potvurkapodivna — 16. 8. 2006 7:52

Ahoj maminy,
je tu spoustu diskuzí ohledně kočárků, ale mě by zajímalo, zda když jste čekali nebo čekáte  své první dítko, pořizujete kočárek nový nebo z bazaru a kolik jste ochotny do něj investovat?

kačíkgirl — 16. 8. 2006 7:58

Ahojik já teda mimíse ještě nečekám, ale už jsme dohodlý s manželem že koupíme jetej kočárek a autosedačku, ale novou postýlku  a zbytek a hlavně diapergenie, jestli znáte, je to takovej ten kontejner na použitý plínky a nesmrdí, vyzkoušela jsem toi v usa a je to perfektní...toť můj názor

Sakura — 16. 8. 2006 8:24

Tak my jsme zase poridili novy kocar a autosedacku a pouzitou postylku, protoze postylka je ze dreva a da se omyt a vypada i tak jako nova, az na par oderek, ale autosedacka a kocarek se spatne myji a navic buhvi, co se predchozimu miminku v tech vecech prihodilo, mohli je pokakat nebo pozvracet a to se tezko z tech materialu dostane. Autosedacka je mozna jeste v poradku, ale kocar se dedodennim pouzivanim dost ojede a znici, hlavne kolecka, ja bych tedy kocar ojety nekupovala, hlavne ne ty dnesni lehke moderni, pouze v pripade, ze chcete ty stare poctive velke tezke kocary, ty snad tak snadno poskodit nejdou.

Misha — 16. 8. 2006 8:37

já kupovala ojetý hlavně kvůli tomu, že ho musím mít ve sklepě, který nám stále vykrádají a přijít o kočár za dvacku - to by mě asi dost bolelo :( Takhle jsem ho koupila za 3tis. a kdyby něco prostě koupím nový (starý) samozřejmě, že se mi moc líbí jiné kočíky, ale možná u druhého - to už snad budeme bydlet jinde.

my zase denně používáme autosedačku - kočár moc ne - mám k autosedačce podvozek a na tén podvozek i násadu jako kočár - golfky. Takže tenhle systém využijeme maximálně

potvurkapodivna — 16. 8. 2006 8:49

Z hygienického hlediska je asi lepší kočárek nový. Nevíme, co v něm miminko napáchalo a pokud maminka nebyla zrovna čistotná, tak bych to asi nechtěla riskovat. Jen ty ceny jsou šílený

Jesi — 16. 8. 2006 8:53

Já měla kočár po sestře, která ho používala tak 1a1/2 roku a nás  za pár měsíců zlobily brzdy, pak se i odlomily, odlomilo se mi madlo na sportáku, takže malej vypúad hlavou na beton a pak zvracel, takže jsme kvůli tomu skončily v nemocnici. Už bych do ojetého nešla.

potvurkapodivna — 16. 8. 2006 8:55

Jesi napsal(a):

Já měla kočár po sestře, která ho používala tak 1a1/2 roku a nás  za pár měsíců zlobily brzdy, pak se i odlomily, odlomilo se mi madlo na sportáku, takže malej vypúad hlavou na beton a pak zvracel, takže jsme kvůli tomu skončily v nemocnici. Už bych do ojetého nešla.

Jsi mě pěkně vyděsila. Asi je fakt, že životnost těch super moderních kočárků není vysoká a asi se nevyplatí za každou cenu ušetřit pár korun.

Jesi — 16. 8. 2006 8:57

Je fakt, že to nebyl žádnej značkovej kočár a třeba jsme i měli štěstí na špatnej kus. Spousta holek má kočárek po někom a jsou spokojený, já už budu kupovat novej.

Klaris — 16. 8. 2006 9:01

Já chtěla taky koupit jetej-ale moc hezkej..Nakonec jsme koupily novej a nechám si ho i na druhý, protože máme komplet od mimina :)

Blanka LBC — 16. 8. 2006 9:04

Já koupila u každého nový kočárek,ale postýlku mám po mém bráchovi, je mu 19 let a postýlka sloužila pro Aju i teď pro Páťu. Kočár bych koupila novej,jak holčiny píšou, nikdy nevíš kdo ho měl před tebou :vissla:

Babu — 16. 8. 2006 9:05

Ja kupuji kocar jety, ale ma je porad jeste v zaruce vice jako 1 rok takze jsme uz hned reklamovali kolecka. A dite stejne v tomto kocarku bude tak 6-8 mesicu, takze zaruka porad bude jeste bezet. A pak koupime asi novy sportak jelikoz ten sportak je nadyl a je pravda, ze ty kocary moc nevydrzi. Ale kdyby byl inzerat na sportak, ktery chceme a byl v zaruce tak mozna do toho pujdeme.
Jinak sedacku mame taky pouzitou je jak nova a sla cely vyprat, takze jsem ji celkove vycistila, ale slo jen o muj dobry pocit zadne skvrny na ni nebyly.
A postylku mame naopak novou jelikoz ty na inzerat byly strasne vyhrkana a lidi to prodavali vc. madrace a to bych opravdu do loznice nechtela.
Jo a kocarek jde taky cely vyprat v pracce:)

Claire — 16. 8. 2006 9:46

Já jsem taky koupila kočárek v bazaru, vypadal jako nový a když si vezmu, kam ho manžel vždycky vytáhne... nového by mi bylo líto. Je fakt, že jsme ho totálně odělali - pamatujete si, jaká byla zima, takže by bývalo bylo jednodušší jezdit na sáňkách :) - na jedné straně mu už odešlo pérování, nový by toho zase možná vydržel víc, ale brzy už stejně budeme kupovat golfky, takže tenhle jsme úplně maximálně využili

Sakura — 16. 8. 2006 10:27

Asi zalezi na kvalite, ja se byla na pouzite podivat v takovem specialnim obchode, kde maji vsechno pro deti pouzite - kocarky, vahy, postylky, hracky, obleceni, atd. A meli tak asi deset kocarku a vsechny to byly takove vraky, na vsech bylo neco rozbiteho nebo utrzeneho, a vypadaly dost ojete a spinave. Manzel rikal, ze to pujde omyt a ja jsem mu opacila, ze zrejme ten, kdo ten kocar bude myt, budu ja. Taky ze jo, takze jsem z toho obchodu dost nastvane odkracela, manzelovi se zdal novy zbytecne drahy, v prepoctu na nase penize tak 6 az 10 tisic, lepsi modely az 12 tisic. Tak jsem ho nakonec ukecala, at koupime novy, vybrali jsme ve sleve za 50% puvodni ceny, stal na nase penize asi 3 tisice. No nekupte to. Sice je to takova krehka konstrukce, takze predpokladam, ze to Ryu behem dvouleteho pouzivani dost oddela, ale doufam ve skrytu duse, ze vydrzi i pro dalsi miminko (miminka???). :D

AndreaP. — 16. 8. 2006 11:31

Já taky měla nový kočárek, holt první miminko je prostě první :D Ale je fakt, že nám kočárek kupovala babička, aspoň tady se to tak traduje, že kočárek kupují prarodiče :supr: Autosedačku jsme si pak později, až malý začal seděl, koupili s manželem taky novou, a co se týká postýlky, tak nebudete věřit, ale tu máme ještě po mě, když jsem byla malinká. Ta už něco pamatuje, v té už spalo dětí a je stále kvalitní, holt v té době bylo dřevo ještě asi super.

Nikiska — 16. 8. 2006 11:49

Když jsme čekali holčičku tak jsme koupili nový kočárek. Před čtyřmi a půl roky nás stál 5 500,- kč, ale vzhledem k tomu, že nějaký rok to je tak se teď ceny pohybují jinde. Jinak sedačku a postýlku dřevěnou jsme taky koupili už po někom. A stoličku na krmení jsme měli půjčenou. A ostatní věci co jsou zapotřebí jsme měli všechny nové.

spunt — 16. 8. 2006 12:53

Pokud to máte od známých, tak bych neuažovala o koupi nových věcí.
Kočárek (3 kombinaci) jsem měla novou. Nechtělo se mi to křehké mimčo dávat do bazarového. Golfáč jsem kupovala značkový a bazarový v naprosto perfektním stavu. Už jsem to někde psala. V Praze je prodejna kočárků Peg perego, pan majitel bere u něj zakoupené kočárky zpátky do komise.Když jsem je viděla, docela jsem litovala že jsem si kupovala nový, za stejné peníze jsem mohla mít naprosto super kočárek s nádherným pérováním. Mají i internetové stránky tuším www.malli.cz .  :supr:
Do bazarové autosedačky bych nešla. Je to velké riziko. Autosedačky jsou většinou dělané že vydrží jednu bouračku, za další už se vám nikdo nezaručí..... od známých bych ji ale brala. :godlike:

Jesi — 16. 8. 2006 13:13

Postýlku mám starou 16 let- ještě po synovcovi a v perfektním stavu. Do bazar. autosedačky bych taky nešla, není jistota, že nebyla v bouraným autě.

alexxandra — 16. 8. 2006 14:09

my koupili kočárek na inzerát, čtyřkombinaci, jako nový za 3 tis., dokonce by stačil i bez té čtyřkombinace, obyčejný, protože jsme nakonec koupili sporťák - je o moc lehčí a vleze se nám krásně do auta. Nicméně čtyřkombinace poslouží dál, neboť jsme ho věnovali přítelově sestře, která má asi čtyřměsíční mimi a je pro ni super. Jinak nám v zimě moc pomohl, byl pevný s pružnými koly.

dusička — 16. 8. 2006 15:02

Před lety jsem kupovala kočárek hluboký nový-libertu za 3500Kč, a potom nový sporták něco kolem 2500.
Mezitím odvozila v hlubokým moje ségra, a já ho měla i na mladšího. Akorát sporták nevydržel, na mladšího jsem kupovala od známé.
Ještě ted mám hluboký kočárek na půdě, takže když budu těhu, určitě ho vytáhnu na zahradu, je velký, prostorný a krásně hóupe.

Ivule — 17. 8. 2006 0:25

Já mám skoro všechno na miminko nové,ale je to proto,že už po prvním synovi nemám nic schovaného a kolem mně není zrovna moc mamin,které by mi nabízeli starší věci.Úplně od cizího bych to z hygienického hlediska nekoupila,člověk neví,jak s těmi věcmi bylo nakládáno.Starší mám jen nějaké věcičky na miminko po Lukáškovi a autosedačku-vajíčko do auta,tu mi nabídla kamarádka za super cenu.Jo a ještě kočárek na balkon-ten je z bazaru za 390Kč-to se nedalo odolat,ale ještě ho musím vyprat a pořádně vyčistit,abych měla jistotu,že je ok.

Marfik — 17. 8. 2006 7:28

Já mám kočárek nový, vyšel mě v Polsku na 4500 Kč. Postýlku také novou i se zdravotní matrací 1800,- Kč. Jen vajíčko do auta jsem zdědila od kámošky. A i když jsem nic staršího nechtěla od ní jsem si to vzala, protože ji znám a vím že není žádná šmudla. Z bazaru bych nekoupila nic. Prostě bych nesnesla pocit, že nevím kdo onu věc vlastnil přede mnou.

Fazolka — 17. 8. 2006 8:14

Stále jsem toto řešila. Mám nejlepší kamarádku, která má 1,5 starého chlapečka a pořídila si kočárek za 25tis. Nyní když jsem otěhotněla mi nabídla, že pokud budu chtít, tak mi to nechá,včetně autosedačky, která se dá přehodit na podvozek. Jelikož žiji na malém městě a místní drbničky jistě čekají s čím v lednu vyjedu, tak jsem to z prvu řešila, že budu mít první mimi a použitý kočárek. Ale kamarádku znám, je naprosto v poho, navíc kočárek jsem jí dost často vozila a stačila vychytat drobnosti. Rozhodla jsem se tak, že se na všechny okolo vykašlu, ušetřím 20 tis. za kočárek(ten nový co bych chtěla stojí 21 tis.) a ušetřené penízky využiju jinak. Ony drbny kdyby měly tuto možnost asi by to neudělaly jinak. K bazarovým věcem mám taky takový zvláštní odpor. Nevím kdo to měl a jak s tím zacházel. Navíc od kamarádky to bude se vším, fusakem na mimi, fusakem zimním do sporťáku, pláštěnkou na korbičku, pláštěnkou na sporťák a mám spoustu lítáního ušetřenýho. Je to hlavně ozkoušené, praktický velký nákupní koš atd.

Haňule — 17. 8. 2006 8:18

Holky, je rozdil mezi kocarkem Inglesia a Inglesina?

Babu — 17. 8. 2006 11:57

Fazolko ten kocar od kamaradky si urcite vem a na ostatni ve vykasli je to tvoje vec co jim je potom:(

Ja jsem jen chtela holky rict, ze v obchodech a ve skladech se s tema korarkama a pod taky moc dobre nezachazi i kdyz jsou nove. Ja se tech bazarovych veci nebojim pokud to mohu vyprat a hlavne kdyz vidim, ze je to jak nove tak to opravdu neresim. Vajicko mame z druhe ruky, ale kdyz by jste ho videli tak nepoznate ze neni nove. Ale je fakt, ze clovek si musi vybirat nekdy lidi prodavaji opravdu spinava a hodne jete veci.

RencaTupa — 28. 9. 2015 15:28

Je to už zapadlá diskuze, no já jsem před časem řešila ten samý problém a myslím, že nejsem jediná tak snad nebude vadit, když to tu obnovíme :) já mám ten samý pocit jako tady někdo psal, ty bazárově věci mi vadí právě proto, že nevím kto a jak s nima zacházel a to se mi nelíbí. Jíná věc je použitá věc po známých, s tím jsem za. Co jsem se tak bavila tak korbičku se vyplatí koupit levnější, dítko z ní brzo vyroste a spíše pak investovat do sporťáku, já jsem ale koupila kombinovaný kočárek http://www.funbaby.cz/eshop/kocarky/kom … 5-col-398/ a jsem zatím moc spokojená, byl dražší no moc se mi zalíbil a myslím, že je i kvalitní tak zatím koupi nelituji. Do autosedačky bych však nešla do jiné než nové, kdy vím, že nebyla bouraná protože to je hodně důležítá věc.