Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#26 28. 3. 2006 14:13

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 6252

Re: Koho volit?

barbaro, takového jednoho malého živnostníka jsem měla doma. Nedával si do nákladů ani pracovní oděv, ani prášek na praní, ani obědy, ani čistící prostředky,ani superbourák na leasing ani super vybavení, nic, co by zaměstnanej člověk mohl považovat na "výhodu"vždy, když vyšla nějaká vyhláška, že něco musí mít to koupil, pak už to zase nemuselo být, ale peníze z nich vytáhli. Nepřišel do práce v šest a o půl třetí domů, nedostal zadarmo pracovní pomůcky, ani nemohl sedět v pracovní době na internetu. Školení mu taky nikdo neplatil, pořád musel sledovat změny, aby něco neprošvihl, až toho měl dost a sekl s tím. A dobře udělal. Buzerace na úřadech šílená a výplata žádná sláva. Vydělával tolik jako já, ale měl pomalu o polovinu vyšší sociální i zdravotní.

Upravil(a) Dana (28. 3. 2006 14:15)


http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

 

#27 28. 3. 2006 15:43

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 21400
Web

Re: Koho volit?

Barboro,
vis neber si to osobne, ale musim se smat smile
Kdo nikdy nepodnikal, nevi o cem je rec. Nikdy jsem nevidela zadeho drobneho podnikatele, ktery by si kupoval bourak a to jakkoliv. Oni maji co delat, aby v tehle legislativni dzungli a zvuli uredniku vseho druhu vubec prezili! Nezapomen, mluvime porad o DROBNYCH zivnostnicich, nikoliv velkych firmach. Sama jsem byla dlouho zamestnancem a zaroven jsem podnikala. Zatimco jsem prisla do prace a tam bylo teplo, svitilo se, mela jsem k dispozici vsechny pracovni pomucky a nastroje vcetne toho internetu, jako podnikatelka jsem musela vsechno zapaltit ze sveho. Kancelarskymi sponkami pocinaje a pronajmem prostor, telefony a benzinem  konce!
Nebudu ted rozebirat, ze me odvody a dane hrave uzivily nekolik "potrebnych", proste se mi darilo. Kdyz se darit prestalo, musela jsem ty uzasne odvody platit jeste cely nasledujici rok ze sveho ID! Jeste, ze jsem myslela na zadni kolecka a bylo z ceho, bezurocne jsem zasponzorovala stat. To je dobry kseft, co? Kazdomesicni vykazy zisku jsou totiz takova buzerace, ze se na to kazdy normalni clovek vykasle a radsi plati nebo uákonci podnikani. Ale to je take vedlejsi. Kdyz se podivam na tve odvody - mimochodem, ja jako podnikatel pri srovnatelnych prijmech to zaplatim vsechno sama, za tebe cast zamestnavatel, tak vem kalkulacku a pocitej - o kterych mluvis, vychazi mi, at to pocitam jak to pocitam odvody ve vysi 12500,-kc mesicne - slusne! Jsi asi spickovy odbornik s vysokym platem a ja ti ho preji. Presto tvrzeni, ze rocni danove prazdniny DROBNYCH podnikatelu ekonomiku znici a statisicove porodne zachrani rust populace, je pro mne demagogickym vyplodem dementniho mozku.
Pokud jde o podnikatele a jejich zajisteni, ver, ze pro kazdeho z nas je jednosdussi a mnohem vyhodnejsi platit si komercni pojisteni, ktere nas chrani pred nepredvidanymi udalostmi, nemoci ap, nez jakekoliv odvody! Ale paltime je, protoze tak to proste je. Nicmene mne skutecne dost vadi, kdyz nekdo manipuluje verejnym minenim a z drobnych podnikatelu dela temer zlocince! Nakonec je to na druhou stranu velmi zajimave, muzu to i obratit a je tedy ted naprosto zrejme, ze ten, kdo nejvic prispiva, jsou prave oni. Plati, ale nikdo necerpa nemocenskou, pokud skutecne nemusi, protoze by prisel o zivobyti, zakazky a praci. Zivnostnici mozna plati jen to co musi, ale ver, ze oni to nebudou, kdo nakonec zustane statni kase na krku. Tedy pokud je nevysaje natolik, ze jim na vlastni spotrebu a zabezpeceni uz nezbyde...
Ja znam obe strany - podnikatel i zamestnanec. Myslim, ze kdo si na vlastni kuzi nezkusil oboje, nemuze byt nikdy objektivni. Nevi, o cem je rec...


Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

 

#28 28. 3. 2006 16:23

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1093

Re: Koho volit?

Dano  - souhlas

Pan - také souhlas,jen jsi ve výčtu zapoměla na dovolenou,na tu také drobní živnostníci nemůžou.Nestíhají vydělat na poplatky,natož aby našetřili dopředu
a ještě zaplatili dovču.

Zkusila jsem si oboje a raději volila zaměstnanecký poměr.Tam si totiž můžu vyskakovat a ještě za to dostanu zaplaceno.Když je nejhůř mám nemocenskou
ale i dovolenou,naturálie,volno...Co víc si přát?

Porodné - ani to nᚠstát nespasí,pokud rodiny neuvidí perspektivu tak je jednorázová částka nepřesvědčí.

Není tady

 

#29 28. 3. 2006 17:13

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 21400
Web

Re: Koho volit?

anko,

jednorazova castka bohuzel presvedci jen toho, kdo ji taky jednorazove utrati a pak zase pujde na urad s naprazenou dlani a "dej"! Kolik to bude v budoucnu stat na mandatornich vydajich, invalidnich duchodech, lekarske peci, potirani kriminality a vselijakych socialnich programech, o tom se bohuzel nemluvi...
Osobne si myslim, ze by spis pomohlo zvyseni materske, aby zeny, ktere slusne vydelavaji, nesly s penezi o tolik dolu a mohly se v klidu venovat detem. Jenze to by na ty spousty volicu, kteri nic nedelaji, ale mohou volit, pak moc nezbylo! Takze at zije populismus! V podstate ted musim dat za pravdu Jirkovi, ktery nekde napsal cosi v tom smyslu, ze bychom se meli vratit ke staremu typu demokracie, kde volebni hlas mel jen takovou vahu, jake byly prispevky volice do statni pokladny... Ale ani to asi neni prave moc demokraticke, takze fakt nevim!


Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

 

#30 28. 3. 2006 20:08

aeva1
Host

Re: Koho volit?

Barboro,
podnikáme asi 15 let. Prošli jsme za ty roky takovou buzerací různých úřadů, nesmyslných vyhlášek a nařízení, že si to řadový zaměstnanec neumí představit. 15 let jsem neměla neschopenku. Ano, mám dovolenou, tu si fakt udělám.
Nechci nikomu křivdit ani si proti sobě poštvat pracovité a schopné zaměstnance, ale každý by si měl zkusit život zaměstnavatele. Zaměstnáváme asi 25 lidí, jsme tedy malá firma, malá firma, ale která má tolik administrativy a povinností , že je to někdy na zblbnutí. Někdy mám chu stát se zaměstnancem a nepřemýšlet o tom, jestli vypnu topení v 5 nebo v 6, abychom ušetřili. Pracujeme v oboru , kde je obrovská konkurence a obrovská nespravedlnost /malé firmy x supermarkety/, které raději zaplatí milionové pokuty, než by dodržovali předpisy. Nebrečím, jenom konstatuju. Taky znám podnikatele , kteří neplatí daně několik let, ale to je neschopnost fin. úřadu se na ně trochu podívat.
A ty věci, které si podnikatelé dají do nákladů, ono je to dost složité, do nákladů dᚠjen to, na co si sama vyděláš. Na druhou stranu je spousta zaměstnanců /hlavní nákupci a spol./ , kteří umí firmě pěkně pustit žilou. Takoví jsou v klidu, kdežto ty jako podnikatel budeš třeba 7 let trnout, že přijde nějaká kontrola a něco ti dodaní. Ono to opravdu není moc jednoduché. A zákoník práce to je taky kapitola sama pro sebe. Promiň, já tě vůbec neznám, a rozčiluju se tady. Chápu, že kdybych někde dělala třeba v supermarketu za 7000,-, tak budu mít stejný názor. budu utahaná a nezaplacená. Sama cítím i nespravedlnost u nás ve firmě, obchodník bere 30-40000,- a fakturantka 11000,-, ale to je ta šílená věc, že prostě jí nemůžeš dát víc. Musíš na všechno vydělat. a když ti uteče dobrý obchodník je to prů..., ale fakturantka, tech je spousta. Vím je to nespravedlivé. Ale mᚠrecept , co s tím?

 

#31 29. 3. 2006 0:21

Judy
Host

Re: Koho volit?

Moc se mi líbí příspěvek Aevy1. Já sice pozici zaměstnavatele neznám, ale věřím, že je to moc obtížné, nevím, jestli bych dokázala být dobrým zaměstnavatelem. Ale věřte, že pozice zaměstnance taky není zrovna růžová. Samozřejmě záleží na tom, co děláte. Tak jak psala aeva - pokud někdo dělá práci, po které je poptávka, pak se má dobře. Já bohužel znám tu druhou stranu : když se ti to nelíbí, tak běž, deset je jich za branou ( to je bohužel pravda). Takže držím pusu a krok. A nemocenská? Nevím, ale s přecházením nemocí mám bohaté zkušenosti. Jsem příznivcem soc. demokracie, ale s tím porodným to vážně přehnali. Populismus nesnáším, dělají z lidí blbce. Mimochodem - jsem z malého města nejsem prodavačka, ale vím, že se u nás praktikuje to, že když se hlásí holka na místo prodavačky, tak pokud nesouhlasí s tím, že jí bude oficiálně vyplácen jen minimální plat a ostatní "na ruku", tak jí nevezmou. Ani se mně tomu nechce věřit, ale bohužel jsem to slyšela z více stran. Taky bych nerada, abychom se tady vzájemně nějak napadali, každý jen píše o tom, co zná a v čem žije.

 

#32 29. 3. 2006 10:13

Juraj
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 16. 1. 2006
Příspěvky: 1878
Web

Re: Koho volit?

tohle mi pripada jako celkem zdravy nazor "k penezum za rozeni deti" co davaji CSSD, resp. jen slibuji, aby vyhrali volby - a kdyz by je [nahodou, i kdyz neverim] vyhrali, stejne jim "skutek utece"......
http://aktualne.centrum.cz/co-si-mysli/ … ?id=114503


"Hate Cannot Drive Out Hate; Only Love Can Do That." M.L.King Jr.
"Jsa u moci, jsem si permanentně podezřelý." Václav Havel

Není tady

 

#33 29. 3. 2006 11:07

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 6252

Re: Koho volit?

big_smile big_smile big_smile


http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

 

#34 29. 3. 2006 11:12

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 21400
Web

Re: Koho volit?

S nazorem v clanku souhlasim. Reseni neni v jednorazove platbe, ale skutecne podpore rodin s detmi - danovych ulevach, slusne materske a v odbourani absurdity typu: cim vic pracuji, tim vic vydelavam a jsem bohatsi, tudiz tim vic mne stat Sarka Farka obere o vydelane penize a "moudre je prerozdeli", za coz mu musim byt vdecna!
Mimochodem je velmi poucne precist si i reakce na clanek, nad nekterymi clovek zasne, ze autori umeji vubec cist a psat....


Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

 

#35 30. 3. 2006 16:53

Ultra
♥♥-----
Místo: CZ
Registrovaný: 20. 3. 2006
Příspěvky: 87
Web

Re: Koho volit?

Když volit, tak možná stranu důchodců, protože i ti mají větší rozum než všechny staré dobře známé strany a lidi v nich. Demokracie nikam nevede, to vám řekne každý filosof. Dva, natož několik lidí s různým názorem dost těžko udělají kompromis.


"Kdo ví, proč je na světě, snese každý způsob života."
(Friedrich Nietzsche)

Není tady

 

#36 30. 3. 2006 19:40

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1093

Re: Koho volit?

Velice dobře napsaný článek a také pravdivý.Škoda že vláda tyto názory nechápe.
Podpora rodiny spočívá totiž úplně v něčem jiném.Porodné je krásná věc,ale není to perspektiva.

Není tady

 

#37 30. 3. 2006 20:47

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 25. 1. 2006
Příspěvky: 2792
Web

Re: Koho volit?

Ultra tak co navrhuješ? Skoro se bojim odpovědi...... roll


Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

 

#38 30. 3. 2006 21:03

Ultra
♥♥-----
Místo: CZ
Registrovaný: 20. 3. 2006
Příspěvky: 87
Web

Re: Koho volit?

Já navrhuju chránit svojí rodinu, užívat si život dokud to jde a doufat, že nám polititka brzo nesebere víc než máme.


"Kdo ví, proč je na světě, snese každý způsob života."
(Friedrich Nietzsche)

Není tady

 

#39 30. 3. 2006 23:29

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 21400
Web

Re: Koho volit?

Ultra napsal(a):

Já navrhuju chránit svojí rodinu, užívat si život dokud to jde a doufat, že nám polititka brzo nesebere víc než máme.

Uzasne filozoficke


Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

 

#40 31. 3. 2006 8:32

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1093

Re: Koho volit?

Ultra - jak chceš ochránit rodinu před vlivem zvenčí ? Důsledky politiky tě dostihnou i v iglů na pólu. sad

Není tady

 

#41 31. 3. 2006 9:53

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 25. 1. 2006
Příspěvky: 2792
Web

Re: Koho volit?

Jo to je moc chytrý Ultra, jakej je teda podle tebe nejlepší politickej režim když "demokracie nikam nevede"?

Upravil(a) Jeňýk (31. 3. 2006 9:55)


Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

 

#42 1. 4. 2006 21:15

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 25. 1. 2006
Příspěvky: 2792
Web

Re: Koho volit?

Do předvolební politické hry nedávno razantně vstoupila nová strana.

V jejím čele nestojí ani Vladimír Železný, ani Josef Zieleniec s Janem Kaslem, ale pro někoho možná překvapivě Martin Bursík. Pamatuji si na něj z doby, kdy se dělilo Občanské fórum na pravicovou ODS a levicově-liberální Občanské hnutí.

Málokdo tak živočišně nenáviděl Klause a ODS jako právě Martin Bursík a každou porážku nesl velmi těžce. Nejen tehdy, když Občanské hnutí a později Svobodní demokraté prohráli s ODS v parlamentních volbách 1992 a 1996, ale i když v roce 1998 neúspěšně usiloval o zvolení pražským primátorem na kandidátce KDU-ČSL a Unie svobody. Určitě mu nescházejí ambice a zarputilost, které ho nakopávají do bitev v dalších a dalších stranických dresech. Tak tomu bylo i v případě zelených.

Nejprve na pardubickém sjezdu nekompromisně vytěsnil ze strany předchozí vedení a následně změnil tradiční program.

Ekologické evergreeny byly doplněny dostatečným množstvím populismu, aby se zalíbil všem - prvovoličům, matkám, unaveným latentním nevoličům, občanským aktivistům všeho druhu, intelektuální obci. Že tento výčet pamětníkům něco připomíná? Máte pravdu - do letošního volebního klání nevstupují žádní baůžkáři, nýbrž velmi šikovně připravený projekt, který lze označit za Občanské fórum číslo 2.

Ne náhodou jej vehementně podporuje exprezident Václav Havel. A nejen on, ale mnozí další, kteří se už dlouho cítí traumatizováni prohrami s Václavem Klausem a Milošem Zemanem, nebo žádný z jejich předchozích pokusů změnit politickou mapu nedopadl podle jejich představ. Nezdařil se ani projekt čtyřkoalice, ani akce typu „Děkujeme, odejděte!“, Dřevíčská výzva nebo formování strany Cesta změny. Přitažlivá platforma se našla až nyní, v podobě zelených.

Martin Bursík je mediální marketingový produkt, který se dokáže dostatečně odlišit od okoukaných obličejů Paroubka, Topolánka, Kalouska a dalších. To je jeho hlavní výhoda. Další je poměrně schopný staronový tým, který na novém kabátě Strany zelených pracuje. Proslýchá se, že hlavním motorem je tajemný uhlobaron Zdeněk Bakala, hlavní politický lobbista v době násilného převzetí IPB ze strany ČSOB před šesti lety.

Předseda Bursík má však další neméně významné spoluhráče, které spojuje účast v řídicích strukturách OF. S průzkumy veřejného mínění mu údajně pomáhá sociolog Ivan Gabal, hlavní politický manažer OF ve volbách 1990. Mezi spoluhráči najdeme také novináře Jana Urbana, dalšího člena volebního štábu OF, nebo dnešního vlivného televizního producenta Jana Šterna, který byl rovněž poslancem za OF. Když se k tomu namixují populární postavy z umělecké branže a některé z nich se nasadí přímo na kandidátky, je na triumfální úspěch zaděláno. Otevřete okna - přichází svěží zelený vítr do starých struktur. Láska a pravda konečně zvítězí.

Myslíte si, že je nemožná koalice zelení, KDU-ČSL (bez Kalouska) a ČSSD (bez Paroubka)? Takto sestavená vláda definitivně ukončí politickou kariéru prezidenta Klause a velmi pravděpodobně povede k rozkolu v ODS, což by pro ni mělo i neblahé důsledky v komunálních i krajských volbách. Dnešní zelení nejsou žádná nová liberální naděje. Je to skvělý marketingový produkt starých matadorů, kteří kdysi ztratili politickou moc.

Posléze ale získali vliv ve veřejné sféře a skrze novou značku se nyní pokoušejí o politický comeback. Když se Strana zelených dostane do Poslanecké sněmovny, nevstoupí do české politiky žádný svěží zelený étos, ale starý pragmatismus přesně v duchu tradic starého dobrého Občanského fóra - bezejmenná základna a elitářské vedení.


http://lidovky.zpravy.cz/ln_noviny.asp? … s=20060331


Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

 

#43 2. 4. 2006 11:01

Janečka
Host

Re: Koho volit?

Já jsem proto volit bud vpravo nebo vlevo, všechyn ty strany, které sotjí napúl cesty jako Zelení . US apod., jen rozmělńují sílu potiltckých stran a pak po volbách se zas miísto toho, aby dělali  svoj práci, se dohadují  kdo s kým a jak, pak furt heldají kompromisy ve svcýh progamech a z toho co slíbí, pak nic nesplní, protože se vymlouvají na to, že museli udělat kompromisy. Prostě pak vznikají vlády  kočko pes a nic z toho. Vize zelených jakp nař. přestat topit uhlím jsou jen sci.fi teze, které stjeně nikdy neaplní, protože na to nejou peníze.
Takovejch podobnejch slibů  jako mezit korupci apod,. už tady bylo, a kde skončily?

 

#44 4. 4. 2006 18:18

Petr1
Host

Re: Koho volit?

aeva1 napsal(a):

Barboro,
podnikáme asi 15 let. Prošli jsme za ty roky takovou buzerací různých úřadů, nesmyslných vyhlášek a nařízení, že si to řadový zaměstnanec neumí představit. 15 let jsem neměla neschopenku. Ano, mám dovolenou, tu si fakt udělám.
Nechci nikomu křivdit ani si proti sobě poštvat pracovité a schopné zaměstnance, ale každý by si měl zkusit život zaměstnavatele. Zaměstnáváme asi 25 lidí, jsme tedy malá firma, malá firma, ale která má tolik administrativy a povinností , že je to někdy na zblbnutí. Někdy mám chu stát se zaměstnancem a nepřemýšlet o tom, jestli vypnu topení v 5 nebo v 6, abychom ušetřili. Pracujeme v oboru , kde je obrovská konkurence a obrovská nespravedlnost /malé firmy x supermarkety/, které raději zaplatí milionové pokuty, než by dodržovali předpisy. Nebrečím, jenom konstatuju. Taky znám podnikatele , kteří neplatí daně několik let, ale to je neschopnost fin. úřadu se na ně trochu podívat.
A ty věci, které si podnikatelé dají do nákladů, ono je to dost složité, do nákladů dᚠjen to, na co si sama vyděláš. Na druhou stranu je spousta zaměstnanců /hlavní nákupci a spol./ , kteří umí firmě pěkně pustit žilou. Takoví jsou v klidu, kdežto ty jako podnikatel budeš třeba 7 let trnout, že přijde nějaká kontrola a něco ti dodaní. Ono to opravdu není moc jednoduché. A zákoník práce to je taky kapitola sama pro sebe. Promiň, já tě vůbec neznám, a rozčiluju se tady. Chápu, že kdybych někde dělala třeba v supermarketu za 7000,-, tak budu mít stejný názor. budu utahaná a nezaplacená. Sama cítím i nespravedlnost u nás ve firmě, obchodník bere 30-40000,- a fakturantka 11000,-, ale to je ta šílená věc, že prostě jí nemůžeš dát víc. Musíš na všechno vydělat. a když ti uteče dobrý obchodník je to prů..., ale fakturantka, tech je spousta. Vím je to nespravedlivé. Ale mᚠrecept , co s tím?

Mám firmičku 16 let. Jenom dotaz- kolik měsíců v roce se pracuje u Vaší firmy- 13 nebo 14:), napsala jste:Ano, mám dovolenou, tu si fakt udělám. Jenom dotaz- jakoupak mzdu dostanete za Vaši dovolenou:) Držím palce.

 

#45 5. 4. 2006 20:57

Bea
Host

Re: Koho volit?

Já jako matka bych volila stranu která pomůže matkám ale né tak že je zahrne vysokým porodným atd.ale tím že matce po skončení mateřské poskytne práci.Tedy že dítě má 4roky jde do školky a já najdu práci třeba jen na 6hodin na ranní směnu a nebude mne nikdo peckovat že mám malý dítě a můžu mít paragraf.A firmu která umožní matkám práci velice zvýhodním jako stát.A bude spokojená máma že netvrdne doma a stát že neplatí soc.dávky stále .,věřím tomu že polovina žen které teď budou ve velkým rodit neuvažuje že chce makat po ukončení mateřské,nebo se mýlím?Vlastně stát díky tomu že radši ženě dává soc.dávky ji diskriminuje tím že buď je závislá na manželovi nebo na státu ale sama nemůže mnohdy dokázat nic nebo je matka.v evrop..unii dostávají matky příspěvky na chůvu aby mohly pár dní v týdnu pracovat.
Uvažoval Pariobek vůbec?Kolik žen začne rodit ale kdo mu bude dělat?Zase bude vyplácet soc.dávky a to i do 15let dítěte matce za to že nedělá.když je sama.Sama mám v okolí plno samoživitelek které mají 12leté děcka ale makat nebudou protože se vymlouvají na dítě.Já sama mám 7letý dítě a jsem s ním sama a pracuji stále a to mám již kolikáté zaměstnání ale hledám a najdu nakonec.a stát kdyby matce nabídl ve 4letech tu prac.nabídku na ranní směby a matka to nepřijala mohl by ji dosti zkrátit dávky .dávalo by to logiku.Já nevolím ODS,ale ani ČSSD ani stranu zelených.A se díváme chvíli na jiné kzichty ,vyjde to najedno kdo tam je ,.Jak jsou nahoře každý myslí na sebe jen.

 

#46 6. 4. 2006 7:59

Petr1
Host

Re: Koho volit?

Bea napsala--Já jako matka bych volila stranu která pomůže matkám ale né tak že je zahrne vysokým porodným atd.ale tím že matce po skončení mateřské poskytne práci.

a stát kdyby matce nabídl ve 4letech tu prac.nabídku .......

Beo, žádná strana neposkytne práci. Ani stát. Stát pouze v případě státního zaměstnance. Pokud máte na to vzdělání, ucházejte se o tuto práci. V našem socialistickém státě je to nejlepší místo. Dobře placené, bez jakékoliv zodpovědnosti. Jenomže pozor. Věřím, že bude pravicová vláda a u státních úředníků budou "lítat třísky". A nejlepší je nejít k volbám. Potom ale nenaříkejte a nenadávejte. Přeji krásný den.smile

 

#47 6. 4. 2006 9:22

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 25. 1. 2006
Příspěvky: 2792
Web

Re: Koho volit?

Petře chtěl bych mít vᚠoptimismus a věřit že po volbách bude opravdu pravicová vláda. Obávám se že spíš opět bude jakýsi slepenec kde se každý bude vymlouvat na druhého proč nelze cokoliv rozumného prosadit. Vždy si stačí přečíst jen některé zdejší názory které jsou ve společnosti velmi rozšířené a člověku se udělá nevolno.
Mimochodem já bych taky bral stranu která mi po mateřské zajistí dobře placenou práci..... nejen ženy jsou totiž na mateřské dovolené big_smile


Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

 

#48 6. 4. 2006 10:02

Petr1
Host

Re: Koho volit?

Jeňýk napsal(a):

Petře chtěl bych mít vᚠoptimismus a věřit že po volbách bude opravdu pravicová vláda. Obávám se že spíš opět bude jakýsi slepenec kde se každý bude vymlouvat na druhého proč nelze cokoliv rozumného prosadit. Vždy si stačí přečíst jen některé zdejší názory které jsou ve společnosti velmi rozšířené a člověku se udělá nevolno.
Mimochodem já bych taky bral stranu která mi po mateřské zajistí dobře placenou práci..... nejen ženy jsou totiž na mateřské dovolené big_smile

Jenýku, opravdová pravicová vláda asi nebude, se Zeleňáky bude těžká domluva. Jsem ale otimista, alespoň nebudou vládnout bolševici s bolševiky. To bych se již hanbou propadal a chtělo by to potom pořádný převrat.smile

 

#49 6. 4. 2006 12:23

volič
Host

Re: Koho volit?

Já mám jasno, volím Humpheryho!!!!! cool  http://www.rozhlas.cz/kultura/divadlo/_zprava/235718

 

#50 7. 4. 2006 10:30

Hana12345
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 8. 2. 2006
Příspěvky: 1454

Re: Koho volit?

Petr1 napsal(a):

Bea napsala--Já jako matka bych volila stranu která pomůže matkám ale né tak že je zahrne vysokým porodným atd.ale tím že matce po skončení mateřské poskytne práci.

a stát kdyby matce nabídl ve 4letech tu prac.nabídku .......

Beo, žádná strana neposkytne práci. Ani stát. Stát pouze v případě státního zaměstnance. Pokud máte na to vzdělání, ucházejte se o tuto práci. V našem socialistickém státě je to nejlepší místo. Dobře placené, bez jakékoliv zodpovědnosti. Jenomže pozor. Věřím, že bude pravicová vláda a u státních úředníků budou "lítat třísky". A nejlepší je nejít k volbám. Potom ale nenaříkejte a nenadávejte. Přeji krásný den.smile

Také bych rádá sdílela Vᚠoptimismus. Bohužel na našem úředě právě pravicový úředník protekčně zaměstnal úřednice, které mají "tolik"práce, že jim zbývá dost času na korespondenci s celou rodinou (minimálně tři hodiny denně).  A vzhledem k tomu, že mají známého "za zády", ještě mají dost drzosti stěžovat si na to, co všechno se jim nelíbí.Myslím,že tohle není otázka pravicové nebo levicové vlády. Pravicová je samozřejmě lepším řešením, ale protekci a zaměstnanost bude asi řešit v našich dnešních podmínkách dost těžce.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů