14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Ahoj, rozhodla jsem se s vámi podělit o svůj oblíbený italský recept a zároveň se vás zeptat, zda nevíte, jak se toto jídlo jmenuje. Já to kdysi nala v jedné kuchařce a ráda bych věděla název toho, co vlastně vařím
Jedná se o těstoviny a italskou zeleninovou omáčku
Pro dva lidi stačí:
cca 300 g těstovin - vrtulek
lutá paprika - jedna a dvě
500 - 600 g rajčat
100 - 200 g čerstvých ampionů
cca 50 g čerstvé petrele (té kudrnaté)
100 g sýru Gorgonzola, dá se nahradit Nivou, ale kvalitní Gorgonzola tomu dá mrnc
olivový olej, pepř, sůl
Postup:
1. Rozpálím pánev a naliji na ni olivový olej
2. Papriku nakrájím na tenké prouky a hodím ji na rozpálenou pánev. Nechám tam asi minutu nebo dvě.
3. Přidám nakrájené ampiony
4. Nechám dalích pár minut na pánvi, dokud ampiony a paprika nezačnou silně volnět a poutět vodu
5. Přidám nakrájená rajčata
6. Nyní můu přiklopit pokličku, aby se rajčata dělala rychleji
7. Kdy jsou rajčata měkká, přidám nakrájený sýr Gorgonzola
8. Počkám, a je sýr rozteče a zbarví celou omáčku
9. Nyní přidám pokrájenou petrelku
10. Opět chvilku dělám pod pokličkou
11. Přidám sůl a pepř dle chuti
12. podávám s těstovinami
A chutná! ;-)
Není tady