14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Vero, v té Paříi, to byl ráj na zemi!!
Jen mi vrtá hlavou, kam ta zvěř kakala.....
Upravil(a) Barča (15. 4. 2021 18:54)
Není tady
Barča napsal(a):
Vero, v té Paříi, to byl ráj na zemi!!
Jen mi vrtá hlavou, kam ta zvěř kakala.....
ano, to by mě taky zajímalo
jinak Francouzi jsou velcí milovníci zvířat, potkat paní, která si nesla plastový domeček, kde bylo 6 výřezů, odkud koukaly kočičí hlavy..........la nakoupit, bylo běné
a ty skútry s vysavačem na sběr psích hovínek
ale myslím, e Čei je dohnali, ne-li předdohnali
Není tady
Sehnala jsem "rám" na obraz pro dceru.
Bude to obrovský dar, nejen pro ni, ale aj pro mne!
Není tady
vera napsal(a):
...ale myslím, e Čei je dohnali, ne-li předdohnali
Neříká se náhodou "předehnali"?
Není tady
Velkou radost mi udělal skoro 4 letý čáp Krytof, který se 13. 4. v 18 hodin vrátil ze svého pobytu v Senegalu do Polic u Horovského Týna na Domalicku. Obdivuhodný pták! Je zajímavé si prohlédnout jeho trasu. Při cestě tam třeba letěl přímo nad Madridem, při zpáteční čekal u Gibraltaru na dobrý vítr. Zajímalo by mě, jestli přezimoval v Africe 3 krát, nebo jestli je moné , e by se vrátil u ze svého 4. "výletu".
KUKAJ.SK
kukaj.sk
Upravil(a) vrabčák (17. 4. 2021 21:35)
Není tady
Ano. Jsou to věci důleitějí, ne kovid!. Velmi!
Není tady
Jak pro koho. Ti, kteří s ním bojují či bojovali v nemocnicích, a u zdravotníci nebo pacienti, ti, kteří o někoho blízkého přili, to určitě vidí jinak...
Není tady
Dnes mi udělal radost domácí kynutý meruňkový koláč. Veliký jako talíř. Nejdřív jsem na návtěvě dělala drahoty, e jako jen ochutnám, e stačí jen kousek odkrojit, nesním celý, je toho moc... a podobné řeči
Během klábosení jsem ten koláč snědla celý! Nechápu. Porce pro dva a já pořád mohla Měla jsem v sobě od rána jen dvě kávy a jogurt, ale stejně... Meruňky jsou dobrota.
Není tady
Kdy má člověk hlad a má přímo před sebou takovou dobrotu...
Není tady
Dnes se raduji..................vyráím na milovanou Vysočinu
Není tady
Na Devět skal?
Není tady
Petře, zná Passifloru caeruleru? Dostala jsem ji od dcer, má pro mně radu, jak se o ni starat, aby měla ty krásné květy?
Zatím vypadá jako chmel kříený canabisem.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Na Devět skal?
hm................bohuel ne
do Straku................to není ta pravá Vysočina, ale aspoň něco
ale koukám na počasí, na Nory.............má tam vytrvale pret, beru detník...........uvidíme
cestou se stavujeme v Tinově............v podnikové prodejně Steinhausera.............Globus má maso mnohem lepí, ale je to zajíďka
kupujeme uzená ebra, ale já dnes u ne............představa mastného kastrólu mě děsí.....to je tak na zimu
minule jedna nae turistka koupila jen kosti, její otec byl soukromý řezník a ona pamatuje, jak zabíjeli na dvoře býka a bourali
tak je znalá.......koupila 3 druhy......a prý to byl skvostný vývar...........nechala je 20 minut opéct a pak 4 hod. pomalu vařila
jestli si vzpomenu, jaké to byly..............dám vědět
Není tady
vera napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Na Devět skal?
hm................bohuel ne
do Straku................to není ta pravá Vysočina, ale aspoň něco
ale koukám na počasí, na Nory.............má tam vytrvale pret, beru detník...........uvidíme
cestou se stavujeme v Tinově............v podnikové prodejně Steinhausera.............Globus má maso mnohem lepí, ale je to zajíďka
kupujeme uzená ebra, ale já dnes u ne............představa mastného kastrólu mě děsí.....to je tak na zimu
minule jedna nae turistka koupila jen kosti, její otec byl soukromý řezník a ona pamatuje, jak zabíjeli na dvoře býka a bourali
tak je znalá.......koupila 3 druhy......a prý to byl skvostný vývar...........nechala je 20 minut opéct a pak 4 hod. pomalu vařila
jestli si vzpomenu, jaké to byly..............dám vědět
To bys mě moc potěila, kdyby sis vzpomněla a napsala. Pečuji o starého tátu, snaím se vybalancovat bílkoviny vývary, tak bych je ráda co nejlepí.
Není tady
Barča napsal(a):
... snaím se vybalancovat bílkoviny vývary, tak bych je ráda co nejlepí.
Hlavně se z toho nesmí sundavat to bílé, co vypadá jako "nechutný povlak". Protoe to ony (bílkoviny) právě jsou. Musí se to nějak zakamuflovat, schovat, aby to vypadalo a chutnalo zdravě...
Není tady
rina napsal(a):
Petře, zná Passifloru caeruleru? Dostala jsem ji od dcer, má pro mně radu, jak se o ni starat, aby měla ty krásné květy?
Zatím vypadá jako chmel kříený canabisem.
Mám dvě, na jaře na zahradu, jedna roste fantasticky, dva metry výhony a spoustu květů. Ta druhá jetě nekvetla, taky stará, pokud nepokvete ani letos tak půjde do popelnice. Chce to samozřejmě hnojivo. Tak dvakrát za měsíc.
Není tady
Ok, dik za radu.
Není tady
To je tedy binec. Neschopní mutí. Holky, tedy jen některé místní, tak si uívejte.
Dámy vysílají pětkrát více sexuálních signálů ne pánové. Jaké jsou ty opravdu zaručené enské zbraně?
Svádění je jistá forma umění. Někdo má k němu předpoklady od přírody a někdo zkrátka neví, jak na to. Natěstí existují enské zbraně, které si můete osvojit a díky nim mue zaujmout...
https://styl.magazinplus.cz/1628-damy-v … brane.html
Není tady
Barča napsal(a):
vera napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Na Devět skal?
hm................bohuel ne
do Straku................to není ta pravá Vysočina, ale aspoň něco
ale koukám na počasí, na Nory.............má tam vytrvale pret, beru detník...........uvidíme
cestou se stavujeme v Tinově............v podnikové prodejně Steinhausera.............Globus má maso mnohem lepí, ale je to zajíďka
kupujeme uzená ebra, ale já dnes u ne............představa mastného kastrólu mě děsí.....to je tak na zimu
minule jedna nae turistka koupila jen kosti, její otec byl soukromý řezník a ona pamatuje, jak zabíjeli na dvoře býka a bourali
tak je znalá.......koupila 3 druhy......a prý to byl skvostný vývar...........nechala je 20 minut opéct a pak 4 hod. pomalu vařila
jestli si vzpomenu, jaké to byly..............dám vědětTo bys mě moc potěila, kdyby sis vzpomněla a napsala. Pečuji o starého tátu, snaím se vybalancovat bílkoviny vývary, tak bych je ráda co nejlepí.
Barčo, zkus Nutridrinky a nebo bílkovinný práek Profifar (snad si ten název pamatuji). Dávali jsme to naemu tátovi.
Není tady
Není tady
Dík. Mně Nutridrinky přijdou nechutné (staříkovi taky), tak nejsem schopná mu je servírovat dostatečně přesvědčivě. A kdy jí, respektive pije bujóny, tak mi to přijde v pořádku. Taky si můe vybarvit modré okénko v pitném reimu.
Není tady
Opět jsem dostala moc ovoce a zeleniny...
Není tady
Zítra opět proběhne potravinová sbírka. Moná to někomu uniklo.
Jestli můete a chcete přispět, tady je odkaz: https://www.sbirkapotravin.cz/
Sladkostí bývá nadbytek (zubních past a kartáčků méně). Pleny, vloky, toaletní papír. Pro větinu lidí banality...
Není tady
V úterý 27. 4. od 20 hodin bude na Klasiku FM Koncert bez smokingu na počest Astora Piazzoly. Hrát budou: Václav Hudeček, Ivo Kahánek - klavír, Ladislav Horák - bandoneon a dalí.
Koncert i pro diváky by měl být 19. 4. 2022.
Není tady
Blossom opět s vámi napsal(a):
Barča napsal(a):
vera napsal(a):
hm................bohuel ne
do Straku................to není ta pravá Vysočina, ale aspoň něco
ale koukám na počasí, na Nory.............má tam vytrvale pret, beru detník...........uvidíme
cestou se stavujeme v Tinově............v podnikové prodejně Steinhausera.............Globus má maso mnohem lepí, ale je to zajíďka
kupujeme uzená ebra, ale já dnes u ne............představa mastného kastrólu mě děsí.....to je tak na zimu
minule jedna nae turistka koupila jen kosti, její otec byl soukromý řezník a ona pamatuje, jak zabíjeli na dvoře býka a bourali
tak je znalá.......koupila 3 druhy......a prý to byl skvostný vývar...........nechala je 20 minut opéct a pak 4 hod. pomalu vařila
jestli si vzpomenu, jaké to byly..............dám vědětTo bys mě moc potěila, kdyby sis vzpomněla a napsala. Pečuji o starého tátu, snaím se vybalancovat bílkoviny vývary, tak bych je ráda co nejlepí.
Barčo, zkus Nutridrinky a nebo bílkovinný práek Profifar (snad si ten název pamatuji). Dávali jsme to naemu tátovi.
Kosti jsem nekoupila, byly oschlé, nevábné a kuchařinka vývarů tentokrát nebyla.....
ale prý to mohou být jakékoliv kosti, nejlépe hovězí, 15 minut péct nasucho v troubě, přendat do studené vody + sůl, koření, zelenina atd.......a 4 hodiny pomalu vařit.......no
Není tady