» Diskuse - Babinet.cz https://fora.babinet.cz/index.php » Dáme si do bytu... https://fora.babinet.cz/viewforum.php?id=109 » "Gumová" forma na bábovku https://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=11044 |
Fatima — 4. 9. 2006 14:25 |
Ahoj, |
ADRIANA 1 — 4. 9. 2006 14:39 |
ja silikónové formy používam na všetky typy koláčov a som s tým max spokojná. je to bomba, ľahko sa to odlepí, netreba mastiť nič. neviem prečo ti to robí :( |
Fatima — 4. 9. 2006 15:04 |
No já k tomu nemám žádný návod, není nějaký spec. postup? Na kolik max. péct, jak dlouho.... |
x256987 — 4. 9. 2006 15:42 |
Silikonovou formu mám na mufiny a nijak mě neoslnila, propečené ovšem byly. Bábovku je potřeba péct zvolna a dlouho. |
vEruska — 4. 9. 2006 15:51 |
já používám bábovkovou formu klasickou kovovou - po prababičce - taky tak už vypadá :/ |
Fatima — 4. 9. 2006 16:04 |
Holky, takhle jsem ji pekla, ale z té silikonové formy byla jednak vždycky nedopečeno-připálená a hlavně na povrchu taková... já nevím, ani náhodou dokonalá, to mně přijde právě dokonalá z té kovové formy. Z té silikonové měla na sobě "bublinky", byla hnusná... a zgrclá... teď mám pořád stejný postup na výrobu bábovky, peču ve stejné troubě, jen v kovové formě a bábovka by mohla do televize, jak je krásná (a dobrá) :dumbom: |
ivca — 4. 9. 2006 16:09 |
Jednoho dne se nějaká žena ocitla před Nebeskou bránou. Anděl se jí zeptal na jediné: "Zusai, proč jsi nebyla Zusai?" |
gemi — 4. 9. 2006 16:09 |
Peču bábovku v silikonové formě asi 45-50 minut. V horkovzdušné troubě, na začátku asi 5 min. na 180 st., pak zmírním na 160 . Peče se v této formě bezvadně, bábovka je propečená líp než z jiných forem. |
Jana22 — 4. 9. 2006 16:11 |
Ja pečiem v silikónovej forme niečo ako biskupský chlebík. Nedopečený bol len prvý krát. Tak, ako písali baby vyššie, vysokú vrstvu cesta treba piecť pri nižšej teplote dlhšie (cca 170 °C, cca 50 - 60 min). Teraz sa už vždy podarí a je výborný. |
mafy — 4. 9. 2006 21:17 |
Ja jsem nekde cetla, ze ty silikonove formy jsou zdravi nebezpecne - pry obsahuji rakovinotvorne latky.. tak nevim, jestli to je pravda, ale radsi jsem si ji nekoupila. |
Svas — 5. 9. 2006 16:57 |
Taky jsem ji vyfasovala a jsem z ní na mrtvici, šlehla bych s ní do prvního koše, je od Tescomy a nejde vyklopit. Prostě nejde, ať dělám, co dělám. Už ji vždycky nad tím košem držím, ale pak si v duchu promítnu ty ódy, co na tu silikonovou hrůzu pějí moje kamarádky (jako že super, nevymazávat, vyklápí se sama atd.) a zaváhám: určitě dělám něco špatně a slituju se nad ní s tím, že dostane poslední šanci. Jo, jo, již čtyři roky. |
Joe — 5. 9. 2006 17:51 |
Já mám taky bábovku od Tescomy, nejde a nejde vyklopit. Musím ji vymazat a nechat ji v té formě vychladnout a teprve pak vyklopit, občas se to pak podaří. |
Bebe — 5. 9. 2006 18:34 |
Já mám skleněnou a je bezva,vždycky jde dobře vyklopit. |
Ivetata — 6. 9. 2006 10:18 |
Tak to jste mě dostaly, já uvažuji o koupi silikonové,ale teď teda nevím nevím. |
ADRIANA 1 — 6. 9. 2006 11:14 |
ja som s tou mojou nemala nikdy problém, mám z tesca za nejakých 400sk a som fakt spokojná. |
666salome — 11. 9. 2006 18:39 |
Já mám formu na bábovku, na chlebíček - peču v něm i masovou sekanou a pak mám ještě na mufiny, ty mám dokonce dvě - peče se mi v nich báječně :supr: |
Bety — 11. 9. 2006 18:50 |
já si to vykládám tak, že nebyla sama sebou - dělala ze sebe něco , co není, přetvařovala se |
dendrobie — 12. 9. 2006 14:19 |
Já peču v silikonové formě bábovku bez problémů, upeče se krásně, má jen jednu vadu a to když se nepostaví naprosto rovně, bývá někdy šišatá. Ale upečená je pefektně a jde krásně vyklopit.:P |
malytrpaslik — 14. 9. 2006 21:30 |
Vážené kuchařinky! |
Eri — 18. 9. 2006 17:34 |
Tak já mám formy oranžové a modré, normálně z Tesca a Teta drogerie. A nemůžu si stěžovat. Maji zpevněný okraj, vyklepnout jdou skvěle a třeba bábovka chutná úplně stejně jako z keramické formy po babič. Ta má daleko krásnější tvar, ale schovávám ji jen na spešl příležitost - bojím se, že jí křuchnu. |
dendrobie — 5. 10. 2006 16:36 |
mám silikonovou formu na bábovku, peču v n í běžně, bábovka je dobrá i pěkná, jen musím dát pozor, aby stále rovně. Pokud ji postavím na mřížku v troubě špatně, pak je někdy oválná, ale upečená je dobře. Nemám problémy ani s vyklápěním.:D |
Oxi — 5. 10. 2006 16:53 |
v Kike som si kupil par silikonovych foriem a maju okolo krajov odnimatelnu vystuz aby sa nedeformovali, je to super |
666salome — 5. 10. 2006 18:45 |
Teda Oxi ty mně překvapuješ já myslela že se vyskytuješ pouze na sexuologických stránkách a ty po večerech i pečeš :lol: |
JohankaDl — 31. 3. 2015 19:09 |
Já silikonové formy používám hlavně na muffiny - je to hrozně pohodlné (mám tyto http://www.vetroshop.cz/banquet-silikon … d/d-65790/ ). Jinak ale preferuji klasické formy :) |
cawan — 27. 8. 2015 8:46 |
Když dělám nějaké těsto doma, mám to všude. Pomáhají mi děti, tak jsme si našly způsob, jak na to. Koupila jsem pár kancelářských fólií a rozmístím si je tam, kde nechci mít vše upatlané :) https://www.ebal.cz/ |
annie — 27. 8. 2015 11:10 |
Mám silikonové formy na mufiny, ale žádné odkazy na kdejaké blbiny tu dávat nebudu - jsou všeho plné obchody...:P |
jarka.modra — 27. 11. 2018 15:30 |
Ja davam prednost nromalne hlinikove forme na babovky, poridila jsem ted i babicce krasnou formu na vanoce jako darek z kuliny. |
Radkka — 2. 8. 2019 20:13 |
Já mám teda silikonovou formu na bábovku od Zgastro, jsem maximálně spokojená, nemusím ji vymazávat a pěkne ji vyklopím. |
gemi — 4. 8. 2019 0:58 |
osobo, |
rina — 4. 8. 2019 8:30 |
Schválně jsem se vrátila dočíst celé vlákno, je docela fajne. |
rina — 4. 8. 2019 8:36 |
Ta osoba tady jen plevelí i s jejíma klonama, nevím, proč ještě nemá zákaz! :dumbom: |
gemi — 4. 8. 2019 18:06 |
jestli se jí ten anděl neptal, |
rina — 4. 8. 2019 18:28 |
No to by mohlo být..., ale proč se to ocitlo ve vlákně o bábovkách, a hlavně, proč se taková věc, i když jen imaginárně, řešila??? |