14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Jak děláte zálivku, resp.přípravu hlávkového salátu? Jde o to, e já byla zvyklá dělat tak, e salát očistím, nasypu na něj rozkvařenou slaninu, zálivku: dám cukr, ocet, sůl, zaliju vodou. Manel se se mnou dohaduje, e to není normální, e kadý to dělá tak, e hned po očistě salátu listy prosolí a teprve poté zalije zálivkou z octa, cukru a vody.
Není tady
Jestli si to manel neplete se zelným salátem, zelí po nakrouhání se má prosolit, apromnout nejlépe ručně, aby zelí pustilo ávu.
Hlávkový dělám jak ty ale nejdřív po očitění a natrhání na kousky zaleju nálevem z vody, cukru, soli, octa a potom přeliji rozkvařenou slaninou.
Někdo slaninu nedává, ale nám tak chutná.
Není tady
Ja hlavkovy salat omyju a udelam na nej zalivku ze soli, trochu oleje ,octa a cukru zadnou slaninu tam nedavam
Ale nejuzasnejsi salat je co delavala moje mamina omyty salat dala do misy na to udelala zalivku s octa,soli,cukru a slehacky-to je proste bomba teda i kaloricka
Upravil(a) eremuruss (7. 7. 2011 13:19)
Není tady
My jsme si zamilovali namísto hlávkového salátu salát ledový...
Nakrájíme, opláchneme, scedíme a pak zalijeme zálivkou, kde je kromě cukru a soli
navíc i trochu Salátové směsi bylinek a koření (experimentujeme, vyrábí je kde-kdo
a trochu se lií, ale vechny jsou dobré).
Co je ale hlavní, navykli jsme si pouívat do nálevu JABLEČNÝ OCET, příp. k němu
přidáváme i trochu bylinkového octa (kvůli těm bylinkám) a také olivový olej.
A chutná nám to tak moc, e u si ani jinou zálivku (tzn. bez jablečného octa) ani neumíme
představit. Je prý mnohem zdravějí ne obyčejný kvasný ocet a dost moná je to i návykové...
(to si samozřejmě dělám legraci). - Prostě MŇAM !!!
Jablečný ocet pouíváme i na vechny ostatní zeleninové saláty.
Zvl. třeba rajčatový je s ním vynikající !!!
Není tady
Pikantní variantou toho ledového salátu je, kdy k němu přidáte na plátky nakrájené ředkvičky.
Za prvé to nádherně vypadá a navíc to i báječně chutná !
Není tady
http://www.pokrmy.estranky.cz/ recepty
Není tady
Tak my děláme dnes u jen ledový salát a tak,e kadý list trochu pocukruju a zakápnu citronem či citronkou-supr,mnam.Vím,e naprostá větina lidí to dělá jako vy tady,ale takový salát naí rodině tda nic neříká;chutově jemnohem lepí ten s cukrem a citronem.
Není tady
Já pouívám klasickou sladkokyselou zálivku (sůl, pepř, ocet, cukr) nebo zkuste také ocet balzamiko - ten se salátkem bohatě stačí a velmi dobře chutná, mňam
Není tady
Anebo dávám ráda ledový salát do bagety s uzeným lososem, to je taky paráda :-D
Není tady
Můj děda - gurmán - do toho taky dával slaninu, myslím, e je to recept z Moravy. Já mám ale radi klasiku - sůl, ocet, cukr, pepř.
Není tady
Jsem vděčná za poměr na zálivku, který jsem kdysi získala. Protoe odhadnout to mi dělalo problém:
Hrnek vody
2 polévkové líce octu
3 polévkové líce cukru
1 lička oleje
1/2 ličky soli
Kdy dávám vykvařenou slaninu, vynechávám olej.
Není tady