x256987 — 3. 10. 2006 17:14

Inspiroval mne jednak můj včerejší nezdar (dělala jsem slaný koláč a zapomněla do smetany dát vajíčka, takže jsme měli pečené těsto s omáčkou... Já bych se :dumbom: ), jednak téma "Jak se naučit vařit" - bez občasného nezdaru to totiž nejde. Tak se chlubte, co se vám "povedlo" :) :) :)

tmavovlaska — 3. 10. 2006 17:30

Vařila jsem špagety s rajčatovou omáčkou, došla nám sůl.. no bylo to.. divný.. sladký
Do naší první společný rajský sme asi dali moc skořice (rada jeho sestry), od té doby sme si netroufli jí dělat podruhé

Honey — 3. 10. 2006 17:40

Tak ty vajíčka mě inspirovaly.Rozlila jsem těsto na buchtu na plech a najednou vídím ...vajíčka na stole.Vesele :mad: jsem zase těsto z plecu seškrábla a dodala potřebné "potřeby".Naštěstí to ničemu moc nevadilo.

Lucie27 — 3. 10. 2006 17:55

Tak já pekla takové celozrné housky. Po upečení jsem je dala manželovi a on si na nich málem vylomil zub. Tak jsem nadávala na blbý recept a pak jsem zjistila že jsem tam nedala vůbec olej :)

Iveta X — 3. 10. 2006 18:30

Vařila jsem poprvý bramborový knedlíky a oni se v hrnci rozvařily. Vzteky jsem je v tom hrnci vařečkou ještě "dodělala" a rozmerendila je. Manžel vše slil přes síto, tu hmotu v sítu zahustil moukou, znovu vytvaroval knedlíky a dal vařit. Kupodivu se to tak nějak uvařilo a snědlo.

markéta — 3. 10. 2006 18:44

Tak já přidám taky, ale ne z domácnosti nýbrž z bývalé práce... nastoupila k nám nová kuchařka a šéfkuchařka jí poprosila ať hodí šp. ptáčky do omáčky, aby se prohřály... slečna je vzala a všechny do jednoho naházela do zeleninové polévky :lol:

kačíkgirl — 3. 10. 2006 18:45

já jednou vařila vajíčka tak dlouho že jsem je měla až na stropě a po celý kuchyni, minule jsem připálila vepřové nožičky, předtím kroupy, a pak ještě bylinkovej čaj, ale tan tak, že mi v kastrulku svítilo žhavý to chroští bylinkový...

kačíkgirl — 3. 10. 2006 18:45

no sakra já říkám furt že bychom si rozuměli :D

markéta — 3. 10. 2006 18:57

Jo a jednou jsem vařila brambory ve slupce a odjela jsem si při tom klidně k doktorovi... no týden byby cítit všude http://www.sirmi.ic.cz/smajl/230.gif

Ivča K. — 3. 10. 2006 19:58

Tak jediné na co si vzpomenu je jak jsem dětem dělala banánový koktejl.Tenkrát se ještě používali syrové žloutky,ty tam byli 4,litr mléka,dva banány a nakonec....sůůůůl....
a mě bylo divné,že děti prskali jak je to hnusný,dokud jsem neochutnala.Jinak čaj jsem synovi rovněž osolila ještě do flašky s dudlíkem.On s tím chvíli chodil chuděra po bytě a ucucával a šklebil se a potom mi to podal,že je to kyšelý.

666salome — 3. 10. 2006 21:26

Já dusila v mikrovlnce ředkvičky a ony chytly plamenem potvory - fakt nekecám

Nikiska — 3. 10. 2006 22:09

Manža si jednou ohříval v mikrovlnce škvarky a dal je na tak dlouho až se mi z toho seškvařila nádoba do mikrovlnky z umělé hmoty. A mimochodem jednou mi ocukroval hranolky...fuuj hnedka mě přešel hlad.

Dita.L — 3. 10. 2006 22:25

ja delala svoji prvni vanocku. Uvalela jsem testo, byla pletena ze 16ti, to uz je pekne tezky :vissla: Byla nadherna, hezci jsem vzivote nevidela, pycha me rychle presla kdyz jsem zjistila, ze je v ni spetka cukru a skooro kilo soli. :usch:

Dita.L — 3. 10. 2006 22:26

jo a moje prvni zapecene testoviny jsem delala tak, ze jsem odevrela sacek kolinek, nasypala je do pekace, osolila, zalila vajickem a 20 minut zapekala.

Ivetata — 3. 10. 2006 22:49

Moje troška do mlýna,stalo se to kolegyni z práce, chtěla udělat obyčejné nudle s mákem a když nám řekla že dala vařit nudle a nasypala k nim mák a on se jí na ně nechtěl přilepit tak jsme nevěřily :dumbom:

Ivetata — 3. 10. 2006 22:52

Jo a taky můj švagr si chtěl udělat takovou tu čínskou nudlovou polévku co je u ní sáček s kořenící směsí a sáček s olejem. Tak to všechno vysypal nudle i ty dva sáčky do talíře a zalil horkou vodou a čekal až se to vylouhuje :D , prostě chlap :D

Nela — 3. 10. 2006 22:56

Já jsem na začátku manželství dostala od své tchyně  krásnou kameninovou formu na bábovku.  Byla fakt nádherná, tedy jen v době, kdy mi zdobila kuchyň. Když jsem v ní chtěla upéct bábovku, tak nejen, že nešla vyklopit, ona nešla ani vyškrábat, krásná forma letěla do popelnice, kuchyň jsem větrala ještě několik dní  a od té doby, to mám od manžela  pořád na talíři, jakou prý  jsme měli krásnou formu a já teď peču sice dobré bábovky, ale ve skleněné formě, což podle manžela snižuje její hodnotu.:D

Ivetata — 3. 10. 2006 23:03

Nela: a já se chystám koupit si skleněnou, původně jsem uvažovala o silikonové,ale po příspěvcích tu jsem od ní upustila. Ale to sem asi nepatří, tak přidám zdravé pečení, placičky z ovesných vloček, chuťově výborné, jen se na plechu slily v jednu jedinou placku a seškrabovala jsem je docela dlouho :(

Bebe — 3. 10. 2006 23:47

Ivetata napsal(a):

Nela: a já se chystám koupit si skleněnou, původně jsem uvažovala o silikonové,ale po příspěvcích tu jsem od ní upustila. Ale to sem asi nepatří, tak přidám zdravé pečení, placičky z ovesných vloček, chuťově výborné, jen se na plechu slily v jednu jedinou placku a seškrabovala jsem je docela dlouho :(

Skleněná forma na bábovku je super,(moje zkušenost),a k těm fiaskům,já teda si na žádný nepamatuji,ale moje kolegyně z práce obalila kapříka i se šupinama a hrozně se divila že ji ten trojobal na té rybě nedržel :D

helena — 4. 10. 2006 6:42

Já jednou zavařovala klobásky. Pod lsklenice do kastrolu starou utěrku, aby nepraskly - no a usnula jsem. Flašky vydržely, ovšem v hrnci bez vody utěrka zuhelnatěla tak, že se normálně drobila. Jěštěže jsem byla sama doma a mohla celý vákend větrat...
A mimochodem - všimly jste si, že když něco zvořeme (slaná vánočka a pod.), vždycky ten výsledný výrobek vypadá jak z kuchařské výstavy???

Honey — 4. 10. 2006 9:07

Ještě jsem si vzpomněla,jak jsem měla špatnou pojistku v troubě nebo co to bylo a čtvrt roku jsme pekla bábovky tím stylem,že jsem dala na 150 oC a ona pekla na nejvyšší výkon.Takže milá bábovka měla nádhernou tmavou barvu,pěkný pevný tvar,cukr na ní vynikal :D Vždycky jsem vršek trošku seškrábla a nadávala jsem ,že už ani bábovky neumím péct.Jenže i moje dlouhé vedení mělo konce,tak jsem milou troubu nechala opravit a zase peču tradiční vytřepané bábovky :)....zní to skoro jako pohádka :D

jasminka — 4. 10. 2006 9:31

ANO, také si pamatuji mých pár začátku v pečení-zapomenutá vajíčka na lince,žádný cukr v krému,vysypaná celá slánka do těsta místo špetky(pootevřené víčko)...:supr:
a při vaření?...od hub(zapomněla jsem je podlévat a odběhla si pověsit prádlo),to byl neskutečný smrad...přes rozvařené noky krupicové(málo zahuštěné a potom jsem je hledala ve vodě a divila se,kde jsou,vždyť jsem je tam přeci dávala,myslela jsem,že už mi hrabe,pořád jsem tam jezdila tou děrovačkou a nic,od té doby zkouším první)---po hoření másla s obalem  v mikrovlnce...blikalo to na mne a já nic,když jsem se otočila,zda je máslo už měkčí,už hořelo...vidět to manžel,tak mne zabije...:kapitulation:
:gloria:Jo a s tou Čínskou polévkou? To normálně dělala mladší sestra(mimochodem 18let) a pořád na ně nadávala,jak nekvalitní mají i jídla...teď jí je 21 a je to stejné,neumí ani puding,prý jí nějak pořád nesedí ty poměry mléka a puding prášku...ach jo...:dumbom:

tina — 4. 10. 2006 9:53

my dali s manželem večer vařit brambory, že si ráno uděláme zapíkané - a pak jsme usnuli - a vzbudili se asi za tři hodiny... tím děsným smradem :)
a můj táta je největší specialista - jednou mu zvlhly cigarety, tak si je sušil v mikrovlnce... mamka ho málem utloukla paličkou na maso...

ivca — 4. 10. 2006 9:59

můj bývalý zeť si v mikrovlnce sušil mokré ponožky

Lenka — 4. 10. 2006 10:09

V neděli jsem dělala kynutý knedlík k rajské s paprikami. Dělám jej v troubě v páře. Trošičku jsem pozapomněla a místo 20 minut tam byl 40. Měl shora krásně opečenou  hnědou kůrku.Má drahá půlka i dětičky se smáli , co je to za chleba. Ale byl naštěstí jedlý.

maya — 4. 10. 2006 10:10

ivca napsal(a):

můj bývalý zeť si v mikrovlnce sušil mokré ponožky

No, pořád lepší, než když nějaká Američanka dala do mikrovlnky usušit vykoupaného psíka a pak se divila, že to nepřežil... Mj. prý žalovala výrobce, že v návodu neuvádí, že mikrovlnka není určená pro živá zvířata, soud samozřejmě vyhrála a za svou prostoduchost dostala i tučné odškodné :reta:

maya — 4. 10. 2006 10:24

Ivetata napsal(a):

Nela: a já se chystám koupit si skleněnou, původně jsem uvažovala o silikonové,ale po příspěvcích tu jsem od ní upustila. Ale to sem asi nepatří, tak přidám zdravé pečení, placičky z ovesných vloček, chuťově výborné, jen se na plechu slily v jednu jedinou placku a seškrabovala jsem je docela dlouho :(

Já mám naopak se skleněnou formou špatnou zkušenost, ze zdravotních důvodů bych si nikdy nekoupila ani silikonovou. Mně osobně vyhovuje klasická kovová s teflonovým povrchem, ale každý je zvyklý na něco jiného (babička naopak nedala dopustit na těžkou, smaltovanou formu)

Jinak když jsme u bábovek, tak manžel se asi ve svých 10 letech rozhodl, že než se rodiče vrátí domů, upeče překvapení. Podle kuchařky zhotovil bábovkové těsto a dal péct. Když už se mu zdálo, že je to hotové, vyklopil bábovku, ale z formy vyplesklo jen syrové těsto spolu s upečenými okraji. Tak to zase všechno - syrové i pečené smíchal dohromady a dal to péct znovu. Říkal, že nakonec se to prý docela povedlo a snědlo se to!
No a před pár lety pekl muž bábovku opět, ale pro změnu úplně zapomněl na cukr, a i když jsme si pak hotovou bábovku doslazovali jak chtěli, k jídlu to moc nebylo :usch:
Nicméně jinak musím říct, že nejrůznější vařené a smažené dobrůtky jdou manželovi naopak fantasticky, některá jídla umí i líp než já :rodna:

he — 4. 10. 2006 11:12

Vařila jsem minulý týden krupičnou kaši,hotovou posypala grankem,polila máslem,dcera si k tomu sedla, dala lžíci do pusy a najednou koukám, že pláče.Pak jsem zjistila, že manža přehodil šuflíky se solí a cukrem.Od té doby se mě malá pokaždé podezřívavě ptá :"A je ta kaše sladká?Ochutnej ji přede mou!"

Vlaďka — 4. 10. 2006 11:47

Jednou jsem dala ohřát dukátové buchtičky do mikrovlnky. Vprostřed talíře trochu chytly plamenem. Ale kamarádky kolegyně dostala jednou králíka a sháněla v práci recept, že  to nikdy nedělala. Po víkendu tvrdila že byl králík dobrý, jen strašně dlouho trvalo než ho oškubala. Skoro neuvěřitelné, ale je to pravda.

Gia — 4. 10. 2006 12:02

Jednou jsem návštěvě udělala slaný čaj - vrátil mi to se slovy "tohle teda pít nebudu, jestli chceš, vypij si to sama" a já se samozřejmě napila :D
Pak si k nám nosil na návštěvy svůj cukr...

ivca — 4. 10. 2006 12:02

nemyslela tím "odblanila" - to je dost nepříjemné na králíkovi ....

Vlaďka — 4. 10. 2006 12:49

Kdepak, opravdu mu škubala chlupy.

dusička — 4. 10. 2006 12:57

Tak poprvé - ještě za svobodna - roštěná s houbama - mamča mi řekla, že se maso občas podlívá- no musela jsem to vyhodit, protože masa bylo doslova připečené ke kastrolu - o cibulce ani nemluvím.
Už v manželství- dostali jsme velkého tlustého kralíka - a já si pořád říkala, jak já ho dám do pekáče, pekla pekla asi 3-4 hodiny a pořád tuhej. Jo -já ho nenaporcovala a pekla ho v celku.
A ted nedávno - volské oko s bramborem jsem manželovi ocukrovala - ten prskal.

janica — 4. 10. 2006 14:00

Já to s tím králíkem pochopila až teď :rodna: .....no když si představím, jak ho děda vždycky stahoval, tak si teda vážně nedovedu představit, jak to pak snědli i s tou kůží.......uuuuufffffff :usch:

vydrychka — 9. 10. 2006 18:24

Otec rád peče, ale taky si rád zdřímne, takže už se několikrát stalo že se peklo kuře třeba několik hodin, v bytě smrad, kouř a táta se psem spali spokojeně v obýváku...

Andrýsek — 10. 10. 2006 7:12

tak mě se zase povedlo do studené vody dát testoviny a pak jsem se divila, že je to jak bábovka..nebo jsem dělala jaodový koláč a byl tak humusnej:-), že to nikdo nejedl, ale vypadal fakt dobře..:-)
a mikrovlnka mi taky jednou hořela, nacpala jsem tam cosi v alobalu...a můj brácha podpálil popcorn, hrnec v jednom plameni, smrad...bylo to báječný:-)

Macex — 10. 10. 2006 11:13

Taky jsem jednou flambovala bábovku v mikrovlnce. Pekla jsem v silikonové formě koňakovou bábovku na Crispu a ta forma je dost vysoká a bylo to už asi moc blízko Crispu, a vaječňáku bylo skoro půl flašky, takže najednou koukám, zda už chytá barvu a ona ano, ale modré plameny z ní šlehaly pěkné. Chlast za chvilku vyhořel, bábovka měla křupavý povrch, ale jinak Ok. Taky jsem dělala jednou klasickou mramorovu bábovku, nádherně si namramorovala dvě barvičky, tak jsem se radovala, jaká to bude nádhera v řezu a když ji strkám do mikrovlnky, tak vidím, že v troubě leží miska s tukem, který jsem si tam rozehřívala do té bábovky. :-((, Tak jsem to nalila zpátky do mísy, smíchala s tím tukem a už jako ošklivou béžovo-hnědou hmotu nalila zpět do formy. Ale jedlé to bylo pořád stejně, estetično v ....

helena — 10. 10. 2006 11:31

Macex - když je hlad, nezáleží na vzhledu http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png

Hellga — 10. 10. 2006 11:47

Téééda holky, takhle už jsem se dlouho nezařehtala! Ještě že jsem neměla v h*bě kafe, když jsem četla, jak jasminka rejdila děrovačkou v hrnci...:supermario:
Ten "škubací" králík mě připoměl "kdysi dávno", jednu mladou pražskou chalupářku. Koupila od jedné tetky husu a upekla ji i s peřím. Myslela, že tím teplem peří zmizí... Nikdy  v životě "chlupatou" husu neviděla.
A ta čínská polívka je taky dobrá...:supr: Kolega v práci chtěl "zafrajeřit" a zmáčkl pytlík jednou rukou, aby měl nudle kratší...Jenže ho neměl otevřenej, pytlík bouchnul a nudle byly po celé kuchyňce... místo polívky zametal... :D

Honey — 10. 10. 2006 12:45

Šikovnosti se meze nekladou.Jednou jsme dala na plynovej sporák pánvičku s olejem.Trošku jsem zapomněla a milý olej chytnul.Jedinný co mě napadlo,bylo dát pánvičku do dřezu pod tekoucí vodu.Plamen byl větší než u táboráku.Začla jsem řvát a letěla pro kýbl s vodou.Naštěstí přiběhl manžel.Našim jsem nic neřekla,akorát jednou prohlásili,že strop je už nějak zašedlej a mělo by se vymalovat :D

Eva36 — 10. 10. 2006 12:50

Tak holky, jednou jsem potřebovala dosmažit řízky na hory, do toho jsem ještě balila, znáte to asi...honička. Tak jsem aspoň "zadala" manželovi, aby ty řízky osmažil. Prostě jen, aby nalil olej na pánev, dal řízek a chvíli čekal, pak otočil....no nic těžkýho, že jo? ... Tak se toho směle ujal...já pokračovala v ložnici s pakováním a najednou...cítím takový zápach jako....jako když někdo dělá okurky! Hned mi blesklo - on si popletl lahev s olejem s lahví s octem a "smažil" na octu :D No nic, strouhanku jsem oloupala a udělala přírodní :)

A jednou dělala tchyně bramboráky, holka do toho kousla a " Jé, babi, čo to jeee?"... no a bylo to takový umělohmotný kolečko z robota, asi 3 cm v průměru, který spadlo do strouhaných brambor...babička ho tam hezky zapekla... :D

Honey — 10. 10. 2006 12:57

Eva36 napsal(a):

Tak holky, jednou jsem potřebovala dosmažit řízky na hory, do toho jsem ještě balila, znáte to asi...honička. Tak jsem aspoň "zadala" manželovi, aby ty řízky osmažil. Prostě jen, aby nalil olej na pánev, dal řízek a chvíli čekal, pak otočil....no nic těžkýho, že jo? ... Tak se toho směle ujal...já pokračovala v ložnici s pakováním a najednou...cítím takový zápach jako....jako když někdo dělá okurky! Hned mi blesklo - on si popletl lahev s olejem s lahví s octem a "smažil" na octu :D No nic, strouhanku jsem oloupala a udělala přírodní :)

A jednou dělala tchyně bramboráky, holka do toho kousla a " Jé, babi, čo to jeee?"... no a bylo to takový umělohmotný kolečko z robota, asi 3 cm v průměru, který spadlo do strouhaných brambor...babička ho tam hezky zapekla... :D

Hned mám lepší den :D:D:supr:

ivca — 10. 10. 2006 13:04

cizí neštěstí vždy potěší, že?

helena — 10. 10. 2006 13:10

To jsem si ještě vzpomněla, jak mě "zastupovala" kolegyně - uvařit asi 25 kafí na poradu. Chtěla se vytáhnout a uvařit ho z minerálky. OK, ale to by nesměla sáhnout pro tu s příchutí...

Honey — 10. 10. 2006 13:10

Samozřejmě :D  už jsem se takhle dlouho nezmála

ivca — 10. 10. 2006 13:43

jedna mladší kolegyňka byla vyslána na nákup minerálek
vybrala tu, která se jí líbila názvem - byla to "šaratice"
naštěstí starší kolega nákup usměrnil ...

Eva36 — 10. 10. 2006 13:54

Jo a ještě jako mladej zajíc jsem od maminy dostala za úkol uvařit maso pro psy....nějak jsem u tý televize usnula...probudím se, nade mnou "mlha", smradu jak v hradu...no a maso bylo úplně na uhel. Vyhodila jsem to i s hrncem :)

Macex — 10. 10. 2006 14:13

Tchýně takhle jednou vařila konzervu kondenzovaného mléka, aby měla karamel na krém, zapomněla na to a šla si v klidu po nákupech, když se vrátila domů, tak měla místo kuchyně Macochu a Sloupsko-šošůvské jeskyně včetně stalagnitů a stalagnátů k tomu... Na stropě, na lince, na zdech, no paráda....

Zlata — 10. 10. 2006 14:20

Tak si taky zavzpomínám.Náš synek taky asi v těch 10-12 letech doma pekl / že by je to chytalo všechny?/,ale protože nepoznal v které piksle ve špajzu je mouka,tak místo mouky pekl z cukru.Vyrobil pěkný dvoucentimetrový brousek. Pak jsme jednou s manžou vařili vajíčka na tvrdo na plyn.sporáku.Zavřeli jsme dveře do kuchyně i do obýváku a šli koukat na napínavý film.Po dvou hodinách jsme měli neobyvatelnou kuchyň,jeden by nevěřil jak může smrdět sirovodík,připečený kastrolek manžel dokázal vydrbat a dodnes ho používáme,a to je to už 20 let.
Naše nejoblíbenější historka se stala na návštěvě u kamarádky.Uvařila nám kafe a její muž reklamoval,že on nemá,tak doběhla do kuchyně,byla hned zpátky s kafem,varné konvice tenkrát ještě nebyly,tak to bylo všem podezřelé. Zalila to kafe teplou vodou z bojleru.Byl to totální hnus!

maggie — 10. 10. 2006 16:10

Moje tchýně mi poradila jak uvařit povidla bez míchání v litinovém hrnci. Fakt jsem to udělala podle jejího návodu a důsledně se držela nemíchání.
Výsledný škvarek, který smrděl jak deset čertů a Lucifer k tomu, jsem dlátkem a kladívkem dloubala ještě asi týden - co hodinu to 2 mm čtvereční. Na nový hrnec jsem neměla, no.
Dnes bych ho vyhodila i s čertama a tchýní k tomu.

x256987 — 10. 10. 2006 22:23

Vybavilo se mi, jak jsme jednou zkoumali pláty piškotového těsta a hledali šroubek z mixéru (no, lepší něž zkoumat záchodovou mísu :D )

Když mi bylo nějakých 16-17, mamka vždycky v sobotu před odchodem do práce začala vařit oběd a já jsem to před polednem dodělávala. Jednou vstanu,v jednom hrnci byly brambory s houbami, v druhém základ na guláš. V misce na lince smetana a v ní rozmíchaná mouka. Připadalo mi to zvláštní, nicméně jsem tekutinu poslušně vlila k masu - a v tu chvíli mi došlo, že plánovaným menu byl guláš a polívka - kyselice. No, nakonec byla bramboračka a gulášek se smetanou...

Dita.L — 10. 10. 2006 22:50

Ja jsem jednou, jako mala holka prochazela kuchyni a vsimla jsem si velke sklenice na lince s necim zlutym a penou. jako prava milovnice tehdejsich Sumaku jsem ten pullitr pokradla, kopla do sebe na ex, ovsem v tom momente zacala mati rvat, ze v tom mela 5 vajec :rodna:

P.S. Judito dik za SZ. Potrebuju trochu premyslet, pak odepisu



jednou jsem pekla kure, nakorenila, dala do pekace, zapalila troubu (bylo to tesne pred vanoci) a rychle k telce na pohadku. jeste jsem si na okraj televize prilipla listecek s textem "MAS KURE V TROUBE" . Po hodine a pul pohadky jsem sla do kuchyne a zjistila, ze trouba pece jak o zivot a pekac s tim syrovym kuretem stoji stale nedotceny na lince :godlike:

No a kamoska si prozila klasickou historku s olejem na panvi, jeste s tim zaverem, ze kdyz ji to blaflo, coz bylo videt z obyvaku, povida manzelovi "ty hele, nezda se ti, ze ta kuchyn je nejaka moc oranzova??

ivca — 11. 10. 2006 7:23

Maggie - jestli to nebyl úmysl - to víš, tchýně ...

Eva36 — 11. 10. 2006 10:25

Tak to s tím kuřetem, co se "peklo" na lince, mi připomnělo, jak šéf mýho šéfa, Němec jak poleno, si přišel k nám do kanclu vařit kafčo. Postavil si vodu, dokonce tu konvici zapnul, postavil si hrníček, dal si tam kafe, prohodil pár vtipných poznámek se mnou a kolegyní...no a pak vzal ten hrnek a odnesl si ho do svý kanceláře....ovšem zapomněl si to zalít, takže za chvíli byl se smíchem zpátky a ťukal si na čelo....jo a kolegyně ta si zas běžně sype kafe místo do hrnku na talířek (hrnek tam zapomene dát)... :D

Dita.L — 11. 10. 2006 11:27

Evo :supr: tak tos zase ty me pripomnela, jak jsem si jednou delala kafe v praci v kuchynce, vyndala jsem hrnek, dala cukr, nasypala kafe, zalila odnesla..... a zjistila, ze je nejaky divny. Mno, dopila jsem a sla mejt nadobi. Umis si predstavit tu hruzu, kdyz jsem zjistila, ze to "pravy" kafe" tam furt stoji a ja si zalila logr po ani nevim (dodneska) po kom :usch: :usch:

P.S. opar nebyl, tak to nakonec dobre dopadlo :D

Zlata — 11. 10. 2006 13:10

Dita mi připomněla obdobný zážitek z dětství.Taky jsem do sebe kopla plnou sklenici s čajem co stála na lince.Bohužel to nebyl čaj,ale ocet připravený na spláchnutí vlasů.

lueta — 11. 10. 2006 13:17

To jste mi připoměly, jak mě jednou požádala zákaznice o něco k pití a já automaticky sáhla po lahvi a podala ji té dotyčné. Teprve až začala prskat jsem si uvědomila, že ksem ji podala lahev, kde jsem měla odlitý olej. Byl to základ dětského oleje, je čirý  jsou tam trochu bublinky, takže to na první pohled není poznat. No, nicméně mě při další návštěvě poděkovala, prý se už dlouho tak "hladce" nevykakala :D

ivca — 11. 10. 2006 13:19

dost dobrý
mně v porodnici dala sestra třetí den ricinový olej (projímadlo) a aby mne to tak nemrzelo, nalila to do panáku a poradila mi, abych si představila, že piju kořalku ...

helena — 11. 10. 2006 15:06

Jo porodnice - sestřička donesla prášky, prý na lepší zavinutí dělohy. Tak jsem spolkla oba - bylo to projímadlo a krom kojení jsem už nestíhala nic jiného než běhy na WC.

ivca — 11. 10. 2006 15:16

snad založíme nové téma ....

Dita.L — 11. 10. 2006 18:48

jo, me dali v nemocnici na gyn prasek proti bolesti bricha po operaci, tak jsem ho "tam"soupla a po hodine, kdy bolest ne a ne prestat, sla jsem si jeste pro jeden. Sestra na me vyvalila oci, ze to neni mozny..... po chvili dohadu pochopila a upozornila me, ze prasek bylo treba spolknout a zapit !!!

Regina — 19. 2. 2009 16:16

Já pekla bábovku, a kdyý už po 3 hodinách nechtěla ztuhnout, tak jsem zjistila, že jsem tam místo mouky nasypala moučkový cukr.
Pamatujete hovězí maso za totáče? Jak se to nevařilo hodinu v papiňáku, nedalo se to jíst. Já hrdinka novomanželka absolutně nedotčená kuchyní jsem ho nejprve normálně uvařila a pak dala "změknout" do papiňáku. Nechápu, proč jsem to neudělala najednou, ale maso se úplně rozpadlo a byl z toho takový sliz. Manžel se tomu smál (jak jinak, novomanžel, že) a říkal, že bych to mohla do Hollywoodu nabídnout jako recept na sliz  Vetřelce. Do třetice mých prvních medových a kuchařských manželských týdnů jsem vyvařila vajíčka!!!!!fakt, seškvařily se a strašlivě to páchlo :rodna:

A klasika je, že odmáčím octem konvici, nevypláchnu to, jen přileju vodu a udělám návštěvě vskutku výživnou kávu :vissla:

sisi21 — 19. 2. 2009 21:38

Regina napsal(a):

A klasika je, že odmáčím octem konvici, nevypláchnu to, jen přileju vodu a udělám návštěvě vskutku výživnou kávu :vissla:

tak tohle se mě taky povedlo ..já nedala ocet ,ale kys.citronovou..:godlike:

PPavlaa — 19. 2. 2009 21:45

Eva36 napsal(a):

Tak to s tím kuřetem, co se "peklo" na lince, mi připomnělo, jak šéf mýho šéfa, Němec jak poleno, si přišel k nám do kanclu vařit kafčo. Postavil si vodu, dokonce tu konvici zapnul, postavil si hrníček, dal si tam kafe, prohodil pár vtipných poznámek se mnou a kolegyní...no a pak vzal ten hrnek a odnesl si ho do svý kanceláře....ovšem zapomněl si to zalít, takže za chvíli byl se smíchem zpátky a ťukal si na čelo....jo a kolegyně ta si zas běžně sype kafe místo do hrnku na talířek (hrnek tam zapomene dát)... :D

já jsem tak blbá, že si kolikrát nedám vařit ani tu vodu. stává se mi to po ránu, dám vodu do konvice, nachystám si kafe, odklušu si oprášit chrup a pak si zaliju kafe. samo studenou vodou, protože konvici blbka nezapnu :dumbom:

jitřenka — 21. 2. 2009 22:22

To jsem ráda, že nejsem sama, já jednou dostala domácího králíka , ale asi už hodně pamatoval a pořád né a né být měkký, měla jsem novou mikrovlnku a moc jsem o vaření v ní nevěděla je to asi 18 let, strčila jsem králíka do mikrovlnky, že ho dám jen na pár minut a on určitě změkne, nic se moc nedělo a tak jsem raději 10 minut přidala, no egyptské mumie byly proti tomu králíkovi  měkké jako dort. Králík se dehydroval byl jak drátěnka.tak jsme měli buřt se špenátem a knedlík Nebo jsem jednou chtěla mixovat  zeleninu na svíčkovou a jako vždy dělala 10 věcí najednou hup šup zapnula mixér a ejhle svíčková na stropě.. Taky jsem vařila kuřecí křidélka v Zeptru - nechat přijít k varu a stáhnout, že, ale to bych na ně nesměla zapomenout a odjet do města potkat se ze známou a jít na kávu....syn přišel dřív a volá mi mami ty něco vaříš tady není moc vidět či co? hnala jsem domů a doma bílo a v hrnci místo křidélek zkamenělý mazut. hrnec se mi podařilo umýt s pomocí Drany.

sisi21 — 22. 2. 2009 16:23

jitřenka napsal(a):

To jsem ráda, že nejsem sama, já jednou dostala domácího králíka , ale asi už hodně pamatoval a pořád né a né být měkký, měla jsem novou mikrovlnku a moc jsem o vaření v ní nevěděla je to asi 18 let, strčila jsem králíka do mikrovlnky, že ho dám jen na pár minut a on určitě změkne, nic se moc nedělo a tak jsem raději 10 minut přidala, no egyptské mumie byly proti tomu králíkovi  měkké jako dort. Králík se dehydroval byl jak drátěnka.tak jsme měli buřt se špenátem a knedlík Nebo jsem jednou chtěla mixovat  zeleninu na svíčkovou a jako vždy dělala 10 věcí najednou hup šup zapnula mixér a ejhle svíčková na stropě.. Taky jsem vařila kuřecí křidélka v Zeptru - nechat přijít k varu a stáhnout, že, ale to bych na ně nesměla zapomenout a odjet do města potkat se ze známou a jít na kávu....syn přišel dřív a volá mi mami ty něco vaříš tady není moc vidět či co? hnala jsem domů a doma bílo a v hrnci místo křidélek zkamenělý mazut. hrnec se mi podařilo umýt s pomocí Drany.

takhle dlouho jsem se nepobavila..:lol::lol:nějak jsem si to všechno představila:godlike::godlike:

ivanka05 — 22. 2. 2009 20:14

tak já dokazala spáli "vařená vajíčka" - normalne kdyz varite ve vode natvrdo, no taky jsem odesla jen vynest kos, a zakecala se, vajicka vyhazovala i s hrncem. No a ne dopadly hrnce ve kterych v detskych letech probihaly pokusy vareni - karamelu, popkornu v hrnci:(

Holky,ale co ctu vase akce, tak se tu popadam fakt za bricho, pritel na me kouka jak na cvoka, ze se smeju sama sobe....

sisi21 — 22. 2. 2009 21:06

tak jsem nějak pořád vzpomínala ..co že se mi to tak v té kuchyni přihodilo..To že člověk ,spálí brambory,vyvaří vodu.nebo naopak vodu zase nenaleje třeba do papiňáku a ten poté uzavře :lol:.To si myslím tak nějak k tomu vaření patří..:lol:
sem si vzpoměla,když jsem kdysi začínala dělat štrúdl....Jsem si mazaák,dala ten plech jako na koleno ,že ho tam hups z té pracovní deky přendám..Jo hups bylo ,ale jak jsem to na ten plech položila..ihned člověk pozná jak debilní je stabilita plechu!!! no a já ho chtěla jaksi vyrovnat což se nepovedlo ,,Takže ve finále to dopadlo tak ,že jsem plech jak padal nakopla a a štrůdl byl všude..No štrůdl.kdyby ten bylo by to dobrý ,ale já nevím proč ten štrůdl se nakopnutím nějak celý rozbalil,takže jablka jsem seškrábávala ještě dva dny..tak různě z okna,ze zdi,z linky..no prostě fakt bomba..;)

marg — 10. 8. 2009 13:06

Připálené hrnce - od mlíka, brambor, krupičné kaše, hrachu. To ale patří k vaření a stane se to i lepším kuchařkám,že.
Vzpomínám si na mamku, které vybuchl papiňák s čkočkou. Bylo mi tak 9, přišla jsem do kuchyně, papiňák zněl nějak zvláštně a pak už si jen vzpomínám na povel: "K zemi!" Víko papiňáku prorazilo linku a bylo vymalováno.....
Při poslední rodinné sešlosti mamka zapálila pečící papír /já mám teda běžně opálené chňapky/. Začala mávat utěrkou, čímž ten oheň ještě víc rozdmýchala. Můj 16-ti letý syn jí potom sdělil /studuje chemii/, že tak by ten oheň neuhasila, naopak, ještě rozšířila. Duchapřítomný táta hodil papír do dřezu a pustil vodu/.
Taťka mi jako batoleti vařil krupičku - dle návodu: přidejte špetku soli. Jeho špetka byla větší než malá a já mu krupici stále vyplivovala. Jak přišla mamka ze služby, ochutnala krupici, tak tátu poučila, co je to špetka a ať žádnou sůl už do krupice radši nedává.
Jak byla moje babička vynikající kuchařka - "z ničeho uvařím vše" - tak si ráno pravidelně nechala vyvařit vodu na kafe v konvici, protože se musela nejdřív projít na zahradě.
Jo, a já jsem jednou  v plechovém hrníčku připálila dudlíky, které jsem měla v úmyslu jen vyvařit /na ten smrad spálené gumy doteď nezapomenu/.
Jinak běžně, když se zbavuji "kamene" v konvici /octem, kyselinou citronovou/ - nejlépe 3xprovařit a nechat odstát přes noc. Tak můj muž pravidelně si uvaří ráno z této směsi kafe dřív, než ho stačím zastavit. Posledně jsem z toho žila 3 dny - uvařil si kafe, pak něco vyřizoval, kafe vychladlo a on se z hluboka napil.....co to s ním udělalo budu jednou vypravovat vnoučatům /i s poznámkou, že jsem vždycky dědečkovi říkala večer, že čistím konvici...a ráno je třeba ji vypláchnout/.
Posledně donesl krásné houby z lesa, hříbky, kozáky, klouzky a 1 bílou houbu, o které tvrdil, že je to žampion /ten já sbírám jen v obchodě/. Jak byl v ráži, vše očistil, nakrájel a dal vařit, že je zamrazíme. Podotýkám - je to inženýr v lesnictví a v lese žije od narození. Pak mu to ale začalo vrtat hlavou, hledal na internetu, v atlase hub, ale houba už byla uvařená i s těma neškodnýma hříbkama. Varianta, že já to ochutnám, a když přežiju, tak si uděláme smaženici, neprošla. Všechno - a nebylo toho málo - jsem musela vylít.
Abych si manžela vychutnala až do dna /ad. co kdo vypil/: jako hajný při kontrole dřevorubcu na pasece měl takovou žízeň, že mu ukázaly, kde mají šípkový čaj. Byly tam 2 flašky se stejnou barvou...., lokl si benzínu do motorové pily /je přísně zakázáno lít beznín do nádob od vody, že/. Naštěstí včas zareagoval. Podruhé šel ve firmě do ledničky - a ejhle - opět flaška Dobré vody. Než si uvědomil, že pije minimálně 60% slivovici, tak měl v sobě už tři loky.
Jinak můj bratr jako pětiletý vypil parfém zvaný "Živé květy", jen ty fialky tam zůstaly. A on zvracel jak Amina.

x256987 — 10. 8. 2009 15:12

marg, vy máte děsné štěstí, že ještě všichni žijete :lol: ale čte se to krásně, zasmála jsem se jako už dlouho ne :)

marg — 11. 8. 2009 20:52

Díky Judito, dělat někomu radost, to je to nejlepší!:rock:

Ale našla jsem si ve svém příspěvku dvě hrubky, to je ostuda. Moje děti to nesmí zjistit.....protože je peskuju za každý špatně napsaný diktát.

Všem, kteří experimentují s kuchyní přeji hodně vytrvalosti a trpělivosti jejich strávníkům. Snaha se má ale vždy ocenit.

Dnes jsem se hodně naštvala u kynutychých knedlíků s meruňkama /s jedním jsem flákla do dřezu/. Lepilo se těsto a hrubé mouky nebylo furt dost. Můj bratr mi řekl, že s takovým těstem je třeba se mazlit /vyučený kuchař/. Domazlila jsem se do fáze, kdy je vše sežráno a na mne zbylo jen to nádobí. Příště knedlíky koupím v super-hypermarketu a ohřeju na "pařáčku". Pozn.: zítra budou suchý brambory, možná i s máslem a trochou soli.:skurt:

Marg

Judita napsal(a):

marg, vy máte děsné štěstí, že ještě všichni žijete :lol: ale čte se to krásně, zasmála jsem se jako už dlouho ne :)

Tercila — 16. 8. 2009 1:19

Mívám doma olej v PET lahvích od minerálek.
Asi už nemusím pokračovat, že... :)

marg — 16. 8. 2009 10:22

Tercilo,
jak tak čtu, tak jsem si opět vzpomněla. S tím olejem .... a mým mužem /tehdy jím ale ještě nebyl/. Byl ve 20-ti letech na výstupu do hor v Rumunsku /nějak na F... Fagaraš se to pohoří jmenuje/ - normální člověk jede k moři.... Dostal vysokou horečku a "lidově" řečeno zácpu. Mezi spánkem a bděním jen slyšel, co s ním na těch skalách budou dělat. Někdo chtěl rozbít poslední teploměr a dát mu napít rtuti /podotýkám - byli tam samí muži/, nakonec "obětovali" půl litru oleje, který - a nevím jak - do něj vpravili. Nejenom, že museli všichni setrvat asi 3 dny na místě /horečka opadla dříve, než běhání za "tábor"/, ale pak byl opět schopen absolvovat zbytek výstupu i sestupu.
Starší kluk a student chemie je velmi ostražitý, co se týká jakékoliv chemie v naší domácnosti. Žádné přelívání do nádob k tomu neurčených, chemie v odpadu, který neodtéká - neexistuje /dělám to tajně/, Raid je rakovinotvorný -tak ať mu ten sršeň sviští klidně po pokoji. Méně ostražitý je ale v okamžiku, kdy dá na "vyprání" rifle, a :kapitulation: nevybere si kapsy. Vyprat papírový kapesník znamená pro mne jeden den obíračku ostatních vypraných svršků. Tak jsem při běžné preventivní prohlídce našla doklad na basu piv a 40% slivovici - u příležitosti oslavy jeho 16-tých narozenin. Prý mu ten peněžní doklad někdo strčil "schválně" do kapsy :cool:.


Tercila napsal(a):

Mívám doma olej v PET lahvích od minerálek.
Asi už nemusím pokračovat, že... :)

x256987 — 16. 8. 2009 11:06

Marg, 40% slivovice je vlastně soft ;) my jsme vždycky pálili 52%...

marg — 18. 8. 2009 13:59

Judito, já mu dám "soft" výprask /hned jak se vrátí ze soustředění/. A nebude 40-ti procentní. Čeká ho denaturovaný líh, nejmíň 90%. :dumbom:

xxxx — 23. 9. 2009 17:53

Tercila napsal(a):

Mívám doma olej v PET lahvích od minerálek.
Asi už nemusím pokračovat, že... :)

:lol: takhle si jednou muj strýc cvakl doušek slivovice přelité do lahve od Matonnky. Byl totiž po opici, bylo mu po slivovici strašně zle  a potřeboval se napít pořádně vody....chudák málem na to umřel :dumbom:

sisi21 — 23. 9. 2009 20:24

xxxx napsal(a):

Tercila napsal(a):

Mívám doma olej v PET lahvích od minerálek.
Asi už nemusím pokračovat, že... :)

:lol: takhle si jednou muj strýc cvakl doušek slivovice přelité do lahve od Matonnky. Byl totiž po opici, bylo mu po slivovici strašně zle  a potřeboval se napít pořádně vody....chudák málem na to umřel :dumbom:

tak moje tchýně nalila do láhve od becherovky kdysi sapón (ten se snad už ani nedělá) kdo pamatuje určitě ví jaký dělal bubliny.no a můj tchán si cvakl bechera:lol:,bublily mu šly i ušima.:lol:

Tercila — 14. 10. 2009 23:31

tak moje tchýně nalila do láhve od becherovky kdysi sapón (ten se snad už ani nedělá) kdo pamatuje určitě ví jaký dělal bubliny.no a můj tchán si cvakl bechera:lol:,bublily mu šly i ušima.:lol:

:D :D :D úplně to vidím :D:D

Tercila — 14. 10. 2009 23:41

Manželova sestra je vynikající cukrářka. Opravdu (nerada) ;) :D musím uznat, že její dorty a vůbec všechny výtvory jsou nejlepší, co jsem kdy ochutnala. Má obrovskou kuchyňskou linku a snad všechny suroviny... Jednou jsme u ní seděli, kafovali, kvákali a ona zrovna dopekla těsto na roládu. A protože je taková bezprostřední a taky rychlá, prostě má fortel, tak mezi líčením nějaké události mazala tu roládu marmeládou. A kvákala, kvákala, máchala rukama a kmitala po té kuchyni a najednou spráskla ruce... Místo marmelády potřela tu roládu kečupem.

Regina — 27. 10. 2009 15:50

Jejda, můj první guláš manžel nazval slizem pro vetřelce. Z totáče jsem byla zvyklá, že hovězí přední bylo tvrdé a vařilo se skoro hodinu v papiňáku,jenže já to ještě vařila v hrnci. Maso se skoro rozpadlo a chytlo takovou klihovatou konzistenci. V té době šel v kině Vetřelec, tak jsme se smáli, že bych mohla dodávat do Hollywoodu sliz.

Nebo klasika s bábovkou, místo mouky jsem dala cukr moučku a pořád nechápala, proč je bábovka i po 2 hodinách tekutá....

miaa — 6. 11. 2009 10:45

A já zas nosím brýle na čtení, ale ze začátku jsem je moc nosit nechtěla. A doma v kuchyn u vaření jsem už vůbec neviděla žádný důvod.
Tak jsem jednou dělala řízky, vybrala vše na trojobal, obalila a když jsem je smažila, divila jsem se, že se to nějak nechce usmažit a má to takovou divnou barvu i chuť. Už jakože ten usmažený řízek a hlavně ta strouhanka.
Tak jsem ji vzala brýle na čtení, abych uviděla, že jsem vzala namísto strouhanky plechovku hodně hrubé krupice(měla jsem ji z Maďarska na moc dobré krupicové noky). Ta strouhanka byla totižto jemnější konzistence než ona krupice. A bez brýlí to vypadalo a v ruce to bylo cítít jakože mám vše správně.Od té doby nosím brýle málem furt.
Řízek jsem oloupala z obalu a snědla i tak.

miaa — 6. 11. 2009 10:49

Jo, a moje matka byla machr na "vymalování" kuchyně výbuchem papiňáku.
Osobně si na zdech pamatuji polévku po výbuchu, jednou guláš. Nejlepší byla výmalba po vybuchlém kávovaru - ten italský typ, kdy voda probublá ze spodní části nahoru a když člověk zapomene včas vypnout anebo špatně zatáhne uzávěr, tak pak bouchne a to kafe i logr rozmetá po kuchyni, tedy po všem.

sugar — 6. 11. 2009 13:16

Papiňák je klasika. Jednou před lety jsem byla sama doma a neplánovaně přijela manželova teta, kterou jsem nikdy předtím (a nikdy potom) neviděla. Byla jsem z té svérázné ženy tak paf, že jsem při otevírání papiňáku zapomněla zkusit, zda už je odtlakovanej a najednou jsme měli kuchyni plnou hub. Na stěnách naštěstí ne, tak moc už natlakovanej nebyl (to by ani nešlo otevřít).

marg — 8. 11. 2009 21:46

Před týdnem jsem skončila náhle ve špitále. Hoši měli upéct kuře - věk: 43, 16, 10 let. Po telefonu jsem dirigovala, jak to mají udělat....kuře omyjete, pomatláte olejem, osolíte, okmínujete, přidáte papriku, mírně podlijete vodou a pečete na 180 stupňů C tak 30 - 45  minut, hlídat, podlívat .....  až nepoteče po propíchnutí krvavá tekutina, ale čirá, ODKRYTÉ dopečte, abyste měli kůrčičku. Naprosto primitivní příprava. Můj muž si ještě dělal srandu, zda to kuře má nejdřív z toho obalu vydělat....
Po návratu jsem se dozvěděla detaily pečení. Nejenže ho nejdřív pekli nepřikryté /takže tak 2x tak dlouho/, ale po naporcování - po údajném upečení - se jim zdálo nějaký divný, tak ho šoupli znovu do trouby.Pak na něj "trošku" zapomněli, tak mírně "žčernalo", ale prý bylo dobrý a sežrali ho celý.
V nemocnici, asi v tu samou dobu, mi vedle ležící kolegyně o dvě generace starší, vyprávěla příběh svého mládí - je spíš o vyváření, než o vaření. Po dlouhé směně v práci dala vyvářet na sporák ručníky a utěrky s tím, že manžel to ohlídá /díval se na fotbal/. V blahé najěji usnula, načež se probudila v mlze a kouři, z ručníků byl škvarek, který vyškrabovala ještě týden z hrnce. Manžel se prostě díval na fotbal.....

Nejenom, že jsem po telefonu mezi kapačkami "vařila", ale i "prala", organizovala třídní schůzky a kroužky mladšího syna. Ovšem, jak jsem si je vychovala, takové je mám. Musím přitvrdit.

Tercila — 14. 11. 2009 1:19

:D :D :D marg, tak u toho nejmladšího máš možná šanci. :D
Když jsem se kdysi po desetidenním pobytu v nemocnici s naším dítkem vrátila domů, muselo se vyprat veškeré prádlo a kuchyň vymalovat. Manžel si totiž jednou ohříval párky a "jen tak na chvíli" si sedl k televizi.... Probudil se, až na něj sousedi bouchali, že se z našeho bytu valí dým. :D. Zatímco mi pak sousedka s očima navrch hlavy vyprávěla, jak už chtěli volat hasiče, manžel situaci zlehčoval slovy: "tsss, ta nadělá, trocha kouře, no" :D

miaa — 14. 11. 2009 21:06

No, něco takového má za sebou matka. Ohřívala na plynu zelí a nějak vedle v pokoji usla. Zelí se připeklo, plyn hořel a hořel. Když už se táhnul tmavý dým oknem ven a do chodby a ona neotevírala, tak sousedka vzala žebřík a vlezla oknem do kuchyně (kde má většinou otevřené okno a bydlí v přízemí) a zachránila situaci. Vyvětrala celý byt a probala poloomámenou matku.
A nelezla do bytu takhle poprvé ze stejného důvodu. Nejsem schopna ji naučit ohřívat věci v mikrovlné troubě.

Tercila — 15. 11. 2009 0:49

To víš, mio, zvyk je železná košile. Starší lidi už se neradi přizpůsobují novým věcem, byť můžeme být přesvědčení nabeton, jak je to pro ně ohromný pomocník v domácnosti.
Manželovi se to přihodilo, když ještě mikrovlnky nebyly (na jeho omluvu) :D.
Ta sousedka Tvé mámy je ale dobrá :supr:

miaa — 15. 11. 2009 20:30

Jo to vím, ale třeba já odjakživa nesnáším ohřáté věci na sporáku (plynu) tak horké, že se nedají jíst.
Jo, sousedka je dobrá. Jenže byla na operaci kolene, takže už nikam nevyleze. Alespoň už má klíče a matka už nechává klíče ve dveřích, takže může dveřma. Předtím je nechávala s klíčem.

Mihule — 21. 11. 2009 23:42

Fiasko bylo dneska, když jsem zkoušela thajskou kuchyni-kuřecí nudličky v kokosovém mléce.
Správně jsem měla orestovat samotné maso a nakonec zalít mlékem a jen prohřát. Já jsem kuře do toho mléka naložila na 24 hodin, hodila na pánev a vařila v tom asi 10 minut, dokud se mléko nezdrclo. Fuj. :usch:

sugar — 2. 12. 2009 12:43

Převčírem jsem zapnula troubu s pusinkami a po celodenní práci si šla odpočinout k televizi. Jak to dopadlo, určitě uhodnete ... :dumbom:

miaa — 2. 12. 2009 20:28

Jo, já takhle dopadla s těstem na větrníky. Poprvé se sice nafoukly, ale těsto uvnitř lepilo, jíst to nešlo a že sním málem vše, ale jíst to vážně nešlo. Druhý pokus - těsto se nenafouklo, konzistence kamene a nežral to ani pes.
Potřetí to zkoušet nebudu, nemusím prostě umět upéct vše.

sugar — 3. 12. 2009 9:09

musí se to péct děsně pomalu, rozpálit troubu, vypnout a nechat to tam přes noc, alespoň já takhle pusinky dělám, bohužel posledně jsem tu troubu nevypla ... :dumbom:

miaa — 9. 12. 2009 18:03

Dobrý, fakt už to zkoušet nebudu, i když kdo to umí, je to jednoduché. Tak já zas umím jiné jednoduché věci, co jiní ne. Třeba medovník pečeme celý život, pro mne to žádná novinka na trhu není. Pravda, je to sváteční dobrůtka, jako Vánoce, svatba, velikonoce a tak.

Eri — 12. 12. 2009 12:10

Když jsem poprvé pekla kachnu, dala jsem jí péct i s drobama v igelitu, co byly rafinovaně ukryté vevnitř.
Já bych to zakázala! :dumbom:

Větrníky jsem dělala jednou v životě, těsto jsem vyhodila i s kastrolem. To nešlo vybouchat ničím. :rolleyes:

Ve 12-ti letech jsem uvařila okurkovou polívku - vlastní recept.  :D
Chutnala všem, matka jí dodnes otci uvaří, když nemůže na velkou....

Když jsem u polívek, můj manžel mi před štědrým dnem chtěl pomoct v kuchyni, tak mi málem slil sváteční polívku do dřezu. Nějak si neuvědomil, že nedělá těstoviny. :rolleyes:

No a co se jiného obsahu lahví týče .... já si parádně lokla hnojiva na kytky. :usch: Dobrota to byla, blee!

sisi21 — 12. 12. 2009 14:31

Eri
tos mě přopoměla.Já takhle aktivně  kámošovi vylila,měl něco připravenýho na svíčkovou. :lol:Pravdopodobně si tím chtěl zalít  to maso..  a tak šup vylila jsem do záchodu. :lol:Nevím ani co to bylo.,mě to přišlo jako špinvej hrnec s nějakou špinavou vodou!! :lol:

marg — 12. 12. 2009 15:53

Nejhorší u vaření je umývání nádobí. A nemusí jít jen o "vaření" - moji hoši si berou na každý kousek jídla nový talířek, na každé mlíčko s kakajíčkem nový hrníček, vše nechají zaschnout.....a já z toho šílím.

Eri — 12. 12. 2009 17:27

sisi21 napsal(a):

Eri
tos mě přopoměla.Já takhle aktivně  kámošovi vylila,měl něco připravenýho na svíčkovou. :lol:Pravdopodobně si tím chtěl zalít  to maso..  a tak šup vylila jsem do záchodu. :lol:Nevím ani co to bylo.,mě to přišlo jako špinvej hrnec s nějakou špinavou vodou!! :lol:

Tak tos byla taky za poklad, že? :supr:

Hele, v klidu. Sice se to netýká kuchyně, :offtopic: ale taky jsem byla hvězda roku, minulý týden....  kupovali jsme mi kolo.
Ten můj zkoumal fotku na netu a říká: : podle koleček vepředu bych typnul tak 21 rychlostí.  Ať jsem koukala, jak jsem koukala, na předním kole fakt žádný nebyly. Když jsem se přiznala, že tam žádný nevidím, chvíli na mne vytřeštěně zíral a pak řekl : Tak to fakt nemá cenu. Vyberu ho sám! :D

Vanda — 14. 12. 2009 22:28

Když jsem se vdávala neuměla jsem uvařit vůbec nic. Jedno z prvních jídel byl špenát-na manželovo přání.Já ho nejím ani bych ho nikdy neochutnala,uvařit jsem ho neuměla.Tak jsem koupila zmrazenou kostku špenátu a byla jsem si jista,že na ní je návod k přípravě, podle kterého ho uvařím.Doma jsem začala číst návod kde bylo napsané-špenát vyjmeme z obalu ,rozmrazíme a připravíme obvyklým způsobem! Protože jsme s manželem neznaly žádný obvyklý způsob, postavili jsme na plotnu hrnec do něj rozmražený špenát a pak jako pejsek s kočičkou v té pohádce postupně do špenátu přidávali vše co jsme si mysleli,že by tam mělo patřit.Ve finále to můj muž snědl a to bylo poprve a naposledy co se v naši rodině vařil špenát.

sisi21 — 14. 12. 2009 23:24

Eri napsal(a):

Tak to fakt nemá cenu. Vyberu ho sám! :D

no aspoň k něčemu ti chlapi jsou!!!!! :godlike::godlike: asi bych na to čuměla stejně. :lol:

sisi21 — 14. 12. 2009 23:28

Vanda napsal(a):

Když jsem se vdávala neuměla jsem uvařit vůbec nic. Jedno z prvních jídel byl špenát-na manželovo přání.Já ho nejím ani bych ho nikdy neochutnala,uvařit jsem ho neuměla.Tak jsem koupila zmrazenou kostku špenátu a byla jsem si jista,že na ní je návod k přípravě, podle kterého ho uvařím.Doma jsem začala číst návod kde bylo napsané-špenát vyjmeme z obalu ,rozmrazíme a připravíme obvyklým způsobem! Protože jsme s manželem neznaly žádný obvyklý způsob, postavili jsme na plotnu hrnec do něj rozmražený špenát a pak jako pejsek s kočičkou v té pohádce postupně do špenátu přidávali vše co jsme si mysleli,že by tam mělo patřit.Ve finále to můj muž snědl a to bylo poprve a naposledy co se v naši rodině vařil špenát.

vždyť špenát je táááák dobrej .Děcka ho taky moc nechtěla..Tak jsem jim vždycky říkala,nebudeš jak Pepek námořník(nevím jestli znáš tu grotesku) .!!!jj tenkrát to letělo ,každej chtěl mít svaly jéééjej :lol:

Amriana — 15. 12. 2009 13:45

marg napsal(a):

Nejhorší u vaření je umývání nádobí. A nemusí jít jen o "vaření" - moji hoši si berou na každý kousek jídla nový talířek, na každé mlíčko s kakajíčkem nový hrníček, vše nechají zaschnout.....a já z toho šílím.

Tak si kup myčku ..je to pohoda a nějakej jeden talířek nebo sedm navíc tě nerozhází ;)

marg — 20. 12. 2009 20:05

Amriana napsal(a):

marg napsal(a):

Nejhorší u vaření je umývání nádobí. A nemusí jít jen o "vaření" - moji hoši si berou na každý kousek jídla nový talířek, na každé mlíčko s kakajíčkem nový hrníček, vše nechají zaschnout.....a já z toho šílím.

Tak si kup myčku ..je to pohoda a nějakej jeden talířek nebo sedm navíc tě nerozhází ;)

Myčku si koupím v okamžiku, kdy SAMA odstavím kuchyňskou linku, vybourám a zvětším odvod odpadu, nalepím nové obkladačky, domluvím napojení vody, přeskládám SAMA suť do kontejneru, dovezu myčku a pak se budu dívat na to, jak moji chlapi do myčky dávají nádobí úplně špatně, protože zásadně nečtou návody, chtějí mít všechno rychle "za sebou", a A NEPOSLOUCHAJÍ CO JIM ŘÍKÁM. K Vánocům si kupuji nové gumové rukavice.....

aprill — 21. 12. 2009 20:23

marg napsal(a):

Amriana napsal(a):

marg napsal(a):

Nejhorší u vaření je umývání nádobí. A nemusí jít jen o "vaření" - moji hoši si berou na každý kousek jídla nový talířek, na každé mlíčko s kakajíčkem nový hrníček, vše nechají zaschnout.....a já z toho šílím.

Tak si kup myčku ..je to pohoda a nějakej jeden talířek nebo sedm navíc tě nerozhází ;)

Myčku si koupím v okamžiku, kdy SAMA odstavím kuchyňskou linku, vybourám a zvětším odvod odpadu, nalepím nové obkladačky, domluvím napojení vody, přeskládám SAMA suť do kontejneru, dovezu myčku a pak se budu dívat na to, jak moji chlapi do myčky dávají nádobí úplně špatně, protože zásadně nečtou návody, chtějí mít všechno rychle "za sebou", a A NEPOSLOUCHAJÍ CO JIM ŘÍKÁM. K Vánocům si kupuji nové gumové rukavice.....

toho budeš ušetřena, protože chlapi zásadně žádné nádobí do myčky nestrkají.

morpheus — 17. 3. 2011 22:02

Pokus o otevreni tematu. Doufam, ze se povede a nekdo prispeje.
Ja mel tech nezdaru hodne, nikdo chytry z nebe nespadnul a vyrit jsem se ucil postupne. Do dneska mam problem uvarit jakoukoli polevku, proto mam osobni kucharku, ale jinak myslim, ze cokoli, na co sezenu recept uvarim, navic u me je super, ze si to ihned pamatuju a pak uz to jen vylepsim. Posledni kousek bylo peceni veprove krkovicky vcelku v remosce. Mival jsem obdobi, ze jsem byval hodne unaveny a masicko v remosce se peklo, az jsem usnul s vzbudil se za 4 hodiny. Kupodivu zadny extra smradek v kuchyni nebyl, ale maso bylo cerne jako uhel.
Pecu zasadne na pecicim papire, takze remoska zustala neposkozena.

eremuruss — 26. 3. 2011 18:57

x256987 napsal(a):

Inspiroval mne jednak můj včerejší nezdar (dělala jsem slaný koláč a zapomněla do smetany dát vajíčka, takže jsme měli pečené těsto s omáčkou... Já bych se :dumbom: ), jednak téma "Jak se naučit vařit" - bez občasného nezdaru to totiž nejde. Tak se chlubte, co se vám "povedlo" :) :) :)

Pamatuji si,kdyz deti byli male,ze jsem potrebovala jit s detma ven a zaroven podusit na sporaku kralika.Sla jsem s detma pred panelak na pisek,ze se za chvilku vratim a kralika vypnu..Samozrejme jsem se tam sesla s dalsima maminkama povidali jsme si a ja na kralika zapomnela.
Vozila jsem kamaradce v kocarku miminko,kdyz jsem zhledla k nasim oknam,ktere byli nastesti otevrene.Z obou oken se valil dym.Ja nechala kocarek kocarkem a bezela jsem domu.Dym byl i po cele spolecne chodbe nebylo poradne ani videt.Nastesti to odnesl jenom ten kralik,divim se tomu,ze s takoveho dymu se dal zachranit i kastrol.Po vyvetrani jsem musela umyt vsechno nadobi co jsem nela doma.zaclony,uterky...proste vsechen textil v byte jak byl nacichlej.

Selima — 1. 4. 2011 16:47

Ja som raz vyvarila podobným spôsobom čaj. :D mali sme pečený čaj bez toho, že by som to plánovala. A bývalý s ačudoval a rozoberala to toľko, až sa raz jemu podarilo "upiecť" takto rybiu hlavu pre psa. :lol: Až vtedy sa prestal toľko čudovať a tvrdiť, že ON BY TEDA NIKDY...
Ale asi najbúrlivejšie bolo varenie vajíčka v mikrovlnke. Ani neviem, čo mi to napadlo :rodna: - ale radím: nerobte to!

Wiki — 6. 5. 2011 13:41

No, já mám jedno čerstvé, dosud nezhojené (ego) dobrodružství. Po vítězné výrobě mazance (na mě obrovský úspěch, až neuvěřitelný) jsem se rozhodla upéct buchty. Velmi pečlivě a detailně jsem se připravila (technicky dokonale), nastudovala video a rozjela to. Dělala jsem na tom celý den. Možná byla prostá chybka v droždí, ale spíše ne.. Těsto tuhosti prkénka jsem naplnila tvarohem, přesně dle návodu nacpala na plech. Vypadalo to jako buchty, ale chutnalo to jinak. :lol: Jako něco, co jsem v životě nejedla. Buchtoidní směr chuti to mělo, ale to bylo tak vše. Muselo se to pravda namáčet do kafe, ale snědlo se to.
Velmi se mi dotklo , když v reakcích na autorčin recept buchet na netu psala nějaká 13letá dívenka, jak to bylo snadné a že jí zdařily vynikající buchty. :usch:

Wiki — 6. 5. 2011 13:47

aprill napsal(a):

marg napsal(a):

Amriana napsal(a):


Tak si kup myčku ..je to pohoda a nějakej jeden talířek nebo sedm navíc tě nerozhází ;)

Myčku si koupím v okamžiku, kdy SAMA odstavím kuchyňskou linku, vybourám a zvětším odvod odpadu, nalepím nové obkladačky, domluvím napojení vody, přeskládám SAMA suť do kontejneru, dovezu myčku a pak se budu dívat na to, jak moji chlapi do myčky dávají nádobí úplně špatně, protože zásadně nečtou návody, chtějí mít všechno rychle "za sebou", a A NEPOSLOUCHAJÍ CO JIM ŘÍKÁM. K Vánocům si kupuji nové gumové rukavice.....

toho budeš ušetřena, protože chlapi zásadně žádné nádobí do myčky nestrkají.

Jo, toto musím potvrdit.  10let můj chlap do myčky nedal nic. Kdyby měl snad zemřít. Podezírám ho, že je to prestižní otázka. (a je to člověk způsobilý k právním úkonům!) . On teda nikdo se do toho nehrne. Když uklidím kuchyni a přijdu do ní za 2 hodiny, tak se mi po lince válí tak 5talířků a x lžiček či nožů.

Zuzii — 30. 5. 2011 7:30

Otec ohřál natvrdo uvařené vajíčko (ve skořápce) v mikrovlnce. Triumfálně ho donesl do obýváku s pohledem: tak vidíte, šlo to a nic se nestalo! Najednou prásk! - vejce explodovalo a ohodilo stěnu a strop. Museli jsme pak vymalovat :P

Zuzii — 30. 5. 2011 7:36

Dělala, jsem krém na dort ze škrobové moučky. Nevěděla jsem, jestli použít kukuřičný škrob nebo bramborový. Použila jsem bramborový a vychladlou hmotu jsem dala do šlehače se stojánkem třít společně s máslem. Hmota se ale nezapracovala do másla, nýbrž vylezla jako sopel nahoru po metličkách a než jsem si to stačila uvědomit vlezla až do šlehače. Byla chuťovka to z něj ručně vatičkama na uši dostávat :lol:

ADFka2 — 15. 6. 2011 15:23

Já jsem si jednou popletla hrnce na plotně a místo brambor slila polívku.

Kaly — 23. 11. 2011 12:02

No tak mě zase nejde guláš. Všechno ostatní v pohodě jen ten guláš prostě ne. Nejdřív jsem dělala pivní a ten byl zvláštní. Ted jsem měla pokus číslo dvě a ten jsem zase moc zahustila a pořád jsem měla pocit, že tam něco chybí.

Aesha — 6. 12. 2011 12:06

Na střední jsme dělali zkoušky i z vaření a když jsem byla na konci té mé zkoušky požádána, abych slavné porotě připravila kávu, uvařila jsem jí. Zatrnulo mi ve chvíli, kdy ke mně přišla má učitelka a řekla mi, ať tu kávu ochutnám...... místo cukru jsem jim v tom stresu nasypala do prázdné cukřenky sůl :dumbom: ale zkoušku jsem nakonec udělala :lol:

Zuzina — 18. 12. 2011 22:57

Vařila jsem guláš. 4 hodiny v tlakovém hrnci, přesto bylo maso pořádně tuhé :(
Kdybych ho koupila v obchodě, tak si řeknu paltočert, koupila jsem starou krávu. Jenže...já to maso měla z domácího chovu. ZAbitý mladý býk...
Poraďte mi, co jsem mohla udělat špatně?

Z toho býka mám v mrazáku ještě asi 8 kila masa. Jestli bude všechno takové, tak mě picne :(
Jediné, co jsem kromě guláše z něho vařila byly vývary a byly skvělé. Vařila jsem v tlakáči asi 3/4 hodiny a masíčko se rozpadalo...

Georg — 1. 1. 2012 22:40

Tak jsem se jednou učil vařit čaj:    výsledek : hořká kyselá tekutina co se nedala pít ani se zaťatými zuby.  :lol:

eremuruss — 14. 1. 2012 17:32

Dcera zkousela pect roladu bez mouky,kdyz ji bylo asi 13 let.Rolada se ji moc nepovedla,ale presto na ni nandala uslehanou slehacku a rolada ji nesla srolovat.Ja,kdyz prisla z odpoledni smeny tak jsem na stole videla rozrulovanou roladu na ktere bylo  stipec slehacky.Roladu jsem ochutnala.Rano me dcera rikala,ze se ji rolada nepovedla a dala ji olizat psovi.

Ing. Iva Veselá — 21. 6. 2012 11:18

Mě se stal nezdar, ze kterého se vyklubal zdar - dělala jsem celozrnný koláč s tvarohem a doma jsem zjistila, že nemám všechny ingredience, takže jsem prohrabala celou kuchyň a nakonec to vypadalo následovně: za droždí sušené droždí (normálně ho nepoužívám), za vejce Vajahit (rostinná náhrada vajec), za mléko Sušené mléko Zajíc, za trochu másla olej apod. Jediné, co jsem zachovala v receptu byla mouka a tvaroh..buchta úplně naruby, ale byla tak neskutečně dobrá, že jsem tomu nechtěla věřit! :-)))

barčarab — 28. 5. 2013 21:48

Podívejte se na tohle a říkejme si jak jsme šikovné http://www.livecafe.cz/products/prostre … na-nikola-

Modroočka — 10. 7. 2013 10:27

barčarab napsal(a):

Podívejte se na tohle a říkejme si jak jsme šikovné http://www.livecafe.cz/products/prostre … na-nikola-

No, tak žádnej učenej z nebe nespadl, ale s takpvýmhle uměním ze sebe akorát udělala totální trubku před velkou částí národa.

cawan — 8. 10. 2015 9:16

Sháním nový nábytek, ale nevím, kde ho koupit. Mám několik žhavých kandidátů, co říkáte na nepovolená reklama. Mně se tam líbí dost zajímavých kousků.

modrovous — 8. 10. 2015 11:50

cawan napsal(a):

Sháním nový nábytek, ale nevím, kde ho koupit. Mám několik žhavých kandidátů, co říkáte na http://e-blábláblá.cz/ Mně se tam líbí dost zajímavých kousků.

Jdi už s tou reklamou vážně do hajzlu. Jeden ban ti nestačil? Opruzo... :usch:

AndreaP. — 8. 10. 2015 11:53

cawan napsal(a):

Sháním nový nábytek, ale nevím, kde ho koupit. Mám několik žhavých kandidátů, co říkáte na nepovolená reklama. Mně se tam líbí dost zajímavých kousků.

Možná by bylo vhodné si přečíst zdejší Pravidla, a když už to ne, tak si aspoň přečíst v jakém vláknu jsi. Co má koupě nábytku společného s tímto vláknem???