lambi.bambi — 26. 10. 2006 15:26

Dobrý den, je mi 28 let a asi před dvěma roky se u mě objevilo astma. Nasadili mi inhalační kortikoidy - Symbicort Turbuhaler, pak beru ještě Xyzal na alergii na roztoče. Lékař mi tvrdí, že daný typ kortikoidů je tělu téměř neškodný, už vůbec bych po nich neměla přibýrat na váze či otékat. Jenže mně se právě tyto příznaky objevily. celkově jsem dost nabrala a k tomu mám ještě pocit, že mé tělo je jaksi opuchlé, oteklé. Chtěla jsem se zeptat, zda má s těmito příznaky někdo zkušenost a zda je skutečně možné, že za vše mohou ony kortikoidy. Děkuji

he — 3. 11. 2006 12:58

http://www.astrazeneca.cz/respirace/inf … icort_turb
Tento přípravek rozhodně není neškodný,naopak je velmi nebezpečný a VŮBEC NENÍ URČEN K ZAHAJOVACÍ LÉČBĚ ASTMATU!
Dala jsem ti tam odkaz,mrkni se tam.Moje dcera se taky léčí se středním perzistujícím atmatem,měla v počátcích léčby pár vedlejších účinků,ale teď už je to jakž-takž.
Ty otoky nejsou normální,to je zadržování vody v tělě.Moje máma má taky otoky,ale ta bere obrovské dávky kortikoidů těžké revma.U astmatiků to NENÍ NORMÁLNÍ.Běž za doktorem a nedej se odbýt!!

Andreaa06 — 14. 6. 2011 22:23

Jsem velmi spokojená s Mudr. Jonášem. Jeho přístup je velmi profesionální a korektní.
Mám k Mudr. Jonášovi důvěru. Výsledky léčby se dostavují po dvou měsících. Jsem velmi ráda,že jsem pána doktora objevila a mohla se v jeho ordinaci objednat. Jsem moc moc ráda, že jsem našla email jonas.recepce@seznam.cz kde jsem se mohla objednat a kde mi dokázali vyjít vstříc.

Muj stav se zlepšuje (atopicky ekzem), imunita a dýchací problém taky (astma) !!! Vím, že budu muset pokračovat ale věřím že se výsledky léčby budou dál dostavovat. Děkuji vám pane doktore Jonáši.