14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Mám takový technický dotaz. Vy jste tady vesměs dobré kuchařky, poradte mi prosím - jistě znáte takovou tu buchtu, jak se do světlého těsta lije puding (čokoládový), popř. je těsto světlé i tmavé(kakaové) + puding a výsledek je takový profilovaný, strakatý...
U jsem ho dělala dvakrát, poprve byl ok ( nemám ten recept),ale teď mi nějak patně vyběhl, asi jsem tam naplácala moc pudingu. Přitom jsem to dělala podle rcp z netu. Tak nevím. Nemáte prosím osvědčený recept? Děkuji.
Není tady
UTŘÍT:
5 loutků
1 a půl dcl oleje
20 dkg m.cukru
vanil.cukr
PŘIDÁME:
1 dcl mléka
25dkg hl.mouky
práek do pečiva
z bílků sníh
Do vysypaného plechu nalijeme polovinu těsta, (já dávám pečící papír) do druhé poloviny přidáme kakao a nalijeme na světlé těsto. UVAŘÍME v půl litru 1l vanilkový puding bez přidání cukru a nalijeme vařící cik cak na těsto a dáme péct.
3 zakysané smetany smícháme se 3-4 lícemi ml.cukru. Na upečenou vařící buchtu ji natřeme a
posypeme skořicovým cukrem nebo Grankem, dle chuti.
Ale já dávám dospodu normálně lehačkovou bábovku, přijde mi to chutnějí:
4 lehačková bábovka
4 vajíčka
1 hrnek cukru
1 vanilkový cukr
1 lehačka 250 ml
1 práek do pečiva
1 a 1/2 hrnku hladké mouky
Vajíčka a cukr uleháme,
přidáme lehačku a postupně přidáváme hladkou mouku a práek do pečiva
Není tady
Wikino, nemyslí náhodou "Péřovou buchtu" ?!? Já jsem na ni objevila recept tady na Babinetu v roce 2011 a od té doby ji pravidelně dělávám.
Recept:
200 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
1 ks práek do pečiva
100 ml oleje
50 ml mléka
4 vejce
Navrch:
1 l mléka
2 ks vanilkové pudingy
2 ks zakysané smetany
1 ks skořicového cukru
Smícháme mouku, cukr, práek do pečiva, olej, mléko, vejce a nalijeme na vymatěný a vysypaný plech.
Uvaříme puding v 1 l mléka a nalijeme na SYROVÉ těsto na plechu.
Troubu máme na 200 stupňů. Pečeme asi 15-20 minut.
Po upečení potřeme HORKOU buchtu zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.
Tento recept se dá libovolně obměňovat: a) do těsta můe přidat kakao a polít ho vanilkovým pudinkem, take vznikne tříbarevný moučník tmavá-lutá-bílá barva, b) těsto nechat světlé, pouít kokosový pudink, upečený korpus potřít zakysanou smetanou a posypat kokosem, c) místo skořicovým cukrem posypat zakysanou smetanu Grankem. Fantazii se opravdu meze nekladou
Není tady
To myslite propadli kolac s tvarohem?
Není tady
Ne, erem. Ten recept, na který se ptala Wikina, tam se ádný tvaroh nedává, zásadní ingrediencí je pudink
Není tady
Kiara napsal(a):
Wikino, nemyslí náhodou "Péřovou buchtu" ?!? Já jsem na ni objevila recept tady na Babinetu v roce 2011 a od té doby ji pravidelně dělávám.
Recept:
200 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
1 ks práek do pečiva
100 ml oleje
50 ml mléka
4 vejce
Navrch:
1 l mléka
2 ks vanilkové pudingy
2 ks zakysané smetany
1 ks skořicového cukru
Smícháme mouku, cukr, práek do pečiva, olej, mléko, vejce a nalijeme na vymatěný a vysypaný plech.
Uvaříme puding v 1 l mléka a nalijeme na SYROVÉ těsto na plechu.
Troubu máme na 200 stupňů. Pečeme asi 15-20 minut.
Po upečení potřeme HORKOU buchtu zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.
Tento recept se dá libovolně obměňovat: a) do těsta můe přidat kakao a polít ho vanilkovým pudinkem, take vznikne tříbarevný moučník tmavá-lutá-bílá barva, b) těsto nechat světlé, pouít kokosový pudink, upečený korpus potřít zakysanou smetanou a posypat kokosem, c) místo skořicovým cukrem posypat zakysanou smetanu Grankem. Fantazii se opravdu meze nekladou
Tohle je jedna z nej buchet, co znám . Nejraději mám světlé těsto a vanilkový pudink a sypané skořicí, ostatní zase raději sypané nastrouhanou čokoládou, tak to střídáme.
Není tady
Holky jste zlatý. Děkuju moc. Myslela jsem přesně tu buchtu, co jste popsaly. A ingredience té, co jsem dělala já, byly jiné a jiný poměr.
Jak tam zminujete ten tvaroh, Erem, tak ta buchta s ním (lije se taky do syrového těsta)- je dost podobná, je stejně vynikající. Ta se mi podařila vdy, tam problém nemám.
Vyzkouím si vae vechny varianty. Přemýlím, proč mi to nevyběhlo. Ono to trochu vyběhlo, nikdo nic nepoznal, vem to chutná, ale já vím, e to jde i líp. Moná jsem tam měla víc mouky, moná moc pudingu.
A holky, smetana se fakt lije na horkou buchtu? To se přece musí rozpustit..ne?
Není tady
Taky jsem myslela proívanou deku jako erem.
http://www.apetitonline.cz/recepty/3194 … -deka.html
Upravil(a) Eva. (19. 3. 2014 12:55)
Není tady
Zkusila jsem včera tu podle Bety, s těstem na lehačkovou bábovku. Jen se po ní zapráilo, urvala jsem stěí na ochutnání.
Tímto Betynce děkuji, děkují takté mí mui.
Není tady
modrovous napsal(a):
Zkusila jsem včera tu podle Bety, s těstem na lehačkovou bábovku. Jen se po ní zapráilo, urvala jsem stěí na ochutnání.
Tímto Betynce děkuji, děkují takté mí mui.
Jo, je moc dobrá...
mám ráda móc, i její obdobu, kdy se zase na těsto naleje cikcak tvaroh
Není tady
Proívaná deka, e jo? Tu taky dělám, ale tohle je o třídu vej, řekla bych. Aspoň podle rychlosti mizení z pekáče.
Není tady
modrovous napsal(a):
Proívaná deka, e jo? Tu taky dělám, ale tohle je o třídu vej, řekla bych. Aspoň podle rychlosti mizení z pekáče.
minimálně o jednu třídu vý Děláte mi holky chutě!
Není tady
Mě tady děláte chutě, upeču si tady jeden z receptů... jdu kouknout do píze, co ve mám k dispozici.
Není tady
Kiara napsal(a):
Wikino, nemyslí náhodou "Péřovou buchtu" ?!? Já jsem na ni objevila recept tady na Babinetu v roce 2011 a od té doby ji pravidelně dělávám.
Recept:
200 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
1 ks práek do pečiva
100 ml oleje
50 ml mléka
4 vejce
Navrch:
1 l mléka
2 ks vanilkové pudingy
2 ks zakysané smetany
1 ks skořicového cukru
Smícháme mouku, cukr, práek do pečiva, olej, mléko, vejce a nalijeme na vymatěný a vysypaný plech.
Uvaříme puding v 1 l mléka a nalijeme na SYROVÉ těsto na plechu.
Troubu máme na 200 stupňů. Pečeme asi 15-20 minut.
Po upečení potřeme HORKOU buchtu zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.
Tento recept se dá libovolně obměňovat: a) do těsta můe přidat kakao a polít ho vanilkovým pudinkem, take vznikne tříbarevný moučník tmavá-lutá-bílá barva, b) těsto nechat světlé, pouít kokosový pudink, upečený korpus potřít zakysanou smetanou a posypat kokosem, c) místo skořicovým cukrem posypat zakysanou smetanu Grankem. Fantazii se opravdu meze nekladou
Dnes jsem vyzkouela a mohu vřele doporučit.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Kiara napsal(a):
Wikino, nemyslí náhodou "Péřovou buchtu" ?!? Já jsem na ni objevila recept tady na Babinetu v roce 2011 a od té doby ji pravidelně dělávám.
Recept:
200 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
1 ks práek do pečiva
100 ml oleje
50 ml mléka
4 vejce
Navrch:
1 l mléka
2 ks vanilkové pudingy
2 ks zakysané smetany
1 ks skořicového cukru
Smícháme mouku, cukr, práek do pečiva, olej, mléko, vejce a nalijeme na vymatěný a vysypaný plech.
Uvaříme puding v 1 l mléka a nalijeme na SYROVÉ těsto na plechu.
Troubu máme na 200 stupňů. Pečeme asi 15-20 minut.
Po upečení potřeme HORKOU buchtu zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.
Tento recept se dá libovolně obměňovat: a) do těsta můe přidat kakao a polít ho vanilkovým pudinkem, take vznikne tříbarevný moučník tmavá-lutá-bílá barva, b) těsto nechat světlé, pouít kokosový pudink, upečený korpus potřít zakysanou smetanou a posypat kokosem, c) místo skořicovým cukrem posypat zakysanou smetanu Grankem. Fantazii se opravdu meze nekladouTohle je jedna z nej buchet, co znám . Nejraději mám světlé těsto a vanilkový pudink a sypané skořicí, ostatní zase raději sypané nastrouhanou čokoládou, tak to střídáme.
Holky, já tuhle upekla podle zdejího receptu včera svým chlapům, a byla jetě tý večer celá pryč. Oblizovali se velice.
Děkuji za supr tip.
Není to levné ani zrovna dietní Ale je to moc moc dobré.
Není tady