Saďourek — 23. 8. 2006 0:10

Tak jsem první. Už jsem se o svém problému zmiňovala v psych. poradně. S bulímií už jsem se jednou léčila. Bylo to před 3 lety a hodně mi tehdy pomohl partner. Jenže teď ve mně tato závislost probudila znova a to díky tomu, že jsem před 5 týdny přišla o mimčo.
Připadám si strašně prázdná a s pocitem viny, že si za to (potrat) můžu sama. Přitom někde hlouběji vím, že se nedalo nic dělat a příroda si udělala pořádek sama.
I když máme s manželem pohodový a otevřený vztah a potratu se moc nebavíme. On už to bere jako uzavřené,já to musím stále řešit a tak to dusím v sobě, abych mu nelezla na nervy. Nic jsem mu zatím neřekla - stydím se za sebe a beru to jako prohru. Nechci klesnout zase až na samotné dno a navíc chci být co nejdříve znova těhotná, ale ten vnitřní pocit je stále silnější. Vím, že nové těhotenství mě z tohoto problému vytáhne, ale to může být pouze na chvíli. Mám v sobě strašlivý zmatek a bolest.
Musím říct, že mě hodně povzbudily názory lidí tady na babinetu, ale je přede mnou dlouhá cesta.
Ostatní holky, berte to jako varování a raději s tím vůbec nezačínejte. Je to běh na dlouhou trať. Já jsem teď plná odhodlání a zítřkem začínám zase znova, jelikož dnes jsem opět selhala. Jestli máte někdo podobný problém dejte vědět.

penizek — 23. 8. 2006 10:14

Ahoj Saďourku,
myslím,že máš v sobě celkem jasno....
Pokud už jsi odhodlaná,ten problém řešit,tak to nevzdávej.Je to běh na dlouhou trať,v tom máš pravdu.
Pro tebe by bylo možná jestě lepší,kdybys mohla navštěvovat nějakou psychoterapeutickou skupinu.Ani to sice není procházka růžovou zahradou,ale člověk je tak schopný dát víc průchod svým emocím a pocitům.Může tam být lepší zpětná vazba....
Bereš aspoň nějaké vitamíny?
Zatím přeji hezký den :) .

Saďourek — 23. 8. 2006 10:44

Ani se neptej co beru! Druhé balení Mysalfonu - to jsou prášky na zastavení laktace. Mohla bych kojit půl Ostravy :dudlik:
Co doporučuješ za vitamíny?

penizek — 23. 8. 2006 12:24

Myslela jsem třeba B-komplex a C .Nebo nějaké "Centrum","Spektrum"atd.Tam jsou i stopové prvky...
A asi bys měla užívat i něco na zklidnění žaludku.Snad to jde sehnat i bez předpisu...
Promiň,vůbec mě nenapadlo :dumbom: ,že bereš léky na zastavení laktace.Máš vlastně i rozhozené hormony.tak se vůbec nedivím,že to s tebou takhle "mává".A říct  gynekologovi o zvracení nemáš odvahu?Třeba by ti taky pomohl,poradil.
Už jsi koukla na Anabell?
Nebo zkus tyhle stránkyhttp://www.pppinfo.cz/default.asp

Saďourek — 23. 8. 2006 19:55

jo jo, mrkla. Ale dnes vládl počítači převážně manžílek, tak čekám, až zase odejde do práce - to vládnu já. :skurt:
O svěření se gynekolog. jsem zatím nepřemýšlela,ale dneska jsem byla OK, tak doufám, že mi to vydrží i zítra, pozítří .... .
Spíš to musím začít řešit s manželem. Něco už, si myslím, tuší a hlavně vím,že mě podpoří. Teď si odpovím sama: "Tak na co čekáš!!!!":grater:

penizek — 23. 8. 2006 23:40

Tak ti moc držím palce,abys to zvládala i další dny.Uvidíš,že to půjde.Radši si přečti nějakou hezkou knížku,tam jde spíš o zklidnění.Nebo zkus relaxační hudbu,zajdi si na masáž... Hlavně se pokus slovo "musím",vyměnit za slovo "chci".
Gyn.to zkus říct.
Jo,dá to občas práci prolomit ledy :) a svěřit se.Jde o to,se rozhoupat. Chlapi většinu věcí opravdu vidí trošku jinak a problémy s jídlem už vůbec... Pokud to teda nejsou zapřísáhlí cvičenci na rýžové stravě :D .
A tvoje sestra ví o tom,co tě trápí a jak ti je?Lidem okolo tebe se opravdu může zdát,že jsi v pohodě.Třeba se bojí,zeptat se tě.To je ta(zatracená)vzájemná komunikace.Nikdo z nás nemá na čele napsáno,co ho trápí.Pak se užírá,trápí a najednou...si ublíží a ostatní se diví"Co to,co to?My o ničem nevěděli".Nebo věděli,ale nepřišlo jim to až tak důležitý.
Tak na nic moc nečekej :) a řekni zítra manželovi,co tě trápí.Hlavně,když víš,že tě podpoří.

maryenn — 4. 5. 2017 10:43

Ahoj, je dobře, že si se už svěřila v poradně. Máš ode mě velkou podporu, jelikož, co nyní prožíváš, není nic milého. Píšeš, že se u tebe znovu probudila mentální bulimie.. Bylo by dobré, aby ses se vším svěřila někomu blízkému. Pokud ti pomohl před 3 lety partner, určitě to zkus znovu, věřím, že ti bude nablízku a vyslyší tě.. Kamarádka, která si poruchou příjmu potravy také procházela, navštívila Centrum Anabell, které pomáhá osobám s poruchou příjmu potravy. Nechceš tedy zkusit jejich poradnu? Sídlí v Praze, Brně a Ostravě. Sezení v poradně je zdarma. Kamarádka do Centra Anabell docházela také k nutriční terapeutce a psychoterapeutce. I k nim se můžeš následně objednat a s psychoterapeutkou vše probrat do hloubky, a s nutriční se pobavit o jídelníčku. Věřím, že ti poradí i v oblasti těhotenství. Zkus se podívat na stránky Centra Anabell. Držím ti moc palce.

helena — 4. 5. 2017 10:53

Držím ti moc palce...
... a je mi u zadele, že příspěvek je 11 let starej http://fora.babinet.cz/img/smilies/skurt.gif

Dorka — 4. 5. 2017 19:02

Hlavne vsichni koukejte na ty stranky, co je zatim admini nestihli smaznout a zabanovat me!

Judyna — 5. 5. 2017 11:57

Sezení v poradně je zdarma.

....Já jen dodám, že posedět zdarma se dá i na autobusové zastávce, na nádraží, v parku apod. S podobným výsledkem jako v kdejaké reklamupotřebující poradně :usch:

helena — 5. 5. 2017 12:07

No ona je to totiž neziskovka, co si přivydělává čokoládičkama a déemeskama (granty a pod. jsem radši nedohledávala)...  a fikaná... :vissla:
Naše stránky v žádném případě nemají v úmyslu odradit vás od návštěvy lékaře, nepodněcují k vlastnímu léčení a nenahrazují odbornou radu lékaře. Neručíme za újmy, úrazy a poškození, které by mohly vzniknout buď přímo, nebo nepřímo nesprávným použitím informací, které uvádíme.

Judyna — 5. 5. 2017 12:13

No...takže tuplem raděj posedět na tom nádraží....