Babucha — 18. 10. 2006 9:34

Jaké je vaše oblíbené jídlo? Připojte i recept ;)

ESKYMKA — 18. 10. 2006 9:47

no já mám hrozně ráda jedno jídlo,není to nic extra,ale já to zbožňuju :D taky už to tu na babinetu bylo,mám to odsud :gloria:

vymažu pekáč máslem,dám tam syrový brambory,posolím,kmín, na to dám vepřové maso (osolené, opepřené),vrstvu cibule,trochu  kysaného zelí,plátky slaniny, zase brambory,cibule, kuřecí maso,zelí,slanina a poslední vrstvu dám zase brambory...dám do trouby,a asi v polovině tam naliji šehačku s trochou chilly koření a dám ještě péct...a těsně před vytáhnutím odkryji a ještě tam nasypu sýr a nivu,dám rozpéct  a můžu se toho užrat :gloria: někdy místo zelí dávám mrkev a petržel na kolečka to je taky dobrý.... :supr:

suzy — 18. 10. 2006 10:03

To zni dobre jen vis co by me zajimalo?ja kdyz doma udelam neco takovyho jako treba veprovy maso na platky zapeceny se syrem tak je to mnamka dokud je to cerstve udelany ale nekdy prijde chlap az vecer a pak uz me pripadner ze to nikdy neohreju tak aby to maso bylo zase mekkoucky a syr pekne roztavenej.
Taky tohle tak "ztuhne"?

ESKYMKA — 18. 10. 2006 10:26

ztuhne to podle mě vždycky....ja to řeším tak že tam zase dám trochu čerstvého sýra a nechám to ještě zapéct v rozehřáté troubě...  nic jiného mě nenapadá...ale většinou u nás nic nezbyde páč přítel je děsnej žrout :usch:
ale zase je dobrý,že sní všechno,i to co se mi nepovede tak bez keců spapá a ještě mě pochválí,že snaha byla :lol:
já jsem totiž teprve kuchařinka- začátečník,tak se občas stane,že se něco nepovede,ale aspon vím kde jsem udělala  chybu a podruhé už to je ok :D

suzy — 18. 10. 2006 10:28

ESKYMKA napsal(a):

ztuhne to podle mě vždycky....ja to řeším tak že tam zase dám trochu čerstvého sýra a nechám to ještě zapéct v rozehřáté troubě...  nic jiného mě nenapadá...ale většinou u nás nic nezbyde páč přítel je děsnej žrout :usch:
ale zase je dobrý,že sní všechno,i to co se mi nepovede tak bez keců spapá a ještě mě pochválí,že snaha byla :lol:
já jsem totiž teprve kuchařinka- začátečník,tak se občas stane,že se něco nepovede,ale aspon vím kde jsem udělala  chybu a podruhé už to je ok :D

Tak to ja mam taky takovyho chlapa,ja se zacala ucot varit az tak v 25letech takze chape ze ne vzdy se mi to podari ale zase ze kdyz uz se mi to podari tak to je uzasny.

Ale ja uz nekdy absolutne nemam inspiraci co varit.Receptu je sice hodne ale jak na potvoru clovek nema vzdycky  vsechno potrebny po ruce.

ESKYMKA — 18. 10. 2006 10:32

jojo to znám....holky a zkoušely ste už ten Aneri recept na gulášek bez míchání???? je to fakt tak dobrý jak se tam píše?
a jakej je suzy tvůj nejoblíbenější recept???

suzy — 18. 10. 2006 10:37

ESKYMKA napsal(a):

jojo to znám....holky a zkoušely ste už ten Aneri recept na gulášek bez míchání???? je to fakt tak dobrý jak se tam píše?
a jakej je suzy tvůj nejoblíbenější recept???

zkousela jsem ale moc tomu mymu nechutnal ale asi urcite jsem tam neco udelala spatne.

Vis ci je muj nejoblibenejsi recept?Mlicna polivka :vissla:

ESKYMKA — 18. 10. 2006 10:46

tak sem s receptem ;)

suzy — 18. 10. 2006 11:16

ESKYMKA napsal(a):

tak sem s receptem ;)

To asi nebudes jist.Ja jsem zvykla od malicka a moje dite to taky zboznuje.

Normalne prived k varu mleko(pozor at ti neutece nebo se nepripali to pak neni dobry) osol a dej tam nudle nebo drobeni.

Dobrou chut  :lol:

ESKYMKA — 18. 10. 2006 11:24

to je jako všechno????
já dneska dělám špagety a asi k tomu udělám zase nějakou kečupovou omáčku se zeleninou a kabanosem....  :D

suzy — 18. 10. 2006 11:26

ESKYMKA napsal(a):

to je jako všechno????
já dneska dělám špagety a asi k tomu udělám zase nějakou kečupovou omáčku se zeleninou a kabanosem....  :D

Jo to je cely ale je to dobry jak je to horky ,mnam.

A na spagety mam taky chut,nejaky si udelam a malymu tu polivku.chlap spagety moc nemusi tak at se naji nekde venku ..

pinka — 19. 10. 2006 9:52

ahojky, u nás se poslední dobou osvědčila brokolice, můj chlap je kuchař, tak má masa dost, dělala jsem jí s těstovinama: brokolici uvařit s těstovinama, vzlášť jížku, zalít mlékem nebo smetanou, rozpustit 2 ks taveného sýra, 10 dkg nivy, 15 dkg šunky, promýchat, zasypat sýrem, fakt mńaminka. Nebo brokolici povařit 300ml jogurtu bílého, 3 vejce a 10 dkg sýra rozmýchat, zapéct. Taky výborný, jenom naše malá povídala "maminko, já to mašíčko neči" a držela kousek brokolice v ruce - takže pro malou vždycky připravím něco jinýho.

dagi — 3. 11. 2006 11:26

Pórková polévka

4 velké pórky
2 střední brambory – na kostky
1 střední cibule – nasekaná nadrobno
50 g másla
850 ml kuřecího vývaru
275 ml mléka
sůl
mletý pepř

Odkrájíme vršky i kořeny pórků. Rozkrojíme je na půlku podélně a nakrájíme najemno, potom je dobře propláchneme vodou a scedíme. V hrnci rozpustíme máslo na mírném ohni, přidáme pórek, brambory a cibuli a promícháme je všechny, aby byly obalené máslem. Posolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a necháme podusit na mírném ohni asi 15 minut.
Potom přidáme vývar a mléko, přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a necháme povařit na mírném ohni dalších 20 minut, nebo dokud není zelenina měkká.
Můžeme ozdobit pažitkou nebo petrželkou, můžeme přidat i lžičku smetany.

dagi — 3. 11. 2006 14:57

tyto mám taky moc ráda :)

Česneková polévka

6 stroužků česneku
špetka soli
majoránka
drcený kmín
250 g brambor
pepř
30 g sádla
150 g kmínového chleba

Oloupaný česnek rozetřeme se solí, dáme do osolené vody, přidáme drcený kmín, oloupané brambory nakrájené na kostky, majoránku a sádlo. Polévku vaříme tak dlouho, až jsou brambory měkké. Nakonec ji okořeníme mletým pepřem a vsypeme do ní nakrájený chléb opečený na sádle.


Kyšková polévka

Do hrnce se dá trocha vody, do které nasypeme trochu kmínu a asi ½ lžičky soli. Necháme vařit 10 minut. Pak do hrnce vlijeme kyšku, ve které jsme předtím rozkvedlali 2 lžíce hrubé mouky a promícháme. Necháme vařit tak dlouho, až kyška zavře (nenecháme utéct). Sundáme hrnec z vařiče a rozbijeme dovnitř vejce – rozkvedláme a přidáme trochu másla (asi 1/6). Podáváme s bramborem.

ESKYMKA — 4. 11. 2006 10:27

já teda dělám česnečku jinak... do osolené vody dám brambory, předem oprančenou uzeninu, masox, až sou brambory uvařeny tak tam dám vajíčko,česnek,trošku povařím a přidám pepř a majoránku, dochutím... nakonec tam dávám topinku nakrájenou na kostky....

ale v závěrečné fázi je to určo stejný :lol:

Ferda — 7. 11. 2006 3:36

Holky mam po vas prosbicku..jak presne delate bramborovy salat?Chci si ho udelat ale jak to nevim...
dikyyyyyyyyyyyyyyyy :D
zitra jdu na cesnecku tak napisu jak se povedla :D

janica — 7. 11. 2006 12:26

Ahoj Ferdi,
já ho dělám velice jednoduše - uvařené brambory oloupu, protlačím skrz "síťku" na brambory, tou protlačím také uvařené vejce, potom tam nastrouhám okurku, nadrobno cibuli a nějakou zeleninu ve sladkokyselém nálevu - mrkev, cerel, petržel. Můžeš tam přidat cokoli chceš - třeba hrášek atp. Pak jednu lžíci plnotučné hořčice, osolím, opepřím, jednu majolku a jogurt, aby to nebylo tak tučný. Jo a aby to nebylo vegetariánský tak se tam přidává nakrájený měkký salám - skorotchýně tam dává nějaký trvanlivý, ale to mi nechutná.

ESKYMKA — 14. 11. 2006 16:14

tak co Babu už si vymyslela co ukuchtíš???? :P

dagi — 14. 11. 2006 18:25

Tak Eskymko, tady to je :storstark:

Utopenci

2 kg točeného kuřecího salámu, 1/2 kg cibule, 1,5 l vody, 1/4 octa (na 1l vody 1/4l octa), 15 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, 20 kuliček sacharinu (nebo cukr)
Nejprve si uvaříme lák - do velkého hrnce nalijeme 1,5l vody, přidáme koření, sladidlo a necháme projít varem, Po provaření stáhneme z plotny a přilijeme ocet. Necháme vychladnout (je dobré lák připravit den předem). Salám oloupeme a nakrájíme na 1 - 1,5 cm silná kolečka. Rovněž ooupeme a nakrájíme na kolečka cibuli. Vezmeme 5l láhev (na toto množství 2) a na dno naklademe vrstvu cibule, pak plátky salámu a střídáme až na povrch. Poslední by měla být vrstva cibule. Zalijeme až po okraj lákem a necháme uležet min. 14 dní v chládku.

ESKYMKA — 14. 11. 2006 18:29

kukujuuuuuu :par: :pussa: :hjarta: ;) ale 14 v chládku- to asi nevydržím jak se znám :lol:

dagi — 14. 11. 2006 19:20

nejni zač ;). jak říkám, nám to taky moc dlouho nevydrželo, ale je lepší odolávat pokušení a počkat si, až utopenečci krásně "uzrají" :storstark:

Babucha — 14. 11. 2006 19:45

Tady je něco ze stránky: http://www.cukrovi.kvalitne.cz/
SMAŽENÉ TVARŮŽÁKY:
600g vařených brambor, 150g tvarůžků, 1 vejce, česnek, polohrubá mouka podle potřeby, majoránka, mletý pepř. Brambory i tvarůžky nastrouháme, přidáme utřený česnek, vejce, koření a mouku. Promícháme a kousky těsta rozetřeme na pánvi s rozehřátým tukem. Smažíme po obou stranách.

Zuzi79 — 17. 11. 2006 11:47

Dagi a tu sklenici s utopenci něčím přikrýváš??? Poraď, dneska odpoledne je mám v plánu vyzkoušet. Děkují!! :hjarta:

ESKYMKA — 17. 11. 2006 11:57

ahoj Zuzi,já bych to normal zadělala víčkem,jakou máš sklenici???

holky co jste kuchtily dnes k obědu????

dagi — 17. 11. 2006 12:37

Jéva Zuzi, tak teď jsi mě fakt zaskočila :rodna:. Dělali jsme je zatím jen jednou a myslím, že jsme tu sklenici překryli mikrot. sáčkem a gumičkou.. Teda to je ostuda, tak mladá a už táááák zapomnětlivá :rolleyes: :dumbom:

Dnes máme na oběd přírodní kuřecí řízek a americké brambory. :storstark:

Zuzi79 — 17. 11. 2006 14:13

Ok, děkuji. Tak nějak jsem to myslela, s tím sáčkem. Dám pak vědět, jak to dopadlo... :cool:

ESKYMKA — 18. 11. 2006 9:59

holky děláváte pizzu z domácího těsta???jak na něj??? :/

ESKYMKA — 18. 11. 2006 12:31

holky a používáte i nějaké bylinky???čerstvé nebo sušené????

dagi — 18. 11. 2006 12:45

tak pizzu jsem ještě nezkoušela.. jinak bylinky používáme častěji sušené, ale přes léto si pěstujeme na zahrádce meduňku, mátu a příští rok zasadíme i bazalku a oregano. dostali jsme čerstvou bazalku od sousedky a je výborná! nasekala jsem ji nadrobno a naložila do olivového oleje, takže vydrží :storstark:

Zuzi79 — 18. 11. 2006 12:52

Bylinky budu taky pěstovat příští rok a třeba si i nějaké nasuším, uvidím, jak se jim bude dařit.

Domácí pizza mi moc neleze, raději mám pravou italskou a bez práce... :lol:

Zuzi79 — 18. 11. 2006 12:58

Roláda s broskvemi a omáčkou z kokosového mléka

krůtí nebo kuřecí řízky
hořčice
pórek (může být i větší, já ho spotřebovala celý)
broskve, lze použít i trochu šťávy na dochucení) - já použila ananas a taky to bylo moc dobré
trochu oleje
citronová šťáva
konzerva kokosového mléka
na dochucení - sůl, pepř, kari, cukr (ten jsem nepoužila)


Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a posypeme kari. Pórek nakrájíme na kolečka. Na naklepané řízky, dáme půlku broskve a trochu pórku a zabalíme do rolky. Rolky opečeme. Zalejeme kokosovým mlékem, přidáme zbytek pórku a krátce podusíme. Potom maso udržujeme teplé, dochutíme omáčku (sůl, pepř, šťáva z ovoce).

Podáváme s rýží. Jsou prima i hranolky.

ESKYMKA — 18. 11. 2006 13:01

:/ to kokosové mléko seženu kdekoliv... jsem ho ještě nikde neviděla... :vissla: já taky většinou čučím po jinčích věcičkách.... :gloria:

Zuzi79 — 18. 11. 2006 13:12

Kokosové mléko koupíš normálně v obchodě, např. v Albertovi to mají u takových exotických věcí. Zeptej se a prodavačky tě určitě nasměrují. :)

ESKYMKA — 18. 11. 2006 17:11

Zuzi a jak děláš to kuřecí maso s cibulovou omáčkou :/  tý jo to je zajímavé....dej sem prosím receptík s podrobným popisem :D

Zuzi79 — 18. 11. 2006 17:13

Kuřecí maso s cibulovou omáčkou

Kuřecí maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme horčicí, položíme do pekáčku, HUSTĚ zasypeme cibulí (Krájím ji na měsíčky a dost na hrubo), zalejeme vodou a pečeme do měkka. Omáčku dochutíme dle potřeba ještě další hořčicí / solí / pepřem. Dobře se k tomu hodí rýže.

Ferda — 18. 11. 2006 17:31

to zni dobre..to zkusim udelat na veceri pristi tyden:D ...jak dlouho v troube a na kolik stupnu ?:D

Zuzi79 — 18. 11. 2006 17:39

Jé, to nevím. Mám plynovou, peču na plný výkon a většinou po 30 - 40 min vyzkouším, jestli je maso už měkké, když jo, vytáhnu, když ne, peču dál.. :cool:

Ferda — 18. 11. 2006 17:42

super dik..v pondeli budu doma vecer tak to udelam na veceri :) ..... uz se na to tesim :D

dagi — 24. 11. 2006 17:40

zase nějaké receptíky pro inspiraci :supr: http://www.nadoma.cz/html/receptar/receptar.php

dagi — 30. 11. 2006 11:14

v kuchyňce nám to nějak vázne, tak pro inspiraci přihazuji další chutný receptík http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_17_7.gif

Special Cottage Pie

INGREDIENCE
450 g vařeného mletého hovězího
2 střední cibule, nakrájené
1 velká mrkev, nakrájená nadrobno
25 g šťávy z masa
½ káv. lžičky skořice
½ káv. lžičky mixovaného koření
1 lžíce čerstvé nakrájené petrželky
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce rajčatového purée
275 ml horkého hovězího vývaru

HORNÍ VRSTVA
900 g brambor, oloupaných
2 střední pórky, omyté a nakrájené
50 g másla
25 dkg nastrouhaného cheddaru nebo jiného sýra (eidam to jistí ;))

PŘÍPRAVA
Předehřejeme troubu na 200°

Nejdříve osmažíme cibulku ve šťávě z masa, dokud není měkká, potom přidáme mrkev a mleté maso a pokračujeme s vařením asi 10 minut, dokud maso a mrkev trochu nezhnědnou.
Potom osolíme a opepříme a přidáme skořici, mixované bylinky a petrželku. Přimícháme mouku, smixujeme rajčatové purée s horkým vývarem, přidáme do masové směsi a přivedeme k varu.

Pro horní vrstvu: uvaříme brambory v osolené vodě a uvaříme mírně pórky na másle. Když jsou brambory uvařené, uděláme z nich kaši, přimícháme pórky a podle chuti osolíme a opepříme.

Vložíme masovou směs do dobře vymazané pečící formy, na ni rozprostřeme kaši a posypeme nastrouhaným sýrem.

Pečeme asi 25 minut, nebo dokud povrch není křupavý a zlatý.
Pokud chceme použít čerstvé mleté maso, povaříme místo 10 20 minut.

Babucha — 1. 12. 2006 8:49

Jinak holky tady http://www.iprima.cz/primarodina/?1079e=19333 jsou recepty z pořadu Jste to, co jíte, některé vypadají dobře.

Babucha — 2. 12. 2006 8:11

Dagi hodíš sem recept na kefírovou buchtu?

dagi — 2. 12. 2006 8:56

ja tady :) http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=12549

Rendy — 8. 12. 2006 15:24

Náhodou jsem tady zabrouzdala...

Rychlý a levný recept.
GRANADÝR

-ve slupce vařené brambory
-široké nudle /nejlíp domácí/ ,ne však vlasové -není to ono
-cibule
-mletá červená paprika, sůl, pepř

Spěnit nadrobno nakrájenou cibuli, zasypat ml.paprikou a do toho zamíchat na hrubém struhadle nastrouhané vařené brambory. Promíchat, osolit a opepřit.

dagi — 16. 12. 2006 15:13

NÁHODOU JSEM TENTO TÝDEN CHYTLA KLUKY V AKCI A TENTO RECEPT MĚ ZAUJAL :storstark:.

Quiche se žampiony- 6-8 porcí

těsto
300 g hladké mouky (nebo 200 g hladké a 100 g pšeničné celozrnné)
150 g másla
sůl
studená voda - aby těsto bylo tuhé a nelepilo se, cca 100 ml

Mouku osolíme a zpracujeme s máslem změklým při pokojové teplotě a vodou v hladké těsto. Těsto necháme alespoň jednu hodinu v lednici odpočívat (lépe přes noc).
Na vále vyválíme z těsta podle tvaru a velikosti formy plát, cca 4 mm silný a vyložíme jím pečlivě formu. Takto vyloženou formu opět vložíme do lednice alespoň na půl hodiny.

Nejlepší forma skleněná ohnivzdorná - zapékací s nižším okrajem.

náplň
600 g žampionů nebo lesních hub
1 citrón
80 g másla
150 g smetany
150 g mléka
1–2 žloutky
lžíce a půl hladké mouky
muškátový oříšek
pepř
sůl

Očištěné a nakrájené žampiony osmahneme na másle, zasypeme moukou, za stálého míchání přilijeme mléko, zavaříme a odstavíme, přidáme žloutek, smetanu, ochutíme citrónovou šťávou, muškátovým oříškem, solí a pepřem.
Náplň vylijeme do formy vyložené těstem, pečeme 30–40 minut na cca 180°C.

ESKYMKA — 15. 1. 2007 22:06

holčenky,jakej používáte olej???? rostlinný,slunečnicový,olivový ???a jakou značku by mě hlavně zajímalo....Ď... :pussa:

Ferda — 15. 1. 2007 23:24

olivovy..jedine :P

dagi — 16. 1. 2007 6:17

převážně olivový, občas slunečnicový.. na značce mi nesejde :P

Babucha — 16. 1. 2007 8:28

Holky včera jsem udělala super zapečenou brokolici. Brambory ve slupce uvařit, potom oloupat, nakrájet na kolečka. Brokolici dát na 5 minutek do vroucí vody. Brambory dát do vymazané zapékací mísy, na to kousky brokolice (čím menší, tím lepší), na to žampiony. Zalít vejcem, posolit, posypat strouhaným sýrem a zapéct. Mňam!
A taky jsme dělali pizzu. Koupili jsme těsto v prášku, to udělali podle návodu, rozváleli a na to jsme dali rajčatový protlak rozmíchaný se 4 stroužky česneku (ten je v té pizze super!!! čím víc, tím líp), tím se potřelo to těsto no a na to potom suroviny dle vašeho uvážení. My jsme dali šunku, žampiony, navrch nastrouhaný sýr. A nějaké to koření.

ESKYMKA — 16. 1. 2007 18:02

BABU MI TAM CHYBÍ MASO JINAK TO ZNÍ DOCELA DOBŘE :supr:

janica — 17. 1. 2007 7:34

Jo Esky tohle by mi přítel nepozřel.....není tam MASO :rolleyes:
Já tedy maso nemusím moc často, ale on by bez něj asi umřel...mi to občas připadá :offtopic:

Blanik — 17. 1. 2007 9:53

Jani, tak tam přihoď pár kostek kuřecího a je to.

Babucha — 17. 1. 2007 10:40

Určitě, dá se přidat cokoliv, záleží na fantazii :D

ESKYMKA — 17. 1. 2007 15:44

jojo s kuřecím by to bylo super.... :jojo: jinak příťa by mi to bez masa taky nepozřel....ještě by si myslel že ho chci otrávit zeleninou...on ju totiž moc nemusí....ale kvůli mi si vždycky dá :rodna: :gloria: aby se neřeklo...ale nic se prej nemá přehánět...  :dumbom:

Ferda — 17. 1. 2007 20:52

hehe manzel teda zeleninu vubec...ja zeleninu miluju..to on si pak dela ze me srandu ze jsem kralik(i pred lidma) hehe
ale ma rad brambory tak kdyz delam polivky tak do vseho rvu brambory:) nenapadna cesta jak do nej i tu zeleninu nasoukat ;)

ESKYMKA — 17. 1. 2007 20:57

jsem četla že se chceš stát vegankou nebo vegetariánkou.... :D 

:kapitulation: tý jo....popravdě...já jsem masožravec, i když převážně jím kuř. ,ryby,občas vepř. a králíka jen sporadicky :jojo: ale bez toho bych asi být nemohla.... :rodna:

Ferda — 17. 1. 2007 22:06

jednu dobu..asi dva roky jsem nejedla maso..pak jsem sla nkupovat,vrzla do kosiku sunkovou penu...doma namazala na rohlik a mlaskala jak je to dobre,jak jsem do sebe tlacila druhy rohlik tak mi to doslo ze! Maso! tak jsem se na to vykvakla  ajedla maso
ale...videla jsem tolik videi z jatek ze uz jen pri predstave jak to zvire zabijeji nemuzu..i kdybych chtela...videla jsem jak krava doslova breci(mam dojem po soku),jak reznik kope do prasete aby slo(melo ochrnute zadni nozky atd...uz jen pri predstave jak ty zviratka trpi( a kravy a prasata jsou inteligentni a krasna zvirata) mi je z toho spatne
nerikam ze nikdy nebudu jist maso...ale ted...aspon na nejakou dobu,to nechci ani videt
je mi zvirat moc lito..a vseobecne mam radsi zvirata nez lidi.....(teda krome kocek,ty rada nemam,ale nikdy bych jim neublizila to ne-me kocici mamy ted zabijou huh?? hehe )

ESKYMKA — 17. 1. 2007 22:14

popravdě jsem na tom podobně,taky mi jich je hrozně líto.......aji příťa mi říká,že mám raději psa než jeho :D

já se raději na ty obrázky ani nedívám...mě je dokonce líto ,když třebas koukám v bedně na nějakej dokument o zvířatech - např. Afrika- divočina,jak se nějakej gepard rozběhne,chytí mnohem  slabší malinkou gazelku a naservíruje to mláďatům.... :dumbom: chudinka malinkatá....ale co už,tak to v  životě chodí...a přeci něco jíst musíš....

bud je to zabitý,nebo je to samá chemie, ale kdybys to musela pořád řešit, tak asi umřeš hlady... teda aspon já...


nebo tedka jak se naboural ten kamion s těma prasátkama,chudáčci,tolik jich umřelo..... :grater: :kapitulation: myslím že aji zahynul ten řidič....nebo ne? no kdyby jo tak dobře mu tak,neměl jet jak prase :/ ,a jestli to přežil tak bych ho šoupla ještě do vězení za týrání zvířátek..   :fuck:

Ferda — 17. 1. 2007 22:18

co se gepardu a gazelek tyce to me tak neboli,lito mi jich je to jo ale je to cast zivota,a zvirata nejsou zase tak inteligentni jako lide aby se dali radeji mrkvu(ale kdyz to muzes vedomim zmenit tak proc ne,u nas funguje vedomi atd co se tyce jidla ,a ne pudy(nebo jak to spravne formulovat!)
a i za ty dva roky co jsem maso vubec nejedla jsem nemela problemy! jak ctu...vitamin B atd....od toho si muzu koupit tabletky co mam ne?:d
o tom kamionu jsem neslysela..beztak jeli na jatka ne??:(

Ferda — 17. 1. 2007 22:19

co se kurat tyce kdesi jsem cetla ze nez dorotou na velikost aby se mohla zabit prezivaji na plose pulky papiru A4,no uz jen z toho mi jde mraz po zadech..jen pri predstave

Ferda — 17. 1. 2007 22:20

stejne asi s vajickama a tak :( dalsi duvod proc me laka byt vegan..ale zase  miluji syr...mno nevim...maso tedy vubec vajca a syr vyjimecne...:)))

Babucha — 26. 1. 2007 10:24

Něco k televizce k vínečku :D:
Dietní Jednotlamky
100 g sýru lučina
150 g měkkého nízkotučného sýra
200 g kuřecí šunky
150 g plátkového sýra
mletá paprika
stroužek česneku
olivy
pažitka


Návod k přípravě: Lučinu utřeme s mletou paprikou, tavený sýr zase s česnekem a pažitkou. Plátky sýra pak mažeme lučinou s paprikou, přiklopíme šunkou a tu zase potřeme taveným sýrem s česnekem a pažitkou. Takto pokračujeme asi do výšky 2 cm.
Dáme ztuhnout do ledničky a nožem krájíme stejně velké kostičky. Párátkem pak nahoru připíchneme olivu.

dagi — 26. 1. 2007 14:26

holky, tady je ke stažení další číslo časopisu azgastro zadara http://www.azgastro.cz/index.php?option … amp;gid=98. spousta užitečných receptů :jojo:

Ferda — 29. 1. 2007 5:55

tak jsem brouzdala do kuchynky a narazila na ty kroupy..holky ...nekd tam zminoval tu uzenou kroupovou polivku..nemate na to nektera recept?/ Celej den jsem zila jako ve snu (jedin na co jsem myslela byla ta polivka hehe)

dagi — 28. 7. 2007 18:03

tady už dlouho nikdo nepřispěl nějakým dobrým receptíkem - nu, budu to muset napravit a něco dobrého pohledat :jojo:

dagi — 28. 7. 2007 18:08

tak pro začátek třeba pár zdravých receptů - mám je z nějakého časáku..

Omáčka pesto na těstoviny

1 hrnek čerstvé bazalky
2-3 stroužky prolisovaného česneku
4 pol. lžíce vlašských ořechů
1 dl panenského olivového oleje

V mixéru rozmixujeme ořechy, přidáme ostatní suroviny a mixujeme až získáme hladkou omáčku. Používáme ji na těstoviny. Podáváme se zeleninovým salátem. Nespotřebovanou omáčku můženme uchovávat v ledničce v uzavřené skleničce poměrně dlouhou dobu.

Salát z červené řepy

300g oloupané syrové řepy
2 pomeranče
hrst rozinek
med

Z pomerančů vymačkáme šťávu a namočíme do ní rozinky alespoň na hodinu. Řepu nastrouháme najemno a smícháme s rozinkami v pomerančové šťávě. Salát můžeme podle chuti ještě přisladit medem a necháme ho chvíli v chladu rozležet.

Nákyp z bramborové kaše

1 kg brambor
½ kg rajčat
2 velké cibule
2 pol. lžíce oliv. oleje
(sójové) mléko
sůl

Cibule nakrájíme nadrobno a na oleji usmažíme dozlatova. Rajčata nakrájíme na plátky. Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme, prolisujeme a s horkým mlékem umícháme kaši. Do zapékací misky navrstvíme třetinu kaše, posypeme polovinou cibulky a rozložíme plátky rajčat. Položíme další vrstvu kaše, cibule a rajčat a zakončíme opět kaší. Povrch ozdobíme zbytkem plátků rajčat a zapečeme v troubě. Podáváme se zeleninovým salátem.

dagi — 28. 10. 2007 19:16

tak tento recept mě zaujal. zítra asi vyzkouším..
http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … p?id=44984

dagi — 3. 11. 2007 8:48

LUXUSNÍ MOUČNÍK :D

- 2 vejce vyšlehat s hrnkem cukru krupice (asi 150 ml) do pěny - já jsem použila hnědý..
- přidáme konzervu rozmixovaného ananasu se šťávou
- 2 hrnky polohr. mouky
- hrnek mletých ořechů
- 2 lžičky jedlé sody

pečeme v troubě asi 45 min.

- 1 a 1/2 bal. pomazánkového másla (dala jsem 2 :))
- 1/2 hrnku cukru moučka (stačí i polévková lžíce)
- lžíce vanilkového pudingu
- 1 vanilkový cukr
- vyšlehat nebo umíchat a rozetřít na vychladlé těsto

- můžeme posypat ořechy, čokoládou...

Babucha — 9. 10. 2008 16:09

Teda my to tu v Kuchyňce nějak zanedbáváme :). Tak mě napadlo, znáte tofu? Já ho miluju, hodím sem nějaké recepty:

Brambory s tofu
1 balení tofu, 6 stroužků česneku, vařené brambory, sůl, kousek másla
Tofu nastrouháme, smícháme s česnekem, osolíme a prohřejeme v mikrovlnce (cca 2 min.). Potom promícháme s bramborama a přidáme kousek másla.

Tofu se zelím
1 sklenice tofu v přírodním nálevu, 100-200 g nakrouhaného zelí, 1 střední cibule, 1 lžička plnotučné hořčice, sůl, sojová omáčka, olej
Na pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme tofu. Krátce osmažíme, osolíme. Po chvíli přisypeme nudličky zelí. Přilijeme sojovou omáčku, lžičku plnotučné hořčice a ještě asi 10-15 minut smažíme.

ESKYMKA — 15. 10. 2008 17:13

tofu....co to vůbec je???mi to připomíná namokvalou houbu...brr...nic moc na pohled...a co si pamatuji, šéfka si ho dávala na oběd s rýží a v nějaké rajčatové omáčce ale bylo to pěkně nechutné- tedy aspon pro mě....ale proti gustu..... :dumbom:

Babucha — 15. 10. 2008 18:55

Eskymko chuťově je to výborné!!! Opravdu, někdy to zkus. Jinak co je tofu si přečti třeba tady: http://cs.wikipedia.org/wiki/Tofu

Babucha — 2. 11. 2008 14:00

Ahoj holky, dnes jsem dělala na oběd Ratatouille a bylo to výborné! Chutnalo to i příteli, a to je masožravec.
Recept je z www.apetitonline.cz

INGREDIENCE
1 větší lilek, 2 středně velké cukety (žluté nebo zelené), 2 zralá rajčata, 2 velké červené papriky, 1 plechovku loupaných rajčat, 4 stroužky česneku, olivový olej, svazeček čerstvého rozmarýnu (lze  nahradit dvěma lžičkami sušeného), snítku čerstvého tymiánu (lze nahradit lžičkou sušeného), 2 cibule (nejlepe nové – jsou sladší), čerstvě mletý pepř, sůl

Příprava jídla:
1. Nakrájejte lilek, cibule a rajčata na kostičky, papriky na proužky, tři stroužky česneku na jemné plátky. Cukety rozkrojte podél a nakrájejte na půlcentimetrové kousky.
2. Ve středním hrnci (nejlépe litinovém) rozpalte olivový olej, na něm nechte dozlatova opéci nejprve lilek, pak i papriky, rajčata, cibuli a nakonec česnek a cuketu – ta potřebuje povařit jen minimálně.
3. Zalijte rajčaty z plechovky (včetně šťávy), osolte, opepřete, promíchejte a poloodkryté půl hodiny duste. Na konci by měla být přebytečná šťáva z rajčat odpařená, takže se zelenina ve finále ještě trochu opéká – získá tím výbornou nasládlou chuť.
4. Přidejte dvě lžíce studeného olivového oleje, zbylý rozdrcený stroužek česneku, lístky tymiánu a nasekaný rozmarýn. Okamžitě stáhněte z ohně a podávejte horké s křupavou bagetou nebo jiným bílým pečivem.

ESKYMKA — 1. 3. 2009 17:53

Tak jsem dnes zkoušela ze zbylého natvrdlého chleba udělat chlebovku.... a protože jsem  ji jedla poprvé a nemám porovnání a ani představu o tom jak by měla chutnat :lol: tak si myslím, že se  mi docela povedla... :D
http://www.az-recepty.cz/hajducka-chleb … evka-r551/

co vy? děláváte chlebovku?