sudina — 21. 8. 2006 11:04

Jelikož se mi to blíží-:dudlik:, tak přemýšlím (protože jsem vcelku jedlík) co budu baštit až příjdem jednoho krásného dne domů s miminkem... Nemyslím jen ten první den.. ale čeho bych se měla hlavně vyvarovat??a je pravda že se mají jíst hlavně tučná a sytá jídla??? Vím že na česnek a cibuli musím zapomenout (proto asi ještě do porodu udělám hromadu bramboráků..)

Gia — 21. 8. 2006 11:16

Tak o tučných a sytých jídlech nic nevím, ale strava by měla být hlavně pestrá. Vyhýbat se nadýmajícím potravinám, včetně cibule a česneku, a moc nekořenit. Co nebude miminku vyhovovat to poznáš.
Já měla ráda třeba ostré a hodně kořeněné jídla a teď je nejsem schopná pozřít. Možná si i tělo trochu řekne samo...

Mišineček — 21. 8. 2006 12:19

Ahojky. Tak jak píše Gia. Já to tu také řešila, neb Danýsek má bolení a prostě každý miminko je jiné. Tak jsem si včera volala laktační poradkyni a ona mi říkala to co píše Gia a že nemám jíst to, co mi nechutná nemám jíst ve spěchu a hlävně, aby ta strava byla pestrá. Hodně si prý mimi vytáhne pocity. Jinak neomezovat. Prostě aby ti chutnalo. Něco na tom bude. Aspoň to pozoruji. Ale hlavně i miminko naučit říhat. Neb to také dost dělá bolení a když mi říháme, tak je to dobré, ale v noci říhat nechce. Také jsme řešili, že Danýsek teď brečel , dost, a tak jsem si myslela, že má pořád bolení, ale ono ne, on se jenom vztekal, neb jsme byli u mé mamky a tak ho měla skoro pořád a já jen vždy nakojila a on , jak si zvykl být pořád se mnou, tak teď se mu to nelíbilo. Stačilo si ho vzít k sobě a třeba mu jenom dát cucnout, on dvakrát nasál a byl klid. Dost mě překvapilo, že je takový závisláček takhle brzy, Snad ho to přejde. Takže opravdu člověk musí vše vypozorovat,ä né vše házet na stravu.A prý si asi 90% miminek má ¨tyhle potíže a to prý má přejít po 6nedělí nebo do třech měsíců. Tak v to doufám:):)

Přeji ti, ať jste v těch 10% a hlavně hodně zdravíčka a pohody a rychlý a co nejméně bolestný porod!!!!! Pá

sudina — 21. 8. 2006 13:01

díky za podporu, no snad to zvládnem, tak jak jste to zvládli  všechny!!:godlike:S tím pláčem u miminka mě třeba teď zarazila jedna kamarádka a mimochodem také moje budoucí tchýně..Tvrdí že miminko se nemá zbytečně chovat, protože si na to hned zvyknou a maminka je pak otrok... ale pokut ho 9 měsíců houpu v bříšku, tak ho pak nemůžu nechat jen ležet ne???  tchýni jsem slušně poslala někam, protože to bude moje dítě a já si ho budu rozmazlovat a jestli ona nechce tak ho chovat nemusí, a co se týče kamarádky, tak ta nám rovnou oznámila, že si nepřeje až k ní s holkama příjdeme na návštěvu-jdem tam dneska,aby jsme její mimi chovali, no tak si hold té malé chudinky nebudeme všímat a holky říkali že si počkají na toho mího drobka..

Mišineček — 21. 8. 2006 13:19

Teda Sudino, to je síla. Tak ta tvoje kamarádka je jako moje švagrová. Prostě, promiň, debil. Tak to bych jí chtěla vidět, kdyby ji někdo 9měsíců objímal  a pak ji ignoroval, jak by jí bylo. Teda chudák její mimi. Náš Danýsek je cíťa a ikdyž by nebyl, tak by jsme ho stejně chovali, hráli si s ním a tak. Já se vždycky snažím vžít do jeho pocitů . Jasně že to úplně nejde, ale člověk si řekne, jak by bylo asi jemu. A do třech měsíců se dítě nerozmazlí a stejně s tím asi jen tak pak nepřestaneme. Je vidět na lidech, kteří neměli doteky a lásku na začátku jací jsou a jaké mají bloky. J8 prostě tomuhle věřím a přeci po porodu dítě neokopnu. Vždyť to pro něj, samotný porod a pak ty prdíky a ta samota  chlad musí být hrozné, tak proč hop trápit tím, že si ho nebudu všímat?????? Že tam vůbec jdeš, mě by pak bylo líto, když by to její mimi začalo brečet a ona by ho třeba nechala a nevšímala si ho. To bych asi nevydejchala. Jsou takový bezbrannný a potřebují nás!!! 
Teda ten tvůj drobec se ale bude mít?!Tolik tet, kteří ho budou rozmazlovat?? !! :):) A víš co budete mít??

sudina — 21. 8. 2006 13:27

mi tam jdem s babama co už děti mají, takže si to vynahradíme schválně na nich, no i když já už radši moc chovat nebudu..
Budeme mít chlapečka. Adámka. Já už se na nej tak moooooooc těším... No chápeš o čem mluvím..
Jinak s názvem pro mojí kámošku že je debil, nejsi sama, kdo jí takhle nazval.. Mě je tý její holčičky tak líto... a to je malinká- není jí ani měsíc..
Já už se těším až budu Adámka moc muchlovat, no každá jsme jiná no.. Prostě není to panenka žejo?? No nic jdu na tu NÁVŠTĚVU....

Dannylla — 21. 8. 2006 13:58

tak to mě docela připomíná mou tchnýni. Mimi ještě nemáme, ale už teď mi říká, že se mimi nevytahuje z kočárku, že ho nesmím moc chovat - nakojit a dát do postýlky, že ho prostě mám dát v 19 hodin spát a nechat ho vyřvat, aby mělo nějaký režim. Ona mě s tímle docela začíná sr....t, ale pořádně. Mě připadne jak píšete - debil nebo co. Myslím, že můj chlap to musel mít s ní, když byl mimísek těžký. Kdoví jestli je ta "opica" vůbec chovala. Dál mi ještě říkala, že pokud chovat, tak můžou tchýně a že já bych prostě neměla, aby mě v noci neotravovalo.......už teď ale přemýšlím, co všechno budu s mimískem podnikat, abychom se jí často vyhýbaly. Hoooolky bydlíme od sebe jen 5 baráků, ona v práci končí 13,30, takže ji u nás budu mít nakvartírovanou co chvilka. Já se z toho opravdu po....ru. Nervíky mi už kolikrát pracují tak, že jsem řekla mýmu /do jara bydlíme u nich:grater:/, že pokud se se mnou neodstěhuje do podnájmu, tak se rozejdem. Ona je fakt trošku.....přitom všechno myslí dobře. A hrozně ráda radí. Nevadilo by mi vyslechnout si radu, ale když ji slyšíte třeba jednou týdně a pořád dokolečka, tak to je na zbláznění....

spunt — 21. 8. 2006 15:04

Holky, docela jste mě pobavily, ale bohužel musím dát za pravdu vaším tchýním a "debilním " kamarádkám.
Ono nejde o to, že se dítě nesmí chovat vůbec. Ale dítě si na chování zvykne dřív než za měsíc a pak nebudete dělat nic jiného než chovat a nebo poslouchat jak dítě šíleně řve že se chce chovat. Zní to drsně a nemateřsky, ale jsou to zkušenosti maminek co stále chovaly a mazlily se ( samo je to to nej co vás potká a každá matka si chování a mazlení vychutnává). Občas pochovat, občas pomazlit, ale nepřehánět. Švagrová mluvila jako vy a pak se nemohla ani vyčůrat, protože malej řval že chce maminku. Byl na ní nejvíc zvyklej a nechtěl chovat ani od nikoho jiného. Ona celý den trávila jen tím že byla s malým na procházce a nebo ho chovala. Když usnul (což bylo většinou jen při procházce venku), byla urvaná a taky odpočívala. Domácnost podle toho vypadala, nemohla ani vařit. Malému je 1,5 roku a je dost fest závislák, sice se cca od roku nemusí stále chovat, ale maminku musí vidět, jinak je zle. A teď do toho čekají druhé...... takové děti pak strašně žárlí. Pokud druhé neplánujete a doma nemusíte nic dělat, tak chovejte ale budete chovat stále.

A já osobně jsem podcenila tvrdý režim s uspáváním (zdálo se mi drsné a nesmyslné tak malé dítě dávat do postýlky a nechat vyřvat) a pak jsem chvilkama opravdu padala na ústa. Malá si chtěla hrát, chtěla nějaké podněty a když se nic nedělo tak řvala. Už ve dvou měsících byla schopná vydržet po odpol. spánku být vzhůru do půlnoci ( občas i déle). Když jsme chtěli později přejít na tvrdý režim, dát jí do postýlky a odejít, nejen že brečela, ale prořvala se do hysterického breku a nebyla k utišení, takže z režimu sešlo a malá s náma cvičila do dvou let jak chtěla. Teď mi přes den nespí a já jí musím co nejvíce utahat aby večer usnula. Běda když prší a jsme doma. Možná také patřím mezi "debily", ale mám poloviční špatnou zkušenost a musím říct že doteď závidím maminkám, které nastolily tvrdy režim se spaním, mají odpo chvilku čas na úklid, vaření, odpočinek a večer jim v  určitou hodinu prckové usnou....... 

Ale k ničemu vás nepřemlouvám, je to jen na vás jestli budete trošku tvrdé a budete mít klid a dítě pevný režim, nebo budete otroky svých dětí.

Mišineček — 21. 8. 2006 15:18

Danyllo, máme to stejné. Jako s tou tchýni. Ale po porodu dostala najevo, že každý den ne a tak to je. Teď jen zavolá jak je a my se tam občas stavujeme, ale rady, to dává, ale moc nebere nás. Takže jedním uchem sem a druhým tam. Takže to chce jen si nic nechat líbit. Teda musí to být v normě a musí s tebou být i manžel:) U nás je to jasné a jsem za to ráda.
Spunte, moc s tebou nesouhlasím, ale jen na půl. Je na tom, co píšeš něco pravdy, ale bohužel to není vždy tak jednoduché, jak píšeš. Mluvím ze zkušenosti, neb se nám Danýsek dusí, takže máme i od Dr nakázáno, že ho nemáme nechávat brečet. A hlavně každý dítě je jiný. Danýsek sice chce kontakt, ale to je snad normální, ne?! Jsou to děti a já jsem dospělá a ten kontekt také chci, třeba od manžela:):) Takže mi to přijde normální, že když brečí a tak se ho snažím udyndat. Také někdy děti mají problém s usnutím, tak mu pomůžu. Ale už se nám stalo, že nenaskočil, takže ho prostě nemůžu nechat řvát. A ani mi to nedá. Jasně, že budë těžké ho to odnaučit, ale také nemusí. Neb každé dítě se rodí už s nějakou osodností a znám děti, které byly mazlinkaný a že by byly závisláci na mamince, to ne. Danýsek byl také rád, když jsem nemohla já, tak si ho vezme manžel nebo moje mamka. A pokuď vím , tak každé dítě si aspoň dvakrít do dvou let projde, že má období, závisláka. Někoho to obtěžuje a někoho ne. Ale je to věc názoru a hlavně dětí a rodičů. Dítě si musí zvyknout i na okolí a na jiné lidi a tak Dandu chovají i jiní.

dezy — 21. 8. 2006 15:25

tak to je pěkný téma :) myslím, že to Spuntik nemyslela jako krkavčí matka :lol: Jde jen o to, abychom poznaly, kdy je nutné mimi pochovat a kdy to na nás jen zkouší a tím si nás vycvičí - přeci každá z nás se na mimi těšíme, ale nemůžeme se stát otrokem kdykoli mimi jenom zakňourá. Ono to má taky jako hru - zakňourá, máma přiběhne. Asi to musí vycítit každá. A být 24 hodin v pozoru nevydrží nikdo a pak ta pomyslná kapka, která přeteče může být jedině na škodu tomu malému...
A co se týče toho režimu a chození spát v 19:00 - my jsme tak byli taky vychovaní a myslím, že nám to prospělo. Ale už teď vím, že moje máti i tchýně budou na hlavu až zjistí, že se budu snažit, aby mimčo chodilo spát pozdějc. Manžel se vrací z práce až okolo sedmý a fakt chci, aby si ho taky užil - takže budeme chodit spát pozdějc a předtím, než začne chodit do školky to postupně upravíme.

Mišineček — 21. 8. 2006 15:29

Dezy, já to nemyslela vůbec špatně a nemyslím si, že by byla Spunt krkavčí matka, neb si myslím, že ani na Babinetu nemůže být. To by byla rychle pryč. :D jen jsem psala, že to není někdy tak jednoduché. My musíme třeba počkat, až se nám přestane dusit. Teda doufám, že přestane. A také se těším, až budeme moci v 19h spinkat. Ale jak píšeš to asi bude až bude větší. Také jsem zastánce nějakého režimu, neb my ho měli také a je to lepší. Jak pro to dítě, tak i pto rodiče, že?!?! Co si budeme povídat:D:D

Mišineček — 21. 8. 2006 15:32

Jo a s tou krkavčí matkou, tak se vám přiznám. Já se normálně i těším, až bude Danýsek na hlídání, třeba na víkend a já se budu tulit a tulit s manželem a půjdeme třeba na večeři a tak. To je síla, co?! Také máme naplánováno, že za dva roky poletíme někam na dovču jen my dva. Jako romantika. :):) Takže mám i trochu výčitky, ale já se fakt těším. To je hrůza, co?!?! Hlavně mě neukamenujte, prosím?!?! :(:(

dezy — 21. 8. 2006 15:48

je to všechno strašně indivindi - kolega v práci zase chovat musí pořád, protože si malá vykřičela kýlu - takže pak nějaký rady porady jsou na prd.
A na dovču bych jela hned - letos jsme žádnou neměli, pořád v práci, tak si to snad příští rok vynahradíme - ale to už ve třech :)

Babu — 21. 8. 2006 16:00

Ja bych taky chtela aby miminko pekne melo rezim a budu se snazit ho nerozmazlit, protoze je pravda, ze pak miminka jsou pekni tyranci rodicu, kdyz se to ze zacatku prezene s rozmazlovackou. A taky chych chtela jen na dovcu jen s manzelem, protoze s malym mimi se to musi hodne prizpusobit miminku. Ale nevim jestli babicky budou zpusobile takto dlouho hlidat. Ale clovek si to nejak maluje a pak je to stejne uplne jinak.

Sakura — 21. 8. 2006 17:45

S tou tchyni mi to, Dannyllo, pripomina tu moji. Vsak jsem tu o ni uz psala romany. Ted od nich bydlime daleko (cca hodinu autem), jinak to neslo, asi bysme se pozabijeli (bydleli jsme u nich az do porodu zhruba tri mesice). Meli jsme dve priserne hadky, prvni kvuli jejim a mym nazorum o peci o mimi, ktere se lisily jak den a noc a ja z toho mela pekne nervy a bala se, aby to neublizilo miminku ci abych predcasne neporodila. Ale i tak jsme u nich museli vydrzet dal, manzel teprve zacinal v nove praci a chvili to trvalo, nez jsme nasetrili penize na najem v jinem byte (v Japonsku se po nastehovani musi zaplatit najem na 2 mesice dopredu). No a par dni pred planovanym vyvolavanim porodu druha hadka - tchyne se mnou chtela byt pri porodu, coz jsem slusne odmitla a ona z toho dostala hystericky zachvat, takovy, ze z toho byl i manzel v soku a na miste jsme od nich utekli do hotoleu (bylo to v noci). Pak jsem rodila (bez tchyne, s manzelem) a museli jsme u nich byt jeste tyden, a pak konecne rajsky klid v novem byte. S tchyni uz nikdy pod jednou strechou, to fakt radsi pod mostem a to neni zert. Fakt to bylo priserne. Ted bydlime zvlast a vidame je jen jednou tydne, kdy k nim jezdime, a je to v pohode. Ona je jinak hodna, pomahala mi v tehotenstvi hodne, ale na druhou stranu me psychicky deptala. Nechci takova byt, ale ted mam syna a moc ho miluju, buhvi, jaka budu ke sve snase ja. Chci s ni vychazet dobre, ale nikdy nerikej nikdy, ze? :D

Jinak co se stravy tyce, kazdy rika neco jineho. Ve stare knize o peci o mimi pisi, ze mam pit hodne mleka, ale posledni vyzkumy zase tvrdi, ze mleko spise ne, ze vyvolava alergii na kravske mleko u miminka (dostane se k nemu v materskem mlece). Tak nevim. Mleko piju, ale ne po litrech a jim jako predtim. Jsem uz dva mesice po porodu a vaha mi od porodu neklesla (ani nestoupla) ani o 1g. Hruza. Budu muset zacit cvicit, jinak to nevidim. :(

spunt — 21. 8. 2006 20:04

Mišinečku, jasně že je to individualní.  Neříkám že se dítě nemá vůbec chovat, ale jak píšou holky, je to vlastně hra dítěte s rodiči, nemůžem letět při prvním kňournutí, a hlavně jsem to myslela že se nemá dítě chovat jen pro mé potěšení, ale dle indi vindi potřeby. Když budu chovat protože se chci s dítětem mazlit já tak to dítě opravdu na to navyknu. Neříkám že nechám měsíční mimčo řvát a řvát abych ho nenavykla na chování a mazlení. To opravdu neeeeeee. Závislácké období jsme měli také, mají to opravdu skoro všechny děti, ale přemazlený synovec je závyslák od 1 měsíce do teď ( 1,5 roku).

Dezy k tomu usínání, nám řekli, že posunout čas usínání na pozdější jde vždycky, ale dávat dítko spát dřív než je zvyklé je těžší. Jinak je jedno jestli je to v sedum, nebo v osum, důležitý je ten režim, což já jsem zanedbala :(

Gia — 22. 8. 2006 11:52

K tomu usínání - my jsme ze začátku dávali Adama spát až o půlnoci. Oba s manželem jsme byli vykoupaní  a jakmile jsme vykoupali malého a já ho nakojila, tak jsme zalehli a já se mohla aspoň 4 hoďky v klidu vyspat. JInak bych musela já chodit spát taky v 7 večer a to nejsem schopná usnout. Teď už jsem to posunuli na desátou hodinu. Manžel taky chodívá pozdě z práce, chce si Adámka taky trochu užít.
Áda teď spí tak 5 - 8 hodin v kuse a pak se budí co 2, 3 hodiny. Vstáváme okolo deváté ráno.
Chováme ho taky docela dost. Ale když je spokojený v postýlce a brumlá si, tak ho nechávám být. UVidíme, jestli to bude malý závislák, nebo ne :D

Jinny — 22. 8. 2006 14:02

jeste se vratim k te strave pri kojeni, nasla jsem clanek, tak koho to zajima, mrknete:
http://www.9mesicu.cz/index.php?ins=ki& … etail=1097

Mišineček — 22. 8. 2006 14:46

Jinny, díky moc!!!!:):)

sudina — 22. 8. 2006 15:35

Jinny napsal(a):

jeste se vratim k te strave pri kojeni, nasla jsem clanek, tak koho to zajima, mrknete:
http://www.9mesicu.cz/index.php?ins=ki& … etail=1097

super,já také děkuji:godlike:

Eweli — 25. 5. 2009 12:13

holky,prosím,jak je to při kojení obecně s droždím??? NAPŘÍKLAD DROŽDOVÁ POLÉVKA...mŮŽE SE?

Nick3594 — 26. 5. 2009 7:33

Droždí může nadýmat. Raději bych polévku oželela..... :)