14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Kdo umí jídlo kterému se říká musaka?Vím e je to mleté maso a brambory,ale nevím co se dává nahoru.Poradíte mi?
Není tady
uvaří se brambory ve slupce, oloupou, nakrájejí na kolečka a ty tvoří základ musaky. Pak na ty brambory dávám cibuli na kolečka, na to orestované mleté okořeněné podle chuti, někdy i papriky a rajčatě, někdy jen rajský protlak, pak zase vrstvu brambor, maso apod. Navrch to zalévám vajíčkem, nebo jen kysanou smetanou event. bílým jogurtem a peču.
Určitě to není orininální recept, ale je to dobré.
Není tady
dzifdayly napsal(a):
Kdo umí jídlo kterému se říká musaka?Vím e je to mleté maso a brambory,ale nevím co se dává nahoru.Poradíte mi?
dávám vrstvu brambor,vrstvu masové směsi(mleté maso na cibulce,sl.+pál.paprika,podusit+česnek,pepř),poslední vrstva brambory,péct do trouby,a jsou brambory měkké zaliji těstíčkem. Těstíčko:1 kysanou smetanu,2vejce,líci hl.mouky a sůl. Je to mňam!! My máme rádi kdy to proteče take dám jetě klidně bílý jogurt.Dobrou chu
Není tady
Tak já dělám musaku takhle:
syrové brambory nakrájím na kolečka, osolím, opepřím a okořením - já mám ráda oregano, dám do zapékací misky. Pouívám silikonové, ale kdy jsou jiné, musí se vymazat. Tak to je první vrstva.
Pak dávám vrstvu z mletého masa - to osmahnu na cibulce, také ochutím, přidám několik lic strouhanky (na 0,5 kg masa asi 2-3 líce) a nechám trochu vychladnout.
Baklaány (nebo se také hodí cukety) nakrájím na kolečka a osmahnu na oleji na pánvi a nechám trochu vykapat. To je dalí vrstva na maso. Tím to také končím.
Zalít omáčkou: do zahřátého mléka cca 250 ml dát l kostku masoxu, zahustit moukou a pak přidám 2-3 loutky, ty tam rozkvrdlám. Z bílků udělám sníh a ten přidám do toho osmahnutého mletého masa.
Take je to vrstva brambor, pak mleté maso, pak baklaány a to celé zalité tou omáčkou, dám do trouby a peču, záleí na bramborech, ostatní je u tak trochu předdělené a na konec jetě posypu sýrem.
Takhle to vypadá dost komplikovaně ale fakt není a zdá se mi to dost podobné musace co jím v Řecku, samozřejmě si netroufnu tvrdit, e je to origo recept. A kdy zbyde jetě na druhý den - no to je mňam mňam.....
Tak hodně zdaru!!
Není tady