sudina — 12. 9. 2006 18:23

adámek začíná být opruzený, zkouším vše..rybylku, heřmánkové obkládky, seba med atd... větráme co nejdýl to jde a zdá se mi že se to i přesto zhoršuje. Teta mi poradila tu mast pityol, že za nich to bylo perfektní,tak jsem jí hned šla koupit, lékárnice mi to odkývala, že na opruzeniny je dobrá, ale kyž jsem mrkla do návodu, tak čtu že se to u dětí může používat až od 10 let... takže to bude nákej driák co???Používáte ho někdo??? No kdyžtak to vydržím do zítra, to jdem k doktorce..

Petricka80 — 12. 9. 2006 18:33

Ahoj Sudino,já ho nepoužívám,ael kamarádka ano pro dvou měsíčního chlapečka a je spokojená, malý nemá vůbec opruzeniny..doporučila jí to doktorka.-- ahojky

Čekanka — 12. 9. 2006 18:55

mám super zkušenost  s lenienskou mastí a modrou indulonou. syn byl nonstop pokaděnej a fakt mi ho bylo líto, opruzeniny byly velký, ale ze zkušenosti, JEN TENKOU VRSTVU, hodně větrat, PO DOBU OPRUZENIN NEPOUŽÍVAT VLHČENÉ UBROUSKY, POUZE KŮŽI OMÝT TEKOUCÍ VODOU, a strašně rychle se to zlepšilo. Držím palce ať se jich rychle zbavíte.

Ivule — 12. 9. 2006 19:14

Ahoj Sudino.Já používala Pytiol před jedenácti lety u prvního syna a byl bezvadnej.Jen trochu špinil pleny,je totiž béžovej.Ale jestli používáš jednorázovky,je to fuk.O tom doporučení,že až od desíti let nic nevím,ale před těma 10lety ho používali i na oddělení kojenců v nemocnici,kde jsem pracovala a byli s ním taky moc spokojení.Já myslím,že když ho budeš používat jen v době,než se to opruzení zlepší,tak nic nezkazíš.Přeju vám,ať se brzy zahojíte,pa Iva.

spunt — 12. 9. 2006 19:27

Ahoj sudino, koukni zpátky, je tam již jedna diskuze tuším od ROmany  o opruzeninách. Názory na pytiol se různí. Zkus si zajít k Dr. ona zkoukne a doporučí ti co zabere, je spousta mastiček......
Nám Dr dala pevaryl, ten si mohla vynachválit i kamarádka. A je použitelný i pro miminka.
Je tam příspěvek i od paní Mikulandové ( por. as. co sem občas zavíta a dobře radí)

Romana — 12. 9. 2006 21:26

Jo, jo, taky jsem to nedavno resila. Predepsali mi Imazol 2 x denne a pomohlo to. Do toho otirat opruzku cernym cajem, zadne parfemovane kapesnicky, hodne vetrat a stridat s Rybilkou. Chce to trpelivost, bo Barbule procurala matraci, takze vsude igelity.
Drzim palecky!

Bety — 12. 9. 2006 21:37

Taky je hodně dobrá Ondřejova mast

spirula — 13. 9. 2006 11:17

Pityol je vhodný až od 10 let kvůli obsahu kys.borité, která se mimískům a malým dětem nemá dávat. Toť mé znalosti, pracovala jsem před těhu v lékárně. Dříve ho používali naše maminy na nás, protože nic jiného nebylo.Lepší je třeba Bepanthen mast, Imazol krémpasta nebo Pevaryl pasta, ta je ale na předpis nebo klasika Rybilka nebo Aviril mast.

Magdalena Mikulandová — 13. 9. 2006 12:00

Ahoj, tak jsem opět zavítala. K diskuzi o Pityolu je vhodný až od 10 let kvůli obsahu kys.borité, která se miminkám a malým dětem nemá dávat.To už bylo řečeno. S názorem" Lepší je třeba Bepanthen mast, Imazol krém pasta nebo Pevaryl pasta, ta je ale na předpis nebo klasika Rybilka nebo Aviril mast" mohu jen souhlasit. Zamysli se i nad plenami. Jestli užíváš jednorázové - vyměň značku. Pokud látkové - tak dráždit může i prací prostředek - u plen se doporučuje dvojí máchání. Přes den nechej miminko i rozbalené, ať se pokožka může lépe zahojit. Vzduch dělá zázraky. Hezký podzim bez opruzenin přeje Magdalena Mikulandová

Babu — 13. 9. 2006 16:31

Holky mam pro miminko koupeny Bepanten (tedy i pro sebe na bradavky) mam jeste dopredu kupovat rybilku? A pak to stridat nebo pouzivat jen ten bepanten a jen v pripade nejakych problemu koupit jeste rybilku?

Kamčitka — 13. 9. 2006 16:44

Babu, rybilku bych řešila až budeš mít s miminkem problém. Mně se bepanthen neosvědčil, používám starý dobrý aviril baby z lékárny a nemohu si ho vynachválit. Když byla malá v létě růžovější, používala jsem Niveu proti opruzeninám.

spunt — 13. 9. 2006 17:19

Babu, já mohu nejen ze své zkušenosti, ale i všech maminek co mám kolem sebe , doporučit rybí mastičku jako perfektní prevenci na opruzeniny.
Používá se i v porodnicích a nám jí doporučila i dětská Dr. Poprvé se malé objevila lehká opruzenina až v 10 měsících.

Babu — 13. 9. 2006 17:29

Spunti a mam koupit tu v tube nebo lekarnice cosi placala, ze existuje i vazena (to pise Dr.??)
Takze bapanten na bradavky a rybilku na pr...?

Romana — 13. 9. 2006 19:49

Bepanthen nezvalda vetsi opruzku, je to jen takova radoby prevence, neni nad rybi mast.

spunt — 13. 9. 2006 22:20

Mě všichni doporučovali tu váženou, ale ta moc dlouho nevydrží, tu si dopředu koupit nemůžeš. Ta v tubě vydrží, ale má v sobě navíc konzervační látky.

Ano, opravdu ti tu rybí mast na váhu může napsat dětská Dr. a máš jí zadarmo. Ale vzhledem k limitům nevím nevím jestli ti jí napíše. (já jsem si o ní jednou řekla a to když malá měla průjem a já jen mazala a mazala). Stejné je to se slunečnicovým olejem na promaštění miminka. Také ti ho může dr napsat. Také může předepsat Linolu Fett olbad ( to o v olbad je s přehláskou, ale nemůžu jí najít :) ), to je olej do koupele, používá se při suché kůži a je opravdu dobrý.

sudina — 14. 9. 2006 12:50

ta holky, včera jsem byla u doktorky a zeptala jsem se jí na ten pityol a ona mi to schválila a hned ho namazala rovnou v ordinaci, doma jsem v tom při každém přebálení pokračovala a můžu říct že teda fakt super, opruzeniny jsou skoro pryč a to tím byl mazanej den!!!

Klaris — 14. 9. 2006 13:16

Nám už nepomohlo nic, měla průjem. Jednou jsem jí slabě mázla pityolem a byl klid ;)..

Sakura — 8. 11. 2006 15:43

Dnes jsem poprve mazla pytiolem, co mi sem maminka z Cech poslala a take me zarazilo to, ze tam pisi az od deseti let. Precetla jsem si to bohuzel az potom, co jsem mazla, protoze uz od malicka mam zafixovany "pytiol na opruzeniny", tak jsem netusila, ze je nevhodny. Nevite, jak presne ta kyselina borita miminkum a malym detem skodi?

spirula — 8. 11. 2006 15:49

Sakura napsal(a):

Dnes jsem poprve mazla pytiolem, co mi sem maminka z Cech poslala a take me zarazilo to, ze tam pisi az od deseti let. Precetla jsem si to bohuzel az potom, co jsem mazla, protoze uz od malicka mam zafixovany "pytiol na opruzeniny", tak jsem netusila, ze je nevhodny. Nevite, jak presne ta kyselina borita miminkum a malym detem skodi?

Děti mají tenkou kůži a přes ni se kys.boritá vstřebává, což asi není dobrý. Neměl by se aplikovat na velké plochy a na hodně poškozenou kůži. Radši bych ho nedávala, když jsou jiné možnosti. Jestli můžu poradit, z porodnice nám dali vzorek krému od firmy Weleda, protože byl malý trochu opruzený a po 2 dnech máme zase hezkou kůžičku.:)

Parmenka — 8. 11. 2006 18:18

Já používám pytiol už od 2 měsíců a nemůžu si ho vynachválit! Miška míval škaredé opruzeninky vždy to rychle zabralo!!!

Pepulka — 8. 11. 2006 18:27

Holky, asi to bude znít blbě, ale jak vypadá opruzenina? Nikdy jsem neměla možnost ji na mimču vidět...Adámek má narůžovělou kůžičku přesně v místech, kde má půlečky prcinky u sebe, je to opruzenina? Je to jen na místech kde jsou půlečky k sobě přitisklé, nikde jinde. Díky moc.

Sakura — 8. 11. 2006 18:45

Pepulko, to bude urcite opruzeni. Kdyz zadecek opruzeny neni, je kuzicka mezi pulkami svetla, ne zaruzovela. Take kdyz se na tu opruzeninu pozorne zadivas, uvidis takove jakoby drobne pupinky.

Ta kyselina borita me tedy vydesila, budu mazat radeji avirilem, ten nastesti vzdy rychle pomohl. A take budu omyvat vodou misto vlhcenych ubrousku.

Čekanka — 8. 11. 2006 20:58

Sakuro, mně se syn opruzoval nejvíc právě z těch ubrousků. Ale opravdu hodně kadil (vlastně pořád), takže opruzenej byl hodně. Takže to omývání vodou  ti moc schvaluju, nezapomeň zadek hodně osušit a potom třeba mně se osvědčila ta modrá indulona (vytvořila neprodyšný film, takže opruzení mizelo, ale větrat se musel zade fest.... jo a pozor! opruzeniny hodně napomohly tomu, že v 19 měsících byl syn přes noc bez plen a ve dvaceti měsících komplet bez plen :supr:    no a včera se mi odpoledne počůral (protože neměl čas si dojít, jak mi vysvětlil :lol:)

spunt — 8. 11. 2006 22:49

Pepulko a mažeš něčím pr... jako prevenci?
Vhodný je jakýkoliv krém na to určený ( rybí mastička, nebo od různých firem Nivea, Bubchen atd je toho víc než dost). Když se udělá jen lehká opruzeninka, tedy začíná, dobře zabírá Bepantehen. Když je to horší, je dobré to ukázat Dr a ona poradí jestli je to opruzeninka nebo alergie na ubrousky, plenky a pod. Protože i krémů určených přímo na opruzeniny je spousta. Nám dobře zabíral pevaryl, ale ten nám doporučila Dr  přímo na konkrétní opruzeninu. Na alergii na papírové plenky nám fakt nezabral. Jinak mě se to zdálo skoro stejně červené.......

Miškaa — 9. 11. 2006 7:09

My jsme jeden čas taky s malou bojovaly s opruzeninami. Vyzkousela jsem vse a nic nepomohlo. Nažhavila jsem drát...né nebojte:-) volala jsem babičce :lol:  Ta doporučila pytiol. Po dvou mazání to bylo pryč. :styrka::supr:

Klaris — 9. 11. 2006 7:43

My jak jsme měli minulý týden ty průjmy tak to bylo hrozný, nakonec jsem ji chodila pokaždé umýt pod sprchou bez mýdla, nechala oschnout a pak jen lehce mázla když to bylo velký Imazolem, potom rybí mastí a když to měla opravdu hnusný tak Pitiolem a máme klid :supr:

sudina — 9. 11. 2006 9:02

sakuro, nebopj, já se na to jednou ptala doktorky a ona mi říkala že se to tam píše, ale používat ho chvíli na zadeček můžeš. nesmí to u takhle malího prcka přijít na sluníčko, proto to na zadečku nevadí!!!Jinak co se týče opruzenin,tak se nám začnou dělat vždycky když začnem používat novou značku plínek nebo ubrousků, a během 3-4 dní se nám to srovná. ale můžu ještě napsat, že nám ještě perfektně pomohl pevaryl

Pepulka — 9. 11. 2006 9:14

No, já preventivně mažu Niveou. Prdýlku měl vždycky krásnou, ale změnili jsme značku plenek (Huggies Soft a Dry) a najednou se to objevilo. Není nad fialové Tesco :) Je to jen slabé zarůžovění, ale nechci nic zanedbat...Adámek taky dost často kaká 3-4x denně. Zkoušela jsem Bepanthen, ale to vůbec nepomohlo, tak zkusím párkrát máznout tím Pytiolem a uvidíme.

spunt — 9. 11. 2006 11:27

No pepulko, naše Jíta měla alergii právě na huggies soft and dry. Také jsme mysleli že je to opruzenina a po chvilce to vypadalo opravdu ošklivě a skončily jsme na kožním a dva týdny jsme používaly bavlněné plenky aby se to zahojilo (což tedy nic moc, alespoň vím jak si s náma mamky užívaly ).

Držím palce ať je to jen opruzenina a brzy se to zahojí.