14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
kdy začínáte péct cukroví na Vánoce? Já běně začínám a po Mikulái..ale letos mě okolnosti donutí péct u 1.12. a do 11.12. musí být napečeno i slepeno..tak se bojím, aby mi to vydrelo..no snad jo.Mám to v chladnu na první předsíni, kde netopíme.
Není tady
nikdo nepečete?
Není tady
Já myslím, e je jetě brzo, taky běně začínám a po Mikulái. Dnes ale byla na jednou rádiu anketní otázka - kdo u peče a překvapilo mě, e opravdu u někdo začal.
A to ví, e Ti to vydrí. Akorát krémové bych moná nastrakala do lednice.
Není tady
taky začínám a po mikulái.
Není tady
Já jsem pekla vdycky 22. nebo tak nějak. Ale co mám kolou povinné dítky, začínám u 1. perníčkama, ty zpravidla peču jetě jednou. Něco vezmou holky na vánoční besídky a něco zrovna snědí Nepeču moc, take raději málo a často...
Pokud vlastní balkon, pak tam bude jetě chladněji, asi jako v lednici, můe uloit i cukroví tam.
Není tady
PavlaH napsal(a):
Já jsem pekla vdycky 22. nebo tak nějak. Ale co mám kolou povinné dítky, začínám u 1. perníčkama, ty zpravidla peču jetě jednou. Něco vezmou holky na vánoční besídky a něco zrovna snědí Nepeču moc, take raději málo a často...
Pokud vlastní balkon, pak tam bude jetě chladněji, asi jako v lednici, můe uloit i cukroví tam.
prosince? Na Vánoce peču hodně, cca 20 druhů..to musím začít dřív,aby se to stihlo uleet
balkon nevlastním..v RD se za zahradou nám přiel zbytečný..ale mám vstupní halu a předsíň, a v té hale to mám uloené a tam netopím..
Není tady
3 dny pred vanocemi a den pred vanocemi plnime
Není tady
eremuruss napsal(a):
3 dny pred vanocemi a den pred vanocemi plnime
to se nestihne rozleet, ne?
Není tady
Zázvorky asi budu dělat u tento víkend. Aby se rozleely. I kdy ony se i postupně vypařují, mrky.
Není tady
Taky začínám a po Mikulái. Ale plnění a zdobení je moje slabá stránka. To oddaluje a pak u 22.prosince musím.
Tři čtyři dny před vánocema dělám nepečený. Dřív mám strach.
Upravil(a) dusička (24. 11. 2011 17:28)
Není tady
Dělám obvykle jen asi 6 druhů a začínám tak týden před Vánoci. Nemusíme se vichni cpát nezdravým sladkým, ne? Do Silvestra seto sní a je pokoj, pochutnáme si, ale nepřibereme 10 kilo.
Já tyhlety vánoční rozeranosti nesnáím!
Není tady
Ivano, to je můj vzor- toho bych taky někdy chtěla docílit. Ale jednoho roku to opravdu omezím!
Není tady
laminanonte napsal(a):
eremuruss napsal(a):
3 dny pred vanocemi a den pred vanocemi plnime
to se nestihne rozleet, ne?
Ale staci a je to hlavne cerstvie .Na Novy rok,uz to tak chutne neni,moje mamka rikala vzdy,ze je to zvetraly.
Není tady
Pernicky a zazvorky upecu asi pristi tyden, zbytek tak tyden pred vanocemi. Krom lineckych a rohlicku jeste netusim, co to bude. Nebudu toho delat mnoho, stejne to jim povetsinou jenom ja a posledni dobou se i mne meni chute a radsi si dopreju vanocku a nejaky kolac nebo mozna strudl.
Co nesnime, davam do mrazaku a potom nabizim (vnucuji ) ke kafi.
Není tady
Zázvorky dělám dnes, u čekají na plechu.
Není tady
Holky prosím o recept na zázvorky. Sice na netu nějaký recepty jsou, ale není nad vyzkouené. Děkuji moc.
Není tady
Já dělám zázvrky takto -
250g prákového cukru, 1 vejce a 3 loutky ulehat do pěny, pak prosít na vál 200g hl. mouky, 50 polohrubé a 1,5 vrchovaté ličky mletého zázvoru a udělat těsto. Pozor - ne přidá zázvor, tak si trochu mouky oddělej, jeliko mnoství mouky záleí na velikosti vajec. Těsto nechat v chladu asi 1/2 hodinky odpočinout, pak vykrájet tvary - těsto nesmí být moc tenké. Dát na plech s papírem a nechat asi 5 hodin leet na plechu. Před pečením zázvorky na plechu otočit. Nepečou se, vlastně jen suí. Take dát troubu na nií teplotu, a a ucítí vůni, tak opravdu jen suit. Mně peče trouba hodně, take já ji mám pootevřenou.
A schladnou, dát do nějaké papírové krabice do chladna a pokud mono trochu i vlhka, aby změkly. Mně změknou skoro a před vánocema.
Není tady
Judy děkuji, někde jsem četla, e se dává i pekařské drodí. Hmm s tím chladem to bude horí.Kdy nezměknou holt se to budou namáčet do čaje nebo kávy, ale určitě se nevyhodí.
Není tady
Jo, to jsem také četla. Ale kdy jsem ho vloni sháněla, tak jsem neměla těstí. Vyskočí i tak, k tomu je ta troku vyí teplota na začátku pečení. Jen je důleité teplotu hned stáhnout nebo troubu pootevřít, aby "doly".
Já bydlím v čináku, tak je dám do pajzky, kde mám lehounce pootevřené okénko.
Není tady
Kdyz jsem se vdavala, dostala jsem od sve slovenske pribuzne kucharku vlastne pekarku od Marie Hajkovej a podle ni je delam uz roky. Vzdy se zatim povedly a nam chutnaji. Tak opisuji v originale, jiste si poradis :
Zazvorniky: 220g hladkej muky, 220g praskoveho cukru, 3 zltky, 1 vajce, citronova kora, 1 lyzica struhaneho zazvoru, 1 lyzica amonia, mlieko podla potreby.
V muke rozmiesame cukor, pridame zltky, vajce, postruhanu citronovu koru, zazvor, v troche mlieka rozmiesane amonium a zamiesime cesto, ktore dobre vypracujeme. Na doske posypanej mukou cesto vyvalkame, formickou povykrajujeme tvary, poukladame na vymasteny plech a nechame cez noc odpocivat. Na druhy den v mierne teplej rure upecieme.
Ja testo valim na malinko tlustsi nez na linecke a pecu asi na 170 -175 a skutecne si je udelam vecer a pecu az rano . Neotacim. Jak rikam, vzdy vybehly a po rozlezeni je musim hlidat, jak chlapi cukrovi neeee, tak toto jedi.
Upravil(a) elena007 (29. 11. 2011 15:41)
Není tady
elena007 napsal(a):
Marie Hajkovej a podle ni je delam uz roky.
ádná jiná se jí nevyrovná
P.S. kromě perníčků "na ozdobu" které peču dřív, tak já začínám péct a po Mikulái
Upravil(a) Bety (29. 11. 2011 18:58)
Není tady
Bety napsal(a):
elena007 napsal(a):
Marie Hajkovej a podle ni je delam uz roky.
http://3x.cz/dm-DU1F.jpg
ádná jiná se jí nevyrovná
P.S. kromě perníčků "na ozdobu" které peču dřív, tak já začínám péct a po Mikulái
taky ji mám
Není tady
Hajkova je se mnou i za oceanem.
Není tady