AndreaP. — 22. 8. 2006 20:38

Milé maminky, máte zkušenosti s atopickým ekzémem u dětí? Můj chlapeček jim trpí už od tří měsíců, mastiček, olejíčků a vodiček jsme vystřídali už nespočítaně, několikrát došlo i na kortikoidy, diety s omezením čokolády, ořechů, kakaa a ostatních podobných alergenů, a tak s tím střídavě s úspěchem a neúspěchem bojujem :( A jak vím z ordinace, tohle onemocnění se rozšiřuje čím dál tím víc, naše dětičky to trápí a tak mě napadlo, že bychom si tady mohly vyměňovat své rady, postřehy, zkušenosti, prostě vše, jak těm našim dítkám pomoci.  Co komu pomohlo nebo naopak, jaké masti ano a jaké ne a tak..... Tak maminky, prosím, pište, určitě nás je hodně...

Ferda — 23. 8. 2006 19:07

moje sestrenice a bratranec na to hodne trpeli,alespon si myslim ze to byl atopicky ekzem,kuze vypadala hrozne :(,furt se skrabali ,byli s tim i v laznich apod...v zari budu  v CR tak se tety pozeptam  jak proti tomu bojovali apod :)

Eva36 — 28. 8. 2006 13:14

Na ekzém docela lidem kolem mě zabíral odvar z chlapice (lidový název, oficiálně je to tužebník jilmový). Uvaří se odvar, kterým se ekzém potírá. Většina za sebou taky měla různé masti a nic, až tohle jim pomohlo.

jery — 30. 8. 2006 15:03

Moje malá, když jí byly 3 měsíce měla dle obvodní lékařky Atopický ekzém, tak ji léčila vším možným, taky došlo i na kortikoidy a tak když jí bylo půl roku objednala jsem se na kožní. Tam mi dali pro malou tehdy novinku - krém Elidel a po druhém namazání byl ekzém pryč a už se nikdy neobjevil.... Myslím, že kožařka říkala, že to atopický ekzém není, ale je mu dost podobný...

AndreaP. — 30. 8. 2006 16:24

Tak na ten krém Elidel jsem slyšela samou chválu (je prý dost drahý, ale pokud to prý předepíše kožní, tak ten doplatek prý není až tak strašný - fakt nevím), no a já se té naší kožní na ten krém ptala, a ona mi řekla, že to není pro děti do tří let :grater: Nechápu to, tak kortikoidy do něj cpe a mast bezkortikoidní pro něj údajně není? Jasně, asi ho nechtěla napsat, protože je tak drahý :dumbom:  Taky máte tak špatné zkušenosti s doktory???

Souris — 20. 9. 2006 12:23

Ahoj Andrejko,
tak našemu malému také diagnostikovali atopický ekzém :grater:
Momentálně máme kortikoidovou mast na zvládnutí akutního stavu a příští týden na kontrolu. Trochu se bojím, jak to všechno bude dál....
Chci se paní doktorky zeptat na kosmetiku z konopí, jestli to opravdu pomáhá.

Gia — 1. 10. 2006 14:51

Souris - já jsem koupila Adamovi mýdlo s konopím - Robátko. Sice nemáme diagnostikovaný atopák, ale vypadá tak... :(  Po prvním použití ekzém zčervenal a jakoby vystoupil, po druhé už to neudělalo a hlavně se ekzémky zmenšily a některé částečně vymizely. Také jsem omezila přísun sladkého a cukru, protože když to delší dobu přeháním, dělá se ekzém i mně.
UVidím, jak to bude vypadat dál - dám pak vědět.

Ferda — 3. 10. 2006 16:51

tak jsem nic nezjistila...ja na to totiz zapomnela...omlouvam se holky :(

jirkasirka — 1. 1. 2007 14:04

EU vydalo varování na Elidel. Jsou s ním problémy při užívání na přímém slunečním světle. V Googlu určitě nejdete více.

jirkasirka — 1. 1. 2007 14:12

tak i český úřad pro kontrolu léčiv

http://www.sukl.cz/cs01dulupoz/cs01dulu … htm#elidel

Káča — 1. 1. 2007 14:52

Kosmetika Sensibio, nebo krém Atoderm-vynikající!

Adamíra — 12. 1. 2007 14:53

Mému synovi tento týden také diagnostikovali atopický ekzém )přitom nikdo v rodině není alergik).Je od 20.12.osypaný-asi to spustil rybízový koktejl.Má to všude kromě zádíček,obličeje a prcky.Ale zdá se, že ho to moc nesvědí.Vyřadili jsme všechny alergeny )mléko,ořechy,čokoládu,citrusy atd.),ale teď bych chtěla postupně začít zase zkoušet-začít mlékem atd. Má někdo zkušenosti,za jak dlouho po snězení potraviny, která by mohla být alergenem, se může ekzém zhoršit (jestli hned nebo třeba 2 dny)-abych věděla,za jak dlouho můžu zkusit dát jinou potravinu... Prozatím jsme na kožním nebyli, jen u OL,ale pokud to bude déle,tak nás pošle. Navíc byl syn nedonošený (29.tt.),možná to trošku "pomohlo".

Hana Formánková — 1. 3. 2007 12:12

Milé čtenářky, dovoluji si vás upozornit na článek o alergii: Alergie bič dědičnosti
http://www.babinet.cz/podlupou.php?id=3410

Maarketa — 22. 3. 2007 9:25

holky a v jakých pracích přípravcích perete? Aby to nedráždilo ještě více pokožku?

Adamíra — 22. 3. 2007 9:39

Já peru pořád v jakémkoliv dětském-Mimino,Loveta,apod.A je to na kůži poznat, když jsem vyprala v normálním Colon (tak se trošku osypal-mohla to být i náhoda ..)

Gia — 22. 3. 2007 12:23

Prala jsem v Perminu (Missiva), ale přešli jsem na Persil a bylo to bez reakce.
Zkus prádlo 2x máchat, pokud máš pocit, že to dráždí. NEdávat aviváž, jen trochu octu.

hrosanek — 28. 3. 2007 12:58

*

host5522 — 28. 3. 2007 22:11

Jako dítě jsem měla atopickej ekzém. Bylo to šílený, tělo rozškrábaný do krve, mastičky, léky, atd.atd. V pubertě jsem kvůli tomu dost trpěla. Ale v mých 17 to jako mávnutím kouzelného proutku zmizelo a už se to neobjevilo.
To aspoň něco pozitivního do budoucna.

kety — 29. 3. 2007 14:18

hrosanek napsal(a):

Ahoj holky,

můj mladší chlapeček byl silný atopik od osmi měsíců. Prošel si anabází od kortikoidů přes Elidel. V roce už měl ekzém i v obličeji. Nemohli jsme ven kdykoliv vybliklo sluníčko. Jeho diety byly tak drsné, že víc potravin nesměl než směl. Šprajcla jsem se v roce a půl. Vysadili jsme všechny léky, sehnali základní promazávadlo Synderman a hlavně jsme přes zákaz nevycházet na slunce vyjeli poprvé k moři. Obojí zabralo a to promazávadlo používáme dodnes a je úžasné. Kromě drobných ložisek se nápor ekzému už nikdy neobjevil.

Kde se dá sehnat to promazávadlo - v lékárně anebo je to na předpis. Díky

hrosanek — 9. 4. 2007 20:23

pro kety:

Synderman předepíše lékař, i dětský.

maharata — 19. 4. 2007 20:39

U atopického ekzému,prosím řešte u dětí játra,tam je problém.Nepít mléko mléčné výrobky,sladkosti- pozor!!!Pitíčka!!!
Jinak je to problém přinesený z těhotenství.Miminko maminku vyčistí,jelikož se živí z placenty(toxické v převážné většině)a nachytá to na sebe.Když dáte do pořádku játra,zlepší se potíže.Jsem terapeutka řeším i atop.ekzémy a mám stránky s poradnou.Klidně se ozvěte.
maharata@atlas.cz

eva4444 — 20. 4. 2007 0:18

Maharato, co říkáš na tradiční čínskou medicínu? Začala jsem malému dávat bylinné kuličky.
Mléko a cukr se snažím ze stravy vyřadit, i když dělám výjimek víc než je zdrávo (určitě každý druhý den má sýr). Sladkému se vyhýbáme, ale o Velikonocích jsme dietu porušili (doslal
čokolády) a hned to bylo na kůži vidět, osypal se skoro celý... Teď se z toho nejhoršího pomalinku dostává. Kortikoidy na velmi postižená místa používáme taky, jinak si to rozškrábe do krve a to je pak hrůza, nevyspíme se.
Co doporučuješ na zlepšení funkce jater?
Docela mě děsí, že od září půjde malý do školky a tam mu dají jíst úplně všechno a navíc dávají dětem sladkosti za odměnu.
Otec dítěte má astma, alergie, doktoři to spíš vidí tak, že malý zdědil atopii po něm. Nechci, aby to u malého přešlo v astma.

maharata — 20. 4. 2007 16:56

To se Ti nedivím,že máš obavy z toho,co bude ve školce...
Pracuji s bylinkami a na svých stránkách mám poradnu.Nevím jestli mohu tady stránky napsat...je to povoleno?aby to nebylo bráno jako reklama.
Mám bylinky doma a jmenují se Regalen,Cytosan a krém Protektin.Pokud budeš mít zájem,napíši Ti na email své stránky,je tam iprodejna,zasílám na dobírku.Základní Pentagram jsou kapky,jinak i kapsle,které se dají případně rozdělat.Držím moc pěsti.Ale mám s tím velmi dobré zkušenosti,pomáhá to.Jinak jsem Marta

eva4444 napsal(a):

Maharato, co říkáš na tradiční čínskou medicínu? Začala jsem malému dávat bylinné kuličky.
Mléko a cukr se snažím ze stravy vyřadit, i když dělám výjimek víc než je zdrávo (určitě každý druhý den má sýr). Sladkému se vyhýbáme, ale o Velikonocích jsme dietu porušili (doslal
čokolády) a hned to bylo na kůži vidět, osypal se skoro celý... Teď se z toho nejhoršího pomalinku dostává. Kortikoidy na velmi postižená místa používáme taky, jinak si to rozškrábe do krve a to je pak hrůza, nevyspíme se.
Co doporučuješ na zlepšení funkce jater?
Docela mě děsí, že od září půjde malý do školky a tam mu dají jíst úplně všechno a navíc dávají dětem sladkosti za odměnu.
Otec dítěte má astma, alergie, doktoři to spíš vidí tak, že malý zdědil atopii po něm. Nechci, aby to u malého přešlo v astma.

Janila — 20. 4. 2007 17:46

Maharato,prosím mohla bys mi napsat na SZ tvoji web stránku? Moc předem děkuji

eva4444 — 21. 4. 2007 22:42

Maharato, pošli mi taky prosím SZ na svojí web stránku. Díky.

maharata — 22. 4. 2007 14:53

Pěkný den Evičko.Tady jsou stránky a mejlík
www.energy-poradna.info
maharata@atlas.cz
Pěkný den.Marta

eva4444 napsal(a):

Maharato, pošli mi taky prosím SZ na svojí web stránku. Díky.

Adamíra — 3. 5. 2007 0:00

Holky, prosím, co za opalovací krém pro 2leté dítě s atopem (Adam má lehčí formu-spíše většinou jen na tvářičkách). Kožařka doporučila 50+ od La Roche (dermopediatrics),ale po vzorečku se mu tvářičky spíše zhoršily:( Tak zkouším, teď Seba med (na vyzkoušení půjčenéod kámošky),ale taky se mi moc nezdá. Za 6 týdnů jedeme do Chorvatska, prosím poraďte, co za značku opalovacího krému :rodna:

kamila76 — 16. 6. 2010 11:21

Moje známá mi radila centrum, kde tělo součastně čistí InPure v kombinaci s InGelActive. Chcete-li další info pište na kamila76@email.cz.

Aneri — 16. 6. 2010 12:41

Já bych u Adámka udělala imunologii a infekce. Něco není v pořádku, atopie je až následek, příčina je jinde ! A na sluníčko moc neee!!! Maminka je v pořádku ?

Ka_milla — 22. 5. 2011 22:55

Ahojky, můj manžel také trpěl na atopický ekzém. Narazila jsem potom na poradnu na  nepovolená reklama a na jejich výrobky a nestačili jsme se divit. Jeho dvacetiletý ekzém zmizel za dva měsíce. Vypadalo to jako zázrak, ale fakt to pomohlo, tak vyzkoušejte :-)

Aneri — 23. 5. 2011 14:51

Ono je to spíše reklama, atopický ekzem nezmizí ani zázrakem za 2 měsíce! Pokud měl manžel nějaké potíže, neměl atopii, když mu pomohl Emulips, to jen slyším a zvracím. Měla jsem  nějaké oleje  jsem z té řady.
  Já jsem údajně měla také 100 let atopický ekzem a protože jsme věděla, že to není, doktoři jsou nevědoucí pitomci, zkusila jsem si kůži mazat máslem s minerálama z Mrtvého moře  a je po atopii. Takže u mě to bylo nedostatek minerálů. Možná ani ty atopie atopie u všech lidí nejsou. Je třeba zkoušet, ještě jsem měla v záloze konopnou mast, ta prý je také dobrá.

Vlaďka — 27. 5. 2011 12:50

Zkus úplně obyčejnou modrou Indulonu. Bez legrace. Sousedka ji vozila synovci do Polska, který se nemohl léta zbavit ekzému a tohle mu pomáhalo. Tedy ne na opalování, ale prostě s tím zkusit nějakou dobu mazat tvářičky.

HB — 7. 6. 2011 20:27

Vlaďka napsal(a):

Zkus úplně obyčejnou modrou Indulonu. Bez legrace. Sousedka ji vozila synovci do Polska, který se nemohl léta zbavit ekzému a tohle mu pomáhalo. Tedy ne na opalování, ale prostě s tím zkusit nějakou dobu mazat tvářičky.

souhlasim, jako promazavadlo je to super, na hodne suchou kuzi i cista vazelina (obzvlast v zime), naopak "vlhky" ekzem je potreba vysusit a pak promazat necim lehkym (mam od kozni tekuty pudr s ichtoxylem, smrdi priserne, ale pomaha)

s tim slunickem docela koukam-kdyz jsem byla decko, tak se naopak more a slunce doporucovalo (a taky se mi tam ekzem obvykle zlepsil), ted chodim s rukama na fototerapii-porad sice staci male podrazdeni a okamzite mi naskace silene svedivy ekzem, ale i tak je videt, ze se ta kuze zlepsuje..
jinak-mam ekzem asi od 4 mesicu, behem puberty se to dost zlepsilo, ale pred rokem se mi to zase  rozjelo (asi stres) a od te doby bojuju...chci si nechat udelat na alergologii nove testy, jestli preci jen nezjisti, co to spousti, ale moc nadeji tomu nedavam...:/

Andreaa06 — 14. 6. 2011 22:40

příspěvek odstraněn z důvodu spamování diskuzí

Terez.M — 3. 2. 2012 0:05

Zkus Gentelle petrolejova vazelina (mast), uzasne regeneruje vysusenou a jinak poskozenou pokozku. Jedine co mi opravdu pomaha. Vyzkoušeno.

andulka.25 — 24. 2. 2012 23:07

Já měla atopickej ekzém 9 let a nic mě nepomáhalo .Jednou jsem vyzkoušela bylinkový olejíček který se užívá vnitřně a může se sním i postižená místa mazat a za měsíc a půl jsem byla bez ekzému a navíc se mě ztratila i alergie na kovy . Je to už rok a půl a zatím mám klid.

Rouge — 4. 7. 2021 20:46

Škoda, že je těch diskuzi o atopickém ekzému na babinetu tolik. jedno vlákno by bylo lepší. Např. https://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=6742&p=2