Oznámení

11. prosince : Vážení uživatelé, bez předchozího souhlasu redakce nelze do diskuzí vkládat různé dotazníky. Tyto budou bez předchozí domluvy mazány. Děkujeme za pochopení!

25. listopadu : Blíží se advent a pomalu je čas myslet na výzdobu, přinášíme proto 5 nádherných dekorací pro LÍNÉ milovníky Vánoc

25.listopadu : Upečme si spolu povidlovou bábovku.

#1 28. 2. 2006 9:18

susan
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 6. 2. 2006
Příspěvky: 1497

štika-rybí maso

Nevím jak upravovat štiku, prosím zná někdo dobrý a snadný recept ???


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;53;28/st/20071023/n/Tomasek/dt/5/k/ac22/age.png
6 měsíců 9kg/74cm, 8měsíců 9,5kg/76cm 8zubů,12měsíců 11,2kg/80cm 9 zubů,18měsíců 14kg/87cm 16zubů

Není tady

 

#2 28. 2. 2006 13:50

Verča
♥♥♥♥---
Místo: ústecký kraj
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 285

Re: štika-rybí maso

ŠTIKA NA KMÍNU

600g štiky, 100g másla, citron, petrželka, kmín a sůl.

ŠTIKA NA PLÍSŇOVÉM  SÝRU

cibule, mrkev, sůl,pepř, 0,1 litru vína
omáčka : 1 lžíce hořčice, 4 rajčata, petržel, sůl, 60g plísňového sýra

Z vína a ostatních přísad svaříme vývar, vložíme štiku, necháme bublat 30 minut. Štiku vyjmeme a na míse obložíme snítkami petržele. Podáváme s vychlazenou plísňovou omáčkou - v míse rozmícháme hořčici s plísňovým sýrem, přidáme rajčata, sůl, pepř a promícháme.

ŠTIKA S MORAVANKOU

2 větší cibule, 1 sklenička Moravanky, 100g sádla, pálivá paprika, půl šálku hladké mouky, sůl.

Rybu nakrájíme na podkovy, plech vymažeme sádlem, nakrájíme na kolečka cibuli a rozprostřeme po plechu. Štiku osolíme, obalíme v mouce, sypeme pálivou paprikou a pečeme na cibuli. Při pečení mírně podléváme vodou. Podkovy během pečení obracíme a zasypeme pokrájenou Moravankou bez nálevu a přidáme trochu másla a dopečeme.

ŠTIKA S PIKANTNÍ OMÁČKOU

300g kořenové zeleniny, 50g másla, 2 lžičky hořčice, 1 dl vína, 0,05 l smetany, špetka muškátového květu a pepře, 1 lžička cukru, sůl.

Porce štiky uvaříme ve slané vodě se zeleninou. Na pánvi rozpustíme máslo, vmícháme hořčici, cukr, pepř, muškátový květ, mírně zasmahneme, zalijeme vínem a na konec přidáme smetanu. Porce ryby na talíři přelijeme touto omáčkou.

ŠTIKA NA MODRO

60g másla,1 cibule, 300g kořenové zeleniny, 5 kuliček nového koření, bobkový list, 1 lžíce octa, pepř, sůl

Na nudličky nakrájenou zeleninu a cibuli vložíme do vroucí vody, přidáme koření, sůl, ocet a povaříme. Do vývaru vložíme porce ryby a necháme táhnout 12 minut. Měkkou rybu vyjmeme na talíř a mírně podlijeme vývarem, polijeme rozpuštěným máslem a můžeme pokapat citronem.
http://www.gify.nou.cz/z_ryba_soubory/ry40.gif

Upravil(a) Verča (28. 2. 2006 13:54)

Není tady

 
NÁŠ TIP:

    Zápatí

    Powered by PunBB 1.2.24c
    © Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
    Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
    Ochrana osobních údajů