kosatka — 3. 10. 2006 10:15

Možná, že už to tu bylo, ale zajímá mě, jestli jsme "divní" jenom my :-) nebo nezvyklé jídelné varianty jsou i jinde. Můj muž například jí pečenou kačenou s bramborovým salátem! Nadávám mu, že to je fakt trestuhodný.Ale já mám nejmíň co mluvit, protože jako malá holka jsem jedla chleba s máslem pocukrovaný krystalem a trošku kakaem. No nesmějte se, fakt! :-)) (krásně to křoupalo)

Oxi — 3. 10. 2006 10:18

Kosatka ja chleba + povidla + krystalovy cukor :supr:
a milujem rohliky namazane arasidovym maslom a na tom malinovy dzem :P

ivca — 3. 10. 2006 10:23

jako děti jsme jedly chleba s máslem a cukrem, slaná varianta byla chleba s horčicí
taky jsme si dělávali z tuku - tuším Sana, vlastní sestra másla (to je reklama lpro pamětníky)cukru a kakaa krém...

choysia — 3. 10. 2006 10:26

Moje kamarádka jí makový koláčky se salámem :skurt:
A na horách si k párkům s hořčicí dávala sušenky, bo co :skurt:
Švagrová dělá rýbu s rýží :skurt:
Můj přítel jí loupák se sýrem a salámem :skurt:


Jen já jsem normální :gloria::rodna::vissla:

helena — 3. 10. 2006 10:34

Milovala jsem jako dítě slané rohlíky + čokoládu (pro pamětníky - malou "pohádku") a dodnes mám ráda sladké kakao a chleba s máslem hodně posoleným.
Moje dítě zase těstoviny se strouahným sýrem, pokapané maggi - já říkám, že jí jak v kriminále http://fora.babinet.cz/img/smilies/sad.png
A manžel nedokáže pochopit, jak můžeme jíst k polívce chleba nebo rohlík... když prý je to jídlo samo o sobě. Ale taková držkovka a slaný křupavý rohlíček http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png - to nemá chybu...

choysia — 3. 10. 2006 10:35

Já mám hlad :usch:

janica — 3. 10. 2006 10:37

Já jsem kdysi jedla lančmít se špagetama :gloria:
Znám člověka, co jí svíčkovou s rýží. :storstark:
A můj přítel si zase klidně objedná smažený sýr s rýží. :usch:
Jiný příbuzný si zase maže na řízek marmeládu. :reta:

choysia — 3. 10. 2006 10:42

Z lančmítu mám migrény :skurt:

helčo, k polívce chleba je normální, ne? Ale mám doma :supermario: , ten jí rohlík k rizotu, nebo k langošům :lol::lol::lol:...asi to má jako přkrm
To bych ho :dumbom:

Blanka1 — 3. 10. 2006 10:47

No mně pečená kačena a bramborový salát nepřijde vůbec divné a k polívce rohlík nebo chleba taky ne. A moje dospělé děti jedí jakékoliv těstoviny i špagety s kakaem,cukrem a polité máslem a syn zbožňuje houskové knedle namazané marmeládou a sypané grankem. A já smaženou rybu zapíjím už od dětství mlíkem.
A nedávno se podivovala sousedka, že zbylé brambory dělám s vajíčkem a kečupem.

Michaela.43 — 3. 10. 2006 11:30

syn   ke smaženému sýru přikusuje rohlík a bez tatarky

Lucie27 — 3. 10. 2006 11:42

Když jsem byla malá, jedla jsech chleba namazaný bílým obyčejným jogurtem a politý kečupem, blé.
Můj taťka jí slovenské halušky se slaninou a povidlama.
Děda jí pstruha vždy s rýží.
A manžel si do uzené polívky dává mlíko. Tak se to jí v Polsku a jeho taťka je z Polska a mně se dělá vždy špatně když to tak jí.

Oxi — 3. 10. 2006 11:42

Miso aj ja si niekedy davam smazak s houskou alebo rohlikom a aj bez tatarky, niekedy na nu proste nemam chut :)

janica — 3. 10. 2006 11:59

Tak smažák s rohlíkem je dle mého celkem běžná záležitost, ne? Pečivo jako pečivo, když se na každém rohu prodává smažák v housce.

Oxi — 3. 10. 2006 12:04

jj janico
dnes som si dal na ranajky smazeny rizek bez nicoho a k tomu studentsku pecat ... to je v poho, nie?

Svas — 3. 10. 2006 12:11

Můj muž nenávidí knedlíky, takže když zjistil, že na povinné firemní večeři je svíčková, dal si ji s hranolky. Přišel se na něj podívat i kuchař.

janica — 3. 10. 2006 12:13

Jóóó to je absolutně ok hlavně že jsi neměl pečivo, to jde na tloušťku :supr: :lol: :lol:
Ale tak přemýším o tom smažáku a asi tu chuť nezaplaším a zhřeším a nacpu se a prasknu :reta:

Oxi — 3. 10. 2006 12:17

janico ja a tloustka to nejde k sebe :D

janica — 3. 10. 2006 12:19

hmm... Oxi tak maximálně tloušťka toho řízku ne?

Zlata — 3. 10. 2006 12:23

U nás všichni nechápavě kroutí hlavou když si na švestkové knedlíky z tvarohového těsta sypu hromadu máku s cukrem a zalévám kondenzovaným mlíkem místo máslem.Tvaroh k tomu nemám ráda.A jsem bramborová,takže si brambory dávám i k takovým jídlům jako je svíčková nebo kuře na smetaně.

Oxi — 3. 10. 2006 12:23

Bingo! A to sa uz tesim na obidek, budu super kolaciky, dufam ze sa mi ujdu oba druhy :)

jasminka — 3. 10. 2006 12:24

MUJ MANZEL bezne ji-smazaka s houskou bez tatarky...houskový knedlík,zelí,vepřový řízek v trojobalu...
DEDA-tatranku namazanou hořčicí...klidně si dá na talíř brambory,ryži a knedlík a k tomu omáčku nebo jen nějaké maso...prostě samé hnusy a to si už nevzpomenu,co to říkal,že jedli jako malí...hrůza,děs a utrpení...
FŮŮŮJ

janica — 3. 10. 2006 12:29

Zlata:
on si někdo dává na švestkový knedlíky je jedno z jakého těsta tvaroh místo máku????? no BLÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ :reta:

helena — 3. 10. 2006 12:38

Mák na švestkových knedlících ale MUSÍ být omaštěný sádlem - taky by to leckdo nepozřel.

A já jsem právě poobědvala velkýho harlekýna, co mi vlastnoručně a sama od sebe koupila šéfka http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png

janica — 3. 10. 2006 12:46

Ále prosímtě, to není pravda. Rozpuštěné máslíčko je ideální, i když sádlo mi taky nevadí :rodna:

Jája — 3. 10. 2006 12:50

já taky máslíčko na švestkový knedlíky - mňam
a ke svíčkový dělám taky někdy hranolky - jsem holt bramborová

helena — 3. 10. 2006 12:56

Děti a já jsme nudloví - takže další "rodinný fujtajblík" - když zbyde špenát a pečené vepřové, nakrájet maso na kousky a se šťávičkou a špenátem zamíchat do nudlí. Musí to být horké a nevychovaně se to jí lžící - ale znáte to, některé jídlo snad ani s příborem tolik nechutná.

Jarča — 3. 10. 2006 13:15

Můj manžel jí talčenku s cibulí s ROHLÍKEM - já jsem to jěště nepochopila.

choysia — 3. 10. 2006 13:30

Tlačenka s cibulí se přece jí normálně, ne?  :storstark:

Nebo s čím by se to mělo jíst? No, někdy nám ty normální kombinace nepřipadaj normální :D:D:D

Oxi — 3. 10. 2006 13:32

helena to poznam, je to fajne, a skus to este poliat smotanou a zapiect :)

ivca — 3. 10. 2006 13:35

na švestkové knedlíky z bramborového těsta se dává mák, mastí se sádlem a navrch jsou škvarky - originál recept od mojí babičky
jen mne po tom chytil žlučník...

helena — 3. 10. 2006 13:37

ivca - ale chutnalo ti, ne?

Zlata — 3. 10. 2006 13:43

U nás doma byl mák na knedlíky normální,ale když jsem se odstěhovala za manžou tak u nich v kraji jsem za exota.Holt,jiný kraj,jiný mrav.A synkové se potatili,taky jedině tvaroh.

janica — 3. 10. 2006 13:51

Choys:
tlačenka s cibulí je normální, ale ten rohlík k tomu už asi ne. Většinou se to přece jí s chlebem, ne?
Jednou chleba došel a tak jsem přikousla rohlík - no už bych to víckrát neudělala, je to hnus, to tu tláču sním radši samotnou. :dumbom:

ivca — 3. 10. 2006 13:52

žlučník mne chytil, když jsem si toto jídlo dala asi 5 dní po porodu

Lucy — 3. 10. 2006 13:57

Já mám ráda zase rohlík nejlépe slanej s kyselým jablkem, pak mi šmakuje kuřecí flák masa udělanej na přírodno politej tou šťávičkou a s brusinkama, taky je dobrej s brusinkama smažák nebo smaženej hermoš (ale to je asi normální...., nebo ne???), na chuťovkách s křenovou pomazánkou miluju kuličky hroznovýho vína nebo mandarinku.
Jak tady někdo psal o koláčcích, já dojížděla svatební se šunkovým salámem, ale to jsem byla těhule........

A taky znám člověka co jí melouna s hořčicí....... :usch: :usch: :usch:

V restauraci u ségry si Němci dávají smažák s knedlíkama, smažák s jablečnou marmeládou, nebo míchají Sprite-pivo, Fanta-pivo...... :storstark: :storstark: :storstark:

ivca — 3. 10. 2006 13:57

nudlel, špenát, jakékoli maso, smetana nebo bílý jogurt, sýŕ - zapéct - to je vynikající jídlo a ne nic divného

choysia — 3. 10. 2006 13:59

A já jím odmala k čemukoliv kyselý okurky :D:D:D
Jsem si teď vzpoměla, když jí žužlám....
A ten rohlík k tlačence mi nepřijde tak hroznej :lol:

Já v sobě odkrejvám věcí....:vissla:

janica — 3. 10. 2006 14:10

Schnitzel mit Knödel und Fish and Chips :storstark:

choysia — 3. 10. 2006 14:16

:skurt::skurt::skurt: Nein!!!! Nie!!! :skurt:

markéta — 3. 10. 2006 14:19

já mam ráda chleba se sádlem a sladkou hruškou máslovkou, a pak miluju rohlík s máslem a nacpanej brambůrkama... hezky to křupe :D  a pak jahody rozdělaný s cukrem a smetanou a houskovejma knedlíkama.  A můj přítel má rád fazolovou polívku s klobásou, těstovinama a octem.

Romča — 3. 10. 2006 14:23

Jé my s bráchou taky, máslo cukr ,kakao a mazali jsme si to na chleba.:usch:

ivca napsal(a):

jako děti jsme jedly chleba s máslem a cukrem, slaná varianta byla chleba s horčicí
taky jsme si dělávali z tuku - tuším Sana, vlastní sestra másla (to je reklama lpro pamětníky)cukru a kakaa krém...

Babucha — 3. 10. 2006 14:32

Mám ráda sladké pečivo (např. makovky) se salámem a sýrem, nebo rohlík se sýrem a poteřný kečupem. Ale to není asi až tak divné. Nebo brambory smíchané se sýrem a kečupem. Jinak chleba s máslem a kakaem - mňam :)!

ivca — 3. 10. 2006 14:33

vlastně teď děti jedí Nutellu nebo Nugetu a my jsme si ji vyráběli sami

jasminka — 3. 10. 2006 14:46

TAKY JSME JEDLI JAKO MALÍ SLANÝ ROHLÍKY S JABLKAMA...STRAŠNÁ DOBROTA...ale některé kombinace tady teda hrůza...je vidět,že opravdu každý je úplně jiný,,,ale když by byl hlad opravdu velký,tak některé věci by také šli...ale opravdu jen některé :-))))))

suzy — 3. 10. 2006 15:40

ja si davam do vyvarovych a kremovych polevek kecup.a muj chlap ji rohlik klidne i ke kacene s knedlikama..proste ke vsemu  :dumbom:  nechapu jak to muze do sebe dostat..treba pecenej kralik opikany brambory a rohliky  :dumbom:

Stelička — 3. 10. 2006 16:01

- Bramborák se švestkama (bez česneku a koření) a cukrem
- Chleba se sádlem, cibulí + jablko
- Jednohubky s česnekovou pomazánkou + mandarinky (ztratí se dřív, než ty s paprikou, či jinou zeleninou)
- Povidlová omáčka, knedlík + uzené maso
- Houskový knedlík, marmeláda, máslo a cukr
- obloha k číně: jablka sypaná kari

lepista — 3. 10. 2006 16:56

Svíčková s rýží mi nepřijde divná, já ji mám ráda s kolínkama nebo kolínka mám ráda také s gulášem. Guláš s rýží ujde. Chutná mi řízek se zelím, chleba namáčený v octu.
Nejdivnější kombinace jsem viděla u našeho amerického kolegy, který v jídelně přivází kuchařky v úžas objednávkami typu zavináč s čočkou a kakaem.

x256987 — 3. 10. 2006 17:08

Lucie27 napsal(a):

Můj taťka jí slovenské halušky se slaninou a povidlama.

Povidla nebo švestky (nejen sušené) jdou k masu a naslano velmi dobře. Existuje i švestková omáčka, která se dělá z povidel (asi jako rajská z protalku) a podává se k tmavším masům. (Teď vidím, že o tom píše i Stelička)

Joe — 3. 10. 2006 18:28

Na švestkový knedlíky, u nás šišky, je mák úplně normální. Jinak to není ono.

kačíkgirl — 3. 10. 2006 18:39

jů tak to já mám ráda čerstvej měkkej chleba s máslem cibulí na jemno a politý magim , nebo i jen tak cleba nasáklý magim a pak ještě těstoviny nebo rýži se sojovkou ale to asi není nechutný, a pak ještě maso drůbeží s jablečným poyré, to mě naučili v USA

kačíkgirl — 3. 10. 2006 18:39

jo a znáte někdo hacaprcánky?

markéta — 3. 10. 2006 18:41

Kačí pikantnosti z ložnice se do kuchyňky nehodí :D :D :D

kačíkgirl — 3. 10. 2006 18:42

no to jsem přesně čekala kdo se na to ozve mimochodem to jako ten rohlík vydlabeš a nacpeč do něj brambůrky ?

kačíkgirl — 3. 10. 2006 18:42

jo a taky jsou výborný octový brambůrky u nás snad jedině v tescu..

markéta — 3. 10. 2006 18:51

Tak co jsou to ty hacaprcánky??? rohlík jenom rozříznu a naskládam je tam jako salám :D
Octový brambůrky jsem měla ve španělsku a je to pěknej humáč :lol:

kačíkgirl — 3. 10. 2006 18:52

no hacaprcánky jsou brambory vejce v kyselý omáčce myslím že z kyselýho mlíka nebo normálního teď nevím a naleje se do toho ocet toha tam dám vždycky mazec...
jo a ještě ráda frťanuju lák na okurky ještě teplej jednou jsem ho takhle vypanákovala skoro lirt...mňam

markéta — 3. 10. 2006 18:58

máš dost ráda kyseliny viď? Ty kyselino :lol:

kačíkgirl — 3. 10. 2006 19:01

jéje ouplně mám plnou pusu slin na citron se solí

Jessie — 3. 10. 2006 19:45

Kamarádka mi předložila k večeři smažený hermelín s ananasem zapečeným uvnitř. Jí to hrozně chutnalo, já z toho měla noční můry

Oxi — 3. 10. 2006 19:53

kačíkgirl napsal(a):

jéje ouplně mám plnou pusu slin na citron se solí

a zabudla si dopisat tequilu :D

Ivča K. — 3. 10. 2006 20:07

Jednou jsem dostala chuť na chleba s máslem a na to jsem si nasypala mák s cukrem.(potom jsem zjistila,že jsem v tom)

markéta — 3. 10. 2006 20:07

TAk v kombinaci s tequilou bych si tu sůl s citronem taky dala :D

Lucy — 4. 10. 2006 12:41

Re: Jessie           Kamarádka mi předložila k večeři smažený hermelín s ananasem zapečeným uvnitř. Jí to hrozně chutnalo, já z toho měla noční můry

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tak to já taky můžu, kromě brusinek se smažákem nebo hermelínem viz. výše....., můžu ke kuřecímu masu i  ananas nebo broskve, ale to se jí normálně, akorát ten můj říká, jak si to můžu dát a navrch
té broskve ještě šlehačku.....  MŇAAAAAAAAAAAAAAAAMMMMMMMMMMMMMMM

666salome — 7. 10. 2006 8:21

Kuře ananas broskev šlehačka - výborná kombinace :grater: jen kdyby se to ještě vařilo samo :grater:

Lucy — 7. 10. 2006 19:30

Dnes jsme měli masovou vepřovou roládu a neměli jsme pivo, :storstark: :storstark: :storstark: tak jsem to zapila šťávou.......  :usch: :usch: :usch:

Ivča K. — 7. 10. 2006 19:44

Tak třeba před několika lety jsem na návštěvě jedla jednohubky s pomazánkou ze smradlavých syrečků a navrch měsíčky mandarinky nebo kousek pomeranče.Tyhle jednohubky máme nejradši.

ADRIANA 1 — 7. 10. 2006 20:15

jeden známy miluje bábovku potretú horčicou a so slaninou.

Jessie — 8. 10. 2006 12:03

Lucy - masíčko s ananasem taky můžu, ale spíš mi chutná víc s broskví. Ale ten hermelín, to fakt už nikdy

holka — 23. 10. 2006 12:33

Mám ráda nutelu a arašídové máslo. Nemívám to ale často doma, tak si místo araš. másla nacpu solené arašídy do rohlíku (s máslem nebo bez, jak kdy) a je to snad i lepší než kupované máslo a místo nugety si tam dám kousky čokolády.
Jo a bramborák pokapat Magi - mňam.

ivca — 23. 10. 2006 14:19

než začnu smažit topinky, pokapu je maggi - je to super

holka — 26. 10. 2006 15:35

helena napsal(a):

Děti a já jsme nudloví - takže další "rodinný fujtajblík" - když zbyde špenát a pečené vepřové, nakrájet maso na kousky a se šťávičkou a špenátem zamíchat do nudlí. Musí to být horké a nevychovaně se to jí lžící - ale znáte to, některé jídlo snad ani s příborem tolik nechutná.

To je přeci normáolní jídlo. Dělají to i v jídelně. A navíc moc dobrý jídlo. Já dělám těstoviny+špenát+sýr

jasminka — 27. 10. 2006 22:24

a co říkáte ARAŠÍDOVÝM CHIPSům pocákaným MLÉČNOU ČOKOLÁDOU? chutná to jako 3D TATRANKY ,opravdu...přišel na to můj 3letý syn

ivanka05 — 22. 2. 2009 20:28

u kamarádky doma si dávají do guláše tatarku pak na taliri:( mela i dalsi pecky,ale to si musim rozvzpomenout.

sisi21 — 22. 2. 2009 21:19

Kamchinka napsal(a):

u kamarádky doma si dávají do guláše tatarku pak na taliri:( mela i dalsi pecky,ale to si musim rozvzpomenout.

ten se dělá ,,je to myslím plzeňský a na to ještě cibuli..tak to máme taky rádi..

LOCO — 22. 2. 2009 22:09

no mně zase chutná namazaný chleba máslem,osolený a na to nakrájet jablko.Apakškraloup na horkým mlíce.

Dita.L — 23. 2. 2009 10:51

Kdyz jsem byla prvne tehotna, tak u me jasne vedl cerveny meloun namazany kremzskou horcici :usch: nastesti mi to nezustalo :lol:

jo a deticky milujou ryzi s maslem a kecupem :co:  :sjuk: :usch: a nebo bagetu naspanou kurecim masem, salatem a hranolkama :kapitulation:

Romča — 23. 2. 2009 11:17

Kamarádčin syn - chleba se šlehačkou :lol:

Dita.L — 23. 2. 2009 11:25

Romča napsal(a):

Kamarádčin syn - chleba se šlehačkou :lol:

bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :lol: :lol:

sisi21 — 23. 2. 2009 13:27

ježiš to jsou,ale chutě :lol:

tina — 7. 7. 2009 2:50

pivo s kofolou nebo pivo s džusem - mňam - ale okolí většinou dělá bléééé

Definitiv — 7. 7. 2009 8:03

Jé teď jsem si vzpoměla na kamaráda Bulhara :lol: ke každýmu jídlu (ale fakt ke každýmu, klidně smažák, smažený žampiony s hranolkama, svíčková, čína - prostě všechno) sní nejmíň půlku chleba :co: :dumbom: ideálně v hospodě, kde to působí mnaličko rozruch, když si objedná smažák a košík chleba :lol:
Jinak já uvádím svou rodinu k šílenství tím, že si nastrouhám sýr, rozmíchám ho s trochou tatarky a kečupu a hurá do toho :lol:
A kamarád si dává magi naprosto na všechno, třebas i na šunkafleky a tak :co: a taky ke všemu jí tatarku (třebas k obalovanýmu řízku :co: )

Kavasaki — 7. 7. 2009 8:08

polévka k ní koláč
knedlík,zelí,řízek

Kavasaki — 7. 7. 2009 8:10

obyč,rohlík-nenamazaný a rajče

Kavasaki — 7. 7. 2009 8:12

Ještě jsem si vzpomněla,jak si Němci cukrovali bramboráky krystal.cukrem

sandra — 9. 7. 2009 9:28

suchý špagety s majolkou :usch:

x256987 — 10. 7. 2009 23:05

Přikusování sladkých vdolků k polívce jsem viděla víckrát.

Mně hrozně chutnaly slané preclíčky máčené v čokoládě, bohužel jsem je už dlouho nikde neviděla.

jaspinn — 12. 7. 2009 21:16

pro mně byla naprosto šílená kombinace mé kamarádky - bramborové placky pomazané makovou náplní zapíjené meltou :o
naprosto normální mi přïpadá
- chleba s máslem a hořčicí
- dušený špenát s hranolkama a volím okem
- chleba s máslem + krystalový cukr
- chleba se salámem nebo paštikou a jablko
- těstoviny s jakoukoli omáčkou :)

jaspinn — 12. 7. 2009 21:19

jo, a sladký loupák s taveným sýrem

Dcera dovezla z Londýna chipsy s octem a cibulí - zpočátku brutální hnus - ale nedalo se pak přestat :D :D

PPavlaa — 12. 7. 2009 21:31

Dita.L napsal(a):

Kdyz jsem byla prvne tehotna, tak u me jasne vedl cerveny meloun namazany kremzskou horcici :usch: nastesti mi to nezustalo :lol:

jo a deticky milujou ryzi s maslem a kecupem :co:  :sjuk: :usch: a nebo bagetu naspanou kurecim masem, salatem a hranolkama :kapitulation:

ten meloun s hořčicí jsem jedla taky, ale s plnotučnou

marg — 10. 8. 2009 12:27

Můj tchán chystal dětem svačiny ve stylu: chleba se sádlem a vejcem nebo salámem nebo sýrem. Ke Strážnickému Verbuňku /guláš, kde je úplně vše od slaniny, klobásy a masa - a je to výborné/ mu nebylo zatěžko udělat bramboráky a posypat je křenem. Do bramborového salátu dával olej, na kterém smažil řízky, a salám. Doteď se divím, že jsem nedostala žlučníkový záchvat, když jsme byli s mužem u nich na obědě.
Já tedy moc nemusím kombinaci masa a ovoce /broskev, ananas/. Pro mne je to nezvyklá kombinace.
Ale co je úplně děsný, tak je chleba s horčicí /ještě horší než s melounem/.
Můj bratr jako děcko po příchodu ze školy vlezl do spíšky a jedl mouku, cukr, masox, sojovou omáčku, hořčici, sodu..... prostě vše, co tam našel. Pak se vyučil  kuchařem a jako kuchař je dnes vynikající.
Jak jsem pročetla předešlé příspěvky, tak já jsem docela konzervativní, i v těhotenství /přiznávám kombinace větrníku plněného šlehačkou a politého čokoládou, celozrné bulky a uzeného jazyka v aspiku s kyselou okurkou taky není moc "normální"./
Já miluju nivu s jabkem a citron jen tak. Nezvyklá kombinace je, když se nějaký provokatér pravidelně stavěl před kapelu, ve které můj muž hrál, a pojídal citron. Při tom pohledu se prý nedá hrát na žesťový nástroj /muž hrál na pozoun a trubku/. Když mne vidí pojídat citron, tak mi to vždy připomene.