se zasmála. Ale je to smutné !!! Vím, že je to tak, otec může krást, pít, fetovat, nepracovat, neplatit alimenty - a matka s tím často nic nesvede, pokud on jeví jako zájem o dítě tím, že si ho vezme sem-tam na procházku. To jsou zákony :-(....chjo...chuderky některé ženy ..., je to dilema, ale snad je lepší i někdy takového "otce" už raději ani nevidět, ne tak se s ním stýkat. Škoda, že Aurora nebyla zodpovědnější a nepoznala to dříve...

Kiara — 16. 1. 2007 21:01

Auroro, klid. Tak se mi zdá, že tatínek tvého dítěte tě pěkně dusí. Píšeš, že je to alkoholik, který pobyl nějakou dobu i v léčebně, popíjí dál a v posudku má sklony k potlačované agresivitě. A jsme doma - panáček Tě začímá nestydatě vydírat.
Klidně mu oznam, že si testy může nechat udělat - stojí to nemalý peníz. Bude následovat soud o určení výživného - opět se prohne. Tím, že se prokáže, že je otcem, můžeš po něm požadovat úhradu nákladů, spojených s těhotenstvím a slehnutím - zase ho to bude stát peníze. Nevím, nakolik je situovaný, ale platit takové pálky se žádnému tatínkovi nechce :) Vylož mu, že svojí dychtivostí nechat se zapsat do RL dítěte na sebe bere dost velkou finanční zátěž. Až si vynaložené náklady přepočte taťka na rumy v hospodě, ony ho podobné aktivity hezky rychle přejdou :dumbom:
Spíš se mi zdá, že ten neřád na Tebe dělá bu-bu-bu, aby Tě dostal na kolena. Buď v klidu - jakmile má v papírech, že neúspěšně prošel psychiatrickou a protialkoholní léčebnou, styk s dítětem bude dost omezen, ne-li znemožněn. A nedej se!!!!

Vendaa — 21. 1. 2007 23:59

Testy otcovství se přece platí - stojí to myslím okolo 15 tisíc a tak podle mého, jestli to je nějakej pijan, tak na to třeba ani nebude mít prachy a jen Tě straší!

St. Drábek — 22. 1. 2007 19:09

Vendaa napsal(a):

Testy otcovství se přece platí - stojí to myslím okolo 15 tisíc a tak podle mého, jestli to je nějakej pijan, tak na to třeba ani nebude mít prachy a jen Tě straší!

PAT test - kompletní test, výsledek do 5ti dnů       7.140,- Kč

Kiara — 22. 1. 2007 20:25

No - a to je jenom test :D a kde jsou ostatní náklady? Vemte si, že jenom cena testu je zhruba stejná, jako minimální mzda v ČR :D

katalines — 23. 1. 2007 15:15

Testy otcovství pokud je určí soud stojí něco přes 18tisíc, mojemu dítěti je dělali v 6měsících (což je před 9 měsíci). Pokud on dá návrh k soudu o určení otcovství-tak se tě soud bude ptát, jestli souhašíš s testy - pak už je na tobě jak seš si jistá otcovstvím.

marierutova — 5. 3. 2015 15:48

Testy otcovství jsou velmi drahá záležitost, proto je lepší dávat si pozor.

helenaoparilova — 26. 3. 2015 15:52

Pěkně drahá sranda.

danuselokovicova — 31. 3. 2015 10:19

katalines napsal(a):

Testy otcovství pokud je určí soud stojí něco přes 18tisíc, mojemu dítěti je dělali v 6měsících (což je před 9 měsíci). Pokud on dá návrh k soudu o určení otcovství-tak se tě soud bude ptát, jestli souhašíš s testy - pak už je na tobě jak seš si jistá otcovstvím.

Tak drahé?? :-O