Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 16. 6. 2011 10:51

Juraj
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 16. 1. 2006
Příspěvky: 1878
Web

Neobjasněný zdroj infekce bakterií E-coli > Bojíte se zeleniny?

Uvadime tiskovou zpravu agentury Quent v plnem zneni.

Tisková zpráva

Bojíte se zeleniny?
Praha, 9. 6. 2011

Doposud neobjasněný zdroj infekce bakterií E-coli kmene EHEC O104 H4 zneklidňuje stále více
evropských obyvatel. Opodstatněné jsou obavy rodičů malých dětí, jejichž každodenní jídelníček by
měl obsahovat několik porcí zeleniny, která je v této souvislosti uváděna jako nejpravděpodobnější
zdroj nákazy. Rozhodně není na místě propadat panice, je třeba pouze dbát základních hygienických
pravidel a upřednostňovat zeleninu ze známých zdrojů a tepelně upravenou. Naprosto bezpečná je
zelenina, která prošla dostatečným tepelným zpracováním, naopak zmražení tuto jistotu neposkytuje.

Riziko infekce spočívá především v neobvykle nízkém počtu zárodků, které stačí k přenosu nákazy. U tohoto
typu bakterie se jedná o pouhých 10 – 100 zárodků. Je proto třeba důsledně dodržovat běžná hygienická
pravidla. Zeleninu a ovoce před konzumací řádně umyjte, stejně jako ruce a veškeré kuchyňské náčiní, které
se zeleninou přijde do styku. Především malé děti mohou být k nákaze velmi citlivé, jejich stravu je proto
nutné dokonale před nákazou chránit dodržováním těchto zásad:

- nekonzumovat syrové mléko, upřednostňovat pasterované nebo UHT-mléko
- vše, co přijde do styku se syrovým masem pečlivě umýt a osušit; nepoužívat stejný nůž a nádobí
na syrové maso a zeleninu
- po každém kontaktu s potenciálně rizikovou potravinou nebo surovinou si řádně umýt ruce mýdlem
- upřednostňovat tepelně zpracovanou zeleninu před syrovou
- maso konzumovat až po řádné tepelné úpravě

100% jistota, že ovoce, zelenina a další suroviny používané pro přípravu kojenecké a batolecí stravy neobsahují bakterie a další kontaminanty je dána hygienickou manipulací s potravinovými surovinami a řádnou tepelnou úpravou. „Všechny Hami příkrmy a přesnídávky jsou tepelně opracovávány, procházejí minimálně po dobu 7 minut varem a následnou sterilizací, případně pasterací, takže jsou 100% bezpečné.
Pečlivě vybrané suroviny se nejprve uvaří, pak naplní do skleniček a posléze tepelně ošetří při teplotě 121°C v případě masozeleninových příkrmů a 90-92°C u ovocných přesnídávek,“ říká Zuzana Schwarzová, ředitelka pro kvalitu a regulatorní záležitosti společnosti Nutricia, a.s.

Veškeré kojenecké a batolecí příkrmy musí za zákona splňovat velmi přísná kritéria a jejich vysoká kvalita a nezávadnost jsou pravidelně kontrolovány. Z pohledu rizikovosti bakteriální nákazy jsou díky tepelné úpravě tedy dobrou volbou a není třeba se jich jakkoliv obávat.


"Hate Cannot Drive Out Hate; Only Love Can Do That." M.L.King Jr.
"Jsa u moci, jsem si permanentně podezřelý." Václav Havel

Není tady

 

#2 16. 6. 2011 17:11

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 9213

Re: Neobjasněný zdroj infekce bakterií E-coli > Bojíte se zeleniny?

Nakazy se nebojim, jak jiz bylo receno, staci si myt ruce, zeleninu, dobre tepelne zpracovat potraviny a znat zdroj.
Pravda, kdyz kupuji zeleninu nebo maso, kupuji jen vypestovane ve Francii, nic z dovozu, mleko kupuji cerstve na farme a cast zeleniny mame ze zahrady, kde nehnojime.
Je dobre si uvedomit ze dobrou higienou se nechranime nejenom  pred EHEC ale pred vsemi druhy nakazy, pred chripkou a zloutenkou vcetne.

P.S. ta skryta reklama na vyrobky HIP je pekna, ale my HIP nekupujeme vissla

Upravil(a) Dita.L (16. 6. 2011 17:15)


Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů