Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 29. 6. 2006 6:19

kornoutek
♥♥♥♥---
Místo: Střední čechy
Registrovaný: 28. 2. 2006
Příspěvky: 316

Neteř

ahojky, byla bych moc ráda, kdyby jste mi poradili, nebo řekli svůj názor na tento problém.
Mám 15 letou neteř, která je prostě flink, lajdák a ještě ke všemu krade už alespoň 2 roky a nikdo s tím nic nedělá. Dokud kradla peníze jen svým rodičům, mlčela jsem, říkala jsem si že je to jejich věc, když jí ani vynadat neuměli, tak co. Ale oni bydlí s mojí mamkou, která si pokoj před ní zamykala, jenže se jednou neteř dostala ke klíči, nikdo neví jak a nechala si ho skopčit. Teď když mamka byla u nás na víkend, tak se jí neteř dostala do pokoje a ukradla jí větší částku peněz.  Mamka z toho byla na prášky, já taky, protože neteř od jisté doby nesnáším, právě proto jak se chová. Ale teď k mamce jedu  na víkend a nevím, jestli se mám do neteře pustit, nebo to nechat být. Upozorňuji, že brácha ani švagrová jí ani nevynadali, že prý je to zbytečný. Ale já jsem tak naštvaná, že to prostě v sobě neudržím, až jí uvidím. Jak by jste to řešili vy, co by jste udělali??? moc díky


Není tady

 

#2 29. 6. 2006 6:47

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: Neteř

No, minimálně bych berušce sdělila, že je jí 15, je už tudíž trestně odpovědná (ne jako ty 2 roky předtím) a jestli se to bude opakovat, tak to prostě budete řešit přes policii, rodina, nerodina. Možná, že by jí to aspoň trochu zabrzdilo. Asi se s jejími rodiči, mírně řečeno, neshodnete v názoru, ale tady přestává sranda. A maminka a si pořídí lepší zajištění dveří, pro jistotu.


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 

#3 29. 6. 2006 8:17

kornoutek
♥♥♥♥---
Místo: Střední čechy
Registrovaný: 28. 2. 2006
Příspěvky: 316

Re: Neteř

Jo taky mě to napadlo, že jí prostě pohrozím policíí. Co si budou myslet její rodiče, je mi šumafuk, protože švagrovou nemusím, vím, že to je bráchovi líto, co dělá, tedy hlavně že okrádá svojí babičku, ale neudělají prostě vůbec nic. On na to mámě řekl, že neví co jí má říct:-)) síla no...
a nejhorší na tom je, že dělá ostudu, ona byla na dovolené u strejdy, kam jezdili všichni bratránci  a sestřenice několik let jako na chalupu, i já, nikdy se tam nic nestalo, ona tam jednou jela a hned ukradla z peněženky 5000kč strejdovi. Tak jí poslal domů, řekl to mamče, že z toho nechce dělat nějaký kravál. Ale to je právě to, že je to v rodině, nikdo z toho nic nehce dělat a takhkle to dopadá, dokud jí to prochází, tak to bude dělat stále.


Není tady

 

#4 29. 6. 2006 8:35

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: Neteř

Správně píšeš "dokud jí to prochází". Takže se vám všem může smát do očí s vědomím, že se jí nemůže nic stát, protože rodina by to přece nedopustila. Měla bys ji rázně seznámit s tím, že se jí stát může a to dost nepříjemné věci. Navíc ona s tímhle vědomím "nedotknutelnosti" a toho, že jí rodiče nepotrestají, může časem přitvrdit a buď si peníze vynucovat násilím nebo okrást někoho mimo rodinu a tam to bude mnohem horší. Zkus jí říct, že o všem víte a pokud se okamžitě nezmění, budete jednat. Ale pak by to chtělo dodržet - i za cenu rodinné ostudy (nakonec to stejně asi všichni vědí a jen se jim nechce "dělat nepříjemnosti"). Ještě je snad čas na nějakou nápravu, za pár lety by to bylo horší.


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 

#5 29. 6. 2006 9:06

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: Neteř

Souhlasím s holkama, policii na ni. A se chytne za nos, než bude pozdě.

Není tady

 

#6 29. 6. 2006 9:14

briza3
♥♥♥♥---
Registrovaný: 31. 1. 2006
Příspěvky: 298

Re: Neteř

"Rodina nerodina, ostuda neostuda" bohužel to není bez pomoci policie k řešení, potřebuje trošku "klepnout přes prsty". Asi se rodinné vztahy poněkud ochladí, ale nemůžete jí pořád ustupovat a omlouvat jí.

Není tady

 

#7 29. 6. 2006 9:21

kornoutek
♥♥♥♥---
Místo: Střední čechy
Registrovaný: 28. 2. 2006
Příspěvky: 316

Re: Neteř

Jo přesně tak. Naše vztahy se švagrovou a bratrem už tím utrpěli, neteř mi nesmí přes práh domu a její rodiče to nějak neunesly... no ale to nevadí, jejich druhá dcera sem jezdí, brácha taky, tady problém není. Jde mi spíše o to, jestli se vůbec do toho mám plést... říkám si, že mě přímo a mojí rodiny se to netýká, ale jde o mojí mámu a neumím jen tak mlčky přihlížet. A  pak můj manžel zakázal naší holce chodit někam ven s neteří, aby jí nenakazila. To zní strašně, ale náhodou se připlete do nějaký krádeže a neštěstí je na světě...

Upravil(a) kornoutek (29. 6. 2006 9:22)


Není tady

 

#8 29. 6. 2006 10:30

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 3170
Web

Re: Neteř

Podle mě je zasádní problém v tom, že to všichni vědí, ale nikdo nic nedělá a holce to prochází. Podle mě by stačilo dát jí pár facek, uložit domácí vězení a trvat na tom, že ty peníze musí vrátit, a si sežene brigádu nebo cokoliv. Tenhle přístup nedělat vlny a za každou cenu udržet klid v rodině je šílenej. Kdyby někoho nedejbože zabila, tak jí to taky projde ? Pro klid v rodině ?

Být tebou tak po ní tak vyjedu, že to bude týden rozcházet.

Jo a maminka a si vymění zámek.

Není tady

 

#9 29. 6. 2006 12:00

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 6252

Re: Neteř

určitě s tím něco dělej, protože to, že nic neukradla přímo tobě neznamená, že se tě to netýká. K mamince jezdíš, to aby ses bála někde si něco položit, nebo zapomenout. Nenapsalas, čí je bydlení. Pokud maminky, tak bych to řešila i tak, že pokud si neudělají doma pořádek, a se vystěhují.


http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

 

#10 29. 6. 2006 13:24

kornoutek
♥♥♥♥---
Místo: Střední čechy
Registrovaný: 28. 2. 2006
Příspěvky: 316

Re: Neteř

Bydlení je mamky, ona si je tam vzala, protože je vystěhovali z bytu a neměli kde bydlet. A teď toho lituje, několikrát mi to už říkala. Já jí taky říkala, a je vystěhuje, ale ona neche, že by byla sama. A doma to teď je tak, že máma si jen jde do koupelny, nebo na záchod, nebo na balkon a pokoj si zamyká. To je docela síla.  Mamka je v důchodu a ani nikam nemůže, protože neteř je celý dny doma, nechala školy hned v prváku, a na brigádu nikam nechce, tak se fláká doma. A kdyby jí tam nechala samotnou tak má strach aby jí nerozprodala byt. No pěkně se do ní pustím, jen co jiuvidím, to si za rámeček nedá:-))
mamče jsem už novej zámek koupila, je pěkně bezpečnostní, stál 3000kč, tak snad zvládne nápor neteře:-))


Není tady

 

#11 29. 6. 2006 13:36

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: Neteř

No pane jo! To bych teda zkusila být maminkou zapůsobit na bráchu a švagrovou a říct jim jasně, že jestli si věci neurovnají, tak se budou muset vystěhovat. Mají nějaký nárok na byt (nájemní smlouvu třeba)?

Není tady

 

#12 29. 6. 2006 15:27

1Marie
♥♥♥----
Registrovaný: 16. 3. 2006
Příspěvky: 198

Re: Neteř

No podle mě je zásadní otázka - proč to dělá? Je několik možností, buď je nemocná ( ano, kleptomanie se vyskytuje i u dětí) , nebo potřebuje peníze na drogy, nebo se snaží tímhle zoufalým způsobem na sebe upozornit?! Setkala jsem se s podobným případem a pak vyšlo najevo, že holku zneužíval někdo ze širšího příbuzenstva. Nechci tě strašit, ale tyhle věci se dějou. Být Tebou, tak spolknu ten vztek, který teď logicky musíš mít a budu se snažit s holkou promluvit. Nevím, jestli můžeš vyloučit, že je za tím něco vážnějšího. Na místě rodičů bych určitě jednala, hledala radu u psychologa.

Není tady

 

#13 29. 6. 2006 16:33

kornoutek
♥♥♥♥---
Místo: Střední čechy
Registrovaný: 28. 2. 2006
Příspěvky: 316

Re: Neteř

ne žádnou smlouvu nemají, byt je psanej na mamku a ona řekla, že to  na bráchu nepřepíše, protože jsou schopný jí vyhodit.  Akdyby jí nevyhodili, tak stejně skončí na ulici, protože nedávají na nájem, na nic. Všechno platí mamka, protože oni jsou bez peněz. Mají plno půjček, celý výplaty jdou jen na půjčky, zbývají jim 2000 na jídlo.
Ona to dělá proto, že potřebuje peníze na pití a na cigarety, nebo si kupuje hadry, nechává si dělat nehty, atd... chodí s nějakým kolotočářem, který bydlí u kamaráda  a nedělá, takže peníze taky nemá a ona ty peníze cpe do něj a do kamaráda..byla taková už od malička, neříkám, že hned kradla, ale byla strašně drzá, už v první třídě rodiče poslala do prd..., nadávala jim sprostě, oni se tomu smáli jak je to srandovní a když jsem jim řekla, proč si to nechají líbit, tak mi vynadali, že za vším hned něco hledám. pak začala být drzá na moje rodiče, potom časem i na mě, na moje holky, tak jsem jí normálka jednu flákla a ona mi řekla, že jí máma řekla, že mi to má hned vrátit!!! a od té doby švagrovou prostě nemusím...ta holka totiž nemá žádnou výchovu, místo aby se jí máma věnovala, nebo i druhý dceři, tak se válí na gauči a holky posílá ven, jen aby měla klid. a sama se doma jen pěstuje, je věčně před zrcadlem... brácha má na tom taky vinu, protože je to podpantoflák a neumí nic říct a je radši ticho...bojí se, že by ho manželka opustila...


Není tady

 

#14 29. 6. 2006 19:31

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: Neteř

kornoutek: A to by bráchovi švagrová paradoxně pomohla nejvíc, kdyby ho opustila....Já bych fakt začala stanovovat nějaký pravidla o přispívání na nájem a pokud ne - tak sbohem! Je pravda, že maminka se tak vystaví nepříjemnostem a bude považována za tu nejhorší, ale ona už jim neposkytuje jen pomoc, oni ji sprostě zneužívají. A to je rozdíl....K "výchově" tvé švagrové nemám slov...ani se nedá čekat, že tvoje neteř by svoje chování nějak změnila. Byla od mala učená, a urve, co se dá. Co brácha? Proč je takový podpantoflák? A nemohl by se přeci jen nějak pochlapit? (Myslím teda, že řeč na téma "Brácha, ty seš ale nemožnej podpantoflák" by nepomohla....spíš něco citlivějšího...ostatně - dobrá otázka je, proč s takovou ženou je..vím, mají děti, ale to je většinou jen zástěrka pro problém, který cítí ten, který se z nějakého důvodu nechce rozcházet. Myslím, že ty pravé důvody bývají skryty hluboko a že i těm lidem dá hodně práce je najít.)

Není tady

 

#15 30. 6. 2006 6:28

kornoutek
♥♥♥♥---
Místo: Střední čechy
Registrovaný: 28. 2. 2006
Příspěvky: 316

Re: Neteř

No ona by nemohla jen bráchovi ale celé naší rodině:-)) je to strašná ženská, nikdo z rodiny jí nemá rád a to myslím i jkao celé příbuzenstvo. je to strašná fiflena, o rodinu se vůbec nestará, ona jde třeba na odpolední, holky jsou doma, brácha je od rána  v práci í, ale ona se celý dopoledne válí v posteli, vstane hodinu před tím než odejde. A nebyla v obchodě, neuvařila, prostě nic. A holkám řekne, že si tam mají vzít chleba k obědu!!Ale co budou večeřet, jíst přes den, to jí nezajímá...S bráchou jsem se o ní pokoušela mluvit,proč jí nic neřekne, proč jí prostě nevynadá, že to řeci není možný, ale on mi na to řekl, že jsem proti ní zaujatá a že jí nemám ráda.. a mamce pak řekl, že se bojí, že by ho opustila a máma mu na to řekla a klidně jde, že je doma na hov...:-)) Jenže on se bojí že zůstane sám, že už si žádnou nenajde a tak...  a když chce třeba neteři za něco vynadat, nebo jí dá domácí vězení, tak přijde švagrová z opráce a pustí jí ven, jen aby doma měla klid a nemusela se o ní zajímat... to je pak těžký.. taky by mě zajímalo, proč se jí tak drží, proč s ní je..nechápu.


Není tady

 

#16 30. 6. 2006 9:38

pavli
♥♥♥♥♥--
Místo: Valmez
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 713

Re: Neteř

koukám kornoutku, že mᚠspíš problém se švagrovou než s neteří :-)


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10726;104/st/20070315/n/Karin/dt/-6/k/8568/age.png

Není tady

 

#17 2. 7. 2006 18:08

kornoutek
♥♥♥♥---
Místo: Střední čechy
Registrovaný: 28. 2. 2006
Příspěvky: 316

Re: Neteř

Ahojky, tak jsem se vrátila od mámy.. no to bylo něco.. holky, neteř jsem pěkně sprdla, až  brečela, když jsem jí řekla, že jí klidně udám, rodina nerodina... a brácha se švagrovou jenom koukali!! neřekli ani slovo, to jsem se divila...a večer potom si normálně se mnou povídali, vůbec nenadávali. tak jsem zvědavá, jestli ten můj výstup vůbec k něčemu byl:-))


Není tady

 

#18 2. 7. 2006 19:01

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Neteř

Určite bol, tebe sa užavilo, že si niečo urobila, mama videla, že niekedy - aj keď možno len na chvížu - pomôže zakriča a buchnú do stola, a no a ten spratek možno prvý raz v živote narazil a bude nútený/á situáciu apsoň trochu poprežúva.


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů