Achlia — 26. 10. 2006 15:08

Taky to znáte? Ráno vyskočíte jako rybička z postele a tu během dne náhle bez jakéhokoliv varování vámi projede ostrá velmi nepříjemná bolest v bederní oblasti, která vystřeluje do břicha i do noh? Pohyb je prakticky znemožněn, plazíte se, hekáte, sprostě nadáváte apod? Vytváříte nepochopitelné siluety tím, jak se bráníte bolesti a hledáte tu nejlepší polohu abyste se dostali z bodu A do bodu B ? Problém činí takové zdánlivé masličkosti jako zakašlání, zatlačení apod...S houserem se potkávám asi 2x do roka, většinou 2 dny v teplé posteli s termofórem, klid a kapsicilinové náplasti na zádech ( nejlépe 2) . Injekce od lékařky jsem zavrhla, nikdy mi nepomohly. Takže díky všem, kteří se se mnou podělí o vaše zkušenosti a rady.

Judyna — 27. 10. 2006 19:17

....tak ty náplasti neznám. Dobré je taky nahřívání soluxem a pak kočku (takový ten ledvinový pás)na holé tělo a do postele a přes ty nejhorší bolesti klid. Jak to pomine, pomalu rozhýbávat. Injekce mi taky nepomohly. Mé mamince (ischias) někdy pomůže i to, když jí stlačuji reflexní plošky na noze, ale to dělávám až už není zbytí, protože jsem samouk a bojím si, abych jí nublížila.

Maxík — 4. 11. 2006 9:21

Judyna napsal(a):

... bojím si, abych jí nublížila.

Tak akupresura má jednu velkou výhodu: i když se provádí blbě a nemá léčebný efekt, nelze jí ublížit! A správné body se poznají podle toho, že jsou bolestivé ... ale o tom je lépe si něco přečíst ...

Ota — 4. 11. 2006 9:29

Maxík napsal(a):

Judyna napsal(a):

... bojím si, abych jí nublížila.

Tak akupresura má jednu velkou výhodu: i když se provádí blbě a nemá léčebný efekt, nelze jí ublížit! A správné body se poznají podle toho, že jsou bolestivé ... ale o tom je lépe si něco přečíst ...

Maxíku,dovolím si trochu nesouhlasit.Známého bolelo břicho,lékař-akupunkturista ho napíchal,bolesti zmizely a prasklo mu slepé střevo!!!On (lékař)to nerozpoznal a ublížil.

Evelin — 30. 11. 2006 15:39

Tak já jsem bohužel pronásledována houserem snad od 25-ti let! Ale jsem nemocná na ledviny a dle příspěvků na internetu už vím, že to s tím souvisí + problémy s plící...
Když mne chytne...suché teplo, ležet, klid. Dle toho jak moc mne chytne...buď to lze napravit (je -li poblíž dr., ale já chodim pouze k jednomu chiropraktikovi) anebo jdu na masáž...Mažu se mazáním (mívala jsem prima spray...smradlavý jak ďas, ale pomáhal, bohužel už ho nevyrábí), někdy ze zoufalosti vemu prášek.
Řekla bych, že i houserů je víc typu, dle toho, kde se ti nerv skřípne. U mne to je na SI....a pak elastický blok na krční páteři, takže občas mne dr.napraví kříž ale současně s tím se mne zablokuje něco jiného.
Hlavně suché teplo... (i když jsem riskovala i horkou vanu, neboť tak krásně uvolnila...)
Je to čím dál horší, třeba minule stačil blbý moderný ventilátor-foukal vzduch (jedno zda teplý či studený-stačí že foukal) za za dvě hod.sezení zády k tomu(ale se svetrem na kříži) to bylo.

Rybička — 28. 12. 2006 8:58

Jak už jsem jednou psala, na tyto problémy je výborná metoda dle Robina MCKenzie. Jde o pár nenáročných cviků  (pacientovi je vlastně vybrán jen jeden přímo "na tělo" ) a když se opravdu poctivě cvičí, je po starostech. Také je potřeba naučit se, jak provádět běžné denní činnosti tak, abychom nepřetěžovali záda (jak správně sedět, řídit auto, čistit si zuby, žehlit, zvedat břemena ze země...).

Rybička — 28. 12. 2006 9:08

Rybička napsal(a):

Jak už jsem jednou psala, na tyto problémy je výborná metoda dle Robina MCKenzie. Jde o pár nenáročných cviků  (pacientovi je vlastně vybrán jen jeden přímo "na tělo" ) a když se opravdu poctivě cvičí, je po starostech. Také je potřeba naučit se, jak provádět běžné denní činnosti tak, abychom nepřetěžovali záda (jak správně sedět, řídit auto, čistit si zuby, žehlit, zvedat břemena ze země...).

To by ale každý fyzioterapeut měl uměl poradit. Radím najít někoho, kdo se touto metodou zabývá. Sama s ní mám je ty nejlepší zkušenosti.

http://www.volny.cz/novacka/mckenzie/mckenzie.htm
http://www.mckenzie.cz/

Ten první odkaz patří paní Novákové, průkopnici této metody u nás. Je výborná a pokud ona sama nebude mít čas, jistě doporučí někoho jiného, který je vhodný ve Vašem okolí.

Lomikel — 6. 1. 2007 2:26

Mám vyzkoušeno a potvrzené od mých známých použití permanentního magnetu (to je ta černá pecka, co s ní lepíte na lednici vzkazy a obrázky a recepty):

přilepit spofaplastem magnet SEVERNÍ stranou na páteř na 15 minut , fertig.
A j eto i na heneroidy!:
co nejníže na kostrč mezi půlky. Mělo by stačit 3x denně na 20 minut po dva dny a je po ftákách. Já měl už pánskou menstruaci, ležel jsem s tím doma na břiše a pak jsem tenhle návod kdesi četl a bylo to jako boží zjevení.
Kterak určiti severní stranu? Takto: přilepit flastrem na některou stranu magnetu nitku 20 - 30 cm. Až se přestane vrtět tak se natočí a ukazuje jednou stranou k severu - a to je ta severní (a druhou stranou ukazuje kam? modří už vědí? ano k jihu  gloria - a to je ta jižní)
A je to.
Nechápu jaxi někdo normální může sednout na 2 hodiny pod ventilátor. Notabene s houserem. Ženská neštastná.

Kamilie — 10. 1. 2007 15:45

Lomikeli, to bylo jednání snad 10-ti lidí, kde najednou v půlce jednání zapli ty moderní blbé ventilace(umístěně nahoře u stropu-stropní typ, který fouká teplo nebo zimu dle toho, na kolik st.se nastaví) a nešlo prostě najednou někam u kulatého stolu přesednout, když bylo plno.
Takže houser byl patrný až v momentě, když člověk vstal ..... a jelikož se to stalo poprvé v životě, tak od té doby stropní ventilátor je naplno nenávidený nepřítel.

luccijas — 12. 6. 2008 9:26

Ahoj lidičky, tak já jsem ještě ani neoslavila dvaadvacáté narozeniny a už během dvou měsíců jsem dvakrát marodila - kvůli zádům samozřejmě... A to zatím ještě nemám děti... Chjo... A to sportuju, dělám všechno proto abych byla fit, ale to prostě nestačí, stačí když je trošku víc větrno... Takže do konce života asi budu muset posilovat zádový svalstvo abych vůbec někde vydržela dýl sedět.

Bety — 12. 6. 2008 9:38

Asi jo, moje kamarádka už takto posiluje od mládí... cca 25 roků už musí cvičit, aby nemusela na operaci...

Judyna — 13. 6. 2008 22:45

Ještě k tomu cvičení bych fakt přidala  suché teplo. Pokud jde o plotýnky, na spaní nebo třeba když sedím u televize, hodím si kolem pasu svetr. Ne, že by potíže zmizely ihned, chvilku to trvá, ale myslím, že je to dobré i na prevenci.

Musim — 14. 6. 2008 10:02

Judyno, zeptej se mne v práci nebo kdekoliv, KDY nemám kolem pasu svetr.... chudinky moje svetry....

Judyna — 14. 6. 2008 20:12

Musim napsal(a):

Judyno, zeptej se mne v práci nebo kdekoliv, KDY nemám kolem pasu svetr.... chudinky moje svetry....

:jojo:

Jarda-Vlk — 17. 6. 2008 8:52

Páteř, svaly zad.... zde se projevuje mnoho faktorů od zdravotních až po emocionální. Cvičení a občasná masáž jsou cestou kudy z toho ven.

Ivča K. — 28. 7. 2008 19:45

A já ještě k tomu přidám,že sedět u počítače na velkém relaxačním balonu je super věc nebo se na něm jen tak uvolňovat i malý overbool na cvičení nebo se s ním dá podložit krk bederní páteř a uvolňovat.

Judyna — 30. 7. 2008 22:11

Mám jeden veselý zážitek s velkým balonem.
Chtěla jsem udělat něco pro svoje zdraví a protáhnout si záda. Čili jsem si na něj lehla(na záda) a pěkně se po něm povalovala, hlavu v záklonu. No samozřejmě se mi udělalo dosti špatně od žaludku, takže takhle přátelé ne. Samozřejmě z toho neviním onen balon.

Ivča K. — 10. 8. 2008 16:09

To moc veselý zážitek není,moje kolegyně z něj zase spadla a zlomila si klíční kost. :mad:

sandrea — 12. 10. 2009 22:45

Chtela bych se zeptat k vasemu tematu..Jak dlouho uz te to trapi a od kolika let?Me doktor napsal dermicke nebo dormicke lumbargie..nejde to po nem precist :D . Mam napsane uvolneni z telaku (chodim jeste na stredni)..je to tedy dlouhodobejsi? Slysela jsem, ze do roka az dvou by to melo prestat

zendel — 12. 10. 2011 7:16

Dobrý den, chtěl bych se s Vámi všemi o tom to problému podělit. Já například to mám z práce, a taky po úrazech.Je to docela hodně bolestivé, a nejdeto vydržet, když člověk dlouho době sedí nebo stojí.Někomu léky a injekce nezabírají, existují i homeopatika,ale ty taky nemusí každému zabrat. Co jsem si ta léta všiml že nejlepší lék na páteř, je cvičení, že to pomáhá nejlíp. Jenom mě už moc né,ale i přesto občas cvičím.

Roseanne — 15. 10. 2014 22:12

Taky už mě tahle "radost" potkala-léčím se už třetí týden a nic moc...Injekce,léky,chodím špatně,zajímalo by mě jak dlouho to může trvat než se stav zlepší,či spíš-jak dlouho to komu trvalo?
Abych měla představu...