» Diskuse - Babinet.cz https://fora.babinet.cz/index.php » Polévky, omáčky a zálivky https://fora.babinet.cz/viewforum.php?id=125 » Držkovka https://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=12183 |
Macex — 6. 10. 2006 8:45 |
Tak jsem zkusila včera uvařit tuhle polévku podle následujícího receptu. Jelikož jsem měla kilo suroviny, tak jsem i ostatní ingredience poměrově namnožila, ale výsledek nebyl teda dobrý. Vůbec to nehoustlo, barva světle béžová... Mám 5 litrů polévky, ale nejsem z ní nadšená, chuťově dobré, ale barevně a konzistentně hrůza. Lze to dodatečně nějak vyřešit. Asi novou jíšku, ale ta barva... |
helena — 6. 10. 2006 9:02 |
Podle mých zkušeností je lepší dršťky vařit celé (promnout se solí, propláchnout, dát vařit a aspoň 2x vyměnit vodu) a teprve vychladlé krájet - jde to podstatně líp. |
simina — 6. 10. 2006 9:05 |
To jejich "zpěnit" cibuli a "lžička" papriky, mne stála tři roky nezdařených šedivých gulášů. Cibuli do hněda, papriky klidně pol. lžíci ne-li víc, nespálit a provařit. Nasucho papriku nepřidávat, nebarví. Jestli tam nemáš brambory, neměl by být problém. Dohustit můžeš klidně moukou rozmíchanou ve st. vodě, ale opatrně ať není kaše :) a =) |
Décima — 6. 10. 2006 9:46 |
Cibuli nikdy nedělám do hněda, nějak se zatáhne a nerozvaří se v guláši do ztracena, Papriku(lahůdkovou) dávám až na maso a pak hned vodu a masox apod.. Tu držkovku bych "opravila", že udělám sádlovou jíšku, do ní papriku a hned zavařím , přidala bych lžičku Podravky. |
666salome — 7. 10. 2006 8:24 |
Můj miláček ji strašně rád a já toto jídlo s oblibou přenechávám na vaření tchýni, ať si chlapce hýčká :lol: |
Macex — 9. 10. 2006 8:31 |
Díky za rady, nějak jsem to dolepšila a už se hrnec pomalu vyprazdňuje... :-)) |
rudla — 28. 6. 2010 19:41 |
Nevím,jestli nebudu "objevovat Ameriku",ale já dělám držťkovku z vepřových kůží. Kůže z bůčku seříznu tak aby na nich zbylo co nejméně tuku a uvařím je v mírně osolené vodě-ne úplně doměkka,pak je nakrájím na tenké proužky.Potom už postupuji jako u klasické držťkovky.Někteří strávníci ani nepoznali,že v polévce nejsou držťky,ale kůžičky. |
sisi21 — 28. 6. 2010 21:37 |
jj a dělá se i z kuřecích kůžiček a já ji dokonce dělám s bílků!!:supr: |