Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 31. 1. 2006 13:13

maya
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 706

Římský hrnec

Ahoj, zdravím všechny "kuchyňkáře". Jsem čersvtou majitelkou římského hrnce a ještě jsem ho nevyzkoušela. Myslím, že určitě už s ním tady někdo svoje zkušenosti máte. Prosím, mohli byste mi poradit nějaký dobrý recept? Nezkoušeli jste v něm někdo např. i péct buchty - prý to jde? A ještě mám otázku k čištění: pokud budu péct např. maso s tukem, nezůstane potom hrnec natrvalo mastný, když se na něj nesmějí používat odmašovací prostředky? Moc děkuju za Vaše odpovědi.

Není tady

 

#2 1. 2. 2006 10:13

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1093

Re: Římský hrnec

Tak to by mě také zajímalo!Římský hrnec už mi leží 3 roky ve skříni.Také jsem měla obavy z usazené mastnoty.smile

Není tady

 

#3 1. 2. 2006 10:34

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 7512

Re: Římský hrnec

Není tady

 

#4 1. 2. 2006 13:27

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1093

Re: Římský hrnec

Cilko dík.Zítra ho tedy vybalím ,namočím,cosi v něm uklohním,a pokud by náhodou
nešel umýt od mastnoty/co s ním/?Hodím ho do sklepa.

Není tady

 

#5 1. 2. 2006 15:19

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 7512

Re: Římský hrnec

To nevím, ale pokud se nesmí mýt v žádném odmašovacím prostředku a př tom se má namáčet, tak to asi nebude tak zlý...
Logicky... Dělalo v něm spousta generací a přežil až do dneška, tak to asi není na závadu.
Doma ho nemám, jen usuzuji....

Není tady

 

#6 1. 2. 2006 15:28

Fanny
♥♥-----
Místo: Praha
Registrovaný: 18. 1. 2006
Příspěvky: 30

Re: Římský hrnec

Římský hrnec používám a jsem s ním nadmíru spokojená. Maso je daleko křehčí. S mastnotou nikdy nebyla potíž,
hrnec se normálně i bez saponátu umyl. Jinak POZOR při použití. Musí se dávat do STUDENÉ trouby.

Není tady

 

#7 1. 2. 2006 17:16

maya
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 706

Re: Římský hrnec

Cilko, Fanny, díky za rady, zkusím to a uvidím, určitě to nějak fungovat musí smile

Není tady

 

#8 4. 2. 2006 13:23

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Registrovaný: 20. 1. 2006
Příspěvky: 17441
Web

Re: Římský hrnec

Já hrnec vytřu ubrouskem a nechám odmočit a mastný není.

Jinak dám na dno na kolečka nakrájené brambory posypané kmínem, na to porek (nebo cibuli) a na vrch na nudličky nakrájené maso předem naložené v oleji a koření. Přiklopím, dám do studené trouby a peču při 200°C. Od vyhřatí cca 1,5 hod (vepřové - kuřecímu stačí méně)


http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

 

#9 6. 2. 2006 8:47

Janucha
♥♥-----
Registrovaný: 30. 1. 2006
Příspěvky: 80

Re: Římský hrnec

Římský hrnec používám pravidelně, je úžasný smile Peče krásně křupavě a šavnatě

Není tady

 

#10 8. 2. 2006 11:10

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Registrovaný: 20. 1. 2006
Příspěvky: 17441
Web

Re: Římský hrnec

To Janucha
Tak se prosím poděl o receptíky

Mimochodem zkoušela jsem z toho odkazu od cilky kuře alá bažant a  bylo to moooc dobrý.
Jen se ta pani asi překlepla, protože se hrnec dává vždy do studené trouby. A za cca 80 min od vyhřátí se kuřátko jen rozsejpalo big_smile


http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

 

#11 29. 5. 2006 12:23

Venus
Host

Re: Římský hrnec

Dno římského hrnce, který vymažu sádlem, pokladu nakolečka nakrájenou cibuli (tlusté 1 cm), na to pokladu 1 pytlík kyselého zelí (trochu vymačkat), na to dále pokladu 1 cm kolečka syrových brambor, ty osolit a  pokmínovat. A nakonec pokladu osolené a pokmínované kuře nakrájené na čtvrtky a vše se peče.... Máte tak celé jídlo udělané najednou ...

 

#12 31. 5. 2006 13:56

1Marie
♥♥♥----
Registrovaný: 16. 3. 2006
Příspěvky: 198

Re: Římský hrnec

Oblíbené jídlo z římského hrnce: do předem namočeného hrnce dám nakrájené brambory, mrkev, porek, maso vepřové nebo kuřecí nebo hovězí - prostě, co dům dá. Posolím, pokmínuju,opepřím, někdy přidám oregáno a bazalku - to když přidávám i pokrájené rajče. Zavřu, strčím do troubu a peču asi hodinu a půl. Jídlo je pokaždé trochu jiné - podle toho, co použiju za maso a za zeleninu, ale vždycky je do moc dobré.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů