clare — 13. 9. 2006 7:16

Chtěla bych poprosit, jestli nevíte co je účinné na bradavice.? Abychom nemuseli na pálení. Děkuji předem všem :)

Wit — 13. 9. 2006 7:31

Na bradavice na rukou mi zabralo toto: maličký kousek cibule namočený 24 hodin v octu se přiloží na bradavici a přelepí náplastí - nejlépe je to udělat na noc. Ráno sundat - bradavice a kůže pod cibulí je taková rozmáčená - a počkat co to udělá. Nebolí to, takže ani děti by neměly protestovat.

Zlata — 13. 9. 2006 14:58

Pokud má dítko jednu,dvě bradavice,tak bych v tom vypálení takový problém neviděla.Také se používá naškrabaný česnek zalitý octem,nechat 24 hod.Pak postižené místo zalepit náplastí jenom s vystřiženým otvůrkem na bradavici.Zabrání se tak poleptání zdravé kůže.Naplácat česnek a zalepit.Náš synek ale ječel,že ho to bolí.Doma mám recept od naší skvělé kožařky.Syn měl totiž v 5 letech ručičky samou bradavici.Vyseli se mu když začali se školkou chodit do bazénu a nebyli jsme schopni zjistit,která je mateční.Recept je skvělý,ale má jednu velkou nevýhodu - musí vám ho namíchat v lékárně a už před dvaceti lety s tím byl obrovský problém.Jeho součástí je totiž i jedna látka,která není běžně v lékárnách k dispozici.Až přijdu domů tak ho někde pohledám a zavěsím sem k dispozici pro všechny Babinetky.

Zlata — 13. 9. 2006 17:11

Složení receptu na mazání na bradavice:
Acidi salicylici   4,0
Acidi lactici       2,0
Colodii elastici   15,0
seu vaselina flava Etheri  20,0
Podofilini            2,0

Doufám,že jsem ten doktorský škrabopis dobře opsala.

Aneri — 16. 9. 2006 22:55

My jsme se bradavic zbavili, jak píše Zlata, ale nesundávali to, dali na noc, celý den s tím chodil syn a večer po koupání vyměnil za novou cibuli a tak dlouho...až se vše vyloupne, i několik měsíců !!!

Májajája — 17. 9. 2006 11:57

No, vypalování (vyškrabávání) není moc příjemné, ale není t ani žádný drasťák, jenže záleží taky kde bradavice je, Syn je měl na prstech a tam to tolik nebolí. Na "léčení" jsme dostali u kožní lékařky Verrumal, je to taková tinktura, vypadá jako lan na nehty a tou se bradavice soustavně potírá, kůže kolem praská a bradavice na konec vypadne. Není to bolestivé, pokud nenatřete i zdravou kůži, tam vodička štípe a když ta kůž praskne tak to trochu bolí. Synovi tak odpadlo všech pět bradavic z ruky, kterýcjh jsme se jiným způsobem snažili zbavit tři roky.
Důležité ael je zjistit která bradavice je Mateřská, to je většinou největší a pokud se nezbavíte té, budou se pořád dělat nové.

Babucha — 19. 9. 2006 23:05

Tak já přidám jednu čistě babskou radu, která mi ale opravdu pomohla. Bradavici potřít menstruační krví. Možná to zní divně, poradila mi to sousedka, ale zkusila jsem to a po bradavici není ani stopa...
Hm, i když bych tento příspěvek měla radši dát to zdraví ženy, než dětí, no co, dětem to možná taky pomůže.

markéta — 20. 9. 2006 17:43

Holky já jsem začala dávat tu cibuli... 3 dny a bradavice zčernala... normálka???? Jak dlouho to jěště asi potrvá a jakým způsobem nakonec "odejde?"

Michelle — 8. 3. 2007 18:12

Moje dcera se nemohla zbavit bradavic na rukou i když jsme vyzkoušely snad všechny přípravky z lékárny,který nebyly vůbec levný.Moje mamka jí poradila,ať se na ně naštve a pořádně jim vynadá.Přesně to večer udělala a po bradavicích ráno ani památky.Začala jsem pátrat a dočetla jsem na netu,že je to možné.Psal o tom dokonce lékař a sám viděl plno takových případů.Důležitá je ale ta psychika,musí se na ně fakt myslet a nenávidět je.Zkuste to,držím palce.

Blanka1 — 8. 3. 2007 18:24

Májajája napsal(a):

No, vypalování (vyškrabávání) není moc příjemné, ale není t ani žádný drasťák, jenže záleží taky kde bradavice je, Syn je měl na prstech a tam to tolik nebolí. Na "léčení" jsme dostali u kožní lékařky Verrumal, je to taková tinktura, vypadá jako lan na nehty a tou se bradavice soustavně potírá, kůže kolem praská a bradavice na konec vypadne. Není to bolestivé, pokud nenatřete i zdravou kůži, tam vodička štípe a když ta kůž praskne tak to trochu bolí. Synovi tak odpadlo všech pět bradavic z ruky, kterýcjh jsme se jiným způsobem snažili zbavit tři roky.
Důležité ael je zjistit která bradavice je Mateřská, to je většinou největší a pokud se nezbavíte té, budou se pořád dělat nové.

Taky jsme Verumal používali, syn měl bradavic plné ruce, nedalo se vypalovat, tak jsme to natírali a za nějakou dobu bylo po bradavicích.

xxxaaa — 2. 8. 2008 23:32

Měl jsem pár bradavic na chodidle, začal jem je likvidovat Verumalem,česnekem,cibulí ,ale bylo to,jako když je pohnojí a během roku jsem jich měl desítky. Na kožním je vypaloval dusíkem, velká bolest a po třech měsících zákroků další rozmnožení. Na chirurgii to byla už tak velká plocha,že už to nebylo možné ani na několik zákroků. Zkoušel jem je doma vytahovat pinzetou, kořeny byly delší než půl centimetru a vždy se přetrhly,takže do týdne tam bradavice byla zpátky,nehledě na obrovskou bolest - to jsem přímo na kořen dával Verumal-nic nepomohlo.
Doktor na chirurgii poradil přikládat rozříznutý list Aloe a přelepit náplastí. To jsem opakoval a vždy,když Aloe vytvořilo do bradavice kráter,tak jsem oškrabal okolní poškozenou kůži. Bylo to spousty trpělivosti a náplastí, rozřezal jsem všechny listy Aloe, co jsem měl. Potom jsem začal kupovat v lékárně Aloe gel zn.Fytofontana, vžy jsem nanesl na bradavici a přelepil- celé opakoval 2 až 3x denně. Výsledky se dostavily už asi za tři týdny, bradavic začlo ubývat a všech jsem se zbavil po šesti měsících.

muz — 13. 1. 2009 15:41

Ahoj, mel jsem obri zaslapanou (zanedbal jsem to) bradavici na chodidle kterou vypalovali dusikem nebo dokonce nejakym pristrojem(odpadla mi pak pulka nohy a celkem to bolelo na doslap) a lecili vsemozne i v nemocnici a nic. Chirurg mi ji v nemocnici dokonce odmitl vyriznout s tim ze je tak velka ze by me to dosmrti bolelo. Pomohl mi az pripravek Verrumal ktery se maze na bradavici. Je treba vzdy narusit povrch bradavice a pak radne natrit verrumalem a kdyz vydrzite, urcite vam pomuze jako pred lety me. Je treba se ale toho nebat, seskrabovat nebo strhnout odumrelou cast a natirat a natirat.

Veronika Kremzová — 19. 3. 2010 16:16

Dobrý den, ten přípravek - Verumal je z lékárny?

Moc díky

sisi21 — 20. 3. 2010 10:22

Veronika Kremzová napsal(a):

Dobrý den, ten přípravek - Verumal je z lékárny?

Moc díky

ano  na předpis

clavel — 26. 3. 2010 11:38

.

MacaM — 17. 1. 2011 13:19

Na bradavice také pomáhá bylinkový gelík. Chce to trpělivost, pravidelně mazat, bradavice vylezou a odpadnou. Je vhodný i pro děti, nebolí to, ždádné nervy u doktorů, žádná chemie :D
Gelík mám mnoho dalších účinků, říkáme mu domácí lékárnička do kapsy :P

Desinfikuje odřeniny, řezné ranky, urychluje hojení jizev, akné, štípanců, modřin, bérc. vředů, pomáhá při svědění, prořezávání zoubků, aftech, při zánětech dutin, při rýmě, zánětu očí, plísni nohou, praskavých krvácivých ekzémech, zastavuje krvácivé ranky, při použití ihned po úraze, nemusí se vytvořit ani modřina, bolest rychle ustupuje....atd.

Evamarie — 19. 5. 2011 14:52

clavel napsal(a):

.

Moje dcera měla celkem 5 bradavic na chodidle a neustále jsme chodili na vypalování používali i tady citovný Verumal, ale nic pomáhalo. Nakonec mi kamarádka poradila, že je na bradavice výboraná hlíva ústřičná, kterou jsem zakoupila v lékárně ve formě tablet a během 2 měsíců bradavice zmizely.

miaa — 19. 5. 2011 14:55

Ano, chtěla jsem ti taky napsat, že zrovna držíme kúru s hlivou ústřičnou (a kvůli alergii i s echinaceou).

Sakura — 21. 7. 2011 20:13

Ahoj, prodělala jsem nemoc rukou nohou a úst a kromě typických puchýřků semi na rukou i nohou udělal výsev maličkých brdaviček. Hrozně to svědí a pálí a já z toho šílím. Poradíte mi, co na to? Moc děkuji!!

Kuty — 21. 7. 2011 23:49

Na radu tchyně jsem na kolečka nakrájela cibuli a tu nechala nějakou dobu v octu.Pak jsem ji aplikovala na bradavici a do rána bylo po ní (přes noc).Nic při tom nezčernalo,jak tu někdo píše.Nezdá secto,ale je to skutečně velmi agresivní a učinné.

Abby21 — 22. 7. 2011 0:18

Já jsem si na bradavici na palci lepila kolečka česneku. Vždycky náplastí na noc. Po několika nocích odpadla :)

Sakura — 25. 7. 2011 6:13

Holky dík, ony to nakonec přecejenom byly ty pupínky z prodělané nemoci. I když teda vzhledově to vypadalo, jako letní bradavičky, co mívám každé léto. Pekelně bolely a svěděly, ale už se to lepší, zaplaťpánbůh.

Pavel10 — 7. 9. 2011 19:02

Mě na bradavice vždycky zabíral vlaštovičník vyšší, který nám roste ve stínu za domem, nebo taky roste v lese, ale já už jsem bradavice teda dlouho neměl, ještě že tak, protože jako malý jsem se trápil s jednou velkou bradavicí na šlapce nohy, která nešla odříznout ani doktorce, až jsem si ji nakonec vystříhal sám po aplikaci umrtvující masti, ale to už jsem se musel hodně naštvat.

Calimero30 — 11. 9. 2011 16:23

Mě bradavice zmizely po přípravku prodejném v lékarně s názvem Verumal.

Romča — 13. 9. 2011 17:58

Na doporučení kamarádky (měla vyzkoušeno na synovi) jsem koupila Kromnisan, bradavice zmizely a už se žádné nikdy neobjevily.

pet-tweety — 4. 3. 2012 16:52

Ahoj, ja jsem mela bradavici na noze a zkousela jsem i Propolis, ten se nezdal spatny..i kdyz po nejake dobe se opet vratila..zacala jsem uzivat Hlivu ustricnou s rakytnikovym olejem (puvodne na posileni imunity) a po nekolika tydnech mi bradavice vypadla...je to priblizne rok, co od ni mam pokoj. Je to prirodni produkt, zadna chemie, tak kdyby te zajimala, tady je odkaz: http://www.vegi.cz/cz/produkt/hliva_ust … vym_olejem