14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Dánsko jako první země na světě zavedlo daň z tuků v potravinách - máslo je nyní draí o celých 16 dánských korun - a slibuje si od toho zlepení zdravotního stavu obyvatel, Norsko zase trápí nedostatek másla a jednou z příčin můe být stoupající oblíbenost Atkinsovy, neboli tukové diety. Je lepí tedy zásobovat nae tělo ivočiným tukem obsahující cholesterol, nebo rostlinnými tuky, které se chuově máslu těko vyrovnají? Je pravé máslo opravdu tak nezdravé, jak se tvrdí? Čemu dáváte přednost? A dokáete se v nabídce másel a margarínů v obchodech vyznat?
Není tady
to zlepseni zdravotniho stavu si neslubuji jen v Dansku, ve Fr napriklad zavedly dan na sladke napoje (limonady, colu, fantu..... ) Vseobecne uz nevedi na cem vydelat, tak zavadeji dane na uplny blbiny.
Atkinsonovu dietu neznam, ale jestli je to to, co mam namysli, tak by se meli tuky jist prevazne v zime protoze "hreji".
Spousta lidi preferuje margarin, protoze si mysli, ze je zdravejsi, ale neni to pravda. Margarin obsahuje hodne mastnych kyselin, telu taky dodava cholesterol stejne jako napr. olivovy olej, a reklamy, kde se tvrdi, ze margarin chrani srdce je jenom tahacka na penize, takze ja hlasuju pro maslo. Prav e, nefalsovane. Margarin je taky tuk a kdyz se to s nim prehani, skodi stejne jako to maslo
Není tady
Zorro Mstitel napsal(a):
Dánsko jako první země na světě zavedlo daň z tuků v potravinách - máslo je nyní draí o celých 16 dánských korun - a slibuje si od toho zlepení zdravotního stavu obyvatel, Norsko zase trápí nedostatek másla a jednou z příčin můe být stoupající oblíbenost Atkinsovy, neboli tukové diety. Je lepí tedy zásobovat nae tělo ivočiným tukem obsahující cholesterol, nebo rostlinnými tuky, které se chuově máslu těko vyrovnají? Je pravé máslo opravdu tak nezdravé, jak se tvrdí? Čemu dáváte přednost? A dokáete se v nabídce másel a margarínů v obchodech vyznat?
jedině máslo
Není tady
A to jim ádnej chemik neřek, e ztuením se z nenasycených mastných kyselin stávají vpodstatě nasycené? Mně to teda řek
Take jedině máslo! Já osobně polský, mají ho v Alberu. Jako jediný mi připomíná takový to za dávna, co se jetě prodávalo na váhu, nebo máslo z farmy. A nae zvířata máslo dostávají jako pochoutku u snídaně a kdy není polský, tak se ofrňujou - dokonce i nad německým nebo jaký to bylo, kterým jsem jim mávala před čumákama, jaká e to bude dobrota....
Není tady
nae zvířata máslo dostávají jako pochoutku u snídaně a kdy není polský, tak se ofrňujou
Potvory chlupatý... a my to dlabat musíme, kdy u je to v lednici
Jinak samozřejmě taky máslo... a protoe si tak často nemau, tak máslo z farmářskýho krámku. Radi míň, ale dobrý.
Není tady
Jedině margarín a to pouze z jednoduchého důvodu, e se dá na rozdíl od másla ihned po vyndání z lednice dobře mazat
Není tady
Máslo ! Nač mazat margarín,kterej mi ani nechutná
Není tady
Máslo
Není tady
green napsal(a):
Máslo ! Nač mazat margarín,kterej mi ani nechutná
Přesně tak. Nikdy mi margarín nechutnal.
Není tady
Obojí, ale budu se více vracet k máslu. Tak, jak se vracím k sádlu.
Není tady
Nae učitelka biologie nám říkala, e margaríny jsou větí svinstvo a zátě pro organismus, ne máslo - navzdory té reklamě. A je to jakkoliv, margarín mi chuově nedělá dobře Nedám na máslo dopustit. Nepřeháním to, dávám ho jen do bramborové kae či si s trochou omastím pagety.
Není tady
Četla jsem, e, cituji:
" Margarín byl původně vyroben jako krmivo, po něm měli rychle přibývat krocani. Ty ale místo toho zabíjel. Ovem lidé, kteří předtím vloili do výzkumu vechny své peníze, chtěli aby se jim vrátily, a tak dali hlavy dohromady a uvaovali, co udělat, aby je dostali zpět.
Původně to byla bílá hmota bez chuti a zápachu, take do ni přidali luté barvivo a umělou příchu, a začali to lidem prodávat místo másla." Konec citátu.
Není tady
máslo... ale my spotřebujeme minimum
margaríny nepouívám od doby, kdy jsme se nastěhovali do nového bytu, v zimě, jetě jsme neměli lednici... a tak jsme potraviny náchylné na teplo ukládali na parapet na balkon... bylo cca -10°C, salám na kost, sýr zmrznul, jediné co se dál dalo mazat bez problému na chleba, byla Rama... tehdy jsem si udělala obrázek, co asi za bájo potravina to je a u mi nesmí přes práh
Není tady
Sakura napsal(a):
Nae učitelka biologie nám říkala, e margaríny jsou větí svinstvo a zátě pro organismus, ne máslo - navzdory té reklamě. A je to jakkoliv, margarín mi chuově nedělá dobře Nedám na máslo dopustit. Nepřeháním to, dávám ho jen do bramborové kae či si s trochou omastím pagety.
No a čím si mae pečivo?
Není tady
helena napsal(a):
nae zvířata máslo dostávají jako pochoutku u snídaně a kdy není polský, tak se ofrňujou
Potvory chlupatý... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png a my to dlabat musíme, kdy u je to v lednici http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Jinak samozřejmě taky máslo... a protoe si tak často nemau, tak máslo z farmářskýho krámku. Radi míň, ale dobrý.
Nas pes nezere ani sunku ani vysocinu je videt,ze v tom neni zasne maso.
Není tady
Jedine maslo margarin u nas nikdo nikdy nenajde...
Není tady
jedině margarín. Máslo pouze do bramborové kae a do pečení. Nebudu hodinu čekat, kdy je ztuhnuté.
Do pomazánek dávám margarín. Jen trochu a není tam cítit . JInak není nad chleba s máslem a s marmeládou.
Peču z hery.
Není tady
majkafa napsal(a):
jedině margarín. Máslo pouze do bramborové kae a do pečení. Nebudu hodinu čekat, kdy je ztuhnuté.
Souhlasím , to by mohlo být máslo pozlacené, ale čas čekat ne povolí fakt nemám.
Není tady
Máslo - mám se ráda.
Není tady
máslo, má lepí chu na čemkoli, margarín neboli kunerol mi obě babičky znechutily. A na roztírání stačí nechat na stole či noem nakrabat.
Není tady
Takté jedině máslo. Stejně jako Daphné se mám ráda, take nevidím důvod patlat si na pečivo
po*ně chutnající umělou hmotu.
Není tady
PavlaH napsal(a):
máslo, má lepí chu na čemkoli, margarín neboli kunerol mi obě babičky znechutily. A na roztírání stačí nechat na stole či noem nakrabat.
Asi tak.
Upravil(a) Xsara (25. 1. 2012 22:38)
Není tady
U nás se k jídlu jedině máslo. Párkrát jsem koupila ty levné chemické srač@ky a nakonec jsem to namazala na boty, abych to nevyhodila. Ale leskly se
Není tady