Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 21. 9. 2013 11:59

Angel Buna
♥------
Místo: Praha 1
Registrovaný: 9. 6. 2009
Příspěvky: 6
Web

Co je to řízené dýchání.

Hranice lidského věku se reálně neustále prodlužuje. Je stále větší počet lidí, kteří se dožívají vysokého věku. Na druhé straně je stále více zdravotních problémů: mozkové, srdeční pří hody, dýchací obtíže, zhoubné nádory apod. Co dělat pro to, abychom byli zdraví aktivní a vitální v každém věku a zajistili si aktivní dlouhověkost? Vyhýbat se stresu, mít trvalý aktivní přístup k životu, přiměřeně, podle svého věku se věnovat sportu a každodennímu pohybu, dodržovat životosprávu

Velmi nám pomáhá pravidelný pohyb, protože jím zvyšujeme příjem kyslíku pro tvorbu životní energie. Ale pozor, když hodně zatěžujeme tělo, tělesnými cviky a chceme si dokazovat, že to ještě zvládneme. Do organismu se dostává více kyslíku a tak se tvoří mnoho volných radikálů, které jsou příčinou dosud neobjasněného přetrvávání svalové bolesti, která je prvním upozorněním a příznakem nemoci. Nadměrnou tvorbu volných radikálů v důsledku oxidativního stresu vyvolaného tělesným cvičením, považuje za přímou příčinu nemoci.

Jednou s cest, je naučit se dýchat tak, aby nám vědomé dýchání pomáhalo stabilizovat naši vitalitu a aktivitu. Správné okysličení naší krve rozhoduje o našem trvalém zdraví a duševní pohodě. Nabízí se nám hodně způsobů dýchání a kyslíkové terapie, které nám přinášejí částečnou pomoc a řešení dílčích problémů. Největší přínos pro nás je se  naučit  řídit své dýcháni sami, tak abychom nikoho nepotřebovali a nebyli na ničem a nikom závislí.

Jednou s možných nových cest je řízené dýchání. Plný nádech a dlouhý výdech formou cviků Tao a Tibetské rity. Tyto cviky jsou nenáročné a zvyšují úroveň naší mimovolné schopnosti se uzdravit. Posilují žlázy a vnitřní orgány. Stimulují organismus, vyrovnávají hladinu energie a zlepšují funkci samotných vnitřních orgánů. Stabilizují zdraví a posilují naše sebevědomí.

V praxi je prokázáno, že vnitřní cviky a uvedené rity, jsou opakem fyzických tělesných cviků a různých sportů, které nám dávají okamžitou tělesnou krásu, ale často nám zatěžují chod vnitřních orgánů a narušují jejich jemnou činnost. Teprve využíváním obou těchto systémů, lze dosáhnout dokonalé harmonie.Vnitřní cviky nám pomáhají udržovat pružnost a vláčnost celého nervového systému. Odstraňují stres a napětí a přispívají k dosažení dlouhověkosti. Všechny závažné zdravotní problémy mají svou příčinu v nervových problémech, jsou-li nervové impulsy pomalé, jsou pomalejší i fyzické a mentální reakce a tím dochází k projevu zrychlení stárnutí těla i duše.

Před tím než začneme s vnitřními cviky tao je dobré začít různá dechová cvičení  k tomu se hodí nejvíc letní měsíce dovolené, kdy máme více času na svou osobnost a můžeme se více věnovat svému tělu a zdravotnímu stavu.Dýchání a jeho příznivé účinky jsou uvedeny  jako hlavní ve východní medicíně nejen na nemoci ,ale právě na uvolnění proti depresi ,úzkosti a dalším vnitřním nervovým problémům.V souvislosti s přirozenou imunitou je kladen důraz na vyvážené ionizace krve a závislost na dýchání.Vyrovnává hladinu kyselin a zásad, které se každým nadechnutím vyrovnávají.

Prohloubené dýchání
- zvyšuje sekreci životně důležitých hormonů a celého endokrinního systému.
- výrazně zvyšuje trávení, látkovou výměnu a vyměšování-pomocí práce bránice.
- umožňuje hluboký spánek
- dochází k lepšímu prokrvení mozku, posiluje vědomí,vyjasňuje mysl a zdokonaluje
pamět i všechny duševní schopnosti.
- dochází ke zklidnění emocí a napomáhá k klidu a pohodě.

Jeden ze způsobů jak se naučit nenásilně vědomému.řízenému a kontrolovanému dýchání
je začít prodýchávat čakry  a zpívat mantry

Čakry:

-první čakra (červená), nachází se pod kostrčí. Ovlivňuje: kosti,
kostru a klouby. Ovládá :"OSOBNOST"

-druhá čakra (oranžová), je 5 cm pod pupkem. Ovlivňuje: pohlavní orgány,nadledvinky ledviny, žaludek a střeva. Ovládá: ČICH A VŮNĚ

-třetí čakra (žlutá), je 2 cm nad pupkem. Ovlivňuje: slinivku, žlučník
a játra. Ovládá :EMOCE A VŮLI

-čtvrtá čakra (zelená), v místě brzlíku, srdce a plíce. Ovlivňuje: oběh
krve a tlak.Ovládá : LÁSKU K ŽIVOTU

-pátá čakra (světle modrá), v místě ohryzku, Ovlivňuje: štítnou žlázu, hlasivky dutiny v hlavě tj. uši, oči, nos a ústa i pohyby rukou
Ovládá: "KOMUNIKACI, POHYB HORNÍ  POLOVINY  TĚLA

-šestá čakra (modrá), na čele tzv. třetí oko, šišinky (mozkové).
Ovlivňuje: jasnovidectví instinkt a intuici. Ovládá: "INSTINKT a INTUICI"

-sedmá čakra (bílá), na temeni hlavy. Ovlivňuje: napojení na vesmírnou energii. Ovládá : ZAVRŠENÍ DUCHOVNA"

Při práci s vesmírnou energií aktivizujeme čakry, které mají hlavní postavení při harmonizaci a spojení těla a duše. Čakry jsou velmi úzce propojeny s jednotlivými vibračními poli.Pro navázání spojení našeho podvědomí s čakrami je možno pravidelně je prodýchávat a mimosmyslově vnímat, abychom podvědomě vnímali jejich umístění a činnost.Čakry se prodýchávají pravidelně ve volných chvílích, to nejen pomáhá podvědomému vnímání ale prodýchávání čaker nás uklidňuje a je vstupní branou pro meditaci..

Jak prodýchávat čakry:
- jednotlivé čakry od 1 až 7. (vždy třikrát hluboký nádech a dlouhý výdech)- židovská svíčka
od 1. a 7. čakru, 2. a 6. čakru, 3. a 5. cakru a nakonec 4. cakru
Mantry: OM,MANY.PEGY,HUM
Zázračná moc ZPÍVÁNÍ MANTER POMOCÍ DLOUHÉHO VÝDECHU, dává nám schopnost rozšíření materializování vesmírné enegie k dosažení většího osobního a společenského úspěchu.

Zhluboka se nadechneme a při dlouhém výdechu zpíváme mantry.
Jde o vibrační vesmírné energie v jednotlivých vnitřních orgánech což je posiluje uzdravuje a stabilizuje a zároveň vibrováním pročisuje uvedené čakry.

O a M vibruje - celou hlavu. (čakry 5, 6 a 7), MA a NY vibrují - v ramenech a v prsou.
(čakry 5 a 4 ), PE a GY vibrují - v břiše a v žaludku (čakry 4, 3 a 2)
HU a M vibrace - celého těla. (všechny čakry)
Kurzy vibrační meditace:Centrum Tao
Vibrační meditace rozvíjí schopnost řízení mentální energie, transformace,
materializování vesmírné energie k dosažení osobních, společenských,
pracovních i finančních jistot. Získáváme větší sebevědomí, sebedůvěru,
jistotu a napomáhá nám k vyrovnání se s minulostí i trvalému zdraví.

www.25050.50megs.com/about.html


Propagujeme a vysvětlujeme poznatky a zásady, které odhalují logiku našeho života.
Jak poznat lépe sami sebe. Rozvíjet vlastní osobnost, na základě východních filosofii
Taoismu a Buddhismu
http://cviky.7x.cz/cen-tao/vestecke-umeni-tao
http://tao.7x.cz/

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů