kaťulle — 10. 8. 2006 11:20

ahoj ,
chtěla bych vás moc moc poprosit o radu. Máme asi dvouletou kočičku domácí a ročního perského kocourka.  Problém je v tom že od té doby co jsme si kocourka pořídili tak kočka nechce chodit na kočičí záchod a kálí nám občas na koberec pod postel :grater: :( 
Nevíte jak jí to odnaučit nebo neexistuje nějakj přípravek který se třeba nastrříka a kočka tam nechodí?
Děkuju moc budu vděčná za jakoukoli odpověd.

Zlata — 10. 8. 2006 12:46

Kočička má zřejmě pocit,že ten vetřelec nemá v JEJÍM záchodku co dělat,vadí jí jeho pro ni cizí pachy.A když už nemůže vydržet,tak udělá potřebu kde se dá jinde.Já osobně bych pořídila každému zvířátku vlastní záchod a zkraje hlídala,aby doopravdy používali jen ten svůj.Také je docela možné,že ji kocourek při konání potřeby vyrušil a čičina z toho má trauma.Třebas naše kočička je na to velmi háklivá,takže jsme jí pořídili WC s budkou,aby měla soukromí.
Přípravky na odpuzování mají v každém zverimexu.

Nela — 10. 8. 2006 16:22

Já bych taky pořídila záchodky dva. Je na svůj zvyklá a kočky mají přece svoji hlavu.  Taky se dá ve zverimexu koupit přípravek a nastříkat ho přímo do toho záchodku, jí to bude vonět a prostě půjde tam.

Goofy — 8. 1. 2007 23:44

Se spreji pro odpuzování nemám moc dobré zkušenosti. Jak které zvířátko na to reaguje. Ja se snažím, když se něco takového stane, spíše se zbavit pachu po moči ať to neláká k přeznačkování. Používám k tomu Likvidátor pachu. Doporučil mi ho veterinář. Osvědčil se, ale je nutné domokra zastříkat koberec aby se tekutina dostala tam kam moč ( i do spodních vrstev) pak koberec nepáchne. Více o tom na www.likvidatorpachu.cz ,pošlou i na dobírku. :jojo: