Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 13. 5. 2011 9:30

miaa
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 1. 9. 2009
Příspěvky: 756

Alergie na kravské mléko u dospělé

Já koza středního věku píšu sem, protože jsem se zrovna dozvěděla, že mám totální alergii na kravské mléko a nevím, co s tím. Vše co nacházím jsou příspěvky a diety u dětí.
Co ale se mnou? Mléko problém není, piju/dávám si ho jen do kafe. Ale když se zamyslím dál, jsem závislá na másle a sýrech. Čím ho prosím nahradím? Nevím, zda skusím kozí mléko do kafe? sojové mne nechutná. Rýžové ani nevím, kde se kupuje. Ale jak budu dělat omáčky, kam se dává mléko nebo smetana?
Nevím, kde začít a hlavně, jak pokračovat.
Děkuji za rady.

Není tady

 

#2 13. 5. 2011 13:15

Koátek
♥------
Místo: Domeček
Registrovaný: 28. 1. 2011
Příspěvky: 17

Re: Alergie na kravské mléko u dospělé

Ahoj Mio, já ti asi prakticky úplně neporadím, nemám zkušenosti... ale zkusila bych se pobavit s lidma v bioobchodech nebo country life... Pokud ti nechutná sójový mlíko vím, že existuje ovesný, prodává se i sušený (který je právě dobrý i do kafe), to kozí se taky určitě dá, akorát to bude otázka výběru, aby ti to sedlo... A co se týká sýrů, tak dneska už existuje spousta fakt dobrejch sojovejch, ovčích a tak, to ti pak spíš poradí ostatní nebo třeba v krámu.
Ale alergie na kravský mlíko je poměrně běžná záležitost, více či méně se to týká většiny dospělých, by se to v těch lehčích formách nijak zásadně neprojevuje... A jak říká můj oblíbený doktor - mlíko je pro telata, tak čemu se divíme smile
Držím palce.

Není tady

 

#3 18. 5. 2011 15:28

Lazurka
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno
Registrovaný: 10. 4. 2006
Příspěvky: 665

Re: Alergie na kravské mléko u dospělé

Způsobuje ti to nějaké vážné zdravotní problémy?


Naše Anička:
http://www.tickerclub.com/cache/d2e4438dfe.png

Není tady

 

#4 14. 10. 2011 7:03

ice
♥♥-----
Registrovaný: 2. 12. 2006
Příspěvky: 94

Re: Alergie na kravské mléko u dospělé

Ahoj, tu alergii mas na laktozu, na mlecnou bilkovinu nebo na oboji? Pokud je to bilkovina, tak bych byla opatrna i s ostatnimi druhy mleka a take s hovezim masem.
Moje dcerka ma nesnasenlivost laktozy, takze pouzivame nahrazky, vetsinou ryzove nebo pohankove mleko (pokud budes mit zajem, poslu nazev a vyrobce do mailu), lze koupit v lekarnach. Sojove mleko na doporuceni lekarky vynechavame.

Není tady

 

#5 14. 10. 2011 19:37

miaa
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 1. 9. 2009
Příspěvky: 756

Re: Alergie na kravské mléko u dospělé

Já přesně nevím, co si pamatuji od dr. tak říkal kravské mléko? což sedí.
Hovězí moc nejím,ale pravda, nedělá mne dobře. Alespoň jsem taky objevila rýžovo-sojové mléko, co si dávám do kafe a nějaké sušené a občas koupím sojové.
Jen nevím, jak nahradit sýry. Někdy zkusím znova jogurt, ale už mne ani nechutná. Pohankové jsem ještě nezkoušela, hledám vždy tu nejlevnější verzi.Překvapuje mne ,že to rýžové mléko, ačkoliv v lednici a jen malinko do kafe, se po týdnu jakoby zkazí.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů