Kamčitka — 22. 8. 2006 14:02

Káti je dneska 9měsíců a jak asi všichni víte, je stále bež žubů :(
Včera večer byla hooodně příjemná, ale dávala jsem to za vinu celodennímu výletu s babičkou a dědečkem. Nicméně v noci byla tak co půl hoďky vzhůru, někdy co déle. Zatímco jindy se probouzí jen pokňouráním, dneska se budila se srdcervoucím křikem. Má slabou rýmu na jednu dírku, teplotu žádnou a slintá jako když člověk vidí citron. Můžou to být zoubky? Mate mně ta rýmka, ale je fakt slabá. Dnes se situace opakuje, je plačtivá, pláče i v náručí, co není normální. Jsem zoufalá, je mi ji líto, ale nedokážu ji pomoci :( .Babydentem potírám dásně, ale nějak bez účinku ... ????????

Claire — 22. 8. 2006 14:21

Kamčitko já mám pocit, že nás už zoubky trápí asi tak měsíc a pořád nic, je to takové stále střídavé, někdy dva dny je mrzutější pak tři dny v pohodě, začala (právě před tím měsícem) hodně slintat a ruku má stále v pusince (dřív si ruce do pusy tolik nedávala). A tak vždy, když je mrzutější, říkám si, že to budou zoubky a ono zase nic... Třeba je to jako u dospělých, osmičky taky hned nevylezou... vždycky tak týden bolí, pak dlouho nic, pak se to jen trošku pohne a než vylezou trvá to věčnost. Tak třeba je to u těch dětí taky na etapy, než ty zoubky úplně popolezou.

Jinak ta rýmička klidně může být jen menší nachlazení (s tím počasím se není co divit), já občas u Matyldy mám podezření na alergie - hrozně si mne oči, občas drbe ouško a dpprovází to občasná rýma...

Kdo ví, škoda, že těm dětem nemůžeme nakouknout do hlaviček, abychom věděli, co je přesně trápí...

spunt — 22. 8. 2006 14:44

Kamčitko, naše Jíta měla sabou rýmičku ke každému zoubku. Kapičky babydent nám také nezabíraly ( i když někdo je chválí). Kamarádka mi doporučila Calgel, ale je jen na předpis ( i když se platí), zabíral podstatně lépe.
Pokud jsem zjistila , že má malá večer lehce zvýšenou teplotu, tak jsem jí dala poloviční dávku paralenového sirupu (Paralen sus, Panadol) než odpovídalo letáčku a malá spala krásně celou noc.

Miškaa — 22. 8. 2006 14:45

Kamči podle mě to jsou jasný zuby. Nám dost pomáhaly chladivý kousátka. Mám tři kousky, tak jsem to střídala, aby pořád měla studené.
Držíme palce ať se už mršky vyklubou ;)

Klaris — 22. 8. 2006 15:30

Tohle přesně jsme si vytrpěli u třetího a čtvrtého zubu, čtyři dny a noci strašný :dumbom: :|..Pak to ustalo a zubáky vykoukly :supr:..Mažu  Babydentem, kousátka nechce, jen studenou zeleninu nebo ovoce ;)..
Kamči musíš  ,,vyderžať " ;)..

alexxandra — 22. 8. 2006 16:09

Někdo mi tady na babinetu radil dávat oloupanou mrkev z ledničky, nám to pomáhalo, kousal do ní až běda, ale naštěstí ji ještě neukousl. Už máme čtyři klofáčky. Jinak jsme mazali taky Babydentem, ale jsme spíš pro přírodní léčení bez léků:-) U nás naštěstí teplota nebývá, jen kňourání. Držíme palečky, ať nevěsta vydrží.

jituš — 22. 8. 2006 16:14

Tak zoubek mrška zlobí.To by Kačence neměl dělat.Ale to přejde a pak tě už bude jen mile okusovat. :rodna:

makca — 22. 8. 2006 18:08

jojo, mrkev jsem radila ja, nam taky pomohla, i kdyz zuby porad nikde:-))