Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 15. 7. 2006 21:46

kosatka
♥♥♥----
Registrovaný: 6. 4. 2006
Příspěvky: 129

Domácí nudle

Ahoj holky-kuchařky, prozraďte mi prosím, z jaké mouky děláváte domácí nudle. Já z polohrubé, vajíčka a nesolit. Dělám široké i vlasové do polévky.Dají se určitě i z hrubé a slyšela jsem dokonce, že někdo používá i hladkou mouku.To jsem ještě nezkoušela.

Není tady

 

#2 15. 7. 2006 21:52

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči
Registrovaný: 2. 2. 2006
Příspěvky: 15647

Re: Domácí nudle

Já je dělám taky z polohrubé, navíc přidávám trošičku vody. Nesolím.

Není tady

 

#3 15. 7. 2006 22:13

briza3
♥♥♥♥---
Registrovaný: 31. 1. 2006
Příspěvky: 298

Re: Domácí nudle

Hrubá mouka, přidávám tochu vody a také nesolím.
Kynuté těsto na buchty dělám z polohrubé, nebo hladké mouky.

Není tady

 

#4 16. 7. 2006 8:11

Eri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: sever
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 1987

Re: Domácí nudle

U nás se na domácí nudle míchá hrubá s hladkou. A na kynuté buchty používám hrubou míchanou s polohrubou.
Jen nevím, proč na nudle rovnou nevezmu polohrubou. Ale takhle mě to učila babička a nějak to dělám pořád stejně............ asi z úcty k ní. Byla vynikající kuchařka, vařit se učila ve službě u židovky. A tam si žrali! tummenupp

Upravil(a) Eri (16. 7. 2006 8:12)


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

 

#5 16. 7. 2006 8:23

markéta
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Beroun
Registrovaný: 15. 6. 2006
Příspěvky: 16367
Web

Re: Domácí nudle

Eri napsal(a):

U nás se na domácí nudle míchá hrubá s hladkou. A na kynuté buchty používám hrubou míchanou s polohrubou.
Jen nevím, proč na nudle rovnou nevezmu polohrubou. Ale takhle mě to učila babička a nějak to dělám pořád stejně............ asi z úcty k ní. Byla vynikající kuchařka, vařit se učila ve službě u židovky. A tam si žrali! tummenupp

A znᚠten vtip? Novomanželka peče poprvé štrůdl, oba konce ukrojí a strčí do trouby, manžel se jí ptá: proč odkrajuješ ty konce? žena odpoví: maminka mě to tak naučila, tak to tak dělám... Po nějaké době jedou na návštěvu k tchyni, náhodou peče taky štrůdl a ze na ní chvilku kouká a pak se zeptá: Maminko, proč odkrajujete ty konce od štrůdlu? maminka: Ále chlapče, mam malej plech:-))))lollol


http://www.ticker.7910.org/as1cCAv05aB1110NzU1NThkfDk4OTQ1N2pkYnxNYXR0aGlhc2Vr.gif27.09.2008 3320g 51cm  27.09.2009 10120g 80cm
http://www.ticker.7910.org/as1cHw6ag2B1110Nzc3MTE3ZHwyNjQ5MGp8RG9taW5pY2VrIA.gif 26.11.2010 3230g 50cm

Není tady

 

#6 18. 7. 2006 16:26

lady ZP
♥♥♥----
Místo: Praha
Registrovaný: 20. 6. 2006
Příspěvky: 191

Re: Domácí nudle

briza3 napsal(a):

Hrubá mouka, přidávám tochu vody a také nesolím.
Kynuté těsto na buchty dělám z polohrubé, nebo hladké mouky.

Nudle z polohrubé mouky a místo vody přidávám lžíci oleje, hezky se vyválí.


Žít a nechat žít

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů