Simona Janoušková — 18. 10. 2006 23:52

Tak jsem zjistila, že můj kluk (2 roky) má na jedné straně tříselnou kýlu a asi i malinkou nad pupíčkem. Já jsem byla s tříselnou kýlou na operaci v 8 a 10 letech, tak si pamatuju, jak to vypadá. Zatím mu vystupuje jen při kašli. Je šance, že sroste kýla sama?
Dnes to asi operují laparoskopicky, máte s tím někdo zkušenost u vašeho dítěte?

anela — 19. 10. 2006 8:33

Simčo, zrovna minulý týden jsem vezla sousedů klučinu do nemocnice na operaci kýly. Jeli jsme ve čtvrtek, v pátek ho operovali, v neděli šel domů a v úterý už byl ve školce. Podrobnosti operace nevím, jen mi vyprávěl, že tam měl pořád hlad, že mu nechtěli dávat jíst. :) Jeho mamina tam byla s ním. Jestli s tím má synek problémy a lékaři ti doporučí operaci, neváhej. Je zbytečné to oddalovat a pořád ho hlídat.

Simona Janoušková — 21. 10. 2006 19:03

Tak to zní dobře. Za komunistů to byl nástup v pondělí, operace až ve středu a propuštění z nemocnice v pondělí.

Adamíra — 21. 12. 2006 14:41

Náš Adámek je nedonošený a má 3 kýly (hydrokélu v pytlíku),tříselnou a nově i pupeční. Jsou ale všechny malé,tak je jen hlídají (ko 1xza půl roku) na chirdě. Pokud to bude i nadále bez problémů, tak je minimálně do 5 let budou jen hlídat. Prý je lepší je operovat později, protože malé děti mají ty svaly a vše okolo moc tenké a je tam větší pravděpodobnost,že by se mohly objevit znovu. Držím ale pěsti.