petra72 — 25. 9. 2006 15:19

Dobrý den,
prosím o všechny možné rady na léčení molusek - viru molluscum contagiosum. Děkuji mooooc. Už jsem bezradná a vyškrabování nepomáhá.

1Barbora — 25. 9. 2006 16:10

Ahoj Petro,
nevím kolik je Tvému dítku, ale nám se moluska přihodila ve 20ti měsících. Také jsem dostala informaci, že jedinou možností je vyškrabování. Takže malá absolvovala celkovou narkozu - byla maličká a molusek bylo moc a navíc v podpaží, které je citlivé. Jenomže 3 týdny po operaci byly molusky zpět a ve stejném množství, takže další operace. Když o měsíc později měla opět molusky ve stejném množství, rozhodla jsem se, že si z dítěte nenechám opakovanými narkozami udělat debila a zvolila taktiku, která nás molusek zbavila jednou provždy. Stačily na to mé ruce, tamponek a desinfekce. Prostě jsem každý den vymáčkla ( jako uher :-) ) jednu molusku. Začínala jsem od těch největších a  protože je musíš vymáčknout úplně - vyleze taková bílá kulička - trošku to krvácí. Potom jsem to jen odesinfikovala a druhý den další. Natálka statečně vydržela každý den jednu, až jsme se jich zbavily. Od té doby ( Natálce je téměř 6 let) je pokoj. Hodně štěstí a dej vědět jak si dopadla.

Kvítko — 25. 9. 2006 18:01

Ahoj, můj syn to měl ve dvou letech. Bylo jich tolik, že nedoporučovali vypalování, takže jsem s ním chodila k homeopatovi a do půl roku se vyléčil.
Od té doby se nic nevrátilo.

petra72 — 26. 9. 2006 12:00

Kvítko děkuji, ale co vám na to ten homeopat dal? Je nějaký universální lék nebo jen synovi posílil imunitu? Děkuji.

petra72 — 26. 9. 2006 12:08

1Barbora - děkuji za odpověď. Já mám 5-ti letou dceru. Jenže ona je cíťa a i při obyč podívání na její molusky jí vyhrknou slzy. Musela bych na ní kleknou, přivázat jí a zabednit byt,aby na nás nevolali sousedé sociálku :-))   .

No, nějak to zkusíme.

1Barbora — 26. 9. 2006 13:15

No je pravda, že v těch dvou letech šla přeprat líp než dneska :D

petra72 — 27. 9. 2006 10:39

Ahojky. Tak to urychlila školka. Paní ředitelka ode mě požadovala potvrzení od paní doktorky, že dcera může do MŠ. Tím nás donutila navštívit doktorku. Ta jí ty největší molusky vyškrábla a máme čekat, prý ty malé sami zmizí. Musím říci, že dcerka ani nepípla, dokonce si podepírala hlavu a tvářila se jako by jí to nudilo :-))  . Takže trauma žádné. Teď budeme čekat , co to udělá.

Jinak děkuji za rady. Ahoj Petra

Kvítko — 2. 10. 2006 9:08

Peti, říká se, že to do roka samo vymizí... Taky se ale můžou začít dělat nové...Náš homeopat je takový nějaký léčitel, či co...držel malého za ruce, mumlal a určoval tak diagnózu :D
Každopádně se trefil. Homeopatika jsme měli dvoje. Ty druhé byly BARITA CARBONICA, první si bohužel nepamatuju.

Neteř to byla vyškrabávat - 3x! A proklínala u toho rodiče...A vždycky se jí to vrátilo.

Evelin — 3. 10. 2006 14:48

Kvítko, ani náhodou sami nevymizí!My s tím bojovali 3 roky!!! A z pod brady jí to šlo na krk a níž k prsům! A vždy vyrostli znova. Dítě mělo hrůzu už i jenom z cesty ke kožní, jak ji to tam zaživa natvrdo vyškrabávala, a to opakovaně! Tak i já (z nouze) jsem použila metodu babiček (a jak píše 1Barbora)-tu největší a nejhnusnější jsem se pokusila "podvázat" nití (jak se dělalí výrůstky kožní a ty pak upadnou) a to nebolí. Tak jsem vlastně vytlačila ten vnitřek(bílý jakoby tvrdý beďar), který prý je nejnakažlivější a infekční a dezinfikovala a čekala. A ty co šli, takto vymačkávala. A hle, od té doby KLID. Chudinka, ty molusky už byly vidět i na fotkách! A dítě to dostalo ze společného bazénu ve školce přírodě!

renamam — 3. 10. 2006 16:47

ahoj nám hrozila také narkoza ale kamarádce pomohla homeopatika syn toho má plný obličej a vymačkat to na očním víčku nejde tak jsem sehnala kontakt na homeopata a uidíme bere to 3 týdny a nepřibyla ani jedna ale chce to čas některé se zmenšily.Dětská doktorka nás poslala napřed na kožní ale sama uznala že se to po tom zákroku pod narkozou vrací tak nás nechala abych to řešila s tím homeopatem.

1Barbora — 3. 10. 2006 17:04

Evelin napsal(a):

Kvítko, ani náhodou sami nevymizí!My s tím bojovali 3 roky!!! A z pod brady jí to šlo na krk a níž k prsům! A vždy vyrostli znova. Dítě mělo hrůzu už i jenom z cesty ke kožní, jak ji to tam zaživa natvrdo vyškrabávala, a to opakovaně! Tak i já (z nouze) jsem použila metodu babiček (a jak píše 1Barbora)-tu největší a nejhnusnější jsem se pokusila "podvázat" nití (jak se dělalí výrůstky kožní a ty pak upadnou) a to nebolí. Tak jsem vlastně vytlačila ten vnitřek(bílý jakoby tvrdý beďar), který prý je nejnakažlivější a infekční a dezinfikovala a čekala. A ty co šli, takto vymačkávala. A hle, od té doby KLID. Chudinka, ty molusky už byly vidět i na fotkách! A dítě to dostalo ze společného bazénu ve školce přírodě!

Jo jo, bazén, klasika. Vzala jsem malou poprvé do bazénu a zábava na téměř3/4 roku byla na světě. :butter:

Kvítko — 4. 10. 2006 15:09

My je taky měli z bazénu a tělo si prý na to vytváří protilátky a mělo by to zmizet. Mi bylo řečeno. Ale já to léčila za pomocí homeopata. Starší syn jich měl asi pět mezi nohama (závodně plave), byl je vyškrabat a nové se neobjevily.
Přenáší se to i ručníkem a ve vaně (pokud se koupou děti spolu) a dítě se nedoporučuje třít, ale jen "ťupat" ručníkem.
Pokud výtok z molusky kápne na kůži, tak prý vyroste nová, ale to nevím jistě.
Nám odpadávaly a máme po nich jizvy, sem tam tekla i krev, když už byly velké.

otipkova — 18. 6. 2009 23:02

Dobrý den,
chci se podělit se svými zkušenostmi. Když nám doktorka oznámila, že máme molusky a máme s tím zajít na kožní na vyškrábnutí, tak jsem myslela, že mě trefí. Míša na sebe nenechá šáhnout a představa, že ji budu držet a s řevem to budeme vyškrabovat mě drtila. Našla jsem různé rady na internetu - hlavně posílit imunitu. Začala jsem do ní cpát nenápadně vitamíny, hlívu ústřičnou apod. Počet molusek rostl a rostl. Už jsme myslela, že na to kožní fakt budu muset, než jsem našla nějaký příspěvek, kde doporučovali je vymáčknout nebo vytrhnout. Vypadá do hrozně a u Míši to bylo nereálné dělat. Tak jsem zkombinovala všechny rady a začala to dělat tajně v noci. Takže - mastičkou Emla (je docela drahá, ale vyplatí se) překrýt molusku a přikrýt mikrotenem nebo přibalenou náplastí (dle návodu by  to vydrželo tak na 5 molusek, ale není potřeba ho dodržovat, stačí na špičku prstu, aby tam byla vrstvička, ale jen na ní). Je potřeba to tam nechat min.20-30 minut. Pak je to znecitlivěné. Doporučuji koupit pinzetu se zoubkama. Když setřete zbytek mastičky, chytnete molusku pinzetou otřenou v dezinfekci a trhnete. Když se správně trefíte tak vám na pinzetě zůstane malý bílý váček. Trochu to krvácí, takže vydezinfikovat. Pak jsem to překryla kapesníkem, abych nemusela pořád prát pyžamo. Takhle se mi povedlo zlikvidovat každý večer tak 5 molusek, pak se Míša začala probírat. Míši jsem ráno napovídala, že se asi škrábla. Pak jsem to mazala konopnou mastí, aby se to rychle hojilo. Jednu chvíli už jsem se radovala jak to krásně mizí, ale pak se zase začaly objevovat. Už jsem začala pochybovat, ale vytrvala jsem a asi po čtyřech měsících zmizely (pak už jsem něco odstraňovala tak 1 týdně). Padly na to asi 3 mastičky. U bráchy se to objevilo taky, ale málo. Tomu jsem na rozdíl od Míši mohla odstranit v nestřeženém okamžiku i bez masti, ale u netykavek doporučuji nechat usnout a pak v klidu tohle udělat. Pozor, když si jich mažete víc vedle sebe tak se pak nesplést a neodstranit nějakou nenamazanou. Přeji hodně úspěchů a doufám, že si to nečte nějaký doktor

Musim — 15. 7. 2009 11:36

Jak bych to řekla, když nám s dětmi nepomůžou od molusek, tak může jen mlčet...Třeba pak já ty molusky od holky chytla ve formě jakoby bradavic na rukou a leta mne je dr. "dusil".

Fanny5 — 16. 7. 2009 9:07

Moje dcery také měly molusky a docela velké množství. Normálně jsem je vymačkávala jako uhry, bylo to asi dost bolestivé. Každý den jsem jich vymáčkla pár a časem se ztratily úplně. Důležité je vždycky místo po zákroku vydezinfikovat.

monísek8 — 16. 7. 2009 21:34

Muj bracha měl take molusky když byl malý, měl jich hodně ale do narkozy jsme se bali, takže mu je doktorka jednu po druhe vyštípala pinzetou, užasny zažitek ale bracha ani nepípl chudáček :dudlik:

petra72 — 21. 7. 2009 17:03

Tak se otevřelo téma po cca 3 letech. Opavdu mohu říct, že nic jiného než vyškrabávání nepomohlo. Dcera je měla na zadečku, každý den jsem vyškrábla 3 a ihned dezinfikovala. Dokonce i slivovicí, když došla lékárenská dezinfekce. Někdy to bylo s pláčem a často ani nepípla. Pokusila jsem se to dělat rychle, takže kolikrát ani nestihla otevřít pusu a byly 3 molusky vymáčklé. Ani né do půl roku měla dcéra zadeček bez jediné molusky a bez jizviček. Víc se nedělaly. Dodnes má pokoj. Nesmí se to hlavně nechat dlouho rozmnožovat a opravdu je hned začít likvidovat. Jak se rozrostou, trvá léčení dlouho.

Pokaždé jsem jí vyškrábla, bílou kuličku vyjmula, hned dezinfikovala. Trochu krve vyteklo vždycky. Toto jediné se mi osvědčilo a všem v mém okolí také.

milena33 — 29. 1. 2010 22:03

ahoj chtěla  bych reagovat na toto téma mam rok a půl starou holčičku a mame molušky taky ale pomalu a jistě se jich zbavujem a hlavně bezbolestně  žádné mačkání a škrábaní byly jsme u kožního a ten nám doporučil InfectoDell a stim jsme spokojený  krok po kroku jak používat najdete na www.moluska.cz je to tam do podrobna vypsaný a prodává se to volně bez lékařského předpisu tak snad vám to taky pomůže určitě vyskoušejte ahoj milena:godlike:

halibar — 21. 2. 2010 13:47

ahoj,mam sedmiletou dceru měla tak 20 molusek na zadečku některý byly obrovský nemohla ani v klidu sedět,byly jsme u kožního a ten nám na to dal InfectoDell je to žiravina a malou to dost štípalo i když ji to molusku vyžralo objevila se potom zase,pak jsem zkusila každou molusku jehlou propíchnout vyčistit desinfekcí betadin to nám na některý zabralo,ale taky docela trápení.Nakonec jsme koupili mastičku od Karla Hadka  MOLUSAN a je to SUPR pomalu se toho zbavujem, neni to žádná rychlovka,smrdí to strašně ale je to fakt dobrý,brzo budem bez molusek.Doporučuju všem bezradným rodičum je to SUPR

laminanonte — 22. 2. 2010 15:30

dcera měla moluska na bradě a tekutým dusíkem jí je vypálili.

Kamas — 16. 11. 2010 22:10

Ahoj, my jsme vyzkoušeli Infectodell, který zpočátku vypadal, že zabírá, ale Honzíka (v té době 3 roky) to hrozně pálilo a nakonec začaly molusky stagnovat a objevovaly se další. Pomohl nám Molusan nepovolená reklama -je to mast z výtažků a olejů různých bylinek a hlavně z česneku po kterém je dost cítit, ale opravdu zabírá. Nové a novější molusky mizí opravdu do tří dnů až do týdne jak je u masti popisováno. Ty starší mizely pomaleji, takže vytrvejte. Ty molusky, které praskly jsme dezinfikovala Betadinem. Do tří týdnů byly pryč všechny.Je to rychlý a bezbolestný. Pokud jich není moc stačí objednat to nejmenší balení.

Aneri — 17. 11. 2010 19:08

Já se divím, že nikod nebral antivirotika, je to infekční onemocnění způsobené virem......mělo by se to léky zevnitř ničit, pak až na kůži.

eva4444 — 17. 11. 2010 21:20

Vidím, že to téma je hodně staré.
Moje sestra je jako malé dítko měla po celém těle, tehdy jí to mamka musela vymačkávat, stejně to nepomáhalo. (To bylo ještě za socialismu.) Pomohlo až když jsme se dostali na dovolenou do Jugoslávie na víc než 2 týdny. Od té doby měla klid.

marieu11@seznam.cz — 5. 1. 2011 14:10

zdravím všechny maminky,utrápené,ustarané svými ratolestmi a jejich infekč.molusky - my jsme je taktéž chytli v bazénu - venkovním ,kde jsme je chytli v loni v srpnu a během září se rozmnožily a moje dceruška je měla a ještě zatím má na nejblbějším citlivém místě - mezi nožičkama - genytálie...a tam nato si nedovedu představit ji trápit a mačkat atd..nepříjemné,drastické metody viz.kožní . My to celkem po třech měsících úspěšně léčíme takto: -vyzkoušeli jsme v obchodě zdravé výživy od doktora Hádka "MOLUSAN" - mastičku - šíleně to tedy smrdí po česneku a nelze to pořádně ani pak moc vyprat....bezbolestné,ale dlouhodobé atak jsme začly jiné metody a už se to viditelně lepší a molusky mizí pomalu ale jistě...doporučuji toto:homeopatika - bílé malé kuličky cucací jakoby pod jazyk...lékárna - ferrum picricum 9ch -5kuliček denně cca 80kč...a k tomu užíváme preventivně na doporučení ještě jedny a to také bílé kuličky na cucání - 1xtýdně - (thuya)oranž.tubička - homeopatika.....a pravidelně užíváme hlívu tobolky - sypací do čaje,minerálky atd...na imunitu a proti rozšiřování bradavic...molusek..
úspěchů zdar  - přeji  všem maminkám pevné nervy a hodně úspěchů v boji proti....moluskám Marie- alias (moje maličkost -  sluníčko)

miki beru — 13. 11. 2012 19:32

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemá zkušenosti s MOLUSKAMA těsně pod okem a na očním víčku, kde je zcela vyloučen jakýkoliv krém či dusík, kožní lékařka nám dala užívat Nutrilon B, ale efekt po 2 týdnech zatím moc není.Děkuji Eva:)

kGabriela  — 8. 8. 2013 0:39

Dobrý den, můj syn měl molusky když mu bylo 18 měsíců a navíc je měl mezi hýžděmi, kde údajně není možná jiná léčba než seškrábáním. Objednali ho do nemocnice na dětskou chirurgii, kde měl tento zákrok podstoupit pod narkózou. Když jsem četla o zkušenosti těch co toto se svými dětmi podstoupili, rozhodla jsem se, že zkusím cokoliv, abych svého syna před tímto uchránila už jen proto, že mě v nemocnici upozornili, že se s největší pravděpodobností objeví znovu. Nejdřív jsem zkoušela homeopatika Thuia occidentalis, Dulcamara i další. Pak, když se mu objevila jedna i na zádech, jsem vždy po vykoupání nejdřív jednu, pak i několik najednou seškrábla nehtem nebo je jen rozškrábla dokud se neobjevila krev (stačilo opravdu jen malinko a syn skoro nic necítil, nemusela jsem je ani propichovat jehlou, jak se často radí) a pak jsem je polila desinfekcí betadin a někdy TeaTree olejem (někdy obojím). Bohužel v oblasti mezi hýžděmi byly takto ošetřené molusky někdy jakoby mokvající jak zde není dostatečný přístup vzduchu a pak jsem si vzpoměla na radu mé babičky co použít na odstranění bradavic(jsou také virového původu) a zkusila jsem obyčejnou bílou školní křídu. Naškrábala jsem jí dostatečné množství a na molusky po rozškrábnutí a ošetření desinfekcí jsem nasypala dostatečné množství křídy a dala jsem synovi přes to normálně plenu. Když jsem ho šla ráno přebalit, příjemně mě překvapilo, že molusky začínají zasychat a druhý den některé již mizeli. Za dva týdny byly pryč všechny, ty menší jsem nemusela ani rozškrábnout. Jen to chce trpělivost a nebát se je nehty roztrhnout jednu měl syn opravdu velikou a té jsem se bála , ale nakonec jsem to udělala i u ní a zmizela. Už je to víc než půl roku a zatím se žádná neobjevila.

DanniDM — 17. 3. 2014 21:05

Já doporučuji krém MOLUSAN, šíleně smrdí po česneku, ale opravdu pomáhá. Celý rok trápily mou dceru molusky a nyní během 14 dní jsou pryč. Sleduji jestli se znovu neobjeví, zatím nic.......ale jsme ne fázi sledování.........:)

1983Lenka — 30. 8. 2014 22:32

Ahoj, s moluskami jsme válčili několik týdnů také - nám pomohl InfectoDell - radu, kde a jak ho sehnat jsme našli tady: http://www.erada.cz/?p=552 . Můžete ale zkusit i jiné přípravky, píší tam o nich taky i o tom, jak jsou úspěšné a jaké jsou vlastně možnosti a proč. Tak vám držím palce!