Mendy — 14. 8. 2006 13:02

Ahojky, poradíte někdo, jak se rychleji zbavit střevní chřipky? Od rána mám průjem a "houpe" se mi žaludek, nemůžu nic sníst, hned mě to prožene. Díky.

ESKYMKA — 14. 8. 2006 13:07

ahoj, na prujem mi vzdy zabirala SMECTA

http://www.lekarna.cz/p/leky-volne-prod … 1x10sacku/

Aneleh — 14. 8. 2006 14:30

Ahoj "sráči" - smecta,banán,mírně oslazený černý čaj,živočišné uhlí - to váže vodu,dietní suchary nebo starší pečivo,Žádný tuk mléko ovoce.A ještě je dobrá rýžová polívka s mrkví - ta se dává i malým dětem!

Mendy — 14. 8. 2006 16:52

Aneleh napsal(a):

Ahoj "sráči" - smecta,banán,mírně oslazený černý čaj,živočišné uhlí - to váže vodu,dietní suchary nebo starší pečivo,Žádný tuk mléko ovoce.A ještě je dobrá rýžová polívka s mrkví - ta se dává i malým dětem!

Jenomže já do sebe nic nedostanu, ze všeho se mi chce hned... :usch: kdy už to přejde?

lenkaB — 15. 8. 2006 5:42

Mendy, doporučuju živočišné uhlí, den nebo dva jíst jen suchary nebo starší pečivo a pít nesazený čaj...a pak pomalu najíždět na normální stravu

Vlaďka — 15. 8. 2006 8:56

Mamka nám dřív strouhala muškátový oříšek. Pokud není už jiné cesty, taky to dělám. Letos o dovolené mě taky chytlo něco podobného a teprve po tomhle mi bylo líp. Nastrouhá se na polévkovou lžíci a zapít hodně vodou. Je to jako když polykáš piliny, ale pomáhá to.

janica — 22. 8. 2006 10:40

Jestli je to střevní chřipka - tak jenom živočišné uhlí, ENDIARON a suché rohlíky.

Kdyby to byl "jen" průjem, naprosto osvědčený recept: po ránu panák rumu na lačno a hořká čokoláda!

Nela — 22. 8. 2006 12:42

Kdyby to nebyl infekční průjem, tak by velmi rychle zabralo Imodium. Pokud je i teplota, raději bych využívala celé balení Endiaronu. Pro začátek by sis ale taky mohla vzít Imodium, protože to velmi rychle zastaví akutní průjem, nevyléčí však bakterie - na ty by pomohl ten Endiaron.

alenam — 8. 6. 2007 20:37

Taky mně střevní chřipka včera potkala a bylo to opravdu hrozné. Od 4 od odpoledne do 12 hodin do večera jsem skoro každou půl hodinu zvracela a do toho zcela vodový průjem. Vypadalo to potom tak, že jsem seděla na WC a před sebou kýbl, šlo to ze mě spodem i horem. Dnes už byl jen průjem, jídlo ani rohlíky do sebe jsem bohužel nedostala, jen odpoledne polévku. ale spala jsem ted odpoledne a je mi už fajn. Jinak to u nás teď řádí, tak čekám, kdy to u nás chytne zbytek rodiny.

nartio — 2. 12. 2008 14:04

ahoj vsem. prave tady sedim nad pritelem ktery ma strevni chripku... proto hledam vsude mozne co proti tomu a nasla jsem zajimavy clanek...
Průjem s teplotou a bolestmi kloubů bude skutečně nejpravděpodobněji virového původu. Mluví se sice laicky o „střevní chřipce“, nicméně onemocnění způsobují jiné viry , než chřipkové. To však nemění nic na tom, že byste měla pít dostatek tekutin, v dietě vyloučit mastná jídla, rovněž mléko nebývá při průjmu dobře snášeno. V dietě kromě suchého pečiva a vařené mrkve může pomoci i vařená rýže, můžete zkusit banán, jablko, postupně třeba libovou šunku, řídkou polévku. V lékárně můžete koupit rozpustné sáčky s diosmektitem, někdy fungují lépe než živočišné uhlí, stejně tak můžete koupit kapsle s lactobacilem a podávat 1 až 2 denně. Teplotu přes 38°C srážejte běžnými antipyretiky (paracetamol, ibuprofen). Stoprocentní rada pro případ prevence neexistuje. Pokud možno se vyhýbejte kontaktu s nemocnými lidmi a dodržujte základní hygienické návyky, zejména mytí rukou.

byla jsem na konzultaci s doktory a ti mi doporucili zivocisne uhli nejlepe rozdrtit do ledove odbublinkovane koly a do mnozstvi max panaka nejdriv dve tabletky a s kazdym naletem na zachod (nejlepe pote) vypit onoho panaka uz jen s jednou tabletkou. denne maximalne 12 techto panaku.
snad vam to vsem pomuze. ja to prave testuji.

werts — 26. 1. 2010 10:48

ahoj, jak jsem měl já střevní chřipku tak mi doktorka poradila nepovolená reklama, černý čaj, dušenou mrkev, rohlíky a pomohlo, no doktorky asi ví, co poradit :-)

mala.popelka — 26. 1. 2010 13:10

můj brácha kdysi ve školce chytl úpo*ný průjem, dokonce jsme měli karanténu, jestli se nepotvrdí salmonela..... nedostali jsme do něho nic..... dětská lékařka (která potažmo měla ve stejné školce dceru, která se nakazila taky) mamině doporučila mu po malých lžičkách dávat pravou coca colu, která obsahuje velké množství cukru a dodá tak tělu energii, kterou jinak nemá z čeho brát a současně zavodní, což je při průjmech velmi důležité..... přišlo nám to na hlavu, ale zkusili jsme a ačkoli všechno jinak letělo, colu zvládal bez problémů. nezvracel z ní.

sugar — 26. 1. 2010 14:57

Hylac

blik — 27. 1. 2010 21:31

ahoj potřebovala bych poradit recept na jidelniček pro ročni ditě ktere ma momentalně střevni chřipku děkuji

javena — 27. 1. 2010 23:38

blik napsal(a):

ahoj potřebovala bych poradit recept na jidelniček pro ročni ditě ktere ma momentalně střevni chřipku děkuji

Rozhodně vynechat mléko a mléčné produkty. Moje děti už v roce jedly všechno, takže suchary, rohlíky, piškoty, mrkev, banán - rozmačkaný, žádný kousky, brambory... Rýži nejedly samotnou, je děsně suchá... Třetí, čtvrtej den jsem k bramborám a mrkvi přihodila kuřecí maso uvařené na vodě. Děláme to tak vlastně ještě teď, i když už jsou velký.
Černý čaj, minerálku bez bublin a naše doktorka ordinuje Coca - colu. Pravou - žádný náhražky.  Po lžičkách. Nechala jsem ji vždy vybublat. Ale to pro roční dítě asi ne.
Jestli prcek nejí ještě normální stravu, zkus to hodit na "Naše děti", tam ti holky určitě poradí... :)

Klubko — 28. 1. 2010 11:55

Rýži, rýži a zase rýži. Rozvařit na kaši s mrkví.Trochu soli, možná pro mimíska trochu osladit. Rýže je na střeva i žaludek nejlepší: 100x lepší, než brambory, kde je škob.
Javena, má pravdu , cola je super,ale asi spíše pro dospělé. Nalít do skleničky, trochu vymíchat bublinky a polocích pít. Ne ledovou!

Jinak výborné jsou meruňky nebo meruňkový kompot. Ale vodu slít a sloupnout slupku. Rozmačkat na kaši klidně s uvařnou rýži.
Totéž jde udělat s banánem.

Pokud má akutní průjem, tak bych nic jiného nedávala. Až by to přešlo tak postupně kousek libového masa.

A pííít. Hodně, pokud má průjem. Všechny živiny odcházejí pryč, dochází k dehydrataci organismu. Občas nechat loknout Magnezie. Už dělají i bez bublin. Je v ní hodně draslíku, železa, které s průjmem jde pryč.
Jinak neslazený čas studený i horký.

jarka.modra — 19. 9. 2016 13:55

Mne pomohl enterol chrani to i strevni mikrofloru po delsi dobu brani i detem do davam :)

Myska25 — 25. 3. 2017 17:35

Zkoušela si enterol ?

gemi — 25. 3. 2017 17:50

Myš,

to se ptáš  koho  - příspěvku  z  r. 2010     , nebo   2016 ?  ;)

Radkka — 3. 3. 2020 9:09

na veškeré střevní potíže jsou nejlepší probiotika, ty mě vždy okamžitě pomohli.

Judyna — 3. 3. 2020 19:19

Radkko, ty jsi fakt neskutečná. Tobě není blbé napsat, že Ti probiotika pomohla, z čehož vyplývá, že s nimi máš zkušenosti.
A na druhé vlákně žádáš o radu, jaká probiotika užívat.
Já vím, že jsi reklamnice, ale kdybys to aspoň dělala chytře...

Ludmilka3687 — 31. 5. 2021 21:48

zkus pouze rýži, anebo borůvky, mě to hodně pomohlo. Měla jsem problémy delší dobu, nakonec jsem začala detoxikovat tělo dvakrát ročně a minimálně 3 roky jsem žádné problémy se střevy neměla.

Kacabama — 27. 6. 2021 18:17

Detox je výborná věc na střeva, taky se detoxikuji a musím zaklepat, dlouho jsem problémy se střevy neměla. Fakt to má něco do sebe. Pokud někdo bude chtít doporučit výrobek, klidně napište :)