Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 24. 8. 2014 18:41

Werča12
♥------
Registrovaný: 24. 8. 2014
Příspěvky: 13

Hypotéka a rozvod

Máte někdo zkušenost s hypotékou při rozvodu? Přítel žije skoro rok se mnou. Já sama mám pořízený byt také na hypotéku, ale ve výši, kterou bych byla schopna zvládnout, i kdyby se nedej bože něco stalo. Mám v péči ještě nezletilého syna. On se svojí manželkou mají  cca 3x vyšší hypotéku než platím já. Manželka několik let nepracuje, nechává se živit od přítele. Děti spolu nemají. Je zdravá, jen prý nemůže sehnat adekvátní práci ke svému  VŠ vzdělání. On hradí i veškeré její náklady spojené s bydlením. On se bojí, aby se nedostal do exekuce, tak vše platí. Ona si má hledat práci,jemu stále tvrdí, že nepracuje. Máme informaci, že dělá nějakou finanční poradkyni nebo pojišovací makléřku. Jemu tvrdí, že si hradit polovinu nákladů nemůže, že nemá dostatečný příjem a tím je s ním vyřízená. Nechtěla jsem se do toho míchat, ale pomalu a jistě mi dochází trpělivost a začíná se tímto nabourávat i nᚠvztah. Přítel nás prostě o jeho výplatu podělí. Vidím, jak je unavený, jak se snaží pokrýt náklady na jejich nemovitost a nám naše náklady. Právníka nehledá, nemá čas, protože stále pracuje. Když na něho uhodím, tak se vymlouvá, že nemá čas a že to chce vše pořádně promyslet. Bojí se toho, že jí bude muset živit. V první fázi se domluvili, že se dům nabídne realitce tak, aby se zaplatila hypotéka se všemi poplatky. Bohužel tím, jak je hypotéka vysoká, tak vychází vysoké penále z banky za nedodržení smlouvy a cena domu se vyšplhala na cenu, za kterou to nikdo nekoupí. A teprve teď na zimu, se nikdo do domu nepohrne. I když vše hradí sám, tvrdí, že by nedoložil dnes takový příjem, aby si na sebe hypotéku převedl a hlavně asi i tím, jak v tom domě nebyl šastný, nemá o něho zájem. Připadá mi jako pštros, který se před tím schovává hlavu do písku. Když se nad celou situací zamyslím. Buď s ním zůstat, tak jak to je. Přeci jen se nám teď žije o trochu líp se synem, než, když jsem byla sama. Jsem také VŠ, jsem zaměstnaná na hlavní pracovní poměr a ještě si na ŽL přivydělávám. Nebo se s ním rozejít. K manželce se prý nikdy už nevrátí. Zajistil by si prý nějaký pronájem v blízkosti svého pracoviště. Je hodně v zahraničí. Je veden v rejstříku, měl exekuci,když podnikal ze zdravotní pojišovny, byl v zahraničí skoro rok a manželka toto nezajistila.Pojištění má již splacené, to jsem si ověřila, ale prý trvá chvilku výmaz. Ale je tam prostě.Uff, co s tím?? Myslím si, že kdyby se tohoto závazku zbavil, tak bude mít snadnější rozvod a i bude moci méně pracovat. Máte někdo podobné zkušenosti?

Není tady

 

#2 24. 8. 2014 22:19

Jaku
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 10. 2011
Příspěvky: 2761

Re: Hypotéka a rozvod

přítel je v pěkný kaši a dokud hypo nebude splacená a budeš-li s ním,tak v tý kaši budeš taky,však už to ted sama vidíš,jaký je to med.Navíc,kdyby po něm šli jednou exekutoři a on bydlel u tebe,můžeš mít vybílený byt,takže do budoucna,by asi bylo fakt nejlepší,at si najde přítel podnájem.Jinak bohužel s takovým zadluženým člověkem to není žádná výhra,by by jako člověk byl sebelepší.Je to velká škoda,když to takhle dopadá.

Není tady

 

#3 24. 8. 2014 22:45

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: Hypotéka a rozvod

Werčo, mě ve Tvém vyprávění udeřila do očí věta: Je veden v rejstříku, měl exekuci,když podnikal ze zdravotní pojišovny, byl v zahraničí skoro rok a manželka toto nezajistila. Nezlob se na mě, ale o svoje finanční záležitosti spojené se svým podnikáním by se měl umět každý postarat sám a nevymlouvat se na manželku, "že toto nezajistila". Není nic snazšího, než si na svém účtu zřídit trvalý příkaz tak, aby z něj odcházely pravidelné platby příslušné zdravotní pojišovně a já jako podnikatel jsem se tak vyhnul dluhům na zdravotním pojištění.

Možná to tak úplně nesouvisí s tématem, ale kdybych já zjistila, že můj partner je v rejstříku nějakých dlužníků, okamžitě by se mi rozblikala někde v hlavě varovná kontrolka a odůvodnit mi to partner takovou nehorázností, jako že se mu manželka nepostarala o pravidelný odchod plateb jeho podnikání, asi bych si pečlivě rozmyslela pustit si takového chlapa blíž k tělu a raději bych přemýšlela o tom, jak ho co nejrychleji vypakovat z baráku stolt


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#4 24. 8. 2014 22:50

Werča12
♥------
Registrovaný: 24. 8. 2014
Příspěvky: 13

Re: Hypotéka a rozvod

Já vim.Bavili jsme se o tom.Říkal mi.ze proto se snaží.aby vše uhradil.Přibírá si další projekty.aby nám prilepsil.Ale přijde mi to jako zacarovany kruh.Přece nějaké řešení musí existovat?

Není tady

 

#5 24. 8. 2014 22:55

Werča12
♥------
Registrovaný: 24. 8. 2014
Příspěvky: 13

Re: Hypotéka a rozvod

Kiara -právě.ze ta kontrolka silně bliká

Není tady

 

#6 25. 8. 2014 0:00

jarena
♥♥♥----
Registrovaný: 9. 5. 2007
Příspěvky: 133

Re: Hypotéka a rozvod

On se v tom motá a potřebuje pomoc. Víme, jak jsou někteří chlapi neschopni řešit složenky a papírové povinnosti vůbec. On na to nemá asi čas a chu. Chtělo by to nějakého finančního poradce, ale slušného člověka. Aby ho někdo do toho nezamotal ještě více. Tohle ho zničí a třeba by ani nemuselo.

Není tady

 

#7 25. 8. 2014 2:37

makak22
♥------
Registrovaný: 25. 8. 2014
Příspěvky: 3

Re: Hypotéka a rozvod

Verčo, je to hrozná situace,jenže ještě hroznější je vyčůraná manželka! Proč by manžela nenechala platit vše, když je "trouba". To nechce finančního poradce, nýbrž právníka a to neodkladně! Jestli máte informaci, že manželka pracuje, dá se to ověřit a právník si bude jistě vědět rady. Bude vás to něco stát ale určitě méně, než Vᚠpřítel každý měsíc nacpe zbytečně do manželky, která ho jen využívá. Když nemá přítel čas, aby našel právníka, domluvte se a najděte ho Vy. Na schůzku s právníkem si může vzít třeba dovolenou, pokud nechce, aby to v zaměstnání věděli.  Pokud je přítel již v rozvodovém řízení, já bych asi na jeho místě dům prodala trochu pod cenou, zbytek dluhu jim soud rozdělí a a se manželka stará o své dluhy jak chce. Jestli teprve o rozvod bude žádat, tak okamžitě a vše právníkovi říci, že manželka dělá, jenže říká, že si práci nemůže najít a jen ho využívá k placení hypotéky a jejích měsíčních výdajů, protože ví, že se on bojí exekuce.  Možná by pomohla i banka po vysvětlení situace s dražbou nemovitosti ale to nevím, asi jak která banka. Pokud by se podařilo dům prodat, píšete, že by banka účtovala vysokou pokutu za předčasné splacení dluhu, jenže to záleží na tom, kdy končí fixace. Tedy jak dlouho je do konce doby, po kterou banka garantuje výši úrokové sazby. Je dobré si tuto fixaci zjistit (u banky) to vám nebudou tajit a pak v té době dluh zaplatit. Je to jen jeden nebo pár dnů v tom měsíci a není to každý rok ale to ví jen banka. Přítelův pronájem vám nic neřeší, jen další vynaložené peníze. Nevzdávejte to, všechny problémy mají řešení a vám oběma se uleví. A na vyčůranou manželku bič, jinak to s ní asi nepůjde. Když je sama, může se za prací odstěhovat kamkoliv do jiného města tečka. S tou ZP nevím, jestli se o výmaz nemusí požádat. Klidně bych se přeptala jen informativně bez nějakých údajů a vysvětlení i po telefonu na ZP. Nevzdávat a konat. Přeji vám oběma při řešení této situace hodně štěstí a dobrého právníka.

Není tady

 

#8 25. 8. 2014 5:28

Werča12
♥------
Registrovaný: 24. 8. 2014
Příspěvky: 13

Re: Hypotéka a rozvod

Děkuji všem za reakce.Četla jsem v novem OZ.ze uz se na výživu druhého z manželů.hledí jinak.Když je tento zdravý.nejsou v rodině male děti.kvůli kterým by mela paní omezenou pracovní schopnost a dokáže se.ze jen nepracuje.tak ta vvýživa neprojde.Jsem ve spojeni i s jeho tatinkem a maminkou.jsou už v důchodovém věku.ale toto s nimi nechci řešit.sešla jsem se s kamarádkou-finanční poradkyní - ta tvrdi.ze se s bankou jednat da.Ale asi záleží.na koho se narazí.

Není tady

 

#9 25. 8. 2014 11:32

Werča12
♥------
Registrovaný: 24. 8. 2014
Příspěvky: 13

Re: Hypotéka a rozvod

Nakonec to dopadlo tak, že i když ho strašně moc miluji a mám pocit, že jsem potkala chlapa svého života, jsem mu řekla, že žádost o rozvod nepodal, tudíž se může k ní vrátit a půl baráku vlastní, tak a stáhnou prodej a pokračují dál. A nᚠvztah bere jako úlet. Já to přežiju a jemu to třeba posílí manželství. Takhle by se jen oddělal. A nᚠvztah by pomalu a jistě šel do kopru.Ufff.I takhle končí relativně krásné vztahy. :-(.

Není tady

 

#10 25. 8. 2014 12:05

makak22
♥------
Registrovaný: 25. 8. 2014
Příspěvky: 3

Re: Hypotéka a rozvod

Možná Vaše reakce ho donutí rozhodnout se jak dál. Pokud Vás miluje, vybere si rozvod a bude konat i přes jeho pracovní vytíženost. Když ne, pak si chtěl jen od manželky asi odpočinout a Vy jste byla dobrým zpestřením. Sama uvidíte jak se rozhodne.

Není tady

 

#11 25. 8. 2014 12:26

Werča12
♥------
Registrovaný: 24. 8. 2014
Příspěvky: 13

Re: Hypotéka a rozvod

Makak22 Jsem stejného názoru. Zároveň Vám moc děkuji. Potřebovala  jsem asi do tohoto kroku postrčit. Dám vědět, jak to pak dopadlo. Asi to bude chtít hodně sil, a vyjde jakákoli varianta.

Není tady

 

#12 25. 8. 2014 12:30

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 13. 10. 2012
Příspěvky: 11783

Re: Hypotéka a rozvod

Divila jsem se, jak rychle jsi to vyřešila. A on už to ví? Jestli ano, co on na to? A není to od tebe jenom nátlak a manipulace, aby podal konečně žádost o rozvod? Jsi opravdu rozhodnuta to ukončit?


May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

 

#13 25. 8. 2014 12:59

Werča12
♥------
Registrovaný: 24. 8. 2014
Příspěvky: 13

Re: Hypotéka a rozvod

No to jsem nevyřešila. To jsou silná slova, bohužel. :-(. Musím chránit synka v první řadě a jeho v druhé řadě. Když to zůstane, tak jak je, on zůstane ženatý, tak bude financovat dvě domácnosti a zblázní se, když se rozvede a odejde s výživným na manželku a s dluhy z nepokryté hypotéky, tak se zblázní také, protože bude chtít, aby to nepocítila naše společná domácnost. Když se vrátí, bude žít, tak jak žil, sice chvilku s výčitkami od manželky. Stejně spolu skoro dva roky, dle jeho slov nespali, měla ho jen jako stroj na vydělávání peněz. Možná to bude řešit milenkou, ale už poučen. Přišlo mi to od něho hrozně férové, že nedokáže žít dvojí vztah. Přitom při jeho práci by se to ani nikdo nedozvěděl. Ach jo.

Není tady

 

#14 25. 8. 2014 13:16

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 13. 10. 2012
Příspěvky: 11783

Re: Hypotéka a rozvod

Jak chránit jeho? SEBE musíš chránit. Abys mohla dobře fungovat pro sebe a pro svého syna.


May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

 

#15 25. 8. 2014 13:17

modrovous
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2013
Příspěvky: 3285

Re: Hypotéka a rozvod

Vím, že tohle je spíš na psychologickou než na právní, ale připadá ti normální napsat, že ho musíš chránit??? va
A v podstatě takhle o tom vašem vztahu rozhodovat i za něj?  Chvilkama z toho tvého psaní vychází jako nesvéprávný jedinec, kterého si ženské přehazují jako horkou bramboru a v podstatě veškerá rozhodnutí a řešení dělají za něho.
To ale potom není partnerský vztah, ale paskvil na maminku a synáčka.


Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

 

#16 25. 8. 2014 13:23

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: Hypotéka a rozvod

Mně v celým tom povídání nějak chybí informace, co by ne/chtěl on...
Ale ono to asi nebude podstatný.


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 

#17 25. 8. 2014 13:25

modrovous
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2013
Příspěvky: 3285

Re: Hypotéka a rozvod

helena napsal(a):

Mně v celým tom povídání nějak chybí informace, co by ne/chtěl on...
Ale ono to asi nebude podstatný.

Tak nějak. hmm


Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

 

#18 25. 8. 2014 13:29

Werča12
♥------
Registrovaný: 24. 8. 2014
Příspěvky: 13

Re: Hypotéka a rozvod

Uvidíme, co ne/chce on...

Není tady

 

#19 25. 8. 2014 14:00

Jaku
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 10. 2011
Příspěvky: 2761

Re: Hypotéka a rozvod

Werča12 napsal(a):

Uvidíme, co ne/chce on...

ano,to je podstatné,je to dospělý svépravný čllověk a bud bude konečně konat nebo ne.
Chápu ale,jak je těžké se rozejít s někým,kdo ti neublížil,otázka je,zda ti zas na druhou stranu imponuje takový člověk,co si není schopen dát život do pořádku a jednat.No, nakonec,jít s ním na kafčo či si užít společně jiné radovánky či výlet se synem společně,to ano,ale nebydlel by u mě,to jen vyjímečně by přespal.

A mezi námi,žít trvale s někým,kdo má takové šílené dluhy z minula,to není to pravé ořechové určitě,že

Není tady

 

#20 25. 8. 2014 14:23

Werča12
♥------
Registrovaný: 24. 8. 2014
Příspěvky: 13

Re: Hypotéka a rozvod

Mě to přijde, když člověk v dnešní době narazí na docela hodnýho chlapa, tak je v tom zase nějaký háček. A tohle není háček, to je hák!

Není tady

 

#21 25. 8. 2014 14:32

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 13. 10. 2012
Příspěvky: 11783

Re: Hypotéka a rozvod

JJ, všichni dobří chlapi jsou zadaní. Dlouholeté zkušenosti.
Podotýkám, že to neznamená, že všichni zadaní chlapi jsou dobří. smile
Osobně bych svolila k trvalému bydlení pouze s mužem, který je rozvedený anebo už alespoň podal žádost o rozvod a který nemá žádné dluhy anebo je alespoň uspokojivě řeší tak, abych nemusela mít strach, že to ohrozí mě a mé děti. Jestli se tohle dá zjistit s jistotou, jestli dotyčný není jenom dobrý lhář.


May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

 

#22 25. 8. 2014 15:41

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO
Registrovaný: 14. 5. 2008
Příspěvky: 5109

Re: Hypotéka a rozvod

modrovous napsal(a):

Vím, že tohle je spíš na psychologickou než na právní, ale připadá ti normální napsat, že ho musíš chránit??? :co:
A v podstatě takhle o tom vašem vztahu rozhodovat i za něj?  Chvilkama z toho tvého psaní vychází jako nesvéprávný jedinec, kterého si ženské přehazují jako horkou bramboru a v podstatě veškerá rozhodnutí a řešení dělají za něho.
To ale potom není partnerský vztah, ale paskvil na maminku a synáčka.

ja mam taky takovy nazor. jeho vymluvy se mi zdaji zvlastni.  Je dluznik a to nevypada dobre. Kdyz byl v zahranici nemusel platit zdravotni pojisteni. Napriklad. A proc tohle nevedel?

Když to zůstane, tak jak je, on zůstane ženatý, tak bude financovat dvě domácnosti a zblázní se, když se rozvede a odejde s výživným na manželku a s dluhy z nepokryté hypotéky, tak se zblázní také, protože bude chtít, aby to nepocítila naše společná domácnost. Když se vrátí, bude žít, tak jak žil, sice chvilku s výčitkami od manželky. Stejně spolu skoro dva roky, dle jeho slov nespali, měla ho jen jako stroj na vydělávání peněz.

To je problem u tebe ma financovat domacnot a ta druha chce to same a ma ho jen na penize.....

Upravil(a) sahleb (25. 8. 2014 15:42)


Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

 

#23 25. 8. 2014 15:56

Werča12
♥------
Registrovaný: 24. 8. 2014
Příspěvky: 13

Re: Hypotéka a rozvod

No me přijde normální.když s něj bydlim.tak přispívat na chod domácnosti.řekla bych.ze je problém spis na druhé straně.tam.kdyby paní pracovala.mohli přispívat také oba a bylo by to o necem jiném.Ale právní téma nám směřuje fakt spis k psychologickemu.

Není tady

 

#24 25. 8. 2014 18:40

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 13. 10. 2012
Příspěvky: 11783

Re: Hypotéka a rozvod

Werčo, taky se divím, jak mohl mít tvůj přítel dluh za zdravotní pojištění, že byl v zahraničí. To je nesmysl. Když člověk odjede pracovat do zahraničí (jestli teda odjel pracovat?) tak to na své zdravotní pojišovně nahlásí a žádné zdravotní pojištění neplatí. Pro případ, když přijede do ČR třeba na dovolenou, pojišovna za něj hradí základní ošetření, kdyby se mu něco stalo, dokud je stále občanem ČR. Můj syn je rok v zahraničí a neplatí zdravotní pojištění. Zjišovali jsme vše, než odjel i jsme to konzultovali přímo ve zdravotní pojišovně. Jestli on ti ten tvůj přítel nekecá. Anebo to nenahlásil pojišovně, než odjel. V každém případě bych coby sama žena s dítětem do vztahu s tak nezodpovědným mužem nešla.


May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

 

#25 25. 8. 2014 18:47

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: Hypotéka a rozvod

Werča12 napsal(a):

No me přijde normální.když s něj bydlim.tak přispívat na chod domácnosti.řekla bych.ze je problém spis na druhé straně.tam.kdyby paní pracovala.mohli přispívat také oba a bylo by to o necem jiném.Ale právní téma nám směřuje fakt spis k psychologickemu.

On ti vůbec nepřispívá? Ty ho živíš?
Jen se mi čím dál víc zdá, že nepracující manželka ti vadí mnohem víc, než jemu... to už by se asi po roce jinýho vztahu snažil manželství, dluhy i hypotéku nějak řešit.
I když... řešit bys měla taky, protože se ti klidně může stát, že "jeho" exekutor navštíví i tvůj byt - ale to jistě víš.


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů