SLUNÍČKO — 28. 9. 2006 12:12

KUCHAŘINKY PORAĎTE MI PROSÍM,JAK SPRÁVNĚ PŘIPRAVIT KUSKUS.
                                                                                  DÍKY :)

kaťulle — 28. 9. 2006 12:18

Taky by mě to zajímalo :supr: Kolikrát jsem ho chtěla skusit ale absolutně nevím jak

Aneri — 28. 9. 2006 17:33

http://recepty.centrum.cz/recept.phtml?id=4468             http://recepty.centrum.cz/recept.phtml?id=4468             http://receptiky.filipovska.com/recepty/sla_kus.html   a další...ale on bývá většinou návod na obalu.....

SLUNÍČKO — 1. 10. 2006 18:26

ANERI DÍKY.....NA OBALU JSEM RECEPT NEMĚLA,BYL JENOM V SÁČKU :)

janica — 2. 10. 2006 11:18

Já kupuji kuskus v takové zelené krabici, je ho tam 500g a jen se zalije horkou vodou a nechá chvilku pod pokličkou stát a je to hned :supr:

Svas — 2. 10. 2006 12:47

Ale mnohem lepší, než ho zalít horkou vodou, je zalít ho horkým vývarem z masoxu. A pak ho použít jako přílohu nebo z něj dělám různé saláty.

janica — 2. 10. 2006 12:54

No to jsem zapomněla napsat. Zalévám ho vývarem z masoxu s kapkou olivového oleje.

Fatima — 3. 10. 2006 8:31

Zalévat kuskus vodou je možné, ale výsledek se ani níhodou neblíží tomu, jak by měl správný kuskus chutnat.
Problém je v tom, že u nás se to připravuje těžko, protože je třeba speciální nádoba - kuskus se správně připravuje na páře, jako naše knedlíky, když se napařují. Když je kuskus dostatečně uvařený, vysype se na velkou mísu, kde se do něj vařečkou zadělá trocha másla tak, aby nelepil, ale přitom byl máslem obalený.
Klasický kuskus, jak se jí v Sev. Africe je příloha k omáčce, která se dělá tak, že se nahrubo nakraje různá zelenina jako mrkev, brambory atp., která se vaří ve vodě, k tomu se přidá nahrubo nakrájené maso (jehněčí, kuřecí..), můžete přidat cizrnu, aromatické koření je podmínka, na závěr přidáte protlak. Finálně by to hustotou mělo být něco mezi polévkou a omáčkou. Kuskus servírujte zvlášť s omáčkou, aby si každý na talíř nandal kolik sám uzná za vhodné.
Jinak ak lze kuskus připravit ještě na sladko, s podmáslím, cukrem a rozinkami, což je klasické ramadánové jídlo v Sev. Africe.

Ferda — 4. 10. 2006 15:48

ja teda kuskus pouzivam pri vareni rajske polevky :) tak sem hodim recept..snad se bude hodit..
300 g rajcatoveho protlaku,5 strouzku cesneku,100 g kuskusu,cervenou palivou papricku,kmin(mlety),koriandr,sladka paprika,petrzelku a olivovy olej
rajcatovy protlak se 4 lzickami olivoveho oleje privedu k varu na nejakeho hrnce...pokud mozno takoveho aby se nic nepripalilo,pridam lzicku koriandru,a varim na mirnem ohni tak 15 minut.mezitim si smicham palivou papriku(ne koreni),oloupany cesnek,1 zlicku kminu1 lzicku papriky a trosku soli a pridam to do toho protlaku  a zamicham.pak pridam pul litru vody a az to vse zacne varit tak pridam kuskus a varim 5 minut.pak akorat ozdobit petrzelkou a podavat
je to mnamka

dendrobie — 5. 10. 2006 16:06

SLUNÍČKO napsal(a):

KUCHAŘINKY PORAĎTE MI PROSÍM,JAK SPRÁVNĚ PŘIPRAVIT KUSKUS.
                                                                                  DÍKY :)

2 díly kuskusu, 3 díly vody. Buď na slano- to v té - vařící vodě rozpustím kostku bujonu nebo na sladko, pak vodu osladím. Kuskus zalijeme a necháme 10 minut pod pokličkou. Potom jenom načechráme vidličkou a hotovo. Nikdy se kuskus nevaří. Do sladkého můžeme přidat kousky čokolády, rozinky oříšky, sušené ovoce  a posypat kakaem nebo skořicí, omastit trochu máslem, podle chuti. dobrou chuť!!!:supr:

Ferda — 5. 10. 2006 21:32

to zni dobre...to vyzkousim  :D diky

SLUNÍČKO — 25. 10. 2006 10:25

HOLKY, VŠEM DÍK ZA RECEPTÍKY....KUSKUS SI ZAMILOVAL I  MANŽÍLEK!

Ladie — 6. 2. 2007 17:11

Já miluji kuskus takto: kuskus zalijeme horkou vodou a až je měkký, tak do něj vmícháme sójovou omáčku. Přidáme sterilovaný hrášek, kukuřici, sterilovanou červenou papriku, strouhaný tvrdý sýr a strouhanou nivu. Pak to hodím na chviličku ohřát do mikrovlnky a je to fakt výborný!

Zaba4 — 4. 2. 2008 16:06

ja si davam kuskus na sladko.) Zaliju horkou vodou a pridam cukr.) Mnam

PetaZ — 10. 2. 2008 17:59

dendrobie napsal(a):

SLUNÍČKO napsal(a):

KUCHAŘINKY PORAĎTE MI PROSÍM,JAK SPRÁVNĚ PŘIPRAVIT KUSKUS.
                                                                                  DÍKY :)

2 díly kuskusu, 3 díly vody. Buď na slano- to v té - vařící vodě rozpustím kostku bujonu nebo na sladko, pak vodu osladím. Kuskus zalijeme a necháme 10 minut pod pokličkou. Potom jenom načechráme vidličkou a hotovo. Nikdy se kuskus nevaří. Do sladkého můžeme přidat kousky čokolády, rozinky oříšky, sušené ovoce  a posypat kakaem nebo skořicí, omastit trochu máslem, podle chuti. dobrou chuť!!!:supr:

jej, tak to zní dobře.. Mňam, mňam to musím zkusit. Miluju sladký jídla :lyssna:

Nharte — 6. 4. 2008 13:51

Kuskuk nejblíže tomu arabskému:
Základní- poměr kuskusu k vodě: 1:1!
1. 1 hrnek kuskusu do misky
2. 1.hrnek vařící vody- přeliju kuskus, překryju misku neprodyšně plastykovou fólií na balení potravin
3. Nechám tak, dokud se voda nevsákne a kuskus nenabobtná (10 minut přibližně, možná 15, ale mohu nechat klidně překryté jak dlouho chci)
4. Sundám fólii, vidličkou naškrábu kuskus
5. dochutím: 2 lžíce oliv.olej, sůl, pepř (základní), půlka vymačkané limetky, či jiná koření podle chuti

Nejjednodušší je- smíchám s nadrobno nakrájenými salat. okurkami, rajčaty, cibulkou, lze i s jogurtem, petrželkou, hrozinkami.. a samozřejmě s různým kořením). Lze podávat vychladlý, i teplý.