Bebe — 25. 9. 2006 12:27

Poradíte jak se dělají játrové knedlíčky do polévky?A dají se i zmrazit?

helena — 25. 9. 2006 12:39

Játra naškrabat nožem nebo jemně umlít/umixovat. Rozpuštěné máslo (vlažné) umíchat s vejcem, přidat k játrům, zahustit strouhankou namočenou ve vodě, okořenit česnekem utřeným se solí, pepřem a majoránkou.
Když je to řídké, přidat strouhanku, pokud příliš husté, opatrně zředit vodou. Knedlíčky zavářet do vroucí polévky, nechat asi 5-7 minut vařit, případně jeden rozkrojit a zkusit.
Mrazit se dají bez problémů - srovnám je na tácek (třeba od masa), celé strčím do mikrotenového sáčku, zamrazím. Když jsem líná a mám místo, nechám je tak, když ne, po zmrznutí e oddělím od sebe a uložím v pytlíku nebo krabičce. Jenom pozor - mražené se vaří o něco dýl.

ivca — 25. 9. 2006 12:54

rychlejší variant a- koupí se játrová zavářka, dochutí se, přidá se vajíčko a vytvářejí se knedlíčky

helena — 25. 9. 2006 13:19

Nejrychlejší varianta - prodávají se už zmrazené (ale jsou drahé).

aprill — 25. 9. 2006 18:32

Nazdar Bebe :D. 
Játra umelu spolu s cibulí a česnekem, přidám vejce, strouhanku, pepř, majoránku, sůl (vegetu) všechno přiměřeně, přiměřeně:lol: . Hustota tak jako na bramboráky (možná trochu hustější). Něco zavařím hned do polévky a zbytek rozdělím do krabiček, které dle potřeby  ráno v den použití vytáhnu a nechám volně rozmrazit.  Knedlíčky dělám malinkaté, prolisuju je  přes sítko na nočky.  A nezapomeň na domácí nudle:vissla:.

x256987 — 25. 9. 2006 21:05

Játrové knedlíčky zvládám, i když je dělám malinko jinak (játra, strouhanka, česnek, sůl, pepř, žloutek). Ale umíte někdo krupicové nebo ještě jinačí? jednou jsem se pokusila, ale byly tak tuhé, že by se s nimi dal hrát golf :(

helena — 26. 9. 2006 6:29

Umíchat vajíčko s máslem asi na hustotu krému, sůl, pepř, muškátový květ nebo oříšek, případně trochu nasekané petrželky nebo pažitky. Zahustit dětskou krupičkou na řidší kaši, malinko vody nebo mléka (jen pocákat), zamíchat a nechat aspoň 15 minut stát. Krupička zvlhne, nabude a kašička zhoustne. Lžičkou namáčenou ve vařící polévce vykrajovat nočky.

jasminka — 26. 9. 2006 8:10

KRUPIČKOVÉ KNEDLÍČKY DO POLÉVKY---Rozpustíme máslo (olej), přidáme dětskou krupičku, trošku mléka,trošku prášku do pečiva, jemně sekanou petrželku,( pažitku), trošku nastrouhaného sýra, špetka soli, vymíchat těsto akorát (ne moc husté ani řídké)....Já bych dala jenom žloutek a nakonec vmíchala bílek.Vařit tak 3-5minut.

Honey — 26. 10. 2006 20:55

Krupicové knedlíčky dělám takhle: 1 vejce,asi lžíce oleje,dětskou krupičku nebo i hrubou mouku.Zamíchám vše dohromady aby těsto bylo řidší,nechám stát asi taky těch 15 minut až krupice nabobtná a přinejhorším buď přidám ještě trochu krupičky nebo trochu zředím vodou.Vykrajuju lžičkou do vařící polévky.Ale teď naposled se mi povedly kameňáky :D nějak jsem to odflákla :dumbom: Koukám,co jedinec ,to jiný postup :)