Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 16. 7. 2006 10:54

Rybička
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 13. 1. 2006
Příspěvky: 505

Tortily?

Ahoj všem. Nevíte, jak udělat domácí tortily? Takové ty, jak se pak do nich sroluje spousta dobrot. Mňam mňam. smile Prodávají je už hotové, ale zdají se mi docela drahé. sad Já jsem myslela, že to bude nějaké obyčejné nudlové těsto, ale ještě jsem to nezkoušela. Nevíte?

Není tady

 

#2 16. 7. 2006 12:58

choysia
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 28. 3. 2006
Příspěvky: 5989

Re: Tortily?

Mexická tortilla

1 1/2 hrnku hladké mouky

1 hrnek kukuřičné mouky

1 hrnek teplé vody

Do mísy prosejeme hladkou a kukuřičnou mouku. Uprostřed uděláme důlek a postupně přiléváme teplou vodu. Nožem s plochým ostří vymícháme tuhé těsto a dáme ho na vál posypaný moukou. Těsto zpracováváme asi tři minuty dohladka. Pak ho rozdělíme na díly, podle toho, jak chceme mít tortilly veliké. Díly tence vyválíme na slavě pomoučeném vále (těsto by mělo mít tloušku asi jako list papíru). Ty díly, s nimiž nepracujeme, zabalíme do fólie, aby neosychaly. Nasucho rozehřejeme pánev se silným dnem nebo speciální plochý talíř na přípravu tortill a vložíme jednu placku. Když se začnou okraje stáčet, obrátíme ji na druhou stranu. Pro tepelnou úpravu každé strany stačí několik sekund. Přebytečnou mouku z tortill, která se začne připalovat na dně pánve, vytřeme papírovým ubrouskem.

Tortilly po delším stání změknou. Natrháme je na menší kousky a podáváme s omáčkami na namáčení. Můžeme je také plnit nejrůznějšími náplněmi, nebo svinout jako burritos. V dobře uzavřené nádobě vydrží tortilly čerstvé asi týden. Při podávání je ohřejeme v klasické nebo mikrovlnné troubě. Vyschlé je možno je natrhat nebo nalámat a osmažit dokřupava na sádle nebo oleji. Podávají se stejně jako kukuřičné chipsy k namáčení v omáčce

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů