bibi — 2. 9. 2006 14:13

ahoj,chtěla bych poradit-mám v předsíni dvoukřídlové dveře z 50 let a momentálně nemáme na koupi nových,renovace vyjde taky pěkně draho,tak prosím jestli nemá nějaká kutilka nápad jak je udělat ,aby to vypadalo hezky.
Ještě navíc mají skleněnou výplń fuj.,z jedné strany jsou v předsíni a z druhé strany je má dcerka v pokojíčku-teď jsem malé budovala pokojíček tak chci aby to měla hezké.Třeba mě napadlo ,že bych je vykoženkovala-z její strany   červeně a z předsíně na hnědo,no a víc mě nenapadá-bez peněz se toho asi moc nedá kutit co
díky za nějaké nápady.:o:grater:

666salome — 2. 9. 2006 14:39

Hlavně ne renovaci !!! :dumbom:  Renovace vyjde na 75% nových dveří a to se vážně vyplatí jen tomu co tu renovaci provádí :lol: . Asi bych je oškrábala, vybrousila, spáry vytmelila tmelem. :skurt: Když je poblíž stolárna stačí jemňoučký prach z broušení masívního dřeva asi tak půllitrový kelímek. :supermario: Mají ho jako binec v bruskách. Ten si po částech kolik je momentálně potřeba smícháš s lakem a vznikne tmel, špachtlí naneseš a po zaschnutí vybrousíš brusným papírem. To každá i nešikovná holka zvládne :supr: . Pokud se to nepovede máš pokusů kolik hrdlo ráčí. Dají se tím vytmelit různé spáry jestliže je dřevo seschlé a přinejhorším dotvarovat - když něco chybí. :vissla: Až budeš mít povrch hlaďoučký podle svých představ stačí koupit štětec, barvy a namalovat. Nevím jak máš starou dcerku, ale i větší slečny dají přednost své fantazii. Ze strany pokojíčku bych udělala, pohádkovou duhu nebo paseku s krtečkem, starší holky dají přednost čarodějnicím nebo vílám :cool: a ještě starší si je nejraději pomalují samy fakt jim důvěřuj ve výběru budou o to víc spokojené a cítit se jako partnerky :hjarta: :par: . Jen to sklo bych pro jistoti zakryla papírem a dokola oblepila páskou abych jej pak nemusela pracně čistit, kdyby se mi zadařila nějaká nehoda :vissla: Pásku pak lehce odstraníš a sklo bude pořád jako nové. Každá budete mít sou stranu podle svých představ a budete se cítit báječně :supr: :reta:

sarka — 2. 9. 2006 15:28

Možná bych mohla poradit,jestli nemáš výtvarný talen,ale máš odvahu a fantazii,tak zkus mramorování.Nanes nejdřív tmavší odstín a nechej to pořádně zaschnout a potom to zřeď bilou a máš světlejší odstín a natři znovu.Hned vem houbu nebo hadr a jemně roztírej.Barvu použij vodou ředitelnou ať ti to doma nesmrdí(třeba Balakryl).

Gia — 2. 9. 2006 23:12

Polepit samolepící tapetou. Levné a rychlé.

kaca.hk — 3. 9. 2006 13:08

Já jsem taky pro samolepící tapetu. Teď jsem si to tak udělala doma a dveře vypadají jako nové :supr: