14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Nevím jak upravovat tiku, prosím zná někdo dobrý a snadný recept ???
Není tady
TIKA NA KMÍNU
600g tiky, 100g másla, citron, petrelka, kmín a sůl.
TIKA NA PLÍSŇOVÉM SÝRU
cibule, mrkev, sůl,pepř, 0,1 litru vína
omáčka : 1 líce hořčice, 4 rajčata, petrel, sůl, 60g plísňového sýra
Z vína a ostatních přísad svaříme vývar, vloíme tiku, necháme bublat 30 minut. tiku vyjmeme a na míse obloíme snítkami petrele. Podáváme s vychlazenou plísňovou omáčkou - v míse rozmícháme hořčici s plísňovým sýrem, přidáme rajčata, sůl, pepř a promícháme.
TIKA S MORAVANKOU
2 větí cibule, 1 sklenička Moravanky, 100g sádla, pálivá paprika, půl álku hladké mouky, sůl.
Rybu nakrájíme na podkovy, plech vymaeme sádlem, nakrájíme na kolečka cibuli a rozprostřeme po plechu. tiku osolíme, obalíme v mouce, sypeme pálivou paprikou a pečeme na cibuli. Při pečení mírně podléváme vodou. Podkovy během pečení obracíme a zasypeme pokrájenou Moravankou bez nálevu a přidáme trochu másla a dopečeme.
TIKA S PIKANTNÍ OMÁČKOU
300g kořenové zeleniny, 50g másla, 2 ličky hořčice, 1 dl vína, 0,05 l smetany, petka mukátového květu a pepře, 1 lička cukru, sůl.
Porce tiky uvaříme ve slané vodě se zeleninou. Na pánvi rozpustíme máslo, vmícháme hořčici, cukr, pepř, mukátový květ, mírně zasmahneme, zalijeme vínem a na konec přidáme smetanu. Porce ryby na talíři přelijeme touto omáčkou.
TIKA NA MODRO
60g másla,1 cibule, 300g kořenové zeleniny, 5 kuliček nového koření, bobkový list, 1 líce octa, pepř, sůl
Na nudličky nakrájenou zeleninu a cibuli vloíme do vroucí vody, přidáme koření, sůl, ocet a povaříme. Do vývaru vloíme porce ryby a necháme táhnout 12 minut. Měkkou rybu vyjmeme na talíř a mírně podlijeme vývarem, polijeme rozputěným máslem a můeme pokapat citronem.
Upravil(a) Verča (28. 2. 2006 13:54)
Není tady