Simona Janoušková — 6. 10. 2006 13:50

Jedla jsem tuhle polévku ve Švýcarsku, byla moc dobrá, vím že v ní bylo i bílé víno a asi cukr. Teď se mi urodily dýně na zahradě a ráda bych ji uvařila. Neznáte recept?

madla — 6. 10. 2006 14:46

Simona Janoušková napsal(a):

Jedla jsem tuhle polévku ve Švýcarsku, byla moc dobrá, vím že v ní bylo i bílé víno a asi cukr. Teď se mi urodily dýně na zahradě a ráda bych ji uvařila. Neznáte recept?

Kdyz se podivas do rubriky "polevky", tak je tam muj recept na dynovou polevku. Dodrou chut.

666salome — 7. 10. 2006 8:22

A holky recept na dýňový koláč je taky někde???

Nikiska — 7. 10. 2006 11:09

Ingredience:

malý kousek domácí voňavé slaniny,
dýně
vývar nebo bujonové kostky a voda,
sůl a pepř,
kyselá nebo sladká smetana (je-li libo)

Příprava:
Do vhodné mikrovlnné nádoby dáme slaninu nakrájenou na kostičky a vlníme asi dvě minuty. Slanina se trochu rozpustí a začne omamně vonět.
Přidáme na kostky nakrájenou dýni a zalijeme vývarem aby bylo vše potopené.
Vlníme naplno do změknutí dýně (cca 10 minut).
Rozmixujeme ponorným mixérem.
Osolíme a opepříme.
Na talíři přidáme lžíci smetany a ozdobíme něčím zeleným.

Poznámka:
Množství neudávám záměrně, jelikož ani já neměřím. Je to totiž úplně jedno.
Možná mi budete vyčítat, že je tu už dost receptů na dýňovou polévku, ale sami uznejte že tento je definitivně nejjednodušší.:P

choysia — 7. 10. 2006 11:15

Nikisko, není :dumbom:
Já nemám mikrovlnku :lol::lol::lol:

Nikiska — 7. 10. 2006 11:18

Choysio jak to, že nevlastníš mikrovlnku?

choysia — 7. 10. 2006 13:33

Protože jí nechci :)
Nemám pocit, že bych se bez ní neobešla. Stejně tak bez friťáku. :)

Simona Janoušková — 7. 10. 2006 14:08

Díky, vyzkouším klidně víc receptů. Urodily se mi 2 oranžové dýně. Taky se urodilo několik dýní, kterým ve Švýcarsku říkaly špagety a prý se jedí pečené. Jsou takové zelené oválné a dužnina je z vláken, jako špagety. Zkusila jsem zapéct se sýrem, ale výsledek nic moc, chutnalo to jako sladké (namrzlé) brambory se sýrem. Neznáte někdo taky recept na tyhle dýně?
Tahle semínka jsem přivezla před 6 lety ze Švýcarska, letos je doma při úklidu našla a ještě z toho něco vyrostlo. Je to takový plevel, že jsem se o to skoro ani starat nemusela a opravdový plevel neměl šanci pod těmi listy. To je dobrá rostlina.

Friťák taky nemám, ale mikrovlnku jo, akorát jsem v ní ještě nikdy nevařila, jen v ní ohřívám.

mia — 7. 10. 2006 15:21

Dobrou dýňovou polévku uvaříš podle tohoto receptu: (množství surovin je orientační, dělám ji od oka)
   -1 cibule a kousek špeku - nakrájet, orestovat v hrnci na trošce tuku, přidat:
   -1 kg nakrájené dýně a 1/2 kg nakráj. brambor, 1 nakr.  nakyslé jablko, trochu orestovat, zalít vodou, přidat
   -sůl, kmín, pepř, kostku bujonu, vařit doměkka, přidat
   -česnek, tak 2-3 stroužky, pořádně všechno rozmixovat ponorným mixérem,znovu uvést do varu
   - dochutit muškátovým květem (nebo oříškem), trochou sójovky,příp. dosolit, dopepřit
   -vlít cca 2 dcl šlehačky, nechat prohřát  a je hotovo. Můžeš posypat petrželkou.

Moc dobrá.

laila — 8. 10. 2006 2:50

Simona Janoušková napsal(a):

Jedla jsem tuhle polévku ve Švýcarsku, byla moc dobrá, vím že v ní bylo i bílé víno a asi cukr. Teď se mi urodily dýně na zahradě a ráda bych ji uvařila. Neznáte recept?

Tady taky najdeš 2 recepty na dyňovou polévku.Dobrou chuť.http://www.stastnezeny.cz/data/USR_001_USR_IMAGES/dobrou_chut_50_(2).gif

Nepovolená reklama, odkaz byla smazán

vEruska — 24. 10. 2006 14:00

já mám recept na dýňovou polévku dva:

http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=70

a http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=70

Gabrielle — 24. 10. 2006 14:18

POkud seženeš dýně Hokkaidó, stačí když osmažíš cibuli a utřený stroužek česneku na másle, přidáš dýni nakrájenou na kostičky (tahle se neloupe) a vývar. Uvaříš, rozmixuješ a je to. Já ji ani nesolím, ani nijak nekořením, tahle dýně má totiž sama o sobě zajímavou chuť. Trochu jako hrášek.
Ale s normální dýni zkušenosti enmám, tak asi spíš použít recepty od ostatních holek.

dasad — 2. 11. 2006 9:34

Simona Janoušková napsal(a):

Jedla jsem tuhle polévku ve Švýcarsku, byla moc dobrá, vím že v ní bylo i bílé víno a asi cukr. Teď se mi urodily dýně na zahradě a ráda bych ji uvařila. Neznáte recept?

Cauky, jukni sem jsou tam 3 recepty http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … iculty=all

Décima — 8. 11. 2006 11:22

Hledej na www.radyptakaloskutaka.cz - recepty - dýňová polévka. Minulou neděli to tam vařil kuchař Vodochodský a Gondíkovci se olizovali.

Ota — 8. 11. 2006 11:26

http://zoohoo.cz/index.php?q=d%FD%F2ov% … ka&c=2