Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#176 29. 10. 2014 23:13

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Jak začít důvěřovat

gymnasión napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

Mně se líbí, jak napíšu něco nejednoznačného a pak z toho tady vznikne debata téměř na nože wink
Ono to stejně asi nepomůže, ale zkusím to vysvětlit: když je něco hodně bolestného, tak ty emoce potlačuji, abych to necítila. Pak se to snažím přijmout RUŠkou, ale když je to hodně bolestné, tak ty emoce prostě necítím,. Jsou potlačené, aby mi neublížiliy. A ani silou vlastní vůle je nedokážu pustit. Proto mi to přijímání nefunguje, nebo základem je naplno ty emoce prožít a když to neprožiju, nevyčistím to a nepomůže mi to.

A já jsem ráda, žes zobrazila svůj pohled. Díkes

Douška 1: To, co píšeš, si myslím, mělo padnout už dávno, pak bych takhle netrojčila lol.

Douška 2: A jak pravila jedna zkušená žena: "Když něco nemůžeš unést, tak jen pootevři dveře a zas je přibouchni. A dělej to tak dlouho, až budou moci zůstat otevřené.."
Ale stejně si rejpnu směrem k RUŠkařům, že mi ta metoda připadá zbytečně razantní a jak psala Kulička, dochází pak k nerovnoměrnostem a výkyvům v celkovém vývoji.

Douška 3: Jinej moudrej muž, tibetskej mistr, pravil, že se věci musí dlouho vařit, než jsou poživatelné...

Douška 4: Možná by stálo za úvahu ještě toto: snahou "prožít" emoce se člověk vystavuje tomu, že ty emoce spíš živí, než by se s nimi vypořádával. A rozlišit, kdy jde o "znovuprožití" a kdy jde o zbytečné živení a přilévání do ohně, může být nesnadný úkol... Což zastánci razantních terapií někdy nevidí, někdy to zne-  a využívají, někdy s tím umějí zacházet. Ale to už je kus vod kusu

Na emócie poznám trochu inú metódu, ale bez osobného výkladu (najlepšie človeka, čo ju robí a naozaj jej rozumie) nemá vežmi význam rozobera ju. Inak - ak a niečo trápi, otravuje, vracia sa, tak na tom treba pracova, lebo inak sa to usadí vo forme telesnej bolesti alebo choroby a otravuje, kým si to človek konečne nevšimne, neuvedomí (alebo nezomrie, ak je príliš tvrdohlavý sjuk ).


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#177 29. 10. 2014 23:19

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Jak začít důvěřovat

Napíšem len tožko: veža emócií, aj (alebo hlavne) negatívnych, sú len programy z detstva, prípadne od predkov; čiže - môj existenčný strach ani nemusí by môj vlastný, ale naučený/odovzdaný existenčný strach babičky, ktorá zažila vlastne dve svetové vojny... a na takej alebo onakej úrovni to (nevedome) odovzdáva ďalej svojim potomkom.


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#178 30. 10. 2014 8:43

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 8. 9. 2006
Příspěvky: 16397
Web

Re: Jak začít důvěřovat

Selima napsal(a):

Napíšem len tožko: veža emócií, aj (alebo hlavne) negatívnych, sú len programy z detstva, prípadne od predkov; čiže - môj existenčný strach ani nemusí by môj vlastný, ale naučený/odovzdaný existenčný strach babičky, ktorá zažila vlastne dve svetové vojny... a na takej alebo onakej úrovni to (nevedome) odovzdáva ďalej svojim potomkom.

To je jedna z mnoha moznosti. A strach sice muze byt babicky, ale nejak nalozit s nim musime my ... Stejne jako s dalsimi pocity a emocemi, ktere mohou mit puvod uplne nekde jinde.

Mozna je dobre zacit sledovanim kdy, kde a za jakych okolnosti se v nas emoce probouzi, a proc zrovna urcite emoce vnimame negativne ... Neni to tak uplne jednoduche, protoze ta cast mozku, ktera ma emoce na starosti, je starsi nez cast, kterou myslime, a patrne z toho duvodu jsou emoce rychlejsi, nez myslenky. Ale jeste rychlejsi, nez emoce, je telo a jeho signaly ... A kdyz tedy nejakou dobu jen sledujeme, jak nam to v te hlave srotuje, tak jsme schopni i vypozorovat, jake telesne signaly predchazi urcite emoci (poceni, svedeni, tlak kolem zaludku a pod. ...) ... ve chvili, kdy se naucime zachytit emoci v zarodku, muzeme ji zpracovat (procitit) rychleji, snadneji a efektivneji, nez kdyz ji nechame propuknout v plne sile....

Myslim, ze tim je dobre zacit ... Je to sice beh na delsi trat, ale kdyz to clovek zvladne, bude se mu lepe nakladat i s kostlivci ve skrini ...


"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

 

#179 30. 10. 2014 8:59

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Registrovaný: 30. 11. 2006
Příspěvky: 4741
Web

Re: Jak začít důvěřovat

Selima napsal(a):

gymnasión napsal(a):

Selima napsal(a):


A prečo sa schovávaš za druhých - a ešte ich mᚠza blbov, ktorí si nevšimnú...? Mᚠpocit, že ty si jediný génius, ktorý odhalil nebezpečného protivníka a všetci ostatní sú chudáci idioti, ktorým ty Ó, Vševedúca musíš odhali Pravdu? Nechaj každého dospelého a svojprávneho, nech si myslí čo chce, nie? Ak mᚠproblém s Pan (na čo mᚠsmao právo), tak píš láskavo v prvej osobe a neschovávaj sa za nemenovaných "jiných"....

Pro Sel, Pan a Tulipánku:
Díky Sel.
Fakt jsem se nad Tvým textem zamýšlím. JO, může bejt, i to, co mi píšeš. Nejsem neomylná. Spíš je fajn vystavit vlastní chybu, aby člověk na ni viděl, v čemž mi Tvůj příspěvek opět pomohl.
Ale do práce! smile

Taže příspěvek #103, cituji:
Tulipánka: "[...] jak je to hodně bolavé, prostě nic necítím."
Pandorra: "Za sebe: nic necítit je pěkná blbost. To zavání výrobou citově plochých bytostí.
Ale protože metodu znám, vím, že jsi měla na mysli, že necítíš negativní emoce spojené s konkretním prožitkem, který se udál kdysi v minulosti, tudíž tě vzpomínka na něj už nezraňuje, dovedeš si z něj tedy vzít i to pozitivní - zkušenost, která je tam také obsažena - a nemusíš ho tedy v různých obměnách prožívat stále dokola."

Hm. Mrkni na to:
1/Pan se ani nepokusí zjistit, co se děje, když T. necítí nic. Necítit nic je významná zpráva! Ale Pan to rovnou přesune klokaním skokem do úplně jiné roviny (viz citace), což je základní metodologická chyba.
2a/ Je-li to interpretace, pak je to celkem průšvih, protože převrací Tulipánčino nastavení, aniž se by jen pokusí ohledat, kde a jak se Tulipánčin pocit objevil, jak se v něm T. cítí a jak mu rozumí etc.
2aa/ Navíc svou interpretaci P. okoření svým: "vím, že jsi měla na mysli". To je nekorektní interpretace, zvl᚝ pokud se P. tak hluboce zajímá o terapeutickou práci. Lze se totiž o jiných nejvýš domnívat.
2b/ Není-li to interpretace a je to oslava zdárných výsledků RUŠky, pak Pandořin text v souvislosti s Tulipánčiným vyjádřením postráda smysl a Tulipánku (nebo kohokoli) může zmást do té míry, že T. odmítne vlastní pocit jako cosi nevhodného a nesprávného. No baže: když autorita P. svým veletočem celou situaci převrátí o 180 stupňů...
Summa summarum: chci říct, že Pan předčasně vynáší soudy o situaci, kterou neprozkoumala.

A budu tak drzá, že řeknu, že Pan se dopouští poměrně významných chyb. Což je u většiny necertifikovaných největší problém, protože bez supervize se po nějaké době stávají nezničitelnými majiteli vesmíru...

Budiž oheň na střeše. Nebudu RUŠit smile.

Chýb sa dopúšajú aj certifikovaní, aj necertifikovaní wink - v tom to nebude. Kto sa už nedopúša chýb, nemusí sa nič uči a "je povýšený" - alebo postupuje - do ďalšieho levelu bez ztráty desítky. Pan sa asi chýb/chyby dopustila, ale jednak to tu nie je platená poradňa, druhak Tulipánka je zrejme natožko pokročilá (hoci ktovie či certifikovaná), že si z toho vezme to svoje a treak sa môže (Tulip) ohradi, ak má pocit, že Pan hovorí za ňu, niečo jej vnucuje, vkladá do úst, apod. pričom to nie je pravda. Ja by som sa určite ohradila, keby to tak bolo(akože sa to v minulosti stalo x-krát)... ale je fakt, že ja som ja a Tulipánka je Tulipánka. Ibaže tým, že ty teraz takto bojuješ za ňu (naozaj za ňu?), správaš sa rovnako ako to vyčítaš Pan, to sa na mňa nehnevaj. Projikuješ do Tulip niečo svoje, až to nie je pekné...

Dříve bych asi byla moc vděčná, když Pan napíše příspěvek, ve kterém se mě dle mého názoru snaží chránit. Je to od ní samozřejmě hezké. Dnes už ale kritku dokážu brát s rezervou a uvědomuji si, že co člověk, to jiný názor a už to neberu tak, že když kdokoliv něco napíše, je to pravda a na mě je s tím něco udělat a budu se trápit, že nejsem taková, jaká bych správně měla být.
To, co o Pan píšou ostatní disktující, může být klidně pravda. Ale není to jedno? I kdyby si o sobě myslela, že má vždycky pravdu, nemá na to právo? Proč by se měla kvůli někomu měnit? Zvl᚝ pokud tuto vlastnost v sobě přijímá a nevadí ji. Mám také spoustu vlastností, které společnost odsuzuje, no a? Kdo nemá, jak se říká, a hodí kamenem. A když to někomu vadí, čí je to problém? Mám měnit sama sebe, jen když někomu na mě vadí, že si o sobě myslím, že mám vždycky pravdu????? Nedáte mi právo si tuto vlastnost ponechat?
Nevadí mi, když Pan mluví za mě. A ani jsem ten pocit neměla. Ale kdybych ho měla, nevadí mi to, protože i když mluví za mě, je to přeci pořád názor Pan a ne můj. Když je to pro mě důležité, napíšu, že to takhle nemám a mám to jinak.


Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

 

#180 30. 10. 2014 11:42

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC
Registrovaný: 14. 6. 2006
Příspěvky: 24389

Re: Jak začít důvěřovat

Míša Kulička napsal(a):

Selima napsal(a):

Napíšem len tožko: veža emócií, aj (alebo hlavne) negatívnych, sú len programy z detstva, prípadne od predkov; čiže - môj existenčný strach ani nemusí by môj vlastný, ale naučený/odovzdaný existenčný strach babičky, ktorá zažila vlastne dve svetové vojny... a na takej alebo onakej úrovni to (nevedome) odovzdáva ďalej svojim potomkom.

To je jedna z mnoha moznosti. A strach sice muze byt babicky, ale nejak nalozit s nim musime my ... Stejne jako s dalsimi pocity a emocemi, ktere mohou mit puvod uplne nekde jinde.

Mozna je dobre zacit sledovanim kdy, kde a za jakych okolnosti se v nas emoce probouzi, a proc zrovna urcite emoce vnimame negativne ... Neni to tak uplne jednoduche, protoze ta cast mozku, ktera ma emoce na starosti, je starsi nez cast, kterou myslime, a patrne z toho duvodu jsou emoce rychlejsi, nez myslenky. Ale jeste rychlejsi, nez emoce, je telo a jeho signaly ... A kdyz tedy nejakou dobu jen sledujeme, jak nam to v te hlave srotuje, tak jsme schopni i vypozorovat, jake telesne signaly predchazi urcite emoci (poceni, svedeni, tlak kolem zaludku a pod. ...) ... ve chvili, kdy se naucime zachytit emoci v zarodku, muzeme ji zpracovat (procitit) rychleji, snadneji a efektivneji, nez kdyz ji nechame propuknout v plne sile....

Myslim, ze tim je dobre zacit ... Je to sice beh na delsi trat, ale kdyz to clovek zvladne, bude se mu lepe nakladat i s kostlivci ve skrini ...

Míšo - dík par


Každý den je jen jednou za život

Není tady

 

#181 30. 10. 2014 12:06

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 8. 9. 2006
Příspěvky: 16397
Web

Re: Jak začít důvěřovat

Neděkuj, to vůbec není jednoduchá cesta ...


"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

 

#182 30. 10. 2014 12:31

rossmery
Zablokovaný
Registrovaný: 30. 10. 2014
Příspěvky: 223

Re: Jak začít důvěřovat

Tulipánka napsal(a):

Selima napsal(a):

gymnasión napsal(a):


Pro Sel, Pan a Tulipánku:
Díky Sel.
Fakt jsem se nad Tvým textem zamýšlím. JO, může bejt, i to, co mi píšeš. Nejsem neomylná. Spíš je fajn vystavit vlastní chybu, aby člověk na ni viděl, v čemž mi Tvůj příspěvek opět pomohl.
Ale do práce! smile

Taže příspěvek #103, cituji:
Tulipánka: "[...] jak je to hodně bolavé, prostě nic necítím."
Pandorra: "Za sebe: nic necítit je pěkná blbost. To zavání výrobou citově plochých bytostí.
Ale protože metodu znám, vím, že jsi měla na mysli, že necítíš negativní emoce spojené s konkretním prožitkem, který se udál kdysi v minulosti, tudíž tě vzpomínka na něj už nezraňuje, dovedeš si z něj tedy vzít i to pozitivní - zkušenost, která je tam také obsažena - a nemusíš ho tedy v různých obměnách prožívat stále dokola."

Hm. Mrkni na to:
1/Pan se ani nepokusí zjistit, co se děje, když T. necítí nic. Necítit nic je významná zpráva! Ale Pan to rovnou přesune klokaním skokem do úplně jiné roviny (viz citace), což je základní metodologická chyba.
2a/ Je-li to interpretace, pak je to celkem průšvih, protože převrací Tulipánčino nastavení, aniž se by jen pokusí ohledat, kde a jak se Tulipánčin pocit objevil, jak se v něm T. cítí a jak mu rozumí etc.
2aa/ Navíc svou interpretaci P. okoření svým: "vím, že jsi měla na mysli". To je nekorektní interpretace, zvl᚝ pokud se P. tak hluboce zajímá o terapeutickou práci. Lze se totiž o jiných nejvýš domnívat.
2b/ Není-li to interpretace a je to oslava zdárných výsledků RUŠky, pak Pandořin text v souvislosti s Tulipánčiným vyjádřením postráda smysl a Tulipánku (nebo kohokoli) může zmást do té míry, že T. odmítne vlastní pocit jako cosi nevhodného a nesprávného. No baže: když autorita P. svým veletočem celou situaci převrátí o 180 stupňů...
Summa summarum: chci říct, že Pan předčasně vynáší soudy o situaci, kterou neprozkoumala.

A budu tak drzá, že řeknu, že Pan se dopouští poměrně významných chyb. Což je u většiny necertifikovaných největší problém, protože bez supervize se po nějaké době stávají nezničitelnými majiteli vesmíru...

Budiž oheň na střeše. Nebudu RUŠit smile.

Chýb sa dopúšajú aj certifikovaní, aj necertifikovaní wink - v tom to nebude. Kto sa už nedopúša chýb, nemusí sa nič uči a "je povýšený" - alebo postupuje - do ďalšieho levelu bez ztráty desítky. Pan sa asi chýb/chyby dopustila, ale jednak to tu nie je platená poradňa, druhak Tulipánka je zrejme natožko pokročilá (hoci ktovie či certifikovaná), že si z toho vezme to svoje a treak sa môže (Tulip) ohradi, ak má pocit, že Pan hovorí za ňu, niečo jej vnucuje, vkladá do úst, apod. pričom to nie je pravda. Ja by som sa určite ohradila, keby to tak bolo(akože sa to v minulosti stalo x-krát)... ale je fakt, že ja som ja a Tulipánka je Tulipánka. Ibaže tým, že ty teraz takto bojuješ za ňu (naozaj za ňu?), správaš sa rovnako ako to vyčítaš Pan, to sa na mňa nehnevaj. Projikuješ do Tulip niečo svoje, až to nie je pekné...

Dříve bych asi byla moc vděčná, když Pan napíše příspěvek, ve kterém se mě dle mého názoru snaží chránit. Je to od ní samozřejmě hezké. Dnes už ale kritku dokážu brát s rezervou a uvědomuji si, že co člověk, to jiný názor a už to neberu tak, že když kdokoliv něco napíše, je to pravda a na mě je s tím něco udělat a budu se trápit, že nejsem taková, jaká bych správně měla být.
To, co o Pan píšou ostatní disktující, může být klidně pravda. Ale není to jedno? I kdyby si o sobě myslela, že má vždycky pravdu, nemá na to právo? Proč by se měla kvůli někomu měnit? Zvl᚝ pokud tuto vlastnost v sobě přijímá a nevadí ji. Mám také spoustu vlastností, které společnost odsuzuje, no a? Kdo nemá, jak se říká, a hodí kamenem. A když to někomu vadí, čí je to problém? Mám měnit sama sebe, jen když někomu na mě vadí, že si o sobě myslím, že mám vždycky pravdu????? Nedáte mi právo si tuto vlastnost ponechat?
Nevadí mi, když Pan mluví za mě. A ani jsem ten pocit neměla. Ale kdybych ho měla, nevadí mi to, protože i když mluví za mě, je to přeci pořád názor Pan a ne můj. Když je to pro mě důležité, napíšu, že to takhle nemám a mám to jinak.

Vždycky je důležitý  , kdo proti Pan jde , kdo to píše...............Gym je stará opuštěná ženská, myslím, že i trochu smrdí , cítím to až sem..... Nemá žádnou rodinu , nic , všude jezdí sama a čas od času prostě potřebuje někoho seřvat , protože se nemá doma logicky s kým hádat.......po mně šla jak slepice po flusu , proptože jsem věci psala pravdivě a drsně ....a ona potřebovala štěknout .
A Carpe je cvok, kterej si hraje na netovou policii, včera mi na Abeceda vyhrožovala, že můj život bude peklo , jestli budu dál psát na diskuzi ......a tady holt , když už nemá mě , tak šije do Evy a do Pan......je to narušená osoba. A Gym opuštěnej člověk . Navíc Gym o životě ví přesně houbeles, když si neprožila ty děti a vztahy .......ona o životě jen teoretizuje .
No a Míša má bohužel těžkou sociopati, stačí se podívat na Politiku ........těžkou poruchu osobnosti směrem do psychopatie . Někdy to mívají nadaní vzdělaní lidé .

Není tady

 

#183 30. 10. 2014 12:39

rossmery
Zablokovaný
Registrovaný: 30. 10. 2014
Příspěvky: 223

Re: Jak začít důvěřovat

Vždycky se u každého příspěvku musíme podívat na to , KDO  to píše. Pokud to píše bezdomovec a radí milionáři, jak má žít a bydlet, nemá ten příspěvek váhu , je to jen netový pruzení chudáka.
A gym je skutečně takový "bezdomovec" proti Pan , která je obklopená rodinou a kvantem lidí , kteří jí uznávají .
Já taky s Pan ve všem nesouhlasím a rozčiluje mě někdy, ale hodně jsem se od ní naučila. Roz.

Upravil(a) rossmery (30. 10. 2014 12:40)

Není tady

 

#184 30. 10. 2014 12:41

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: Jak začít důvěřovat

Ááá - dobří holubi se vracejí... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 

#185 30. 10. 2014 12:42

rossmery
Zablokovaný
Registrovaný: 30. 10. 2014
Příspěvky: 223

Re: Jak začít důvěřovat

helena napsal(a):

Ááá - dobří holubi se vracejí... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

No já jen abych uvedla věci na pravou míru a zas jdu.......:-D Roz.

Není tady

 

#186 30. 10. 2014 12:47

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 8. 9. 2006
Příspěvky: 16397
Web

Re: Jak začít důvěřovat

Už chceš jít? Ještě jsme tě ani nepřivítaly ... a jak se vůbec máš?


"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

 

#187 30. 10. 2014 12:48

carpediem
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 23. 6. 2014
Příspěvky: 3086

Re: Jak začít důvěřovat

lol  lol lol


CARPE DIEM, QUAM MINIMUM CREDULA POSTERO

Není tady

 

#188 30. 10. 2014 12:54

gymnasión
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 9. 2. 2014
Příspěvky: 2392

Re: Jak začít důvěřovat

... no to je teda předvánoční překvápko lol


Zpomal.

Není tady

 

#189 30. 10. 2014 12:56

carpediem
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 23. 6. 2014
Příspěvky: 3086

Re: Jak začít důvěřovat

helena napsal(a):

Ááá - dobří holubi se vracejí... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Myslíš do ústavu?big_smile


CARPE DIEM, QUAM MINIMUM CREDULA POSTERO

Není tady

 

#190 30. 10. 2014 12:57

carpediem
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 23. 6. 2014
Příspěvky: 3086

Re: Jak začít důvěřovat

gymnasión napsal(a):

... no to je teda předvánoční překvápko lol

Těch ještě bude.:)Jenom jsou furt na jedno brdo.


CARPE DIEM, QUAM MINIMUM CREDULA POSTERO

Není tady

 

#191 30. 10. 2014 15:29

Daphné
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 24. 9. 2009
Příspěvky: 2683

Re: Jak začít důvěřovat

gymnasión napsal(a):

... no to je teda předvánoční překvápko lol

...spíš halloween smile

Upravil(a) Daphné (30. 10. 2014 15:34)

Není tady

 

#192 30. 10. 2014 15:33

Daphné
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 24. 9. 2009
Příspěvky: 2683

Re: Jak začít důvěřovat

Ostatně by mě zajímalo, jak vlastně začal halloween, u nás moc tradici nemá.....souvislost s duchy, záhrobím a podobně je nasnadě, ale pojmout to jako srandu je vážná věc smile. Předchází svátek všech svatých, ale v tom to asi taky nebude...že by nějaký zlomek vědomí po Keltech?

Není tady

 

#193 30. 10. 2014 15:46

carpediem
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 23. 6. 2014
Příspěvky: 3086

Re: Jak začít důvěřovat

Údajně vychází z judaistických tradic a částečně ze Samhainu.


CARPE DIEM, QUAM MINIMUM CREDULA POSTERO

Není tady

 

#194 30. 10. 2014 15:49

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 8. 9. 2006
Příspěvky: 16397
Web

Re: Jak začít důvěřovat

Daphné napsal(a):

Ostatně by mě zajímalo, jak vlastně začal halloween, u nás moc tradici nemá.....souvislost s duchy, záhrobím a podobně je nasnadě, ale pojmout to jako srandu je vážná věc smile. Předchází svátek všech svatých, ale v tom to asi taky nebude...že by nějaký zlomek vědomí po Keltech?

V podstatě jsou to Dušičky. All-Hallows-Eve = Předvečer všech svatých. Oba svátky vycházejí ze společného základu, jehož stopy lze nalézt až ve starověkém Římě ... jak se šířil po Evropě, přizpůsoboval se místním zvyklostem, takže má různé podoby ... no mně je to anglosaské "strašení" přece jen bližší, než hispánské pikniky na hrobech předků ... smile


"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

 

#195 30. 10. 2014 16:52

gymnasión
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 9. 2. 2014
Příspěvky: 2392

Re: Jak začít důvěřovat

Míša Kulička napsal(a):

Daphné napsal(a):

Ostatně by mě zajímalo, jak vlastně začal halloween, u nás moc tradici nemá.....souvislost s duchy, záhrobím a podobně je nasnadě, ale pojmout to jako srandu je vážná věc smile. Předchází svátek všech svatých, ale v tom to asi taky nebude...že by nějaký zlomek vědomí po Keltech?

V podstatě jsou to Dušičky. All-Hallows-Eve = Předvečer všech svatých. Oba svátky vycházejí ze společného základu, jehož stopy lze nalézt až ve starověkém Římě ... jak se šířil po Evropě, přizpůsoboval se místním zvyklostem, takže má různé podoby ... no mně je to anglosaské "strašení" přece jen bližší, než hispánské pikniky na hrobech předků ... smile

Já jsem pro piknik. Důvěřuju dobrému jídlu a pití (abych jako zůstala u tématu).

Upravil(a) gymnasión (30. 10. 2014 17:00)


Zpomal.

Není tady

 

#196 30. 10. 2014 17:26

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 8. 9. 2006
Příspěvky: 16397
Web

Re: Jak začít důvěřovat

gymnasión napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

Daphné napsal(a):

Ostatně by mě zajímalo, jak vlastně začal halloween, u nás moc tradici nemá.....souvislost s duchy, záhrobím a podobně je nasnadě, ale pojmout to jako srandu je vážná věc smile. Předchází svátek všech svatých, ale v tom to asi taky nebude...že by nějaký zlomek vědomí po Keltech?

V podstatě jsou to Dušičky. All-Hallows-Eve = Předvečer všech svatých. Oba svátky vycházejí ze společného základu, jehož stopy lze nalézt až ve starověkém Římě ... jak se šířil po Evropě, přizpůsoboval se místním zvyklostem, takže má různé podoby ... no mně je to anglosaské "strašení" přece jen bližší, než hispánské pikniky na hrobech předků ... smile

Já jsem pro piknik. Důvěřuju dobrému jídlu a pití (abych jako zůstala u tématu).

To ja take, ale obejdu  se u toho bez hrobu ...Co myslis, je mozne duverovat vsemu, na co mame chut?


"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

 

#197 30. 10. 2014 17:43

carpediem
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 23. 6. 2014
Příspěvky: 3086

Re: Jak začít důvěřovat

Já nejvíc důvěřuju zakázanému ovoci. lol


CARPE DIEM, QUAM MINIMUM CREDULA POSTERO

Není tady

 

#198 30. 10. 2014 17:55

gymnasión
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 9. 2. 2014
Příspěvky: 2392

Re: Jak začít důvěřovat

Míša Kulička napsal(a):

To ja take, ale obejdu  se u toho bez hrobu ...Co myslis, je mozne duverovat vsemu, na co mame chut?

Hroby jsou takove pekne male zahradky... s kytickama, svicickama a thaaak...
Jasne! duveruju kazdy chuti...prtz: ona se znechuti :-D


Zpomal.

Není tady

 

#199 30. 10. 2014 17:58

gymnasión
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 9. 2. 2014
Příspěvky: 2392

Re: Jak začít důvěřovat

carpediem napsal(a):

Já nejvíc důvěřuju zakázanému ovoci. lol

... vo tym žádná (pochyba) smile


Zpomal.

Není tady

 

#200 2. 11. 2014 12:30

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory
Registrovaný: 24. 1. 2006
Příspěvky: 2073

Re: Jak začít důvěřovat

Tulipánku, získal jsem z Tvých řádků dojem, jak jsi podvědomě paralyzována, že někde něco dělᚠšpatně a v důsledku toho se situace obrátí, což by v Tvém případě (a asi nejen v Tvém) vedlo v prvé řadě ke ztrátě příjmů a tím pádem katastrofální situaci. Proto prosíš Boha jak o život, aby Ti v této věci pomohl, ale nějak se nemůžeš spolehnout na to, že to udělá, protože intuitivně vnímáš, něco v této situaci není tak zcela košér. A  mᚠpravdu - není. Takovýmto jednáním si totiž zaděláváme na připoutanost ke světu. Zatímco veškeré lekce Universa směrem k nám nás mají naučit pravému opaku, totiž odpoutanosti. A Ty intuitivně vnímáš, že v tomhle aspektu se na něj jaksi nemůžeš stoprocentně spolehnout, což Tě ještě více bičuje a trápí.

Takže, jak tady děvčata říkala, asi bych se na Tvém místě pokusil přenést těžiště mysli jinam. Do procesů v souladu s výukou odpoutanosti. Jenom tak s Ním totiž budeme jedné mysli a výukové lekce nemusí zase až tolik bolet. Nebo "svou" si neprosadíme, ba ani nevíme, do jak nešastných konců by nás sveřepě prosazovaná vůle zavedla, kdyby nám ji naplnil.


Crabat

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů