Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 24. 10. 2014 19:22

KarinSněhobílá
♥------
Registrovaný: 4. 5. 2014
Příspěvky: 2

Konec přátelství

Ukončili by jste přátelství z Vš,kvůli tomu že se s dotyčným delší dobu nevidíte? Kamarádka si mě smazala z FB a napsala,že už nejsme kamarádky,proto že si nepíšem. Já jsem jí jednou zapomněla odpovědět, jinak reaguji když potřebuje. Neudělala jsem to schválně, mám toho strašně moc v práci (vedu jednoduché i podvojné účto 2 společností, skladovou evidenci, pomáhám zásobovat a obsluhovat prodejnu. Není to tak,že bych s ní nechtěla jít, ale bohužel nezvládám jsme firma s 100 mil obratem a je nás na její provoz jen 5. Ted mě čeká daňová kontrola za všechny roky existence, jsem z toho docela zoufalá a nevím kam dřív skočit.
S kamarádkou jsme toho na VŠ docela dost prožily, navzájem si pomáhaly ve studiu a podporovaly. Je mi to líto, ale pokud to takhle vidí, nedá se nic dělat a přijímám to jako fakt.

Není tady

 

#2 24. 10. 2014 21:00

sandra
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 2784

Re: Konec přátelství

Karin, to není kamarádka, pokud očekává, že jí odepíšeš okamžitě a nerespektuje, že mᚠtaky svůj život, svoje povinnosti. Pokud nešlo o zásadní zprávu typu "nemám kde večer přespat, můžu spát u tebe?" - což si myslím, že by stejně asi neřešila přes FB - tak je to z její strany přehnaná reakce. Pokud přátelství s tebou podminuje reakční dobou v rozsahu x minut, tak jsi opravdu o nic zásadního nepřišla. Chápu, že tě to mrzí, ale proste je na čase jít dál. A kdo ví, třeba se kamarádka umoudří, zjistí, že to była blbost a kontakt obnovíte.
Pokud to vezmu ze svojí zkušenosti, tak kdybych se měla přestat bavit s każdym, kdo neraguje na moje zprávy na FB v rozsahu hodin, tak bych tam němela za kamaráda skoro nikoho big_smilebig_smile

Není tady

 

#3 3. 12. 2014 15:29

babinetka211
♥♥-----
Registrovaný: 8. 9. 2014
Příspěvky: 37

Re: Konec přátelství

Taky já napíši, jak to vidím. Byla jsem v obdobné situaci. Já, blbá naivní..., kamarádka taky účtařka. Byly jsme spolu na SŠ, pak na VŠ, kde jsme spolu přes tři roky bydlely. Co škola skončila, tak nebýt mě, je ticho po pěšině. Kdysi jsem ji kontaktovala často, jestli někde nezajdeme, jak se má, atd. Ale jak píšete Vy, asi měla hodně povinností, pořád bylo něco důležitějšího...Teď už jsme ze školy 8 let, občas to ještě zkusím, zavolám, napíšu, ale už ani nemá slušnost se ozvat. Takže to neřeším. Bylo mi to hodně líto, ale také vím, že ta osoba se dost změnila, i když si to nechce připustit. Změna prostředí, pracovní morálka i styky s jinými lidmi "na úrovni" ji posunuly jinam. Nechci to lámat přes koleno, ale ani na sebe nechat "plivat" . Nemyslím si, že jsem něco méně a nemusím se ani podle toho chovat. Jsem prostě takový blbec, co pořád dává šance. Teď už to neřeším, ale také vím, že kdyby ona potřebovala, už tu pro ni nebudu.

Snad Vám těchto pár řádků k něčemu pomůže.

Já vím, že je nutné chápat, že ne vždy má člověk čas odepsat nebo ozvat se hned, ale měl by, když ne hned, alespoň později...Možná kamarádka prožívá smutek, rozčarování, možná je sobec a možná se v danou chvíli cítila zle a potřebovala pomoc někoho, koho považovala za přítele. Ale pokud říkáte, že je to tak, že když potřebuje, jste tu pro ni a bojkotovala vᚠ"přátelský" vztah kvůli tomu, že jste ji jedenkrát neodepsala, je to možná jen sobecký člověk, který si potřebuje  za každou cenu něco vydupat. V tom případě je asi lepší smířit se s faktem, že nebudete v kamarádském vztahu pokračovat.

Není tady

 

#4 4. 12. 2014 0:07

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Konec přátelství

je otázka, ako to bolo priatežstvo... to staré ti nikto nezoberie, ale v súčasnosti to vidím skôr na také to povrchné "sociálnosieové" pseudokamarátstvo ako na hlboké priatežstvo. Žiadna vežká škoda, povedala by som.


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů