Babucha — 14. 8. 2006 18:16

Nevím, jestli jsem se trefila do té správné rubriky, ale chtěla bych se vás zeptat, jak léčíte bradavice. Jednou jsem na to měla nějakou mast, ale úplně mi to vyleptalo kůži, tak bych radši zkusila něco jemnějšího, nejlépe přírodního.

ESKYMKA — 14. 8. 2006 19:38

bradavice jsem léčila jen tak, že jsem zašla za kožní a ta mi to vypálila tekutým dusíkem,od té doby mám klid.
kamarádka si na ně vždycky dávala takovou černou mastičku - či vodičku, ale nejsem si jistá co to přesně bylo...jen vím že měla vždycky děsně černý ruce...
a nebo si kup v lékarně toto:
http://vidnava.lekarna.cz/shop.php?acti … ct_id=6321
Nevím ale kolik to stojí normal v lékárně, na netu je to dost drahé podle mého názoru...snad to bude levnější.

Nebo se koukni třeba sem: http://nemoci.doktorka.cz/bradavice/

Tinka — 16. 8. 2006 14:40

Ahoj Babucho, s bradavicema mam zkusenost, bohuzel. Opravdu nevim, kde jsem k tomu prisla, ale asi 2 roky zpatky se mi na obou chodidlech objevilo hodne bradavic. Od kozni jsem dostala nejaky pripravek, ktery nezabral, tak jsem se rozdhodla, ze si je necham vypalit. Musim rict, UZ NIKDY!!!! Byla to strasna bolest, cele chodilo jsem mela otekle. Kdyz mi doktorka odstrihla ten puchyr, mela jsem na chodile "otvor" velikosti dvacetikoruny, nemohla jsem se na to podivat, videla jsem si vlastni maso!!!! Doufam, ze toto te odradi. Co ti muzu doporucit, je vlastovicnik. Je to volne rostouci "plevel" a bradavici si potiras "bilym mlekem" co vyteka ze stonku. Jinak maminka take pouzivala kyselinu mravenci, to je asi trosku drastictejsi.

ESKYMKA — 16. 8. 2006 15:38

tak asi záleží kde tu bradavici máš....já jsem je měla na prstech ruky a když jsem  to vypalovala tím dusíkem tak to trošku bolelo ale nebylo to tak strašné, možná jen zpočátku...pak se to jako by umrtvilo, ale za nějakou dobu se bolest dostavila znovu.potom se na to místě udělal velký puchýř,ale to máš to samé jako když se ti udělá např. puchýř otlakem od bot....bolest se dá přežít a můžu říct, že od té doby bradavice již nemám...

TINKA: podle mě z toho vlaštovičníku vytéká taková žluto oranžová tekutina,a tou si ty bradavice potřeš..... ale pozor na něj!


Vlaštovičník větší
Chelidonium majus L.
 
Výskyt:
Vytrvalá jedovatá bylina z čeledi makovitých, až 100 cm vysoká, s věnčitou plstnatou lodyhou a střídavými, na rubu mírně chlupatými listy. Žluté květy, sestavené v okolíky jsou dlouze stopkaté, plodem je jednopouzdrá šešule. Všechny části rostliny roní při zlomení oranžově zbarvenou mléčnou tekutinu. S rostlinou je nutno pro její jedovatost zacházet velmi opatrně.

Popis:
Roste ve vlhkých křovinách, příkopech, na náspech a rumištích.

Sbíráme:
Sbíráme nať na počátku květu (květen – září).

Účinné látky:
Nať vlaštovičníku obsahuje především alkaloidy chelidonin, cheleryrthrin, homochelidonin a sanguinauin, které jsou příbuzné alkaloidům opiovým. Droga má omamný pach, chutná palčivě, ostře a hořce. V sušeném stavu se jedovatost byliny poněkud snižuje, přesto se vyžaduje její použití jen pod lékařským dohledem.

Použití:
Vlaštovičník působí přes centrální nervstvo povzbudivě na hladké děložní svalstvo a na srdeční činnost, zvyšuje krevní tlak a rozšiřuje koronární cévy. Čerstvou šťávou se s velmi dobrým výsledkem odedávna potírají a odstraňují bradavice. V poslední době hledá moderní věda v této bylině zdroj účinných léků proti rakovině.

Babucha — 16. 8. 2006 16:06

No holky, trochu jste mně vystrašily. Kdysi jsem použila tu černou mastičku, bradavice sice zmizela, ale zbyla mi po ní vyleptaná díra na ruce... Proto bych radši nějakou babskou radu, přírodní lék. Tinko, dovedu si představit, o čem mluvíš, já jsem už zažila kuří oko na noze. Hodně jsem ho tehdy zanedbala, myslela jsem, že se samo vytratí a samozřejmě se to strašně zhoršilo. Pak mi to řezali a v životě jsem snad nezažila větší bolest. A ten kráter, co jsem měla v noze... Jizvu tam mám samozřejmě dodnes. Takže pro chirurgickou cestu taky moc nejsem... Sestra teda byla už několikrát bradavice vypálit, ale zřejmě se nedostali na ten kořen a rostou jí pořád dál... Jinak tu bradavici mám na ruce. Dívala jsem se na ten odkaz, co poslala Eskymka, tam radí ráno a večer potřít citronovou šťávou, tak to asi zkusím. Snad to pomůže.

Aneri — 16. 8. 2006 18:08

Cibule namočená na 24 hod v octě / kousek, o trochu větší, než je bradavice/  přilepená do dalšího dne./octa je třeba trošička,mění se dle potřeby,aby měl sílu/.....a za pár měsíců se vyloupnou  i kořínky a bez bolesti !!! Zvláště děti si chodí na cibulku a ví, že každý večer po koupání se mění a pak mají radost, že to bolelo. jen málo...........ale chce to fakt trpělivost, u někoho 2, u někoho 3 měsíce.....ale zaručeně pomáhá !

choysia — 21. 8. 2006 12:38

Tohle fungovalo u kamarádky:
Stroužek česneku nakrájíme na tenké plátky, které vložíme do zavařovacíí sklenice, zalejeme troškou octa a uzavřeme víčkem. Necháme 7 dnů stát. Pak plátky česneku přiložíme na bradavice, přelepíme náplastí, obvážeme, nebo pokud jsou na nohou, navlečeme ponožky a necháme působit přes noc.
Postup opakujeme 6-7 x. Začínající bradavice se dá asi za 3 dny odstranit. Starší asi kolem týdne.....:)
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Vlaštovičník pomáhá taky, ten je výbornej.
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

janica — 22. 8. 2006 8:28

Můj taťka má vyzkoušený přípravek DUOFILM!!! Vždy mu pomohl. Koupit lze v lékárně.

Babucha — 23. 8. 2006 9:57

Děkuji všem, vyzkouším vše :supr:

ESKYMKA — 26. 8. 2006 14:04

jinak tady je to téma taky: http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=6360

Babucha — 26. 8. 2006 14:42

Ju, už jsem ho taky našla, asi ho přesunuli odněkud z archivu, nebo bůhví odkud, předtím jsem ho tu totiž neviděla. No, ale možná to byla má chyba, nejsem zase takový počítačový expert :gloria:

ESKYMKA — 26. 8. 2006 15:04

Babucha napsal(a):

Ju, už jsem ho taky našla, asi ho přesunuli odněkud z archivu, nebo bůhví odkud, předtím jsem ho tu totiž neviděla. No, ale možná to byla má chyba, nejsem zase takový počítačový expert :gloria:

proč chyba.... :D já sem to sem napsala jen proto,že tam holky píšou svoje názory a rady které tu třeba neproběhly.... nijak ve zlým sem to nemusela....taky sem to našla až dneska... ;)

Caroline — 2. 9. 2006 16:30

Někde jsem četla, že lze bradavici "udusit" pod medem...

Joe — 6. 9. 2006 15:06

Tak před 10ti lety, když byl syn malý, tak měl ruce plné bradavic, pálení dusíkem nepomohlo a taky to bolelo. Jednou jsem zašla do nemocnice na kožní a tam mi poradili jakousi vodičku, kterou jsem každý večer po koupání bradavice potírala a po nějaké době bezbolestně zmizely. Ale opravdu si po té době nepamatuji název, jenom vím, že to musí napsat kožní lékař a stálo to tehdy asi 100 Kč. Zkoušeli jsme i vlaštovičník, u nás je ho dostatek, ale nepomohlo to.

Romana — 1. 10. 2006 21:50

Tak ja mela bradavici dost mega na chodidle a nic nezabiralo, ani cibulovy odvar :-)) Pak jsem otehotnela a bradavice zmizela! Jo, hormony delaji svoje, takze holky do toho :-)))))))))))

IvanKa — 25. 10. 2006 17:04

janica napsal(a):

Můj taťka má vyzkoušený přípravek DUOFILM!!! Vždy mu pomohl. Koupit lze v lékárně.

JASNĚ - DUOFILM - TO JE ONČO :supr: Nemohla jsem si vzpomenout. Vřele doporučuji. Užívat dle návodu a do týdne je bradavice pryč.

Babucha — 25. 10. 2006 20:14

-

Vendaa — 3. 1. 2007 0:36

Pomáhá i potírat bradavice VLAŠTOVIČNÍKEM

kačer — 9. 9. 2007 16:09

já mám zase takové mikro bradavičky na brade, tím duofilmem se to bojim dělat, pač to vypaluje fleky, tak nevím, jak na to:(

chomáček — 19. 9. 2007 10:58

Já taky bojuji s bradavicema. Před lety, když mi bylo asi tak 12 let, tak jsem měla hlubouko zašlapanou bradavici na přední plosce nohy. Půl roku jsem chodila na vypalování, ale byla moc hluboká, tak jsem šla na vyříznutí. Vyřizly mi jí, pak jsem měla x let pokoj a ted, je to asi zase 1 rok, se mi tam udělala znovu. Navíc se mi z ničeho nic udělala na patě. Tak jsem zašla na kožní. Vypálila mi je. Takovou bolest jsem v životě nezažila. Jelikož jsem je měla vypálené jak na patě, tak na přední straně nohy nemohla jsem chodit. Hrůza, děs , běs. Já tu lékařku proklínala. 14 dní jsem byla jak bez nohy. Pak ten puchýř jako kráva a díra jako vjezd do pískovny. Jenže jak se to zhojilo, byla tam znovu. Takže jsem nedávno byla znovu a to taky proto, že se mi udělala na ruce. Nechala jsem si vypálit jen na patě, abych mohla chodit aspon po špičce, ale neudělal se mi puchýř ani nic, takže zbytečná bolest. A na ruce? Tam se udělal puchýř okamžitě, a dneska tam mám zhnisanou velkou díru a vypadá to ,že se mi to začíná podebírat. Prostě úžasné.
Ale slyšela jsem, že když se zlikviduje "matka", tak ostatní zmizí úplně sami. Jenže kdo by vraždil svou mámu, že? :D

DUOFILM mi absolutně nepomohl.

muz — 13. 1. 2009 15:45

Na jednu velkou bradavici ale ne prirodne:  Ahoj, mel jsem obri zaslapanou (zanedbal jsem to) bradavici na chodidle kterou vypalovali dusikem nebo dokonce nejakym pristrojem(odpadla mi pak pulka nohy a celkem to bolelo na doslap) a lecili vsemozne i v nemocnici a nic. Chirurg mi ji v nemocnici dokonce odmitl vyriznout s tim ze je tak velka ze by me to dosmrti bolelo. Pomohl mi az pripravek Verrumal ktery se maze na bradavici. Je treba vzdy narusit povrch bradavice a pak radne natrit verrumalem a kdyz vydrzite, urcite vam pomuze jako pred lety me. Je treba se ale toho nebat, seskrabovat nebo strhnout odumrelou cast klidne az do krve a natirat a natirat.

Aneri — 13. 1. 2009 18:40

No hlavně infekci nenechat rozlézt !

Bradavice (verrucae) jsou nezhoubné novotvary. Jejich příčinou je virová infekce. Inkubační doba, tj. období od průniku viru do pokožky do prvních projevů nemoci je individuální. Pohybuje se od 4 týdnů do 20 měsíců. Nakažlivost není veliká. Snadněji se infikují děti

Lenča Plenča — 21. 8. 2012 12:53

Ahoj, já jsem byla v lékárně a tam mi poradili vodičku na potírání (už nevím přesně jméno) a bylo o v pohodě.