14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Vymazat lehce pekáček, nasypat vrstvu ovoce, případně okořenit (jablka skořicí, hruky třeba hřebíčkem), zasypúat vrstvou drobenky, vrazit do vyhřátý trouby a péct, dokud není drobenka zlatá a křupavá.
Dá se dělat i ve třech "patrech" - drobenka, ovoce, drobenka - a jíst teplý, vlaný, studený, se lehačkou, čokoládovou polevou, karamelem...
Kdy má drobenku v mrazáku a ovoce, který není nutný loupat a krájet, je příprava otázkou pěti minut.
Jinak pro kuchtičky líný a nejlínějí jetě tohle (ale já bych to teda vzala do huby jen v nouzi nejvyí )
Upravil(a) helena (21. 2. 2016 18:57)
Není tady
Helo, to vypadá dobře. Kolikrát teď peču jen pro sebe v remosce. Neláme se to moc? Nebo to budu vyjídat lící?
Tu hrnkovou buchtu jsem vyzkouela, ale je to dost hnusné.
Není tady
helena napsal(a):
Vymazat lehce pekáček, nasypat vrstvu ovoce, případně okořenit (jablka skořicí, hruky třeba hřebíčkem), zasypúat vrstvou drobenky, vrazit do vyhřátý trouby a péct, dokud není drobenka zlatá a křupavá.
Dá se dělat i ve třech "patrech" - drobenka, ovoce, drobenka - a jíst teplý, vlaný, studený, se lehačkou, čokoládovou polevou, karamelem...
Kdy má drobenku v mrazáku a ovoce, který není nutný loupat a krájet, je příprava otázkou pěti minut.
Jinak pro kuchtičky líný a nejlínějí http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png jetě tohle (ale já bych to teda vzala do huby jen v nouzi nejvyí http://fora.babinet.cz/img/smilies/roll.png)
https://cdn.3mw.cz/images/thumbs/9e/430 … 3788e7.jpg
jj, crumble
Není tady
Neláme se to moc?
No je to drobenka, take vyloeně pevný těsto jako třeba kynutý to není. Musí bejt o něco tuí ne ta, co se sype na koláč, ale to si musí vyzkouet.
Do tý třípatrový je lepí míň avnatý ovoce, aby se ten spodek nerozpatlal.
crumble
Tak tak...
Upravil(a) helena (21. 2. 2016 19:14)
Není tady
gemi napsal(a):
carpediem napsal(a):
Hraběnčiny řezy:
1 kostka hery,1/2 hrníčku moučkového cukru, 4 vejce, 2 hrníčky polohrubé mouky, 2 balíčky vanilinového cukru, 12 balíčku práku do pečiva, 5 - 6 jablek, 3 - 4 líce strouhaných ořechů
Změklou heru utřít s cukrem a loutky do pěny, přidat mouku s míchanou s vanilinovým cukrem, vypracovat těsto. Třetinu dát zmrznout do lednice. Zbylé dvě třetiny vyválet, urovnat na vymazaný a vysypaný plech, na těsto nasypat strouhaná jablka, posypat strouhanými ořechy a vanilinovým cukrem. Na ochucená jablka rozetřít tuhý sníh z bílků a nahoru nastrouhat těsto ztuhlé v lednici. V mírně vyhřáté troubě péct asi 50 minuttohle je mňamózní, ale není to teda rychlovka ... to u vyaduje krom času i více"pečící" náladu
No, jak nemusím dělat krémy a polevy, je to pro mne rychlovka.
Není tady
Judyna napsal(a):
Helo, to vypadá dobře. Kolikrát teď peču jen pro sebe v remosce. Neláme se to moc? Nebo to budu vyjídat lící?
Tu hrnkovou buchtu jsem vyzkouela, ale je to dost hnusné.
Judy,
a copak jsi jí provedla, e na tebe byla hnusná ?
Není tady
a copak jsi jí provedla
Třebas nechtěla bejt vlněná...
Není tady
helena napsal(a):
Neláme se to moc?
No je to drobenka, take vyloeně pevný těsto jako třeba kynutý to není. Musí bejt o něco tuí ne ta, co se sype na koláč, ale to si musí vyzkouet.
Do tý třípatrový je lepí míň avnatý ovoce, aby se ten spodek nerozpatlal.
crumble
Tak tak...
Jetě mám dotaz: Co kdy sním polovičku jetě teplou?
Není tady
Jetě mám dotaz: Co kdy sním polovičku jetě teplou?
No to se snad neptej mě, ale svýho lučníčku.
(Případně manela... pokud myslí jinou půlku )
Není tady
helena napsal(a):
Jetě mám dotaz: Co kdy sním polovičku jetě teplou?
No to se snad neptej mě, ale svýho lučníčku.
(Případně manela... pokud myslí jinou půlku http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif)
Není tady
gemi napsal(a):
Judyna napsal(a):
Helo, to vypadá dobře. Kolikrát teď peču jen pro sebe v remosce. Neláme se to moc? Nebo to budu vyjídat lící?
Tu hrnkovou buchtu jsem vyzkouela, ale je to dost hnusné.Judy,
a copak jsi jí provedla, e na tebe byla hnusná ?
Jejda, tady dolo asi k mýlce. Já to blbě napsala - hrnkovou buchtu dělám často - i hrnkové bábovky a jsou moc dobré. Taky jen lehce zamíchám vařečkou....
Já měla na mysli tu buchtu - koláček do hrníčku, její obrázek sen dala Hela - ta je fakt dost hnusná, i kdy jsem nas ni byla hodná.
Není tady
gemi napsal(a):
Evo,Ručně je to asi i rychlejí, (je to za 2-3 minuty zamíchané) , ne skládat mixer, ale i v něm to zamíchat jde, stačí jen krátce, ne tak dlouho jako třeba třené těsto...
pokud ale má potíe s rukama- klouby, apod. - tak bych to svěřila radi stroji
Děkuji za odpověď.
Já mám robot pořád na lince, take nic neskládám a k mytí je tam jen mísa a lehací metlice. Mísu bych myla i při ručním míchání. Take je to v pohodě a rychlé.
Moje rychlé a osvědčené je dávný recept z receptáře, kde se zpracují i staré kompoty.
"up up bába"
30 dkg moučkového cukru, 4 vejce, 1,5 dl oleje, 2 polévkové líce kakaa, 40 dkg polohrubé mouky, 1 práek do pečiva, 1 sklenice (3/4 l) jakéhokoliv kompotu i s nálevem, větí ovoce nakrájet.
Ve se smíchá v míse anebo vylehá v robotu, naleje do vysokéko vymazaného a vysypaného plechu a upeče. Po upečení se můe polít čokoládovou polevou a posypat kokosem anebo sekanými ořechy. Je to výborné i bez polevy.
Není tady
gemi napsal(a):
vrabčák napsal(a):
Gemi, díky, to se mi zrovna hodí. Zítra jdu na to.
to jsem ráda, tak a chutná ...
Gemi, byla fakt výborná. A taky rychlá a "bez nádobí".
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Holky, díky za tipy, něco vyberu a zítra upeču, klidně dávejte dalí, inspirace není nikdy dost.
Erem, nemá recept na tu citrónovou bábovku?
Gemi, hrnkovky jsou značka ideál
Rosi, tvaroník by taky nebyl patný, tvaroh miluju.
CITRONOVA BABOVKA
125 g tuku (polovina hery, másla)
4 vajíčka
20 dkg cukru krupice
vanilkový cukr
4 líce oleje
2 líce rumu
kůra a áva z jednoho citronu
0,2 dl studené vody
40 dkg polohrubé mouky
prdopeč
tuk a mouka na vysypání formy
Upravil(a) eremuruss (22. 2. 2016 7:57)
Není tady
Včera jsem spáchala dalí rychlovku - přiznávám bez mučení, e jsem listové těsto koupila, tolik času fakt nemám.
Z jednoho byl normální jablečný závin, z druhého tvarohové átečky s trochou (pro změnu domácí ) meruňkové marmelády.
Byla to rychlovka, ovem nadzvukovou rychlostí to taky mizí.
Není tady
Byla to rychlovka, ovem nadzvukovou rychlostí to taky mizí.
Myslí, e kdybys dle Magdalény Dobromily třičtvrtě hodinky třela loutky s cukrem, hodinu zapracovávala máslo a pětkrát za sebou překládala, mizelo by te stejně tak pomalu?
Není tady
helena napsal(a):
Byla to rychlovka, ovem nadzvukovou rychlostí to taky mizí.
Myslí, e kdybys dle Magdalény Dobromily třičtvrtě hodinky třela loutky s cukrem, hodinu zapracovávala máslo a pětkrát za sebou překládala, mizelo by te stejně tak pomalu? http://fora.babinet.cz/img/smilies/va.gifhttp://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Tak to mě fakt nenapadlo, ale třebas to jednou, a nebudu vědět co roupama, zkusím.
Pak dám vědět, jak to dopadlo.
Upravil(a) modrovous (3. 3. 2016 9:37)
Není tady
a nebudu vědět co roupama = a budu v důchodu = "a opadá listí z dubu"
Není tady