Máája — 20. 9. 2006 9:06

Potřebuji koupit nový vysavač. Jenže jich je tolik, že si neumím vybrat. Prosím tedy o radu. Jaké máte zkušenosti ze sáčkovými nebo s omyvatelnými nádobami. Má někdo vysavač  Vysavač Rowenta RO 124301 Soam?

Tiina — 20. 9. 2006 10:39

Máme electrolux, takový malý a nestěžuju si, luxuje dobře.

Janulina — 21. 9. 2006 13:54

Já se taky přimlouvám za Electrolux. Malý, šikovný, tichý, sáčkový. Bezsáčkový mám taky vyzkoušený (u rodičů) a musím říct, že je pro mne jednodušší vzít sáček s veškerým bincem, co se vysaje a jen ho vyhodit do koše, než při manipulaci s vysátým bincem u bezsáčkového vysavače, kdy vše, co vysaješ, tak stejně musíš přemístit do koše či pytlíku. Prach a nečistoty jsou v té nádržce pro zachytávání většinou nadusané a přilepené a musí se jim pomoct ven. Pak se celá ta nádobka ještě musí očistit a nechat oschnout. Takže je dle mého názoru složitá dzržovačka, nehledě na ten prach, který se může opět někde rozsypat. Ono když tě začne při čistění dráždit vysátý prach v nose a ty do toho všeho kýchneš, tak to je pak paráda.:lol: a může se vysávat znovu.:)

barunka — 21. 9. 2006 23:27

Tiina napsal(a):

Máme electrolux, takový malý a nestěžuju si, luxuje dobře.

Já mám také elektrolux a jsem sním spokojená. Hlavně záleží na sacím výkonu.:)

Tiina — 22. 9. 2006 9:31

Ten náš se tuším jmenuje Ergospace, malej, fialovej, stál cca 4,5 tis, už si přesně nepamatuju, máme to něco přes rok a drží se statečně. Vůbec na věci od electroluxu je většinou spoleh.

Máája — 22. 9. 2006 10:44

Janulina napsal(a):

Já se taky přimlouvám za Electrolux. Malý, šikovný, tichý, sáčkový. Bezsáčkový mám taky vyzkoušený (u rodičů) a musím říct, že je pro mne jednodušší vzít sáček s veškerým bincem, co se vysaje a jen ho vyhodit do koše, než při manipulaci s vysátým bincem u bezsáčkového vysavače, kdy vše, co vysaješ, tak stejně musíš přemístit do koše či pytlíku. Prach a nečistoty jsou v té nádržce pro zachytávání většinou nadusané a přilepené a musí se jim pomoct ven. Pak se celá ta nádobka ještě musí očistit a nechat oschnout. Takže je dle mého názoru složitá dzržovačka, nehledě na ten prach, který se může opět někde rozsypat. Ono když tě začne při čistění dráždit vysátý prach v nose a ty do toho všeho kýchneš, tak to je pak paráda.:lol: a může se vysávat znovu.:)

Právěže bezsáčkové v obchodech vychvalují. Moje mamka má takový, do kterého se napustí voda a ta se pak s tím bordelem vyleje. Akorát to čištění je tedy hrůza. Takže takový určitě nechci. U těch bezsáčkových právě říkají, že mají lepší sací výkon a ty nečistoty se nedostanou ven. Už jsem byla rozhodnutá, ale teď opravdu váhám. :(

lekorka.78 — 22. 9. 2006 13:12

AHOJ VŠEM!TAKÉ VYBÍRÁM VYSAVAČ A JE TO OPRAVDU NÁROČNÉ =( PŘED 3 ROKY JSME SE NECHALI ZBLBNOUT OD DEALERA ZEPTRU A KOUPILI LUX S NÁDOBOU NA VODU-ZA HROZNÝ PENÍZE.PO 3MĚS PŘESTAL POŘÁDNĚ VYSÁVAT A REKLAMACI NÁM NEUZNALI.TEĎ SE SNAŽÍM VYBÍRAT DUKLADNĚ!POTŘEBUJI ABY I ŠAMPONOVAL.ZATÍM JSEM VYBRALA LIV AQUAFILTR,ALE NEVÍM JESTLI JE TO PRAVÉ OŘECHOVÉ.PŘIJDE MI HODNĚ VELKÝ..

Frigo — 22. 9. 2006 13:38

včera jsem byla v Datartu kouknout na vysavače. Měla jsem nějaké tipy od člověka z elektroluxu. Spíš tedy okouknout, protože jsem si zjistila ceny při nákupu z internetobchodu. Byla jsem překvapena, když mi je prodavač začal rozmlouvat. Prý jsou sice za přijatelné ceny, ale třeba nový prachový filtr (který se má dát vyprat či vyklepat, ale otázka je kolikrát) již stojí kolem 1300 kč a ani je prý nemají, protože by si lidi pak nekoupili ani vysavač.  Naopak mi doporučovali zn. Miele, bylo tam myslím číslo 4220. Jsou prý sice dražší
(kolem 6 tis.), ale mají prachové filtry rovnou v sáčku a ven se nic nedostane, sáčky mají velký obsah - kolem čtyřech litrů - a nový stojí 50. Problém se scháněním sáčků také není, protože jsou jen dva typy od této firmy.

Nekupujte od elektroluxu bezsáčkový vysavač 2 v jednom. Jsem si naběhla před půl rokem. Nebyla to levná záležitost a teď je to akorát blbá dekorace předsíně.  Vysálo to asi třikrát a přestože furt zkouším vyčistit trubice, tak funguje akorát ten mini vysavač na stůl.  Podlahový absolutně ne. A to neluxuji koberce, ale dlažbu a plovoučku. Když vypnu, všechno se mi krásně vysype zpět.

ADRIANA 1 — 22. 9. 2006 13:50

ja len zametám. v elektre som pracovala a odporúčam elektrolux

Janulina — 22. 9. 2006 13:54

Frigo,
s Datartem, kde jsme kupovali ten náš Electrolux, mám stejnou zkušenost. Vybrali jsme si vysavač Electrolux za cca 6,5 tisíce a byli jsme už rozhodnutí, že jej opravdu bereme. Když jsme oslovili prodavačku, tak se nám jej snažila vymluvit a nás chtěla přemluvit na Miele, který byl asi o tisícovku levnější a navíc měl jen lepší filtr. Mluvila do nás asi půl hodiny, moc kloudných důvodů, proč bychom si ten levnější měli koupit ovšem neuvedla. No a když jsme se potom koukali na příslušenství k vysavačům Electrolux, tak tam toho měli opravdu hodně, takže si myslím, že by neměl být probém sehnat náhradní filtr nebo sáčky.
Jojo, toto je mi záhadou, proč se u Datartu snaží lidem vnucovat Miele vysavače.:)
No a tchýně si byla u Datartu kupovat novou pračku a když si chtěla koupit AEG (dražší), tak jí vnucovali indesit (levnější a dle prodavače prý lepší, protože má více funkcí). No tchýně se nechala přesvědčit a pořád nadává, že to není jako AEG, kterou si vyzkoušela u nás doma. Když nám to vyprávěla, že do ní v Datartu hustili, dokud jí nepřemluvili, tak jsme jí nechtěli věřit, ale po vlastní zkušenosti víme, že je to možné, ale proč to tam dělají a lidem vnucují určité značky, to je mi záhadou:)

Frigo — 22. 9. 2006 14:01

Janulko, já byla na Chodově..

Janulina — 22. 9. 2006 14:07

Frigo,

my byli taky na Chodově, je to pár měsíců, myslím že jsme ten vysavač kupovali v červnu.

No a tchýně byla pro pračku v OC na Smíchově.

Bety — 22. 9. 2006 17:47

Mám Concept Variant - možnost se sáčkem i bez sáčku, saje tak že zvedá koberec. Nezapomeň, že pokud budeš mít jen bezsáčkový, tak ten filtr se musí také čistit a umývat!! Pak sušit aby nezplesnivěl - bude se ti to pokaždé chtít?  Takže používám většinou bez sáčku ale když jsem líná umývat a čistit nádobku a filtr tak tam hodím sáček a je to.
http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/fotoxfusrriqqz81570.jpg

Frigo — 22. 9. 2006 18:28

Aha, tak dostávají provizi za prodej Mielu, proto se tak snažej.

Bety, a jsou k dostání sáčky ?

Bety — 22. 9. 2006 19:22

Ano už jsem vyzkoušela několik typů dá se tam použít spousta druhů sáčků ty poslední jsem kupovala nějaké HIT BAGS pět kusů za 89.-Kč a vůbec se netrhají takže jeden sáček vyjde na cca 18.-Kč. A vysávám skoro denně mám doma 2 velké psy. Ten vysavač byl levný stál nějak přes 2200.- už si přesně nepamatuju a kupovala jsem u nás v kamenném obchodě. Jo a přikoupila jsem si k tomu za 300 rotační kartáč.

Tiina — 25. 9. 2006 14:09

Datart nebrat. Naprosto příšernej obchod, drahej a plnejch totálně  neschopnýho personálu. By mě zajímalo podle čeho ty lidi vybírají - asi jim obléknou to super žluté tričko a komu nejvíc sluší, toho vezmou.

Frigo — 26. 9. 2006 7:30

Tino, ale zas se snažej ! Sice se ti dostane blbejch informací, ale jsou milí a ochotní. Prostě správní obchodnici... prodat za každou cenu..  Na rozdil třeba od elektroworldu, tak se tě nevšimne ani noha..

Bety a k čemu je dobrý rotační kartáč ?

Bety — 26. 9. 2006 12:08

Frigo mám doma 2 psy a spoustu chlupů z nich tak s tou rotační hlavicí to jde rychleji a taky se mi lépe vysávají přechody mezi dlažbou a kobercem a taky se mi zdá že ta rotační hlavice jde víc potichu po dlažbě že to tak neškrábe nebo co.

Frigo — 26. 9. 2006 12:51

Bety, děkuju.. tak to je to, co bych měla mít asi taky... mám doma zvěře také hafo(číču, dva haranty, manžela) ...  :lol: a koberce nemám žádné..

Bety — 26. 9. 2006 18:57

no ale u nás si na tom KOBERCI v chodbě pejskové přece utírají nožičky a ručičky :-)) !!! jinak by mi zaťapkali všechno... (jsem líná pořád jim utírat packy)

Máája — 26. 9. 2006 19:13

Tak už mám nakoupeno. Nakonec mě v obchodě uchvátil Samsung SC7245. Mám měsíc na vyzkoušení, pokud se mi nebude líbit, můžu ho bez udání důvodu vrátit. Tak jsem zvědavá, co dokáže. :styrka:

Bety — 26. 9. 2006 19:51

Koukla jsem na něj, je moc pěkný!

lekorka.78 — 26. 9. 2006 23:10

TAK TO JE SUPER!ZA MĚSÍC POZNÁŠ JESTLI JE DOBRÝ..... DRŽÍM PALEČKY

Frigo — 26. 9. 2006 23:11

Májo, tak to je super. Prozradíš obchod ?  .. s měsíční zkušební lhůtou ?  Mně v tom již zmiňovaném datartu tvrdil, že do 10ti dnů mohu vrátit, pokud by mi nevyhovoval.
Já zatím jen obhlížím... ho asi koupím manžovi k vánocům... když on mi mohl dát k narozkám rohožku.. :lol:

Máája — 27. 9. 2006 8:05

Koupila jsem ho v OKAY elektrospotřebiče. Sice tento obchod nemusím, ale nakonec vždycky zjistím, že mají největší výběr a ceny také nejsou špatné. Na internetu jsem ho objevila levněji, ale zase bych si ho nemohla vyzkoušet a pak i případná reklamace je složitější. Do Samsungu jsem moc jít nechtěla, ale v klasických elektro měli jen méně známé značky. Ještě jsem měla vybranou Etu za tři tisíce, ale Samsung mě dostal tím jak je malý, lehký, dosah má 9 m (takže momentálně vysaju celý byt najednou), sací síla je také velká a obsah pytlíku je jeden z největších. Ještě má přídavný filtr na rukojeť (ale ten nejspíš používat nebudu). Na to jak je malý mě opravdu překvapil. Trošku mě zarazilo navíjení šňůry, ale třeba chytnu cvik a pak mi to půjde. :D Takže měsíc vyzkouším a pak se uvidí. A kdyby se náhodou pokazil, dva roky je přece záruka. :dumbom:

Bety — 27. 9. 2006 21:02

Asi teď pořád vysáváš... u nás začala "příležitostně" vysávat i dcera jak jsme koupili nový vysavač... jsem zvědavá jak dlouho jí to vydrží.

Máája — 28. 9. 2006 15:53

Tak teď to máte doma jako ze škatulky, co? :supr:

Bety — 28. 9. 2006 17:28

No - skoro.... asi si to umíš představit! Nesmí se na tu škatulku koukat moc zblízka. Ale já mám výhodu - sundám brýle a je uklizeno!

Babucha — 11. 10. 2006 16:45

Ahoj holky, taky se chystám kupovat nový vysavač, tak jsem si pročetla vaši diskuzi. Tak myslíte, že sáčkové vysavače jsou lepší? Asi se to prodraží, ale je s tím méně dřiny, že, než to umývat a sušit, že?
Máájo, jak jsi spokojená s tím Samsungem?
Ach jo, těch vysavačů je tolik, že si člověk potom nemůže ani vybrat...

Máája — 11. 10. 2006 18:07

Babucho, byla jsem rozhodnutá koupit si bezsáčkový vysavač. Prodavač mi vysvětlil, že to je mnohem horší varianta než sáčkový. Totiž po každém vysávání musíš tu nádobu vzít a někde vysypat. Na to jsem moc pohodlná, takže jsem raději sáhla po sáčkovém. Sáčky jsou levná záležitost. A teď k mému vysavači. Jsem s ním naprosto spokojená. Nevěřila bych, co všechno za tři nebo čtyři vysání posbíral. Bohužel má jednu vadu. Jak už jsem psala, je tu problém s navíjením. Kabel je asi příliš dlouhý, takže musím několikrát zatáhnout než se úplně zasune dovnitř. Byla jsem se dívat v tom obchodě na ostatní vysavače (chtěla jsem ho vyměnit), ale tento problém měli všechny. Takže to asi bude opravdu tím dlouhým kabelem. Ale jinak je s ním spokojený i přítel, moc se mu líbí regulace sání na hubici. Ještě hodně popřemýšlím, jestli vrátím. Rozhlížela jsem se po jiném, ale tenhle se mi tak líbí, že si ho asi přes tento problém nechám. No a na internetu jsem ho objevila o sedm set korun levněji.  Možná ale máte ve vašem městě větší výběr než kde bydlím já. No a ještě mi prodavač radil nebrat méně známé značky. A to z důvodu, že třeba za dva roky firma nebude a nebudou ani sáčky. Mě doporučoval Yelmer a Etu. Ale jejich vysavače si mi moc nelíbili.

Máája — 11. 10. 2006 18:10

Oprava: vysavače značky Zelmer (oprava Yelmer):dumbom: