suzy — 14. 8. 2006 10:04

prosim kdo mi poradi nejaky dobry ,jednoduchy recept? Mam ted doma lilek,kureci prsa,mozzarelu,da se to nejak zkombinovat?

Babucha — 14. 8. 2006 10:56

suzy napsal(a):

prosim kdo mi poradi nejaky dobry ,jednoduchy recept? Mam ted doma lilek,kureci prsa,mozzarelu,da se to nejak zkombinovat?

Našla jsem jen dva recepty, ale anji v jednom není maso, no třeba to použiješ a něco z toho ukuchtíš:

Lilek po španělsku
1 lilek, 1 lžíce oleje, 2 velké cibule, 3 stroužky česneku, 50 g rajčat, 2 šálky vařené cizrny, 2 lžíce petrželky, sůl, čerstvě umletý pepř
Lilek oloupeme, rozkrájíme na kolečka, osolíme a necháme ½ hodiny stát. Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Rajčata spaříme, oloupeme a nahrubo posekáme. Kolečka lilků opláchneme a osušíme. Na oleji je opečeme dozlatova, dokud nezměknou. Nemícháme. Pak lilky z pánve vyjmeme, dáme do ní cibuli, kterou zesklovatíme. Pak přidáme rajčata a 5 minut společně podusíme. Do pánve přidáme cizrnu a lilek, promícháme a dusíme dalších 5 minut. Směs dáme zapéct na 20 minut. Nakonec posypeme petrželkou.


Lilky pečené s jogurtem
4 menší, ale zralé lilky, hladká mouka, olej na smažení, sůl
na omáčku: 200 ml bílého jogurtu, 100 ml kysané smetany, 3 stroužky česneku, 2 lžíce sekané petrželky, pažitky nebo kopru, sůl, pepř
Omyté lilky pokrájejte na 1 cm silná kolečka, osolené nechte 30 minut vypotit. Opláchněte, osušte, poprašte moukou a pomalu dozlatova opečte na trošce oleje po obou stranách. Než se opečou, připravte omáčku smícháním smetany a jogurtu, dochuťte kořením a česnekem. Lilky podávejte podle libosti teplé, či vychladlé přelité omáčkou. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo nebo chléb

Babucha — 14. 8. 2006 11:01

V tomtho receptu je i maso :supr::

Plněné lilky /pro 4 osoby/

4 lilky, sůl, mletý pepř, 6 lžic oleje, 30 g cibule, 1 stroužek česneku, 100 g mletého vepřového masa, 100 g šunky, 50 g slaniny, 100 g vařené rýže, 1 lžíce sekané petrželky, 4 lžíce strouhaného čedaru, 0,3 l rajské omáčky, máslo na vymaštění, špetka bazalky

Oprané lilky rozpůlíme podélně a na 3 lžících oleje opečeme v horké troubě 5-7 minut. Z lilků opatrně vydlabeme dužninu. Na pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme nakrájenou cibuli, utřený česnek, mleté vepřové maso, drobně nakrájenou šunku a slaninu, osolíme, opepříme, přidáme bazalku a krátce opečeme. Dužninu z lilků usekáme, přidáme k mletému masu a podusíme asi 10 minut. Odstavíme z ohně, necháme vychladnout. Potom přimícháme vařenou rýži, sekanou petrželku, 2 lžíce strouhaného sýra a vše spojíme trochou rajské omáčky. Dobře promíchanou směsí naplníme vydlabané lilky a klademe je do máslem vymazané ohnivzdorné misky. Takto upravené lilky podlijeme zbytkem rajské omáčky, posypeme zbylým strouhaným sýrem a zapékáme v horké troubě 20 minut.

vEruska — 14. 8. 2006 11:38

z toho co píšeš by se dala udělat zajímavá omáčka na těstoviny - lilky pokrájené na kostičky podusit na troše olivového oleje, osolit, opepřit, přidat třeba plechovku drcených rajčat nebo rajčata čerstvá, trochu česneku a nechat dusit. Pak bych přihodila na kousky roztrhanou mozzarelu a dochutila kořením dle libosti - hodí se oregano, troška majoránky, zkusila bych kapku worcesterové omáčky...

vEruska, FoodLife.cz http://www.fodlife.cz

suzy — 14. 8. 2006 12:15

Holky dekuju za prima tipy.bohuzel nez ste napsaly byla jsem nucena neco najit na netu.Ale stejne je vsechno hodne podobny,takze jsem nakonec inprovizovala a udelala jsem si doma to co bylo ,k tomu bramborovou kasi a muzu rict ze je to tak uzasny az mlaskam. ;) Priprava me trvala tak 30minutek ,zapikani taky ale je to mnam mnam.coz jsem od sebe ani necekala ;)