Ela.. — 29. 9. 2006 21:37

Mamky, mám dotaz. Synovi (nyní 9 let) se od malička na ploškách nohou a prstech dělá plíseň. Postupně střídáme mazání - canesten a lamizil, úspěch jak kdy. Syn trpí na pocení nohou, takže v létě v sandálech a bez ponožek problémy takřka nemá. Jakmile jde noha do ponožek a botasek či jiné uzavřené boty, okamžitě má plíseň jako hrom. Už nevím, jak mu pomoct, je to nepříjemné, svědí to, praská, na kůži se dělají bolestivé praskliny až do krve..  Co s tím ? Nemáte některá nějaký "babský" recept či osvědčený způsob, jak nad plísní zvítězit ?

markéta — 2. 10. 2006 12:07

hlavně dávej 100% bavlněný ponožky, kluk ať si umývá často nohy a zasypávej mu je pudrem. Co vám na to řekl doktor?

Zlata — 2. 10. 2006 12:48

Synovi se kdysi udělalaplíseň na lokti, prababička nám poradila koupat v odvaru z pšeničných otrub,pomohlo to,už ji nikdy neměl.
A dále - plísně a ekzémy bývají velmi často důsledkem snížené funkce ledvin,zatížené ledviny nestačí likvidovat odpad z těla a pak ho tělo vylučuje i kůží.Zamyslela bych se nad tím co jí.Neměl by vůbec cukr.Bude mít nejspíš zaplísněný celý organismus a chtělo by to dietní stravu na optimalizaci výměny látkové.Mezi 17-19 hodinou šálek kopřivového čaje,čistí ledviny.

Décima — 2. 10. 2006 14:45

Dobrá je mast s Tea Tree olejíčkem.

Ela.. — 5. 10. 2006 12:28

markéta napsal(a):

hlavně dávej 100% bavlněný ponožky, kluk ať si umývá často nohy a zasypávej mu je pudrem. Co vám na to řekl doktor?

Prý máme mazat a mazat a mazat .., ponožky jen bavlněné a střídat i několikrát za den. Vše dodržujeme.
Jinak s těmi ledvinami - na vyšetření jdeme shodou okolností příští týden (kvůli možné dědičné poruše po mně), tak jsem sama zvědavá, jestli ten problém jde odtamtud. Určitě dám vědět.